10 Ιουν 2021

Γέρων Αἰμιλιανός Σιμωνοπετρίτης: Δὲν ὑπάρχει καταθλιπτικώτερη εἰκόνα, ἀπὸ τὸ νὰ προσπαθεῖ κανεὶς νὰ ἐπιμηκύνει τὴν ζωὴ του!

✞ 
Ἀρχιμανδρίτου Αἰμιλιανοῦ Σιμωνοπετρίτου
«Δὲν ὑπάρχει, νομίζω, καταθλιπτικώτερη εἰκόνα, ἀπὸ τὸ νὰ βλέπει κανεὶς ἕναν ἅγιο τοῦ Θεοῦ νὰ φοβᾶται μήπως πεθάνει ἤ νὰ προσπαθεῖ μὲ οἱονδήποτε τρόπο νὰ ἐπιμηκύνει τὴν ζωὴ του.
Με αὐτὸ τὸν τρόπο δείχνει τὴν ἀπιστία του, τὴν ἀφοβία τοῦ Θεοῦ, τὸ ἀνοστάλγητο τοῦ οὐρανοῦ. Δείχνει ὅτι ἡ ψυχὴ του δὲν ἐπεπόθησε Θεὸν ζῶντα».
Δεῖτε σχετικὴ ἀνάρτηση ΕΔΩ.



4 σχόλια:

  1. Προφανώς, ο μακαριστός Γέροντας αναφέρεται πρωτίστως στους δεσποτάδες, καθώς αυτοί είναι οι Άγιοι. Ποια είναι η συνήθης προσφώνηση ενός επισκόπου; "Άγιε δέσποτα"! Εξάλλου, το προεξόφλησε με αποκλειστικό τρόπο ο λόγος του δεσπότη του Σιδηροκάστρου. Εμείς οι αμαρτωλοί και ανάξιοι έχουμε ανάγκη από παράταση χρόνου και για τους λόγους που λέει ο Γέροντας αλλά και για πιθανή ευκαιρία για μετάνοια, την οποία δεν δείξαμε ακόμη στην αγάπη του Θεού! Αυτοί όμως οι άγιοι, οι αφιέρωσαντες ως μοναχοί όλη την ζωή τους στον Χριστό, όντας δε μόνοι μόνω τω Θεώ, τι έχουν να χάσουν από τα επίγεια; Μήπως έχουν τίποτε άλλο πέρα από το φτωχικό ράσο, τη ράβδο και την μίτρα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Γέροντας Αιμιλιανός δεν αναφέρεται στους μητροπολίτες.
      Αυτά είναι δικές σου ερμηνείες 8:43μμ...
      Νομίζω ότι μάλλον θα ήθελε να πει "άνθρωποι του Θεού", αντί για "άγιοι του Θεού".

      Διαγραφή
    2. Χαίρω πολύ για την υπόδειξη. Αν δεν μπορείς να συλλάβεις το νοούμενο από τα γραφόμενά μου 4.26 μ.μ. καλύτερα να κοντοστέκεσαι και να σιωπάς. Διότι σε κάθε γραπτό υπάρχει το σημαίνον και το σημαινόμενον. Δυστυχώς είσαι πολύ μακριά, για να το αντιληφθείς!

      Διαγραφή
    3. Καλύτερα να σιωπάς εσύ 10:54πμ αντί να βάζεις στο στόμα των Γερόντων και άλλων, δικές σου ιδεολογίες και δικά σου φαντασιοκοπήματα. Καλύτερα να σιωπάς και να το ράβεις! Αφού δεν μπορείς να καταλάβεις τα λόγια τους.

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.