30 Μαρ 2016

Νατσιὸς Δημήτριος: Ὅλοι καὶ ὅλα γιὰ τὴν σωτηρία τῆς Πατρίδος

Συνέντευξη τοῦ γνωστοῦ δασκάλου κ. Δημητρίου Νατσιοῦ στὸ διαδικτυακὸ κανάλι kilkiswebtv καὶ τὸν δημοσιογράφο κ. Κυριακίδη. Ἀφορμὴ γιὰ τὴν ἐκπομπὴ ἀποτέλεσε ἄρθρο τῆς περασμένης ἑβδομάδος τοῦ κ. Νατσιοῦ μὲ τίτλο "Ὅλοι καὶ ὅλα γιὰ τὴν σωτηρία τῆς Πατρίδας"!

38 σχόλια:

  1. ΦΙΛΕ ΝΑΤΣΙΕ ΜΑΣ ΠΗΡΕΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΟΥ.......
    ΣΤΗΡΙΖΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΖΟΥΡΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΦΤΗΝΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ......
    ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ............

    ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.........
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.......

    ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
    ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ.Παναγιώτη σας ενημερώνω οτι στη βουλή δεν υπάρχει και ούτε υπήρξε ποτέ Πατριωτικό κόμμα. Άλλα αν εννοείτε τους κου κουξ κλαν...σας εύχομαι περαστικά, και καλή μετάνοια.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ αδελφέ Βασίλειε, πρέπει να κάνεις διάκριση μεταξύ ηγετών της Χρυσής Αυγής και του απλού κόσμου που την ψηφίζει.

      Η Χρυσή Αυγή έχει σωστές θέσεις σε αρκετά θέματα, αλλά το ναζιστοπαγανιστικό παρελθόν (;;) της ηγεσίας της και η δολοφονία Φύσσα απομάκρυναν πολλούς σοβαρούς ανθρώπους που - υπό άλλες συνθήκες - μπορεί να την στήριζαν.

      Ο απλός κόσμος που ψηφίζει Χρυσή Αυγή είναι ως επί το πλείστον πατριωτικός κόσμος που δεν έχει κάπου αλλού να στραφεί.

      Βλέπεις τι γίνεται με τους κωλοτούμπες Καμμένους και Ζουράριδες...

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Αδελφέ. Καλά κάνεις και δικαιολογείς το συνάνθρωπό μας, έτσι κάνουν και οι Αγγελοι για μας από την αγάπη τους για μας.
      Εγώ όμως δεν μπορώ να δικαιολογήσω αυτούς που στρέφονται στους κακούς, μοχθηρούς, και βίαιους. Είναι απελπισία η κατάσταση,το ξέρω,το να μην έχουμε τουλάχστον ένα κομμα που να αγαπά αληθινά τη πατρίδα με φιλότιμο, λεβέντικα, με αξιοπρέπεια. Αδελφέ μου, δεν λέω να τα παρατήσουμε, αλλά να θυμάσαι ότι η Αληθινή και Αιώνια Πατρίδα μας είναι αλλού.

      Διαγραφή
  2. K ΝΑΤΣΙΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΥΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΥΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΣΤΗΝ Β ΑΦΡΙΚΗ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΘΡΩΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΞΕΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΟΡΔΩΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.ΟΙ ΟΡΔΕΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΕΦΤΑΝΑΝ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣΝΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ.
    ΤΩΡΑ ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕ.
    ΩΣΤΟΣΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ.ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ ΝΑ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΕΧΘΡΙΚΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΛΙΑΝΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
    ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΑΙΔΙΑ
    ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΙΚΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
    ΣΑΣ ΣΥΤΗΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΙΩΝ
    Muslim 'migrant" child makes beheading gesture to television cameras
    https://www.youtube.com/watch?v=zi-nhO77uvo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Ζουράρι τον έβγαλα στην εκπομπή μου πριν πουληθεί. Δεν στήριξα κανένα Καμμένο και σταμάτα τις συκοφαντίες φίλε Αμβροσιάδη. Οι χρυσαυγίτες, η ηγεσία, γνωρίζουμε ότι είναι νεοπαγανιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι σίγουρος ότι ο κύριος Νατσιός δεν χρειάζεται συνήγορο.

    Ωστόσο - εγώ τουλάχιστον - δεν τον άκουσα ποτέ να προπαγανδίζει υπέρ του Καμμένου.

    Όσο για τον Ζουράρι, σχεδόν όλοι είχαμε ξεγελαστεί από την Ελληνορθόδοξη ρητορική του.

    Πού να φανταστούμε ότι θα γινόταν τέτοιος κωλοτούμπας ;;;

    Για την Χρυσή Αυγή έχω να πω ότι σε πολλά θέματα έχει σωστές θέσεις, αλλά το αμφιλεγόμενο ναζιστοπαγανιστικό παρελθόν των ηγετών της και η δολοφονία Φύσσα απομάκρυναν πολύ κόσμο που - υπό άλλες συνθήκες - θα την στήριζε.

    Πάντως ο απλός κόσμος που ψηφίζει Χρυσή Αυγή είναι πατριωτικός κόσμος που δεν έχει κάπου αλλού να στραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ολοι εσεις που προσκυνατε συναοιδιο θεοτητα την πατριδα και ως εκ τουτου αλλοιωνετε το ευαγγελιο, που δεν σας αρκει ο Χριστος αλλα θελετε και την ελλαδα , σταματειστε να υποκρινεστε τους ορθοδοξους και φτιαξτε την αιρεση σας καταπως σας αναπαυει. μην αδικειτε και μη διωχνετε κοσμο απο την ορθοδοξια οικειοποιουμενοι την εκκλησια. διαλεξτε : χριστιανοι ή πατριωτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο Ευαγγέλιο μιλα για Εθνη η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ για καταργηση των Εθνων και φυσικα της ιστοριας του καθε Εθνους.Δικαιωμα μας των Ελληνων ειναι να αγαπαμε το εθνος μας και φυσικα την Θεια Αποκαλυψη του Χριστου μας.Εμεις κανεναν δεν πειραζουμε ουτε ξενους λαους χτυπαμε ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΜΕ απο προδοτες η ξενους εισβολεις που θελουν να μας παρουν την ΕΛΛΑΔΑ μας

      Διαγραφή
    2. ΑΝΩΝΥΜΕ 4.21μμ/ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ.Η ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΞΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.ΔΙΟΤΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821 ΕΠΟΣ 1940 ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΕΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ.
      ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΥΠΗΡΞΑΝ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΜΕ ΣΥΝΑΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΡΥΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΘΕΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

      -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

      Διαγραφή
    3. Προς ανώνυμο 4'21...

      Κατά πάσα πιθανότητα είσαι μασωνικό τρολλάκι.

      Αλλιώς πρέπει να είσαι σοβαρά διαταραγμένος για να θέτεις το δίλημμα "χριστιανοί ή πατριώτες".

      Το "δίλημμα" αυτό ΔΕΝ υφίσταται...το έχουν απαντήσει εδώ και αιώνες οι εθνομάρτυρες που έχυσαν το αίμα τους υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

      Εκτός αν θεωρείς ότι ο Άγιος Πα'ί'σιος ή ο Άγιος Νεκτάριος - που ήταν ένθερμοι πατριώτες - δεν ήταν χριστιανοί.

      ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΛΑΔΑ είναι έννοιες αχώριστες , διότι ζυμώθηκαν με το αίμα των Μαρτύρων του Γένους επί 2000 χρόνια.

      Όποιος επιχειρεί να χωρίσει την Ορθοδοξία από την Ελλάδα είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

      Μην ξαναθέσεις λοιπόν τέτοιο ψευτοδίλημμα εδώ μέσα.

      Σύνελθε, ξανασκέψου τι έγραψες και μην ξαναγράψεις ανοησίες.

      Διαγραφή
    4. Πατριώτης σημαίνει ὀρθόδοξος.
      Πόσο πατριώτες μπορεῖ νά εἶναι οἱ Γιαχωβάδες ἀρειανιστές πού δέν ὑπερασπίζονται πατρίδα ὥς δῆθεν πραγματικοί Χριστιανοί,πόσο οἱ προτεστάντες παντός εἶδους καί πόσο οἱ τῆς ''πατρῶας θρησκείας''κρυφομασωνιστές;;;ἤ οἱ τηχόν ἑλληνικῆς καταγωγῆς μπουσουλμάνοι;;
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
    5. ἆ,ξέχασα καί τούς Καθολικούς !
      τοῦ πρωτείου του Πάπα,πού τόν βάζουν ἴσο μέ τόν Χριστό,καί αὐτόν θά ἀκολουθήσουν πούβ εἶναι ἤδη,τῆς ΝΤΠ....
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  8. ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΑΑΣΚΑΛΕ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ.ΟΙ ΗΡΩΩΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΩΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΗΡΩΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΠΡΑΤΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΖΗΛΟ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΗΨΗ ΕΧΕΙ ΛΑΒΕΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ(ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ)ΠΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΑ ΟΠΛΑ...
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΙΚΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ.ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ.ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΗΣ ΥΛΗΣ.
    -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μόνο που δεν έχουμε ακούσει εδω μέσα είναι πρώτα ο ΠΑΟΚ μετά η πατρίδα και μετά η Ορθοδοξία. Ναι, ναι η Ελλάδα σιγοβράζει,εχεις δίκιο, μπορεί αν πεθάνει και άλλος τραγουδιστής και να πάρουμε τα όπλα από την αγανάκτηση μας.
    Εμένα ο ύμνος μου είναι το Υπερμάχω Στρατηγώ,και μετά ο ύμνος εις την ελευθερία. Για την Εκκλησία μας να πεθάνω για τη βουλή και τους προσκυνητες τους ποτέ. Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά η πατρίδα έχει πουληθεί προ πολλού. Και το μόνο όπλο να την πάρουμε πίσω είναι να γεμίσουμε τις Εκκλησίες μας ασφυκτικά και να τους πνίξουμε στο λιβάνι και τότε να δείτε πως τη κοπανάνε οι εχθροί,οι εντός και εκτός συνόρων εχθροί, αλλά η πίστη μας είναι λίγη για να το πιστέψουμε αυτό. Δυστυχώς μόνο το 5% Εκκλησιάζεται... Και το ξέρουν αυτό και για αυτό δεν μας φοβούνται. Ας ήμασταν τουλάχιστον το 70% στην Εκκλησία Να δείτε πως Θα έτρεμαν τα γόνατα όλων των εχθρών Του Χριστού μας. Και τι Πατρίδα θα είχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχνάς όμως αγαπητέ Βασίλειε ότι το Υπερμάχω Στρατηγώ λέει..."νίκας τοις Βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενον..."

      Συνεπώς και οι Ρωμιοί πρόγονοί μας έκαναν ΣΑΦΗ διάκριση μεταξύ αυτών και των βαρβάρων.

      Το Γένος των Ορθοδόξων - δηλ. ο λαός του Θεού - διακρινόταν σαφώς από τους βαρβάρους, δηλαδή αυτούς που δεν ήταν Ορθόδοξοι.

      Θέλω να πω ότι δεν πρέπει να πέφτουμε στην παγίδα της "πολιτικής ορθότητας" και να θεωρούμε ότι η Ρωμανία μας ( το λεγόμενο "Βυζάντιο" ) ήταν κάποια...ροζ δημοκρατία τύπου USA...

      Η Ρωμανία - μέχρι και τον 12ο αιώνα - ήταν μεν κράτος πολυεθνικό, αλλά ΑΥΣΤΗΡΩΣ μονοπολιτισμικό.

      Ελληνική γλώσσα και Παιδεία, Ορθόδοξη Πίστη και Μεσσιανική αίσθηση αποστολής - αυτά ήταν τα κοινά χαρακτηριστικά των Ρωμιών, ανεξαρτήτως εθνικότητος.

      Δεν υπήρχε κανένας "πολυπολιτισμός" όπως μας λένε σήμερα κάποιοι ψευτοπροοδευτικοί ανιστόρητοι.

      Πιστεύω ότι με καταλαβαίνεις αδελφέ.

      Επίσης δεν είναι σωστό να ταυτίζεις την Πατρίδα με το Κράτος ή το κοινοβούλιο.

      Εάν αύριο μας επιτεθεί η Τουρκία , θα πολεμήσουμε για την Πατρίδα και όχι για την κυβέρνηση ή τα κόμματα.

      Πιστεύω ότι αυτό θα πράξεις κι εσύ, παρά την απογοήτευση που διακρίνεται στα σχόλιά σου.

      Διαγραφή
    2. Κανετε μεγαλο λαθος ανωνυμε.Ο πολεμος που ζουμε εχει απολυτο σχεση με την λατρεια του Ελληνα στην Ορθοδοξια
      Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014
      Ο ΠΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ!



      Τα μεγαλύτερα ποσοστό θρησκευτικότητας στην Ευρώπη παρουσιάζει η Ελλάδα, καθώς οι μισοί σχεδόν από τους Έλληνες δηλώνουν πολύ θρήσκοι (42,1%) και προσεύχονται πολύ (46,2%). Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, από το τμήμα της Πανευρωπαϊκής Κοινωνικής Έρευνας με τη συμμετοχή και του ΕΚΚΕ και η οποία δημοσιεύτηκε στον «Ελεύθερο Τύπο», ένας στους τέσσερις Έλληνες έχει συστηματική σχέση με την εκκλησία.
      Σημαντικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική από της χώρες που έχει ορθόδοξο θρήσκευμα. Την ίδια ώρα, το ποσοστό όσων δηλώνουν πως προσεύχονται και εκκλησιάζονται καθημερινά στις καθολικές χώρες είναι σημαντικά μικρότερο. Συγκεκριμένα το ποσοστό του εβδομαδιαίου εκκλησιασμού στις καθολικές χώρες φτάνει το 25,6%, στις μικτές και προτεσταντικές χώρες το 7,7% και την ορθόδοξη Ελλάδα το 26%. Την ίδια ώρα το ποσοστό της καθημερινής προσευχής φτάνει το 46,2% στην Ελλάδα, το 25,4% στις καθολικές και το 17,9% στις μικτές προτεσταντικές χώρες.
      Και στις 19 χώρες, πάντως παρατηρείται μία υψηλή «εξατομικευμένη θρησκευτικότητα» χωρίς ωστόσο να τοποθετείται σε συγκεκριμένο δόγμα ή να καταλήγει σε συχνό εκκλησιασμό και προσευχή. Το 83,8% στο σύνολο των χωρών δηλώνουν θρήσκοι, μόνο όμως το 62,8% δηλώνει πως εκκλησιάζεται και το 58,2% ότι προσεύχεται.

      Διαγραφή
    3. Στην Ελλάδα το 75% των πολιτών δηλώνουν θρήσκοι, παρά το γεγονός, ωστόσο ότι ο εκκλησιασμός αποτελεί το επίκεντρο της θρησκευτικής πρακτικής, το ποσοστό αυτό δεν αντικατοπτρίζει όσους εκκλησιάζονται. Το ποσοστό όσων εκκλησιάζονται συχνά είναι υψηλό στην Ελλάδα, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς πάνω από ένας στους τέσσερις πηγαίνουν στην Εκκλησία κάθε βδομάδα. Μεγαλύτερα ποσοστά εκκλησιασμού παρουσιάζουν η Πορτογαλία (30,1%), η Ιταλία (32,4%), η Ιρλανδία (53,8%) και η Πολωνία (56,7%). Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι ο εκκλησιασμός παρουσιάζει μεγάλη άνοδο στην Ελλάδα από τα μέσα της δεκαετίας του ‘80 και κυρίως μετά τα μέσα της δεκαετίας του ’90.
      Το 1996 από την εκκλησία απείχε το 8,8% ενώ το 2000 το ποσοστό αυτό μειώθηκε σε 3,9%…..
      ….Τέλος, η εκκοσμίκευση φαίνεται πως είναι σχεδόν ανύπαρκτη στην Ελλάδα, καθώς μόλις το 1,7% των πολιτών δηλώνουν «καθόλου θρήσκοι», ενώ αυτοί που παραδέχονται πως δεν εκκλησιάζονται και δεν προσεύχονται ανέρχονται μόλις στο 4,1%.

      pentapostagma.gr

      Διαγραφή
    4. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 25% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΕ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

      Διαγραφή
    5. Κε ΠΑΠΣΠΥΡΟΠΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΑΥΤΗ.ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΟΤΑΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΤΑΝ...ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ-ΔΕΚΑΕΤΙΑ 60/70/ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΔΨΣΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ?ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΑ ΥΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ?ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΚΤΩ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΑ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΥΣΑ.ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ?
      ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΚΑΙΟ,ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

      Διαγραφή
    6. Με μεγάλο σεβασμό διάβασα αυτά που έγραψες, οι πολύτεκνοι είστε Άνθρωποι που στέκομαι προσοχή μπροστά σας. Πρέπει να είμαστε σχεδόν την ίδια ηλικία. Αισθάνομαι τυχερός σε ένα πράγμα που εσύ φαίνεται δεν είσαι. Είχα πάντα καλούς πνευματικούς οδηγούς και καλούς Ιερείς στις ενορίες όπου κατοικούσα. Ο Πνευματικός μου πατέρας έχει και αυτός εφτά παιδιά και έρχονται από μακριά οικογένειες για Εξομολόγηση με τα παιδάκια τους και απ' ό,τι φαίνεται κάνει πολύ καλή δουλειά στα χρόνια που τον ξέρω,μόνο σε μένα έχει αποτύχει! Σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να βρεις έναν τέτοιο Πνευματικό πατέρα και να πηγαίνετε όλοι μαζί η οικογένεια και δεν θα χρειάζεσται καμιά άλλη βοήθεια στη ζωή σας. Η Παναγία να σας σκεπάζει πάντα. Καλή Ανάσταση!!!!

      Διαγραφή



  10. Γκέμπελς: Η Ευρώπη του μέλλοντος
    Κοινοποίηση στο Google+ Κοινοποίηση στοFacebook Κοινοποίηση στοTwitter Κοινοποίηση στο Pinterest
    05 Ιουν 2012 13:51

    goebeles02Ποια ήταν τα σχέδια των Ναζί για την Ευρώπη και τον κόσμο; Μάθετε γι’ αυτά απ’ την ομιλία του υπουργού προπαγάνδας του Ράιχ, Ζόζεφ Γκέμπελς, που δημοσιεύουμε παρακάτω. Οι σύγχρονοι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης, της πολυπολιτισμικότητας, μ’ άλλα λόγια τα κόμματα και τα αποκόμματα της σύγχρονης «αριστεράς», θα μάθουν (αν δεν το γνωρίζουν ήδη) ότι στο όνομα του αντιφασισμού, πασχίζουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό, στους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, το πρόγραμμα του Χίτλερ και του Μουσολίνι, την νέα τάξη που οι δυνάμεις του Άξονα απέτυχαν να πραγματώσουν. Μετά την ήττα τους η σκυτάλη πέρασε απ’ το Τρίτο Ράιχ στα χέρια του Τέταρτου Ράιχ, στον νέο Άξονα, που τώρα συσπειρώνει με κέντρο τις ΗΠΑ, τους «δημοκρατικούς» σύμμαχους στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους. Η νέα τάξη, η παγκόσμια φασιστική δικτατορία παραμένει αδήριτη ανάγκη για τον ιμπεριαλισμό. Απλά έχει αλλάξει μορφή και όχημα. Η σύγχρονη έκδοση του φασιστικού προγράμματος δεν διαφέρει ούτε κατά ένα γιώτα απ’ το ναζιστικό πρωτότυπο. Ο ιμπεριαλισμός σήμερα, θέλει να το επιβάλει σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα ίδια βάρβαρα μέσα, και ακόμα πιο κτηνώδη, απ’ αυτά των Ναζί, που η ανθρωπότητα γνώρισε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
    http://www.verianet.gr/post/11263-gkempels-europe-tou-mellontos

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  11. Τουργκούτ Οζάλ: «Δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με τους Έλληνες, αρκεί να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια από ΄δώ μεριά και να τελειώνουμε μ΄ αυτούς»!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η μαζική μετανάστευση από την Αφρική και την Ασία, έχει σχεδιαστεί πριν από πολλές δεκαετίες, από τους γνωστούς διεθνείς σατανιστές του χρήματος και της εξουσίας.
    Όσα κάνει η Τουρκία, τα κάνει με τις μυστικές εντολές που δέχεται από τους διεθνείς σατανιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θελουν να μετατρεψουν το Εθνικο μας κρατος σε πολυπολιτισμικο
    Η δε γενικοτερη μουσουλμανοποιηση της Ευρωπης ακολουθει το σχεδιο Καλεργη
    ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ COUDENHOVE-KALERGI: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
    http://theodotus.blogspot.gr/2012/12/coudenhove-kalergi.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016
    «Δώρο» το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια για να ανοίξουν τα σύνορα

    http://ellinonea.blogspot.gr/2016/04/blog-post_63.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  15. Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016
    «Δώρο» το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια για να ανοίξουν τα σύνορα
    Μια πολύ δύσκολη και εθνικά οριακή απόφαση έλαβε η κυβέρνηση σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το Προσφυγικό που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και μετατρέπεται σε πυρηνική βόμβα για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία...
    Οπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες της «δημοκρατίας», σε μυστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας στο Μέγαρο Μαξίμου ερρίφθη ο κύβος για τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τα Σκόπια, όσον αφορά το πρόβλημα της ονομασίας. Με βάση τη συμφωνία αυτή, η Ελλάδα αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» χωρίς καμία άλλη λέξη με αντάλλαγμα το άμεσο άνοιγμα των ελληνοσκοπιανών συνόρων από τη γειτονική χώρα.
    Παράλληλα, η κυβέρνηση των Σκοπίων αναλαμβάνει τη δέσμευση να διευκολύνει και όσους από τους πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο ελληνικό έδαφος να εγκαταλείψουν, δίχως πολλές διατυπώσεις και κωλυσιεργίες, τη χώρα μας.
    Η απόφαση ήταν δύσκολη, καθώς στην κεκλεισμένων των θυρών κυβερνητική σύσκεψη εκφράστηκαν αρκετές ενστάσεις για τον αντίκτυπο που θα έχει και τη θύελλα που θα ξεσηκωθεί λόγω της υποχώρησης σε ένα κορυφαίο εθνικό θέμα. Ομως πρυτάνευσε η άποψη ότι μπροστά στο θετικό αποτέλεσμα για το Προσφυγικό οι αντιδράσεις αυτές σταδιακά θα ατονήσουν, ακόμη και στον χώρο της Δεξιάς.
    Η συνεδρίαση κράτησε περίπου τρεις ώρες, δεν τηρήθηκαν πρακτικά καθώς δεν ήταν επίσημη και στο τέλος της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξουσιοδότησε τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, που ήταν και ο βασικός εισηγητής της συμφωνίας, να προχωρήσει στις λεπτομέρειες με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι.
    http://www.dimokratianews.gr/content/60757/doro-onoma-makedonia-sta-skopia-gia-na-anoixoyn-ta-synora

    στις Παρασκευή, Απριλίου 01, 2016
    Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To κρατιδιο των Σκοπιων εχει επι πλεον Αλυτρωτικο Συνταγμα Δηλ διεκδικουν περιοχες δικές μας!!!!!!
    Αντιλαμβανεται κανεις τι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ειναι τα ατομα αυτα που επρεπε να εχουν κλεισει ολα μας τα συνορα πριν καν τα ανοιξουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015
    ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΖΕΙ STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!

    Πηγή: http://paratolmosblog.blogspot.com/2015/09/stop.html#ixzz44gQUPlcT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριακή, 24 Μαΐου 2009
    Η Επιστολή των Πανεπιστημιακών προς τον Ομπάμα και στα Ελληνικά
    18 Μαΐου, 2009
    Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα
    Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
    Λευκός Οίκος
    1600 Pennsylvania Avenue, NW
    Washington, DC 20500
    Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
    Με την παρούσα επιστολή, οι υπογράφοντες ζητούμε με κάθε σεβασμό την παρέμβασή σας για να τακτοποιηθούν συντρίμμια ιστορικής αταξίας που άφησε πίσω της στη νοτιοανατολική Ευρώπη η προηγούμενη κυβέρνηση των ΗΠΑ.
    Στις 4 Νοεμβρίου 2004, δύο ημέρες μετά την επανεκλογή του Προέδρου George W. Bush, η κυβέρνησή του ομόφωνα αναγνώρισε τη ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’.
    Αυτή η πράξη όχι μόνο κατέλυσε γεωγραφικά και ιστορικά δεδομένα, αλλά και έδωσε έναυσμα να ξεσπάσει μια επικίνδυνη επιδημία ιστορικού ρεβιζιονισμού, του οποίου το πιο προφανές σύμπτωμα είναι η καταχρηστική οικειοποίηση από την κυβέρνηση των Σκοπίων του πιο διάσημου Μακεδόνα, του Μέγα Αλέξανδρου.
    Πιστεύουμε ότι αυτή η ανοησία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά δουλειά να υποστηρίζουν την παραποίηση της ιστορίας. Ας κάνουμε μια ανασκόπηση των δεδομένων. (Η τεκμηρίωση αυτών των δεδομένων που απεικονίζονται εδώ με έντονα γράμματα, βρίσκεται στο http://macedonia-evidence.org/documentation.html).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η εν λόγω περιοχή, με τη σύγχρονη πρωτεύουσά της τα Σκόπια, ονομαζόταν στην αρχαιότητα Παιονία. Τα όρη Βαρνούς και Όρβηλος (που σχηματίζουν σήμερα τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας) αποτελούν ένα φυσικό όριο που χώριζε και χωρίζει τη Μακεδονία από τη βόρεια γείτονά της. Η μόνη πραγματική σύνδεση βρίσκεται κατά μήκος του Αξιού/Βαρδάρη ποταμού αλλά ακόμα και αυτή η κοιλάδα ‘δε σχηματίζει μία δίοδο επικοινωνίας γιατί τέμνεται από χαράδρες’.
    Αν και είναι αλήθεια ότι οι Παίονες υποτάχθηκαν στο Φίλιππο Β΄, πατέρα του Μέγα Αλέξανδρου, το 358 π.Χ., δεν ήταν Μακεδόνες και δεν ζούσαν στη Μακεδονία. Παρομοίως, για παράδειγμα, οι Αιγύπτιοι που κατακτήθηκαν από τον Αλέξανδρο, μπορεί μεν να κυβερνούνταν από τους Μακεδόνες, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής Κλεοπάτρας, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ οι ίδιοι Μακεδόνες και η Αίγυπτος δεν ονομάστηκε ποτέ Μακεδονία.
    Αντίθετα, η Μακεδονία και οι Μακεδόνες Έλληνες βρίσκονταν για τουλάχιστον 2500 χρόνια εκεί ακριβώς όπου είναι η σύγχρονη ελληνική περιφέρεια της Μακεδονίας. Ακριβώς η ίδια σχέση ισχύει για την Αττική και τους Αθηναίους Έλληνες, το Άργος και τους Αργείους Έλληνες, την Κόρινθο και τους Κορίνθιους Έλληνες κ.ο.κ.
    Δεν κατανοούμε πώς οι σύγχρονοι κάτοικοι της αρχαίας Παιονίας, που μιλούν Σλάβικα—μια γλώσσα που εισήχθη στα Βαλκάνια περίπου μια χιλιετία μετά το θάνατο του Αλέξανδρου—μπορούν να διεκδικούν τον Αλέξανδρο για εθνικό τους ήρωα. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν εξολοκλήρου και αδιαμφισβήτητα Έλληνας. Ο προ-προ-προπάππος του, Αλέξανδρος Α΄, αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες όπου η συμμετοχή επιτρεπόταν μόνο σε Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ακόμα και πριν από τον Αλέξανδρο Α΄οι Μακεδόνες τοποθετούσαν τις προγονικές τους ρίζες στο Άργος και πολλοί από τους βασιλείς τους χρησιμοποιούσαν την κεφαλή του Ηρακλή—του κατεξοχήν Έλληνα ήρωα-- στα νομίσματά τους.
    Ο Ευριπίδης—που πέθανε και θάφτηκε στη Μακεδονία—έγραψε το έργο του Αρχέλαος προς τιμήν του μεγάλου θείου τού Αλέξανδρου και το έγραψε στα ελληνικά. Όσο βρισκόταν στη Μακεδονία, ο Ευριπίδης έγραψε ακόμα τις Βάκχες, επίσης στα ελληνικά. Κατά συνέπεια, το Μακεδονικό κοινό μπορούσε να καταλάβει τι έγραψε και τι άκουγαν.
    Ο πατέρας του Αλέξανδρου, Φίλιππος, κέρδισε αρκετές νίκες σε ιππικούς αγώνες στην Ολυμπία και τους Δελφούς, τα δύο πιο ελληνικά από όλα τα ιερά της αρχαίας Ελλάδας, όπου δεν επιτρεπόταν σε μη-Έλληνες να αγωνιστούν. Ακόμα πιο σημαντικό, ο Φίλιππος ορίστηκε διοργανωτής των Πύθιων Αγώνων στους Δελφούς το 346 π.Χ. Με άλλα λόγια, ο πατέρας του Μέγα Αλέξανδρου και οι πρόγονοί του ήταν εξολοκλήρου Έλληνες. Η ελληνική γλώσσα ήταν η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο Δημοσθένης και η πρεσβεία του από την Αθήνα όταν επισκέπτονταν τον Φίλιππο επίσης το 346 π.Χ. Ένας άλλος Έλληνας του Βορρά, ο Αριστοτέλης, πήγε να σπουδάσει για περίπου 20 χρόνια στην Ακαδημία του Πλάτωνα. Στη συνέχεια, επέστρεψε στη Μακεδονία και έγινε ο δάσκαλος του Αλέξανδρου Γ΄. Μιλούσαν Ελληνικά στην σχολή που σώζεται ακόμα και σήμερα κοντά στη Νάουσσα στην Ελληνική Μακεδονία.
    Ο Αλέξανδρος είχε μαζί του σε όλες του τις εκστρατείες την έκδοση του Αριστοτέλη της Ιλιάδας του Ομήρου. Ο Αλέξανδρος διέδωσε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό σε όλη του την αυτοκρατορία, ιδρύοντας πόλεις και εγκαθιστώντας εκπαιδευτικά κέντρα. Εξού και βρίσκουμε επιγραφές που αφορούν χαρακτηριστικούς ελληνικούς θεσμούς όπως είναι το γυμνάσιο τόσο μακριά όσο στο Αφγανιστάν. Είναι γραμμένες στα Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Οι απαντήσεις είναι ξεκάθαρες: ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας, όχι Σλάβος, και οι Σλάβοι και η γλώσσα τους δεν σχετίζονταν με τον Αλέξανδρο ή την πατρίδα του παρά 1000 χρόνια αργότερα. Αυτό μας φέρνει πίσω στη γεωγραφική περιοχή που ήταν γνωστή στην αρχαιότητα ως Παιονία. Γιατί οι άνθρωποι που κατοικούν σε αυτήν την περιοχή σήμερα αποκαλούν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και τη χώρα τους Μακεδονία; Γιατί να κλέψουν μια απόλυτα ελληνική μορφή για εθνικό τους ήρωα;
    Οι αρχαίοι Παίονες μπορεί να ήταν ή να μην ήταν Έλληνες, πάντως σίγουρα έγιναν ελληνίζοντες, και δεν υπήρξαν ποτέ Σλάβοι. Επίσης δεν ήταν Μακεδόνες. Η αρχαία Παιονία ήταν ένα μέρος του Μακεδονικού κράτους, όπως ήταν η Ιωνία και η Συρία και η Παλαιστίνη και η Αίγυπτος και η Μεσοποταμία και η Βαβυλωνία και η Βακτρία και πολλές άλλες περιοχές. Μπορεί λοιπόν να έγιναν προσωρινά ‘Μακεδονικές’ αλλά καμιά δεν ήταν ποτέ ΄Μακεδονία΄. Η κλοπή του Φίλιππου και του Αλέξανδρου από μια χώρα που δεν ήταν ποτέ η Μακεδονία δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
    Οι παραδόσεις της αρχαίας Παιονίας ωστόσο θα μπορούσαν να υιοθετηθούν από τους τωρινούς κατοίκους αυτής της γεωγραφικής περιοχής με αρκετά αιτιολογικά. Η επέκταση του γεωγραφικού όρου ‘ Μακεδονία’ ώστε να καλύπτει τη νότια Γιουγκοσλαβία δεν μπορεί. Ακόμα και στον ύστερο 19ο αι. αυτή η λάθος χρήση υπονοούσε μη υγιείς εδαφικές βλέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ίδιο κίνητρο βρίσκεται και σε σχολικούς χάρτες που δείχνουν την ψευδο-μεγάλη Μακεδονία να εκτείνεται από τα Σκόπια μέχρι τον Όλυμπο και να επιγράφεται στα Σλαβικά. Ο ίδιος χάρτης και οι διεκδικήσεις του βρίσκεται σε ημερολόγια, αυτοκόλλητα αυτοκινήτων, χαρτονομίσματα κλπ που κυκλοφορούν στο νέο κράτος από τότε που διακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Γιουγκοσλαβία το 1991. Γιατί να επιχειρεί μια τέτοια ιστορική ανοησία μια φτωχή νέα χώρα, εσωτερική και περικυκλωμένη από στεριά; Γιατί να κοροϊδεύει θρασύτατα και να προκαλεί τη γείτονά της;
    Όπως και να θέλει κανείς να χαρακτηρίσει μια τέτοια συμπεριφορά, σίγουρα δεν πρόκειται για πίεση για ιστορική ακρίβεια, ούτε για σταθερότητα στα Βαλκάνια. Είναι λυπηρό ότι οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει και ενθαρρύνει τέτοια συμπεριφορά. Στρεφόμαστε σε Εσάς, Κύριε Πρόεδρε, για να ξεκαθαρίσετε στην κυβέρνηση των Σκοπίων ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην οικογένεια των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ όσο επιχειρεί να οικοδομήσει την εθνική της ταυτότητα εις βάρος της ιστορικής αλήθειας. Η κοινωνία μας από κοινού δεν μπορεί να επιβιώσει όταν η ιστορία αγνοείται, πολύ λιγότερο δε όταν η ιστορία κατασκευάζεται για να εξυπηρετήσει αμφίβολα κίνητρα.
    Με εκτίμηση,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016
    Η μεγάλη ΑΠΑΤΗ..Δεν υπάρχει «δικαίωμα ασύλου» ως νομική έννοια!

     
    Πέφτοντας σε σχόλιο νομικού, που εργάζεται μάλιστα και στο γραφείο του Συνήγορου του Πολίτη, η οποία με εγκαλούσε για προηγούμενο σχόλιό μου, διότι, λέει και οι Αφγανοί και οι Σομαλοί δικαιούνται ασύλου, νομίζω ότι πρέπει να φωτίσω μια άλλη απάτη της αριστερής μπουρδολογίας: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "δικαίωμα ασύλου" ως νομική έννοια!
     Προκαλώ όποιον έχει αντίθετα επιχειρήματα να με διαψεύσει.

    Κανένα διεθνές κείμενο (σύμβαση Γενεύης 1951, πρωτόκολλο Ν. Υόρκης 1967, Οικουμενική Διακήρυξη
    Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Συνδιάσκεψη ΟΗΕ για το εδαφικό άσυλο 1977, κ.λπ.) δεν προβλέπει τέτοιο δικαίωμα. Η παροχή ασύλου σε πρόσφυγες πολέμου δεν είναι δεσμευτική για τα κράτη, τα οποία πρώτα σταθμίζουν το αν απειλείται η τάξη και η ασφάλειά τους.

    Σε απλά Ελληνικά: το ότι στην πατρίδα σου γίνεται πόλεμος κι εσύ έφυγες από εκεί δεν υποχρεώνει ΚΑΝΕΝΑ κράτος να σε δεχθεί. Αν θέλει θα το κάνει. Όλα τα κείμενα που αφορούν στα δικαιώματα των πολιτικών προσφύγων αναφέρονται στην συμπεριφορά του κράτους προς τον πρόσφυγα ΑΦΟΥ του έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, το οποίο φυσικά μπορεί να ανακληθεί ανά πάσα στιγμή.

    Αν για παράδειγμα το ISIS ηττηθεί και οι καταδιωκόμενοι μαχητές του έρθουν στην Ευρώπη, θα τους χορηγήσουμε πολιτικό άσυλο; Το λέω διότι πολύ κεφαλομάντηλο και light μπούργκα πέφτει σε όσους μουσουλμάνους επέλεξαν την χριστιανική έως άθεη αλλά χειμαζόμενη Ευρώπη ως "δεύτερη πατρίδα τους" κι όχι την πάμπλουτη και ομόθρησκη Σαουδική Αραβία.

    Το ότι νομικοί μιλάνε για "δικαίωμα ασύλου" είναι ενδεικτικό της κατάντιας της Παιδείας και της επιστημονικής τους ανεπάρκειας. Πριν την εισβολή των δήθεν προσφύγων είχαμε την εισβολή των δήθεν επιστημόνων, αποφοίτων (ορθότερα: αποφύτων) των δήθεν Πανεπιστημίων και όσων με τέτοιες προδιαγραφές εκφέρουν δήθεν πολιτικό λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο Θεός να δίνει δύναμη στον κ. Δημήτρη Νατσιό και σε όλους αυτούς που αγωνίζονται για την πίστη μας και την απελευθέρωση της πατρίδας μας από τον ανθελληνικό ζυγό, ευτυχώς υπάρχουν φωνές και είναι δυνατές, ας κάνουμε κουράγιο λίγο ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.