30 Ιαν 2014

Μητροπολίτης Σπάρτης Εὐστάθιος: "Δέν τό χαρακτηρίζουν ἄδικα Ὑπουργεῖο Ἀπαιδείας καί Ἀθεΐας"

Σήμερα πλῆθος ἐκπαιδευτικῶν καί μαθητῶν παρέμειναν στά σπίτια τους ἀπολαμβάνοντας μία ἀκόμη ΑΡΓΙΑ χωρίς νά συμμετάσχουν σέ κανέναν ἑορτασμό τῶν Τριῶν Ἱεραρχν οὔτε καί σέ ἕναν ἁπλό ἐκκλησιασμό.
«Ἄστραψε» ὁ Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Εὐστάθιος, στόν ἑσπερινό γιά τήν ἑορτή τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν. Ἀπευθυνόμενος στούς ἐκπαιδευτικούς πού συμμετεῖχαν στόν ἐκκλησιασμό ἀναφέρθηκε στήν ἐγκύκλιο καί τόν χαρακτηρισμό τῆς ἡμέρας τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν ὡς Ἀργία καί ὄχι ὡς σχολική Ἑορτή. Ὁ Μητροπολίτης Εὐστάθιος κάλεσε τούς ἐκπαιδευτικούς νά ἀντισταθοῦν καί νά συνειδητοποιήσουν τήν ἀπειλή, «ὅταν ἄνθρωποι πού λένε ὅτι ἀγαποῦν τήν χώρα» ἀλλοιώνουν παραδόσεις καί ἱστορία. Ἐξέφρασε ἐπίσης τήν μεγάλη πικρία του γιά αὐτή τήν ἐξέλιξη καί δικαιολόγησε ἐκείνους πού ἀποκαλοῦν τό Ὑπουργεῖο Παιδείας καί Θρησκευμάτων «Ὑπουργεῖο Ἀπαιδείας καί Ἀθρησκείας».
Ἀπέδωσε τήν εὐθύνη στήν ἡγεσία τοῦ....
Ὑπουργείου πού εἴτε ἑκούσια, εἴτε ἀκούσια ἐπιτρέπει τέτοιες ἀλλαγές. Μετά τήν «ἀστραπή» Εὐστάθιου ἀναμένεται καί «βροντή», ἀφοῦ σύμφωνα μέ πληροφορίες θά ἀποστείλει σχετικό τηλεγράφημα διαμαρτυρίας στόν Ὑπουργό Παιδείας.
Νά σημειωθεῖ ὅτι μέ τόν χαρακτηρισμό ὡς «Ἀργίας» τῆς Ἡμέρας τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν δέν καλύπτονται τά ἔξοδα μεταφορᾶς μαθητῶν πού κινοῦνται μέ λεωφορεῖα ἤ ταξί πρός τά σχολεῖα τους.

16 σχόλια:

  1. Μετά τα χτυπήματα που κατάφεραν οι κυβερνώντες στην Κυριακή αργία και τους πολυτέκνους (και τα δύο δεν τα χωρά ο νους του ανθρώπου) ετοιμάζονται να ασελγήσουν και στο σώμα της Ελληνορθόδοξης Παιδείας! Τέτοια και τόση εθελοδουλεία και αναξιοπρέπεια!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Λ.Ν. αυτούς δεν ψηφίζουμε τόσα χρόνια; Αυτούς που ψήφισαν ή ανέχτηκαν την ψήφιση όλων των νόμων που αντίκεινται στο Ευαγγέλιο - ανάμεσα σ' αυτούς την εκδίωξη των πνευματικών από τα σχολειά μας, την καθιέρωση και χρήση σχολικών βιβλίων που απαξιώνουν κάθε τι που αναφέρεται στην πίστη, την πατρίδα, την παράδοσή μας, την πλήρη απαξίωση της εορτής των Τριών Ιεραρχών και τόσα άλλα; Όλα, ανεξαιρέτως, τα κόμματα του πολιτικού συστήματος που τυραννά τον τόπο μας είναι ξενοκίνητα. Υπηρετούν, λιγότερο ή περισσότερο, ξένα κέντρα, λέσχες και στοές. Έχουν "μαύρα μεσάνυχτα" για την παράδοση της Ρωμηοσύνης. Μόνον η "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια" είναι η συνεπής επιλογή για έναν Έλληνα Ορθόδοξο Χριστιανό σήμερα. Η παράταξη αυτή αποτελείται από ανθρώπους με εκκλησιαστικό φρόνημα, διάθεση προσφοράς και θυσίας, που έχουν το χάρισμα της πολιτικής. Εμπνέονται από τον αθάνατο κυβερνήτη μας, τον Ιωάννη Καποδίστρια, που πολιτεύθηκε με γνώμονα το ήθος του και την βαθιά του πίστη.
      Σε πολλές περιπτώσεις ο πρόεδρος της παρατάξεως, Μιχαήλ Ηλιάδης, αναφέρει πως για την "Κοινωνία" "η πολιτική είναι παιδεία, ήθος και πολιτισμός". Σε πρόσφατη ομιλία του τόνισε: "Ξεκινάμε λοιπόν από την Παιδεία, η οποία πρέπει να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της, ώστε να δώσει στα παιδιά μας το ήθος, το οποίο κραυγάζει σήμερα δια της απουσίας του. Το ήθος που πηγάζει από το Ορθόδοξο φρόνημα".
      Αλλά και γενικότερα η πολιτική της παρατάξεως στοχεύει στην επαναφορά της πατρίδος μας στην τροχιά της Ρωμηοσύνης. Οι πολιτικές της θέσεις υπηρετούν το εθνικό συμφέρον, αλλά σκοπίμως αποσιωπώνται από το σύνολο των ελεγχομένων Μ.Μ.Ε. Όλα αυτά μπορεί ο καθένας να τα διαπιστώσει στην πλουσιώτατη ιστοσελίδα της παρατάξεως (http://www.koinwnia.com):στα άρθρα, στις συνεντεύξεις, στα κατατοπιστικά έντυπα και, κυρίως, εάν γνωρίσει από κοντά τον πρόεδρο και τους ανθρώπους της "Κοινωνία". Εκεί θα καταλάβει τη μεγάλη διαφορά....Κάποιοι κάνουν το λάθος να θεωρούν την "Κοινωνία" κάτι σαν το ΛΑΟΣ...Επ' αυτού, να θυμίσω μόνον τα εξής: το ΛΑΟΣ ψήφισε το μνημόνιο και στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου...Αποχώρησε, όταν διαπιστώθηκε πως η πολιτική φθορά του ήταν τεράστια...Επιπλέον, το κόμμα αυτό εκμεταλλεύτηκε την θρησκευτική ευαισθησία αρκετών Ελλήνων - και με την ονομασία του - . Αποδείχθηκε, όμως, μέρος του πολιτικού κατεστημένου. Η "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια" δεν είναι ούτε δεξιό, ούτε αριστερό, ούτε κεντρώο κόμμα. Δεν είναι καν κόμμα. Τα κόμματα χωρίζουν.
      Η "Κοινωνία" είναι η παράταξη της Ρωμηοσύνης, που επιθυμεί διακαώς να ενώσει όλους τους Έλληνες. Κομίζει μια εντελώς διαφορετική, μια πρωτόγνωρη πρόταση πολιτικής, με επίκεντρο τον Ιησού Χριστό. Η φιλοσοφία της πολιτικής αυτής εφαρμόστηκε στην υπερχιλιόχρονη ιστορία της Ρωμανίας(Βυζαντινής αυτοκρατορίας), μέχρι και τον πρώτο κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και ήταν η δόξα της Ρωμηοσύνης... Δυστυχώς, αυτό το τελευταίο δυσκολεύονται να το κατανοήσουν ή - ακόμη χειρότερα- να το αποδεχθούν πολλοί, κατά τα άλλα Ορθόδοξοι χριστιανοί...Η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια των ανθρώπων της παρατάξεως αυτής αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι, για να γίνει κανείς μέλος της "Κοινωνία", οφείλει να αποκηρύξει εγγράφως την μασωνία και κάθε μορφή αποκρυφισμού. Αυτό, έχω την αίσθηση, τα λέει όλα...
      Και βέβαια η πρωτόγνωρη αυτή πολιτική πρόταση της "Κοινωνία" δεν προσπαθεί να επιβληθεί με το νταηλίκι, ούτε έχει ανεπίτρεπτες σχέσεις με τον παγανισμό...

      Διαγραφή
    2. http://www.defencenet.gr/defence/item/%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%87%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7

      Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΤΥΠΑΕΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ!!!
      Μίρασε υπογλώσσια η Χ.Α. σε "φίλους" και εχθρούς...

      Περαστικά στους κ.κ.της Κοινωνίας , Λαός, Αν.ΕΛ. και λοιπών που νομίζουν ότι επειδή ήρθαν ουρανοκατέβατοι ελέω της κρίσης θα τους ψηφίσει ο ελληνικός λαός.
      Οι εξελίξεις πλησιάζουν.

      Διαγραφή
    3. Βλέπω καταφέρνεις και αντιγράφεις μια χαρά τις ανακοινώσεις της ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
      Επειδή εγώ δεν είμαι και πολύ καλός στην αντιγραφή, ρίξε μια ματιά εδώ
      http://antiparakmi.blogspot.com/2014/01/2_31.html
      για να διαβάσεις και την άλλη άποψη.

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ, πάψε να κρύβεσαι και να πετάς πυροτεχνήματα χωρίς επιχειρήματα. Επαναλαμβάνεις συνεχώς την ίδια ένσταση, για το ίδιο θέμα. Κατήντησε κουραστικό πια... Έλα σε δημόσιο διάλογο με την "Κοινωνία", όπως σου ζητούν συνεχώς οι εκπρόσωποί της, όπου ο καθένας θα αναπτύξει τα επιχειρήματά του και μετά τα ξαναλέμε...

      Διαγραφή
    5. Μου φαίνεται έχεις ξεφύγει τελείως:
      "Επαναλαμβάνεις συνεχώς την ίδια ένσταση, για το ίδιο θέμα. "
      Βρε ποια ένταση; Που σου απάντησα με ένα σχόλιο;
      " Κατήντησε κουραστικό πια... "
      Αδερφέ, συγνώμη για αυτό που θα σε ρωτήσω αλλά "πας καλά"; Μας παρέθεσες ένα μακρυνάρι από το κόμμα σου και επειδή σου είπα δες και αυτό, "καταντάει κουραστικό";

      "Αγαπητέ, πάψε να κρύβεσαι και να πετάς πυροτεχνήματα χωρίς επιχειρήματα"
      Ανώνυμα δεν έγραψες υπερ της ΚΟΙΝΩΝΙΑ; Ε, ανώνυμα σου είπα κι εγώ να διαβάσεις κάτι. Γιατί κρύβομαι εγώ και όχι εσύ;
      Κοίταξε, δεν είμαστε σε Κατώτερο Κατηχητικό (για παιδιά Δημοτικού εννοώ).


      Επιχειρήματα διάβασα και πολύ φοβάμαι ότι όλα αυτά ισχύουν.
      1) Έχει πάρει τέτοιες ακραίες θέσεις εναντίον του π.Παϊσίου ο π.Βολουδάκης ή όχι; Μα αφού τις διαβάζω.
      2) Έχει πάρει θέση υπέρ της Κάρτας του πολίτη η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, όπως παραθέτουν αντίγραφα από τις ανακοινώσεις τους εδώ: http://antiparakmi.blogspot.com/2012/05/blog-post_30.html
      ναι ή όχι; Μα αφού είναι από της ιστοσελίδα της όλα αυτά.
      3) Έχει πάρει τέτοια απαράδεκτη θέση για τις εκτρώσεις ναι ή όχι; Και πάλι πήγα στον σύνδεσμο και τα είδα στην ιστοσελίδα της.
      Τι εννοείς "πετάω επιχειρήματα χωρίς επιχειρήματα"; μια χαρά βλέπω τα έμαθες τα στιχάκια, αλλά με ατάκες και κλείνοντας τα μάτια, στρουθοκαμηλίζοντας, δεν λύνεται το πρόβλημα.

      Δεν μπορεί αντί να ανεβαίνει σε ψήφους, να κατεβαίνει, και να μου λες "πάνε σε δημόσιο διάλογο". Από που κι ως που να πάω εγώ σε δημόσιο διάλογο. Τι είμαι εγώ; το αντίπαλο κόμμα; Επειδή σου είπα να διαβάσεις μια άλλη προσέγγιση;
      4) Από πότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σου απαντήσει κάποιος; Έχει το αλάθητο το "κόμμα" σου; Ή έχει το αλάθητο ο π.Βασίλειος; ή μήπως από το 2ο, προκύπτει το 1ο και έτσι την "πατάτε" τελικά με τον εγωισμό σας;.

      Όταν έχεις καρκίνο και σου το ανακοινώνει ο γιατρός δείχνοντάς σου τις εξετάσεις (αίτια της πτώσης), ξέρεις, δεν φταίει ο γιατρός. Η απάντησή σου είναι να δεις τι μπορείς να κάνεις όσο προλαβαίνεις, και όχι να εγκαλείς τον γιατρό σε δημόσιο διάλογο. Ανοιξε λοιπόν τα μάτια και ψάξε να βρεις τι προκάλεσε την ασθένεια όσο είναι νωρίς. Γιατί βλέπω να παίρνετε ακόμη λιγότερους ψήφους την επόμενη φορά.

      Διαγραφή
    6. (Έγραψα "ένσταση" και όχι "ένταση"...)
      Δεν υπονοώ σε καμιά περίπτωση ότι απαγορεύεται να μου απαντά κάποιος. Το θέμα είναι πως ερμηνεύεις αυθαίρετα τις θέσεις της "Κοινωνία" και τις απόψεις του π. Βασιλείου για τα θέματα που αναφέρεις. Οι εκπρόσωποι της "Κοινωνία" δεν διεκδικούν το αλάθητο. Γι' αυτό και σε καλούν και σε διάλογο, ακόμη και ιδιωτικό, για να γίνει μια σοβαρή συζήτηση για τις ενστάσεις που έχεις. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αρνούνται την άλλη άποψη, με την προϋπόθεση να εκφράζεται με τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Επίτρεψέ μου να πω πως, από τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις σου, φαίνεται μια εμπάθεια προς την παράταξη, προς την οποία επιτίθεσαι με σφοδρότητα, σαν να φταίει η "Κοινωνία" για το κατάντημα της πατρίδος μας. Να μας υποδείξεις, λοιπόν, εσύ την παράταξη που οφείλει να ψηφίσει ο κάθε Ορθόδοξος Έλληνας. Υπάρχει άλλη παράταξη που τα μέλη της να αγωνίζονται ανιδιοτελώς, με τις αδυναμίες που όλοι οι άνθρωποι έχουμε, αλλά με αγάπη για την Ρωμηοσύνη, με πρότυπο έναν υπέροχο άνθρωπο, τον Ιωάννη Καποδίστρια, που έδωσε την ψυχή του για την Ελλάδα, που να έχει σοβαρές θέσεις που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον(αρκεί αυτό να θέλει να το αντιληφθεί κάποιος), εκτός από την "Κοινωνία"; Υπάρχει άλλη παράταξη που να έχει τα κότσια ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ και να ζητάει κι από όλα τα μέλη της να κάνουν το ίδιο, εκτός από την "Κοινωνία"; Δεν το πιστεύω.
      Ως προς το τελευταίο που γράφεις... Όχι, αγαπητέ, δεν έχουμε καρκίνο, όπως το υπονοείς...Αδυναμίες και ελαττώματα έχουμε, ως ασθενείς άνθρωποι. Αγαπούμε, όμως, την Ρωμηοσύνη. Είναι η ψυχή μας. Έλα να μας γνωρίσεις και να συζητήσουμε καλόπιστα, χωρίς προσπάθεια για δημιουργία εντυπώσεων, και θα διαπιστώσεις ότι αδικείς την ιερή αυτή προσπάθεια που καταβάλλουν με πόνο ψυχής οι εκπρόσωποι της "Κοινωνία, πολιτική παράταξη συνεχιστών του Καποδίστρια". Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
    7. Ρε φοβερό το επιχείρημά σου: το ότι από ταχύτητα παρέλειψα ένα ράμμα από τη λέξη "ένσταση"..
      Όταν η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δηλώνει επίσημα ότι θα συνεχίσουν να γίνονται νόμιμα εκτρώσεις, απλά δεν θα χρηματοδοτούνται από το κράτος, δεν έχει "καρκίνο";;;
      Και δίνουν ως λύση το δημοψήφισμα! Βρε θέτεις τη ζωή των αγέννητων Ελλήνων σε δημοψήφισμα; Και μου λες δεν έχουν "καρκίνο"; Τι σχέση μπορεί να έχει η παραπάνω θέση με την Ορθοδοξία;
      άνοιξε τα μάτια σου και δες :
      http://3.bp.blogspot.com/-uRwqONggYZg/Uup_jDuGrCI/AAAAAAAAOds/OZKFUoTXxTg/s1600/ektrwseis+2.jpg

      Τα δικά σας κείμενα δημοσιεύουν:
      http://antiparakmi.blogspot.com/2014/01/2_31.html

      Διαγραφή
  2. Υπουργός του Τσίπρα είναι ο Αρβανιτόπουλος ; AΘΑΝΑΤΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ν.Δ. !! Γιατί αν έρθει ο Τσίπρας χαθήκαμε....
    Ενώ τώρα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην τα λες αυτα αδερφε γιατι ο μητροπολιτης ειπε στους χριστιανους οτι η ψηφος ειναι ιερο πραγμα,να κανουν τον σταυρο τους πριν ψηφισουν κ να μην ψηφισουν αθεους.
      Βεβαια μπορει να αργησαν λιγο γιατι τωρα βλεπεις κοπηκαν τα πακετα της Ε.Ε (εβρα'ι'κης ενωσης) στο ελλαδισταν κ στην εκκλησια που πεφταν απο το 1980 αλλα καλιο αργα παρα ποτε....
      Τον σταυρο του να κανει ο πρωθυπουργος,να λεει οτι πιστευει στον Χριστο κ στην Παναγια κ απο πραξεις δε βαριεσαι...στην αλλη ζωη..

      Διαγραφή
  3. http://www.facebook.com/note.php?note_id=413419908725606
    Ο υπουργός παιδείας Αρβανιτόπουλος εκθειάζει το "έργο" του Νίκου Καζαντζάκη!
    Μετά τι περιμένεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ υπάρχουν μητροπολίτες όπως ο Αυστραλίας Στυλιανός και ο Αρκαλοχωρίου Ανδρέας που εκθειάζουν τον Καζαντζάκη αλλά και ορθόδοξα και μάλιστα φιλοπαραδοσιακά ιστολόγια που τον προβάλλουν...!

      Διαγραφή
    2. όποια ιστολόγια προβάλλουν Καζαντζάκη δεν μπορεί να είναι ορθόδοξα και φιλοπαραδοσιακά! Να ξεγράψουμε όλοι μας και να μην τα ξαναεπισκεπτόμαστε.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμε μαχητή της ΚΟΙΝΩΝΙΑ εσύ είσαι ο γιατρός και εμείς της ΚΟΙΝΩΝΙΑ έχουμε καρκίνο; Οποίος εγωισμός. Εδώ και ενάμιση χρόνο μας κάνεις συστηματικό πόλεμο διαστρεβλώνοντας τις θέσεις της παρατάξεώς μας αποφεύγοντας να συζητήσεις μαζί μας δημόσια για να δούμε ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψεύδεται ασυστόλως ,και μας το παίζεις και γιατρός; Ιατρέ θεράπευσε τον εαυτό σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε τον διάλογο (επιστολές) που σας έστειλε εδώ :
      http://antiparakmi.blogspot.com/2014/02/blog-post_5.html
      διάβασε και τις απαράδεκτες απαντήσεις σας και βγάλε την καραμέλα.

      Όσο για το ποιος ψεύδεται ασυστόλως , μου λες τι έγινε εκείνη η επιστολή-κάλεσμα συστράτευσης του κ.Ασλανίδη, που το γράφατε σε ότι άσχετη ανάρτηση βρίσκατε; Γιατί ένα πουλάκι μου είπε ότι ο κ.Ασλανίδης διέκοψε κάθε σχέση μαζί σας αλλά εσείς συνεχίζατε την σπέκουλα με το όνομά του. Γιατί αποχώρησε και ο κ.Ασλανίδης μόλις ανακάλυψε τι είναι το κόμμα σας;
      http://antiparakmi.blogspot.com/2014/02/blogger.html

      Διαγραφή
  5. Αναγνώστης είμαι και βλέπω ότι δεν ανοίγεται τα μάτια σας να διαβάσετε τις ανακοινώσεις που οι ίδιοι βγάζετε.
    Αντί να κατηγορείτε όσους παρουσιάζουν τα δικά σας κείμενα, καθίστε να τα διορθώσετε. Το ποιος έχει εγωισμό, φαίνεται.
    Αλλά ευτυχώς πλησιάζουν εκλογές και δεν αποκλείεται η νέα κολοτούμπα σας. Πραγματικοί πολιτικάντηδες όπως σας καταγγέλουν και εδώ:
    http://klassikoperiptosi.blogspot.gr/2012/04/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.