1 Ιαν 2010

Τα εθνικά προβλήματα των Κυπρίων και ο Πάγκαλος


«Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάς συμπαρίσταται», «Συναποφασίζομεν», Συμπαρατασσόμεθα» «Συμπολεμούμε έχοντας το κοινό αμυντικό δόγμα σαν φάρο που μας οδηγεί».


ΤΟΥ ΔΡΑ ΝΙΚΙΑ ΛΕΙΒΑΔΑ
Στον αγώνα για ελευθερία και για επιβίωση στα....
πατρογονικά τους εδάφη, οι Έλληνες της Κύπρου είχαν πάντοτε δίπλα τους τούς απανταχού Έλληνες της κυρίως Ελλάδας και της διασποράς. Η βοήθεια της Ελλάδος είχε περάσει από πολλά δόγματα, πολιτικές και στρατιωτικές φάσεις, που όλοι τις θυμόμαστε.

Τον Παπάγο που έφερε το θέμα της ελευθερίας της Κύπρου στον ΟΗΕ, τον γέρο Γ. Παπανδρέου που έστειλε τη μεραρχία στην Κύπρο, τον Γ. Παπαδόπουλο που την απέσυρε, τον Ιωαννίδη που έκανε το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, τους κληρωτούς στρατιώτες της Ελλάδος που σαν Ελδυκάριοι έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου και τίμησαν την Ελλάδα.

Μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή, ακολούθησαν κοινοί διπλωματικοί και πολιτικοί αγώνες, που εβαφτίζοντο σαν δόγματα συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου όπως:

«Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάς συμπαρίσταται», «Συναποφασίζομεν», Συμπαρατασσόμεθα» «Συμπολεμούμε έχοντας το κοινό αμυντικό δόγμα σαν φάρο που μας οδηγεί». Αυτό το τελευταίο κάπως το χάλασε ο τότε υπουργός των εξωτερικών κ. Πάγκαλος, που τον Αύγουστο του 1998 με δηλώσεις του απεδέχθη ώστε το νεοαποκτηθέν αμυντικό όπλο της Κύπρου, οι πύραυλοι S300 να μεταφερθούν και να καταχωνιαστούν στην Κρήτη.

Φαίνεται ότι ο κ. Πάγκαλος φιλοδόξησε από τότε να δημιουργήσει ένα δικό του καινούργιο δόγμα για αγώνα του Ελληνισμού της Κύπρου, προφανώς για να μείνει αθάνατο το όνομά του στην Ιστορία. Και μας το παρουσίασε τώρα που είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από το πιο επίσημο βήμα, που διαθέτει το ελληνικό κράτος, τη Βουλή των Ελλήνων, για να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες οπουδήποτε κι αν ευρίσκονται, στη διασπορά, στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

«Αφήστε τους Κυπρίους μόνους να λύσουν τα εθνικά τους προβλήματα», μας είπε. Αυτό είναι το καινούργιο δόγμα! Υπενθυμίζουμε ότι τα εθνικά προβλήματα των Ελλήνων Κυπρίων, στα οποία αναφέρεται ο κ. Πάγκαλος, είναι η κατοχή της μισής Κύπρου από την Τουρκία, η ίδρυση και λειτουργία του ψευδοκράτους και οι έποικοι που κουβάλησε στην βόρεια περιοχή η Άγκυρα. Αποτελεί, ακόμη, οξύτατο εθνικό πρόβλημα η προσπάθεια της Τουρκίας να θέσει υπό τον παντοτινό έλεγχό της την Κύπρο, με σχέδια σαν το Ανάν και το εκκολαπτόμενο σχέδιο αυτής της φάσης, που βασίζεται σε «δύο κράτη, δύο λαούς, δύο θρησκείες».

Αυτό είναι το εθνικό πρόβλημα των Ελλήνων Κυπρίων και σε αυτό ασφαλώς αναφέρεται ο κ. Πάγκαλος. Γιατί οι Τούρκοι Κύπριοι έχουν λυμένο το δικό τους εθνικό πρόβλημα, χάρις στη «μητέρα» Τουρκία, που έχει εισβάλει και καταλάβει για χάρη τους το 33% του εδάφους του νησιού και τους εγκατέστησε εκεί δημιουργώντας τους δικό τους κράτος που το φρουρούν 40 χιλιάδες ετοιμοπόλεμου στρατού.

Και ο κ. Πάγκαλος καλεί από την έδρα της Βουλής των Ελλήνων τους απανταχού Έλληνες να καθίσουν φρόνιμοι στις εξέδρες, στις καρέκλες και τους καναπέδες και να παρακολουθούν τον άνισο αγώνα των 600 χιλιάδων Ελλήνων της Κύπρου που αγωνίζονται, ενάντια στα 70 εκατομμύρια των Τούρκων, για να επιβιώσουν στην πατρίδα τους.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει και πανελλήνιο δόγμα, αυτό το νεοφανές για τους Έλληνες δόγμα, και δεν θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνει το μόνιμο πολιτικό πιστεύω της σημερινής κυβέρνησης. Ακόμη ας ελπίσουμε ότι δεν θα ακουστεί και το άλλο: «Αφήστε τους Θράκες και τους Αιγαιοπελαγίτες να λύσουν τα εθνικά τους προβλήματα μόνοι τους».

Είναι άραγε αυτή μια εθνική αγωνιστική συμβουλή που βγαίνει από την καρδιά και των υπόλοιπων Ελλήνων αντιστασιακών, που καμαρώνουν ότι ξεχώρισαν σαν αγωνιστές εναντίον της Χούντας;

ΠΗΓΗ:ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.