26 Απρ 2024

«Βράζουν» οἱ κύκλοι τῆς Ἐκκλησίας γιὰ τὴν συμφωνία Μητσοτάκη - Ἰερωνύμου! Οἱ πιστοὶ γυρίζουν τὴν πλάτη στὴν Ν.Δ.!

Ἱερεῖς καὶ Μητροπολῖτες δὲν θὰ κάνουν πίσω γιὰ τὸ νομοσχέδιο Μητσοτάκη ποὺ προκάλεσε ρῆγμα στὶς σχέσεις κράτους - Ἐκκλησίας! 
Τὴν ὥρα ποὺ τὸ Μαξίμου ἐπιχειρεῖ νὰ παρουσιάζει πλήρη συμφιλίωση μὲ τὴν Ἐκκλησία μετὰ τὸ νομοσχέδιο γιὰ τοὺς γάμους ὁμοφυλοφίλων ποὺ προκάλεσε ρῆγμα στὶς σχέσεις μὲ τὴν κυβέρνηση, οἱ ἱερεῖς σύμφωνα μὲ πληροφορίες εἶναι ὀργισμένοι γιὰ τὴν συμφωνία Μητσοτάκη - Ἰερωνύμου, οἱ ὁποῖοι βρέθηκαν σήμερα χέρι - χέρι στὸ Δήλεσι γιὰ νὰ ἐπισκεφθοῦν δομὲς τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν. 
Σχεδὸν δυόμισι μῆνες μετὰ τὸ ἄδειασμα τοῦ Μητσοτάκη στὸν Ἱερώνυμο μὲ τὴ φράση «ἢ παπᾶς- παπᾶς ἢ ζευγᾶς ζευγᾶς» ἀπὸ τὸ βῆμα τῆς Βουλῆς, μὲ ἀφορμὴ τὸ νομοσχέδιο ποὺ δίχασε τὴν κοινωνία καὶ προκάλεσε τὴν ἔντονη ἀντίδραση τῆς Ἱεραρχίας, ὁ πρωθυπουργὸς ἐν ὄψει εὐρωεκλογῶν κάνει αὐτὸ... ποὺ γνωρίζει καλά. Παίζει ἐπικοινωνιακὰ παιχνίδια στὴν πλάτη τῶν πολιτῶν. 
Καὶ ἐνῷ ὁ πρωθυπουργὸς ἀποσκοπεῖ στὸ νὰ «ξεχαστεῖ» τὸ ρῆγμα ποὺ προκάλεσε στὶς σχέσεις κράτους - Ἐκκλησίας, οἱ ἱερεῖς καὶ οἱ Μητροπολῖτες ποὺ τάχθηκαν κατὰ τοῦ νομοσχεδίου γιὰ τὸν γάμο τῶν ὁμοφυλόφιλων ζευγαριῶν καὶ τὴν τεκνοθεσία, τονίζοντας ὅτι διαλύει τὸν θεσμὸ τῆς οἰκογενείας, δὲν ἔχουν καμία πρόθεση νὰ κάνουν πίσω καὶ νὰ σωπάσουν. 
Σύμφωνα μὲ πληροφορίες, στὸ Ἅγιον Ὅρος ἐπικρατεῖ ἀναβρασμὸς γιὰ τὸ ὑποτιθέμενο «λιώσιμο τῶν πάγων» ἀνάμεσα σὲ κυβέρνηση - ἐκκλησία, μετὰ καὶ ἀπὸ τὴν «χαλαρὴ» στάση τοῦ Ἀρχιεπισκόπου ὅπως σχολιάζουν ὁρισμένοι γιὰ τὸ νομοσχέδιο ποὺ ψηφίστηκε. 
Οἱ ἱερεῖς καὶ οἱ Μητροπολῖτες ποὺ ἐξακολουθοῦν νὰ μιλοῦν γιὰ προδοσία καὶ ὑπόγειες κινήσεις τῆς κυβέρνησης γιὰ τὸ νομοσχέδιο, δὲν πρόκειται νὰ κάνουν ὀπισθοχωρήσουν καὶ τὸ βέβαιο εἶναι ὅτι τὸ ἐπικοινωνιακὸ σόου τοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη στὸ Δήλεσι, δὲν θὰ ἔχει τὸ ἀντίκρισμα ποὺ ἀναμένει ἡ κυβέρνηση στὶς Εὐρωεκλογές. Μάλιστα, δὲν εἶναι λίγοι ἐκεῖνοι ποὺ δείχνουν νὰ ἐκτιμοῦν τὶς θέσεις τῶν κομμάτων «Ἑλληνικὴ Λύση» καὶ «Νίκη». 

2 σχόλια:

 1. Έντονο είναι το παρασκήνιο, όπως έντονα είναι και τα «ψιλά γράμματα» που δεν φαίνονται εκ πρώτης όψης, αναφορικά με την «ιερή συμφωνία» Ιερώνυμου – Μητσοτάκη, η οποία παρουσιάζεται τεχνηέντως (τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από συγκεκριμένους εκκλησιαστικούς κύκλους) ως «νέα σελίδα» στις σχέσεις των δύο πλευρών, μετά το διάστημα «ψύχους» των τελευταίων μηνών.

  Τη «γέφυρα» μεταξύ πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου έριξε ο στενός και διαχρονικός συνεργάτης του Ιερώνυμου, Χάρης Κονιδάρης, ο οποίος συνδέεται με στενή φιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την εποχή που οι δύο τους φοιτούσαν στο Κολλέγιο Αθηνών. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, για όσους δεν γνωρίζουν, ο οποίος έβαλε «μπουρλότο» στην ιστορική, όπως τότε χαρακτηρίστηκε από την πλειοψηφία των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ, συμφωνία Πολιτείας – Εκκλησίας, το 2018, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο Χάρης Κονιδάρης ήταν ο άνθρωπος που έπαιξε το σημαντικότερο ρόλο στο λιώσιμο των «πάγων» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ιερώνυμου. Το αν όμως η συμφωνία αυτή περάσει και στη βάση της Εκκλησίας, δεν είναι στο χέρι του και μάλλον ούτε στου πρωθυπουργού, αλλά ούτε και στου ίδιου του Ιερώνυμου.

  Και τι εννοούμε;

  Η Ιεραρχία «βράζει», όπως μαθαίνουμε, με τον Ιερώνυμο, προσάπτοντάς του ότι παίζει προσωπικά παιχνίδια στην πλάτη της Εκκλησίας. Η στάση του και οι κατά καιρούς τοποθετήσεις εντός και εκτός αιθουσών φουντώνει τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Εκκλησίας με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο, το οποίο περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Οι Μητροπολίτες και οι ιερείς που έχουν ταχθεί εναντίον της νομοθετικής ρύθμισης δεν φαίνεται να έχουν καμία απολύτως διάθεση να σωπάσουν και να σταματήσουν να ασκούν κριτική στην κυβερνητική πολιτική.

  Επίσης, θα πρέπει να υπολογίσουμε και τον παράγοντα του Αγίου Όρους. Τα μοναστήρια στη χερσόνησο του Άθω είναι σφόδρα αντίθετα με την κυβέρνηση και βοηθούν ανοιχτά πλέον, για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στην Εκκλησία, την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και τη Νίκη του Δημήτρη Νατσιού.

  Η Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Όρους όμως έχει επιρροή και σε πολλά άλλα μοναστήρια ανά την Ελλάδα. Άρα η στάση των μοναχών στο Άγιο Όρος δεν επηρεάζει μόνο τα μοναστήρια στην περιοχή, αλλά σε όλη την Επικράτεια, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει επί της κάλπης των ευρωεκλογών.

  Αντίστοιχη είναι η στάση και στα μοναστήρια με ρωσική επιρροή που ακολουθούν τη δική τους «γραμμή», η οποία για την ώρα, ωστόσο, ταυτίζεται με το Άγιο Όρος σε σχέση με τις αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική.

  Έτσι, ενδέχεται η συμφωνία Ιερώνυμου – Μητσοτάκη, η οποία «σφραγίστηκε» με τη δήλωση του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδας ότι «δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο Βελόπουλος ή οποιοσδήποτε πολιτικός», να έχει μικρότερο αντίκρισμα στην κάλπη της 9ης Ιουνίου απ’ ότι υπολογίζουν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού, στο Μαξίμου.
  ieidiseis.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν θα γίνει απολύτως τίποτα. Και τον γάμο θα καταπιουν και την υιοθεσία θα δεχθούν και γυναίκες διακονισσες θα επιτρέψουν και ανοικτά ομοφυλόφιλους ιερείς θα έχουν και σε αχταρμα λειτουργίες με παπικούς, προτεστάντες και (γιατί όχι;!) μουσουλμάνους θα συμμετάσχουν. Τετέλεσται. Μόνο από Εκείνον περιμένουμε τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.