9 Μαρ 2020

O Παπαχελάς κάνει ὑποδείξεις σὲ Ἀρχιεπίσκοπο καὶ Ἐκκλησία γιὰ τὴν παύση τοῦ Μυστηρίου τῆς Θείας Κοινωνίας

Ὁ Ἀλέξης Παπαχελᾶς διευθυντὴς τῆς «Καθημερινῆς», συμμετέχων τῆς Λέσχης Bilderberg καὶ μέλος τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ κάνει ὑποδείξεις στὴν Ἐκκλησία καὶ στὸν Ἀρχιεπίσκοπο προτείνοντας οὔτε λίγο οὔτε πολὺ τὴν καθολικὴ παύση τέλεσης τοῦ Μυστηρίου τῆς Θείας Εὐχαριστίας λόγω τοῦ κορωνοϊοῦ! Ὡς ποῦ θὰ φτάσει τὸ θράσος;;;

Γράφει ὁ Ἀλέξης Παπαχελάς
Ὥρα εὐθύνης γιὰ τὸν Ἀρχιεπίσκοπο
Ὅταν ὁ τόπος περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση καὶ βρίσκεται ἀντιμέτωπος μὲ ἀσύμμετρες ἀπειλές, ἔχουμε ὅλοι τὴν εὐθύνη νὰ ἀρθοῦμε στὸ ὕψος τῶν περιστάσεων.
Ἔχει ἔλθει ἡ ὥρα νὰ τὸ κάνει καὶ ἡ Ἐκκλησία. Δὲν ὑπάρχει καμία ἀπολύτως ἀμφιβολία πὼς ὁ συνωστισμὸς σὲ κλειστοὺς χώρους καὶ ἡ μετάληψη θέτουν σὲ κίνδυνο συμπολίτες μας. Ἰδιαίτερα μάλιστα τοὺς εὐάλωτους καὶ ἡλικιωμένους. Οἱ εἰδικοὶ φοβοῦνται ἐνίοτε νὰ ποῦν τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους λόγω τῶν ἀντιδράσεων.
Ὁρισμένοι πολιτικοὶ λαϊκίζουν ἀσύστολα γιὰ μία ψῆφο χωρὶς νὰ λαμβάνουν ὑπόψη τοὺς ὅτι βάζουν σὲ κίνδυνο ἀνθρώπινες ζωές.
Τὸ αὐτονόητο ἔχει ἤδη συμβεῖ σὲ χῶρες μὲ ἰσχυρὴ ἐκκλησιαστικὴ παράδοση, ὅπως ἡ Ἰταλία. Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος εἶναι ἕνας ὑπεύθυνος ἡγέτης μὲ κοινωνικὴ εὐαισθησία. Μπορεῖ καὶ πρέπει νὰ ὑπερκεράσει τὶς ἀντιδράσεις τῶν....ὀπαδῶν τοῦ μεσαίωνα.
Αὐτὲς τὶς ὧρες τὶς δύσκολες ἕνα μεγάλο κομμάτι τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ βρίσκει στήριγμα στὴν πίστη του. Ἀναζητεῖ ὅμως καὶ ἐμπνευσμένες ἡγεσίες ποὺ στέκονται στὸ ὕψος τῶν καιρῶν.
Ἡ ἡγεσία τῆς Ἐκκλησίας ὀφείλει νὰ κάνει νὰ τὸ σωστό. Μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο θὰ προστατεύσει τοὺς ἀδύναμους καὶ θὰ δώσει ἕνα μήνυμα εὐθύνης.

25 σχόλια:

  1. Τι περιμένατε να πει ένας σιωνιστοκατευθυνόμενος δημοσιογραφικός κύνας ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάρτιος, ο πρώτος μήνας της άνοιξης. Ο μήνας του Ευαγγελισμού και της Εθνικής μας εορτής. Μήνας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, και άρα μήνας Πανελλαδικών Πνευματικών Εξετάσεων.
    Την άνοιξη τελειώνει η χειμερία νάρκη, και βγαίνουν και πάλι τα φίδια απο τις φωλιές τους.
    Η αντίχριστη άνοιξη ξεκίνησε το 2015 με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, και έκτοτε αναθάρεψαν τα φίδια και έχουν γίνει άκρως επιθετικά. Όμως, ο καλός γεωργός ξέρει ότι για να σκοτώσει ένα ιοβόλο φίδι, πρέπει να του επιφέρει χτύπημα με την τσάπα απευθείας στο κεφάλι, διότι αν το κόψει στην μέση, πάλι μπορεί να γυρίσει και να τον τσιμπήσει.
    Όπως η μυρωδιά του βραστού γάλακτος ελκύει τα φίδια και τα φέρνει στην επιφάνεια, ο κοροναϊός είναι μία καλή ευκαιρία να γνωριστούμε όλοι μεταξύ μας. Ευκαιρία να φανερωθούν όλα τα ιοβόλα φίδια. Ευκαιρία να φανερωθούν όλοι οι εχθροί της Του Χριστού Εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΑΝΑΘΕΜΑ Ο κ.ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ !

    ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΕ ΑΝΑΜΥΡΩΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΙΣΧΟΣ!

    Εκκλησιαστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστούμε κύριε Παπαχελά ,εσένα και τους όμοιους σου ...πολλοί είναι η πιστοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί που δεν ήξεραν τι σημαίνει "Θεία Κοινωνία " με τον ντόρο που γίνεται θα μάθουν και θα πολλαπλασιαστούν οι εκκλησιαζόμενοι Χριστιανοί .
    Απλά δεν ξέρεις τι σημαίνει Χριστός.... ακόμα και από τις κατα παραχώρηση ενέργειες του στο τέλος ,σώζει ψυχές ...."Τις θεός μέγας ως ο Θεός ημών; Συ εί ο Θεος ο ποιών θαυμάσια μόνο."..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ὁ Ἀλέξης Παπαχελᾶς διευθυντὴς τῆς «Καθημερινῆς»
    Στέφανος Κασιμάτης , Πάσχος Μανδραβέλης δημοσιογράφοι της «Καθημερινῆς»
    ΙΔΙΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ! ΣΦΟΔΡΑ ΑΝΤΙΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ !

    τι έχουν να πουν οι θιασώτες του " λιγότερου κακού" . Η «Καθημερινή» ανήκει εις την Δεξιάν.
    Να τη χαίρονται οι οπαδοί της Δεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που προκύπτει ότι η Καθημερινή και η ΝΔ ανήκουν στη Δεξιά; Η Καθημερινή δεν ανήκει στη Δεξιά, ούτε η ΝΔ. Η μόνη Δεξιά εφημερίδα είναι η Δημοκρατία

      Διαγραφή
    2. Οι θιασώτες του "λιγότερο κακού" τα παθαίνουν αυτά διότι δεν έχουν καθόλου πολιτική παιδεία, με συνέπεια να αρνούνται να κατανοήσουν ότι κάποια κόμματα και ιδεολογίες έχουν κοινή μήτρα και ας φαίνεται ότι μεταξύ τους υπάρχει αντιπαλότητα. Αυτή η αντιπαλότητα άλλωστε γίνεται μόνο για ΟΡΙΣΜΕΝΑ θέματα όπως η οικονομία. Αυτήν την μερική και ασήμαντη αντιπαλότητα ο κόσμος την θεωρεί ως αντίθεση Αριστεράς-Δεξιάς. Μέγα λάθος. Είναι παράλογο να θεωρούμε δυο ή περισσότερα κόμματα και ιδεολογίες που ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ στους ΙΔΙΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ και στα ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ, αλλά με διαφορετική αφετηρία, ότι το ένα είναι το αριστερό και το άλλο το δεξιό. Για να είναι το ένα αριστερό και το άλλο δεξιό θα πρέπει να διαφέρουν ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ,δηλαδή στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και όχι μόνο στην ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ.
      Συνεπώς ΝΔ=ΣΥΡΙΖΑ=ΚΚΕ=ΠΟΤΑΜΙ=ΠΑΣΟΚ=Αριστερά

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αδερφέ. Η λογική του "λιγότερο κακού" μας έφαγε. Απ' τη μια οι άθεοι εκκλησιομάχοι του ΣΥΡΙΖΑ κι απ' την άλλη οι υποκριτές φαρισαίοι κρυφοδαγκανιάρηδες της Ν.Δ. Μακριά κι απ' τους δύο!

      Διαγραφή
    4. "Η «Καθημερινή» ανήκει εις την Δεξιάν.
      Να τη χαίρονται οι οπαδοί της Δεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ !!"

      Η καθημερινή είναι μια καθαρά αντιφασιστική υπερ του διεθνισμού κατά του Ελληνοχριστιανικού έθνους μας, κομμουνιστική εφημερίδα. Οπως ακριβώς και το σκάι και όλα τα κανάλια της κομμουνιστικής παραπληροφόρησης.
      Δεν φταίει ο συριζα . Φταίει η αντίχριστη ανθελληνική αριστερή μαρξιστική δολοφονική θεωρία του κακού.

      ΔΕΞΙΑ = ΠΑΤΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
      Οποιος αυτά τα υπερασπίζεται με την ζωή του είναι δεξιός.
      Δεξίος ήταν ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος.
      Μόνον αυτοί εφάρμοσαν δεξιά πολιτική και το έθνος μας μεγαλούργησε.
      Ξέρεις η όχι ποιά είναι η α΄ποψη που έχει ο παπαχελάς η καθημερινή ο σκάι και τα υπόλοιπα βοθροκάναλα τύπυ χαρτζηπόρδα για τους ΕΘΝΑΡΧΕΣ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ;
      Φασίστες τους ανεβάζουν , χουντικούς τους κατεβάζουν!
      Και εσύ τους λές δεξιούς!!! Εχεις άγνοια απο ιδεολογίες η επίτηδες κάνεις πως δεν ξέρεις;
      Εσένα ποιά είναι η άποψη σου για τους εθνάρχες μας;

      ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
      ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
      ΚΑΤΩ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

      Διαγραφή
    5. 11:15 Έχει απόλυτο δίκιο. Μόνο μια συμπλήρωση. Δεξιός ήταν και ο Καποδίστριας, ο Παπάγος, ο Μαρκεζίνης, ο Περικλής Γιαννόπουλος, ο Δραγούμης. Για να είναι κάποιος Δεξιός θα πρέπει να πιστεύει στον Ελληνισμό ΚΑΙ την Ορθοδοξία ΜΑΖΙ = Ρωμηοσύνη

      Η Αριστερά ΑΡΝΗΤΑΙ τη Ρωμηοσύνη με κάθε τρόπο, όπως με πολιτική φιλοσοφία (φιλελευθερισμός,μαρξισμός,ναζισμός), με κοινωνιολογία, με θεολογία (Θεολογία της απελευθέρωσης, Προτεσταντισμός), με θεωρία φύλου, με φεμινισμό, με Αριστερή θεολογία του χριστιανισμού η οποία ερμηνεύει τη Χριστιανική διδασκαλία ΤΑΞΙΚΑ, Διεθνιστικά, Ισοπεδωτικά και προωθείται από το περιοδικό Σύναξη τη Χριστιανική Δημοκρατία και τον ΚΑΙΡΟ
      Η Αριστερά επίσης διαχωρίζει τον Ελληνισμό από τον Χριστιανισμό και τους θέλει Εχθρούς.Δηλαδή διασπά τη Ρωμηοσύνη.
      Αυτό το κάνει είτε ως παγανισμός(το παγανιστικό κίνημα στελεχώνεται από αριστερούς)είτε ως βυζαντινισμός("υπερορθόδοξοι" που αρνούνται την αξία και την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας ως άσχετα και ασυμβίβαστα με την Ορθοδοξία και τους σημερινούς Ορθόδοξους Έλληνες)
      Η Αριστερά μισεί ΚΑΙ το Έθνος ΚΑΙ το Χριστιανισμό. Έτσι με τη δικαιολογία ότι ο Χριστιανισμός είναι ασυμβίβαστος με τα έθνη, στρέφει το ένα (Χριστιανισμός) ενάντια στο άλλο (χριστιανικό έθνος) για να τα εξοντώσει και τα δυο
      Αριστερά είναι και ο αντιχριστιανικός εθνικισμός(=παγανισμός) και ο αντιεθνικός χριστιανισμός

      Διαγραφή
  7. Είναι ένα παπαγαλάκι από τά πολλά παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε.,της Π.Ν.Τ.Π.,που ετοιμάζουν την Πανθρησκεια και την αχρηματη συνδιαλλαγή τής παγκόσμιας οικονομίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΛΑΜΕΝΕ κ ΠΑΡΕΙΣΑΚΤΕ ΠΑΠΑΧΕΛΑ...
    Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΟΣ ΠΟΙΜΝΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΗ κ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
    ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΑΙΩΝΩΝ.
    ΟΠΟΥ ΕΠΑΝΩ κ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ κ ΟΧΙ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ κ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΟΡΟΥΣ.
    ΑΝ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΣΟΥ κ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ κ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΟ κ ΑΓΝΩΣΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο παπαχελας σε κανει και γελας
    οταν του μιλας για την ΕΛΛΑΣ.
    Τετοιοι ανθρωποι σκοτεινοι μην τους κανεις παρεα ουτε στιγμη...




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και ο αρχιεπίσκοπος, όπως κάθε κληρικός, όταν λειτουργεί, στέκεται μπροστά στην Αγία Τράπεζα και κοιτάζει μπροστά όπως και οι λαϊκοί. Όλη η ζωή του πιστού χριστιανού ρυθμίζεται από το άγιο Ποτήριο κι εκεί κατατείνει. Τον ίδιο Χριστό θα μεταλάβουμε είτε πάμε σε μια πολύωρη θεία λειτουργία με χορωδίες, αρμόνια, Πούτιν, πατριάρχη Μόσχας κλπ στη Ρωσία είτε σε ένα ταπεινό ξωκκλήσι με έναν άσημο παπά στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας. Όλα τα άλλα έρχονται και παρέρχονται κύριε Παπαχελά...΄Οταν πεθάνουμε συ κι εγώ, άντε να μας θυμούνται οι απόγονοι μιας γενιάς...... μετά;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον Αν. 10:49 μ.μ.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτέφρωσε ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η Ν.Δ. είναι ο Γαλάζιος Σύριζα.
    Από τον χώρο της Δεξιάς υπολήπτομαι τον Φ. Κρανιδιώτη, αρθρογράφο της εφ. "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" . Έχει κόμα, τη Νέα Δεξιά. Αν κατέβαινε στις εκλογές δεν θα περνούσε το 1%. Γιατί ; Οι Έλληνες δεξιοί θα ψήφιζαν, όπως και ψήφισαν, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (τον Τσίπρα με γραβάτα). Πως να κατέβει στις εκλογές ο Κρανιδιώτης, πως να κατέβει ο πατριώτης Καραμπελιάς γνωρίζοντας τη νοοτροπία των ψηφοφόρων ;
    Έτσι ικανοί πολιτικοί, έντιμοι και πατριώτες μένουν εκτός Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ο 10:49. Ο Καραμπελιάς είναι άξιος σαν ιστορικός. Αλλά σαν ιδεολόγος πολιτικός έχει αρκετά θέματα και κολλήματα. Μην ξεχνάτε ότι προέρχεται από έναν αναρχοαριστερό χώρο με πολύ έντονο αντικληρικό φρόνημα. Επίσης υποστηρίζει ακόμα το Μάη του 68 ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη Γαλλική Επανάσταση. Στο περιοδικό του έχει υποστηρίξει ότι το σοβιετικό σύστημα επικράτησε στην Ορθόδοξη Ρωσία και όχι στην παπική και προστεσταντική Δύση, διότι όπως λέει οι Ρώσοι σαν Ορθόδοξοι που ήταν καλοδέχτηκαν τον κομμουνισμό, ενώ οι άλλοι είναι καπιταλιστές. Ουσιαστικά το κόλλημα του κομμουνιστή δεν του έχει φύγει εντελώς. Πολλές φορές τον έχω πιάσει να χρησιμοποιεί την Ορθοδοξία για να δικαιώσει και να υπερασπιστεί τον κομμουνισμό και μάλιστα σε αντιδιαστολή με τον καπιταλιστικό παπισμό. Επίσης υποστηρίζει την ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών και την λήψη πολιτιστικών επιδράσεων των Ορθόδοξων Ελλήνων από τους Ισλαμιστές μετανάστες

      Πρέπει να έχουμε υπόψη μας το εξής. Όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ οι αριστεροί προσπάθησαν να στεγαστούν σε άλλους χώρους και τους διάβρωσαν ένα από αυτούς είναι και ο χώρος της Εκκλησίας.
      Δεν είναι τυχαίο ότι τη δεκαετία του 80 άρχισαν οι χριστιανιμαρξιστικοί διάλογοι με τους αριστερούς οθωμανολάγνους νεορθόδοξους
      Δεν είναι τυχαίο ότι το παγανιστικό κίνημα άρχισε τη δεκαετία του 90, διότι μια άλλη μερίδα αριστερών στα πλαίσια του αριστερού αντιχριστιανισμού έγιναν "ελληνοκεντρικοί" ένας τέτοιος ήταν ο Ρασσιάς που προέρχεται από τον αναρχικό χώρο.
      Ο Καραμπελιάς κατά την ταπεινή μου γνώμη, εξακολουθεί να θεωρεί,σαν κομμουνιστής, μέγα αντίπαλο τον καπιταλισμό. Έτσι επειδή βλέπει ότι οι καπιταλιστές των ΗΠΑ και της Νέας Τάξης πολεμούν τα έθνη, τις παραδόσεις, της Ιστορία των λαών, και το Χριστιανισμό της Ευρώπης και των Ελλήνων, τα υπερασπίζεται όχι τόσο επειδή τα πιστεύει, αλλά για να πάει κόντρα στο σύστημα που τα αρνείται

      Διαγραφή
  12. O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσηματος από τη θεία ευχαριστια : ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Xριστου , είναι A σ υ λ λ η π τ ο για την A ν θ ρ ω π ι ν η λογική μ υ σ τ η ρ ι ο , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ εν ο μυαλό μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aναγνωστες και αναγνώστριες του site , στη θεία ευχαριστια βρίσκεται ο I δ ι ο ς ο Χριστός , ο I δ ι ο ς ο Θεός , ο οποίος είναι π υ ρ κ α τ α ν α λ ι σ κ ο ν : ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι από το Aγιο Πνεύμα σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Kυριου και Θεού και Σωτήρος ημών Xριστου .

      Διαγραφή
  13. Φρίξον ήλιε στέναξον γη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να αφορισθουν αμέσως όσοι υποστηρίζουν ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδώσει ασθένειες. Αρκετά τους ανεχθηκε η Εκκλησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μὲ ἕναν σμπάρο,δυὸ τριγώνια,ὁ κ.Παπαχελᾶς`!
    Ἀποδλιδει κῦρος μέγα στῆν Παπικὴ ἐκκλησία
    καὶ ἀπειλεῖ ἐμμέσως τὸν Ἱερώνυμο.
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Eυαγγελιον Iωαννου15 Μαρτίου 2020 στις 10:42 μ.μ.

    ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ὁ π ι σ τ ε ύ ω ν εἰς ἐ μ ὲ ἔχει ζ ω ὴ ν α ἰ ώ ν ι ο ν . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος τῆς ζ ω ῆ ς . οἱ πατέρες ὑμῶν ἔφαγον τὸ μάννα ἐν τῇ ἐρήμῳ καὶ ἀπέθανον · o ὗ τ ό ς ἐ σ τ ι ν ὁ ἄρτος ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβαίνων , ἵνα τις ἐξ α ὐ τ ο ῦ φάγῃ καὶ μ ὴ ἀποθάνῃ . ἐ γ ώ ε ἰ μ ι ὁ ἄρτος ὁ ζ ῶ ν ὁ ἐκ τοῦ οὐρανοῦ καταβάς · ἐ ά ν τις φάγῃ ἐκ τ ο ύ τ ο υ τοῦ ἄρτου , ζ ή σ ε τ α ι εἰς τὸν α ἰ ῶ ν α . καὶ ὁ ἄρτος δὲ ὃν ἐ γ ὼ δώσω , ἡ σ ά ρ ξ μ ο ύ ἐ σ τ ι ν , ἣν ἐ γ ὼ δώσω ὑπὲρ τῆς τοῦ κόσμου ζ ω ῆ ς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eυαγγελιον Iωαννου16 Μαρτίου 2020 στις 1:25 π.μ.

      Ἐμάχοντο οὖν πρὸς ἀλλήλους οἱ Ἰουδαῖοι λέγοντας · πῶς δύναται ο ὗ τ ο ς ἡμῖν δοῦναι τὴν σάρκα φαγεῖν ; εἶπεν οὖν αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς · ἀμὴν ἀμὴν λέγω ὑμῖν , ἐ ὰ ν μ ὴ φάγητε τὴ σάρκα τοῦ υἱοῦ τοῦ ἀνθρώπου καὶ πίητε αὐτοῦ τὸ αἷμα , ο ὐ κ ἔχετε ζ ω ὴ ν ἐν ἑαυτοῖς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἔχει ζ ω ὴ ν αἰώνιον , καὶ ἐ γ ὼ ἀ ν α σ τ ή σ ω αὐτὸν ἐν τῇ ἐσχάτῃ ἡμέρᾳ . ἡ γὰρ σ ά ρ ξ μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι β ρ ῶ σ ι ς , καὶ τὸ αἷμά μου ἀ λ η θ ῶ ς ἐ σ τ ι π ό σ ι ς . ὁ τρώγων μου τὴ σάρκα καὶ πίνων μου τὸ αἷμα ἐν ἐ μ ο ὶ μ έ ν ε ι , κἀγὼ ἐν αὐτῷ .

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.