11 Απρ 2019

Τὸν κακό του τὸν… Καιρίδη! Ἀπὸ τὴν Σκύλλα (Σύριζα) στὴ Χάρυβδη (ΝΔ)!



Σὲ προγενέστερη ἀνάρτηση μας κάναμε ἀναφορὰ στὸν ὑποψήφιο εὐρωβουλευτὴ τῆς ΝΔ κ. Καιρίδη καὶ στὸ ἀνθελληνικὸ παραλήρημά του… Δὲν εἴχαμε ὑπόψη ἄλλες θέσεις τοῦ πολὺ πιὸ μειοδοτικὲς ὅποτε ἐπανερχόμεθα στὸ ζήτημα…

Ὁ Δημήτρης Καιρίδης, μία προσωπικὴ ἐπιλογὴ τοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη στὸ εὐρωψηφοδέλτιο τῆς Νέας Δημοκρατίας, καθηγητὴς Διεθνοῦς καὶ Εὐρωπαϊκῆς Πολιτικῆς τοῦ Παντείου Πανεπιστημίου, σὲ διάλεξή του στὸ Ἀνοιχτὸ Πανεπιστήμιο τῆς Πολιτιστικῆς Ἑταιρείας στὶς 5 Μαΐου 2018 μὲ θέμα «Ἡ Ἑλλάδα στὸν κόσμο Μύθοι καὶ ἀλήθειες τῆς ἑλληνικῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς Κύπρος Αἰγαῖο Μακεδονικό», ἀνέφερε μεταξὺ ἄλλων:

Στο 7.34 του βίντεο: «Είμαστε διάδοχοι των Οθωμανών. Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των....
Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά!


«Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων “ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του” … Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!».

Στο 19.09 του βίντεο:

«Όσοι είναι άνω των 80 ετών είναι κοστοβόροι»



«Υπάρχουν οι άνω των 60 και οι άνω των 80, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού πλέον…



»Οι οποίοι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι! Διότι για να διατηρηθείς στην ζωή, ο άνω των 80 και τα λοιπά και τα λοιπά…».

Στο 33.54 του βίντεο:

Ακατανόητη στον Μέγα Αλέξανδρο



«Η μάχη για το τι ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, στον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο θα ήταν ακατανόητη, ότι θα ΄τανε Έλλην πολίτης, με ελληνικό διαβατήριο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν θα, μπορούσε να καταλάβει τι λέμε.. ή Σκοπιανός…».

Στο 34.26 του βίντεο:



«Οι Έλληνες είμαστε τεχνητό έθνος όπως και οι Μακεντόνσκι»



«Όπως λοιπόν είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι, ολίγον πιο άγαρμπα, γιατί εμείς είχαμε και καλά υλικά να φτιάξουμε το αφήγημα, την ταυτότητα».

Και συνεχίζει στο 36.09:



«Όπως οι Έλληνες έτσι και οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση, κάποιοι πιο εύκολα όπως οι Έλληνες…».

Στο 42.00 του βίντεο:

«Η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική, ελληνοποιήθηκε»



«”Η Μακεδονία ήταν πάντα ελληνική. Είναι μία και ελληνική και πάντα ήταν ελληνική”…



»Το 1912 η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική..



»Ο ελληνικός στρατός δεν μπήκε στην ελληνική Μακεδονία, υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί αδιαμφισβήτητα, δεν ήταν καν πλειοψηφία.



»Πιο ελληνική ήταν η Σμύρνη από την Θεσσαλονίκη.



»Στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε ποιος πληθυσμός ήταν πλειοψηφών…



»Έξω από την Θεσσαλονίκη υπήρχαν νησίδες ελληνοφωνίας αλλά μέχρι εκεί…



»Έγινε ελληνική η ελληνική Μακεδονία, ελληνοποιήθηκε, μετά την άφιξη του ελληνικού κράτους, που μπήκαν οι μηχανισμοί να κινήσει.



»Εκεί που τα έχει καταφέρει το ελληνικό κράτος, δεν είναι η οικονομία και άλλα, είναι η ελληνοποίηση των πληθυσμών».

Στο 42.51 του βίντεο:



«Και φυσικά ήρθαν οι πρόσφυγες. Αλλά το να βγαίνει και να διαδηλώνει ο Πόντος ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και ήταν πάντα ελληνική… ο Πόντιος ο οποίος είναι Τρίτη γενιά Μακεδόνας, όχι εξηκοστή!!! Για να έχουμε μια εικόνα της ιστορίας.. μην μπερδευτούμε».




Στις αναφορές του κ. Καιρίδη υπάρχουν αλήθειες. Θα ήμασταν αφελείς ή ανιστόρητοι εάν δεν το αναγνωρίζαμε. Όμως, στο σύνολό της η τοποθέτησή του αποτελεί νόθευση της ιστορικής πραγματικότητας που καταλήγει σε ένα μεγάλο ψέμα.


Για παράδειγμα, ενώ αναφέρεται σε μειοψηφία της ελληνοφωνίας στη Μακεδονία πριν το 1913 -που δεν είναι αληθές-, δεν λέει στη συνέχεια ότι οι περισσότεροι σλαβόφωνοι Μακεδόνες είχαν ελληνική συνείδηση, για αυτό και τους αποκαλούσαν «Γραικομάνους».


Στην περίπτωση της Μακεδονίας, μετά το 1913, η ελληνικότητα δεν καθορίστηκε μόνο από τη γλώσσα αλλά και από τον αυτοπροσδιορισμό.


Το δικαίωμα των σλαβόφωνων Μακεδόνων να είναι και να αισθάνονται Έλληνες είχε αποδειχθεί μια δεκαετία πριν (1904) στον Μακεδονικό Αγώνα.


Την αντίσταση στους Βούλγαρους στη Μακεδονία οι σλαβόφωνοι Έλληνες, οι Γραικομάνοι, την ξεκίνησαν. Μετά ανέβηκε ο Μελάς και οι άλλοι για να βοηθήσουν.


Σύμφωνα με τη λογική του Καιρίδη, οι Έλληνες της Νοτίου Ιταλίας, που λίγοι πια μιλούν ελληνικά, δεν είναι Έλληνες επειδή ομιλούν την ιταλική και είναι ρωμαιοκαθολικοί.


Στην ίδια λογική, οι Έλληνες μουσουλμάνοι του Πόντου, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν ελληνόφωνοι, είναι Τούρκοι.



Σε ό,τι αφορά τους Οθωμανούς, σαφώς και δεν είμαστε διάδοχοί τους. Ήμασταν υπόδουλοι και υποτελείς τους.



Ότι ένα σημαντικό ποσοστό της ελληνόφωνης μεσαιωνικής (βυζαντινής – ρωμαίικης) άρχουσας τάξης εξισλαμίστηκε και εντάχθηκε στην οθωμανική ελίτ, δεν μας κάνει και διαδόχους των Οθωμανών.



Το ίδιο ισχύει και για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες (Βυζαντινούς) που εξισλαμίστηκαν μέσα στους αιώνες και σήμερα οι απόγονοί τους αποτελούν την πλειοψηφία του τουρκικού έθνους.



Όλοι αυτοί είναι εξωμότες και δεν έδωσαν τίποτα ελληνικό εκεί που εντάχθηκαν, αντιθέτως απώλεσαν τα πάντα και έγιναν ίδιοι με τους Μογγόλους κατακτητές.



Άρα, δεν διεκδικούμε καμία διαδοχή από μια κατοχική δύναμη που μας είχε σκλάβους.



Προφανώς και όλα τα έθνη είναι τεχνητά. Οι άνθρωποι των σπηλαίων, από τους οποίους προερχόμαστε, δεν είχαν έθνη.



Η διαφορά όμως είναι το πότε δημιουργήθηκε το κάθε έθνος.



Το δικό μας έθνος απεσχίσθη εκ της πελασγικής ομοφυλίας μετά τα τρωικά και υπήρξε το διάδοχο έθνος των Δαναών και των Αχαιών, όπως ονομάζονται οι Έλληνες στον Τρωικό Πόλεμο.



Ως έθνος ελληνικό συγκροτηθήκαμε πριν από 3.000 περίπου χρόνια, από πληθυσμούς που κατοικούσαν στον ελλαδικό χώρο από τη νεολιθική εποχή, δηλαδή τουλάχιστον πριν 9.000 χρόνια. Αυτά τα έχει αποδείξει το DNA.



Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είμαστε απόγονοι των ανθρώπων που κατοικούσαν την Ελλάδα και πριν 12.000 χρόνια, πριν την τήξη των παγετώνων.



Εμείς δεν κλέψαμε ιστορία άλλων ανθρώπων όταν συγκροτήθηκε το ελληνικό έθνος μετά τον Τρωικό Πόλεμο, στην ουσία μετονομάζοντας τους Δαναούς σε Έλληνες.



Και στη μακραίωνη ιστορία μας ποτέ δεν χρειάστηκε να κλέψουμε ξένη ιστορία. Αρκούμασταν στη δική μας.



Οι «Μακεντόνσκι» δεν συγκροτήθηκαν απλώς «άγαρμπα». Συγκροτήθηκαν κλέβοντας ελληνική και βουλγαρική ιστορία. Ακόμα και το εθνικό τους όνομα είναι κλεμμένο.



Οπότε, δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια ζυγαριά το ελληνικό έθνος, που συγκροτήθηκε πριν 3.000 χρόνια και ήταν απόγονοι των πληθυσμών που ζούσαν σε αυτό τον τόπο πριν ακόμα από την τήξη των παγετώνων, με ένα «έθνος» δημιούργημα της ρωσικής και μετέπειτα σοβιετικής προπαγάνδας των τελευταίων 150 ετών, το οποίο δεν συγκροτήθηκε αυτόνομα, αλλά κλέβοντας ιστορία, ονόματα και τόπο.

Στην ίδια ομιλία ο Δημήτρης Καιρίδης επίσης είπε:



34.43: «Ο Μύθος ότι έχουμε υπάρξει θύματα εθνοκαθάρσεων, Γενοκτονίας και γενικά υπάρχει μια αύξηση των γενοκτονιών και γενοκτολαγνείας που δεν είχαμε…».



35.03: «Ξαφνικά εμφανίζεται ο μύθος της Ποντιακής Γενοκτονίας στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους.



»Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η Βουλή των Ελλήνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ελλήνων του Πόντου σε γενοκτονία».



44.10: «Χτίστηκαν καριέρες στο Κυπριακό!!! Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχε το Κυπριακό!!!».



44.15: «Από το Κυπριακό, ξεκίνησε το 64 -65. Αυτός ο Αμερικανός στρατιώτης (σ.σ. Ανδρέας Παπανδρέου), με την Αμερικάνα γυναίκα, ο αμερικανοσπουδαγμένος, να βρεθεί απέναντι στους Αμερικανούς και να χτίσει ένα μύθο εθνικιστικό, «η Ελλάδα στους Έλληνες» τα θυμάστε αυτά τα ωραία…



46.38: «Θα σας πω ότι το Κυπριακό είναι κυρίως προϊόν μιας εσωτερικής πολιτικής σύγκρουσης εντός των Ελλήνων κυρίως της Κύπρου αλλά όχι μόνο!! Έχουμε ένα μίνι εμφύλιο στην Κύπρο».



1.24.39: «Ο Καραμανλής το έλεγε ότι το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα κι όλοι οι μεγάλοι Έλληνες πρωθυπουργοί το έλεγαν στον ελληνικό λαό ότι δεν είναι μόνο ελληνική [1.24.47]».

tribune

4 σχόλια:

  1. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ,ΕΧΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ,,,,Ο ΚΑΫΗΜΕΝΟΣ !
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα σας.

    Δεν θεωρώ δόκιμο να αναπαράγουμε τον κάθε ΕΜΕΤΌ εδώ μέσα...Ποιός ο λόγος να αναλύσουμε τις απόψεις ενός βαριά άρρωστου έως και ψυχασθενούς ανθρώπου??

    Επειδή βάζει υποψηφιότητα...?

    Και η κουτσή Μαρία βάζει σήμερα υποψηφιότητα...!

    Πρέπει να ξέρω τις απόψεις της?

    Άσε που πλέον η Δημοκρατία καταλύθηκε ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΎ και οι εκλογές με αυτές τις επιλογές είναι τουλάχιστον ΑΣΤΕΙΕΣ...μην πω για ΚΛΑΜΑΤΑ!

    Επομένως...το "Μη πεποίθατε επ’ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οίς ουκ έστι σωτηρία." ισχύει σχεδόν για το ΣΎΝΟΛΟ του πολιτικού κόσμου σήμερα...!

    Ευχή και προσευχή μας ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ πρέπει να είναι και αυτή.. Να ξανα δώσει ο Καλός Θεός άρχοντες ικανούς, ηγέτες με πίστη όπως ήταν (ίσως ο μόνος) ο Ιωάννης Καποδίστριας!

    Μέχρι τότε..καλή δύναμη και Καλόν Αγώνα!

    Με αγάπη εν Χριστώ!
    Χαραλάμπης

    Υ.Γ. Είμαι Φασίστας, Ομοφοβικός, Εθνικιστής και Φονταμενταλιστής...κι αυτοί είναι Δημοκράτες!;-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέει ότι δε θέλει να πει προσωπικά και δημόσια ο εκάστοτε αρχηγός την ΝΔ, αλλά δεν τολμάει.
    Όλοι τα ίδια πιστεύουν.
    Σπουδαγμένοι και μεγαλωμένοι έξω από την Ελλάδα είναι, και με πειραγμένα μυαλά από την μασονία.
    Το βράδυ, βάζουν την μασονική ποδίτσα και κάνουν ομαδικά όργια σαν τα ζώα.
    Και την μέρα βγαίνουν στα κοινά παριστάνοντας τους σοβαρούς καθηγητάδες.
    Η ξεφτιλισμένη αφρόκρεμα του βόθρου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ συντομα φιλε μου θα ξεβρωμισει ο τοπος απο τα μασωναρια και πασης φυσεως
    αλλων..."υλικων".
    ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ ΑΦΟΥ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.