29 Αυγ 2018

Τὸ Τμῆμα Κοινωνικῆς Θεολογιᾶς τοῦ ΕΚΠΑ, μετονομάζεται σὲ Τμῆμα Κοινωνικῆς Θεολογιᾶς καὶ Θρησκειολογιᾶς

Τὸ Τμήμὰ Κοινωνικής Θεολογιἂς τῆς Θεολογικής Σχολής τοῦ Ἐθνικοῦ καὶ Καποδιστριακοῦ Πανεπιστημιοὐ Ἀθηνων, μετόνομαζεται σε Τμημὰ Κοινωνικής Θεολογιἂς καὶ Θρησκειολογιἄς, χωρις μεταβολή τοῦ γνωστικοῦ τοῦ ἀντικειμενοῦ, μὲ ἀπόφαση ποὺ ὑπέγραψε ὁ ὑπουργὸς Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. 
Τὰ πτυχιἃ ποὺ ἐχοῦν χορηγηθεῖ ἀπό τὸ Τμήμὰ Κοινωνικής Θεολογιἄς, εἰναὶ ὡς πρὸς κάθὲ συνεπεια ἴσοτίμα καὶ ἀντίστοιχα πρὸς αὐτά ποὺ χορηγοῦνταὶ ἀπό τὸ Τμήμὰ Κοινωνικής Θεολογιἂς καὶ Θρησκειολογιἄς. 

1 σχόλιο:

  1. Ξεχάσατε την ορθογραφία.Δεν είναι "Θεολογι-άς ούτε Θρησκειολογι-άς ούτε πτυχι-ά", αλλά θεολογίας, Θρησκειολογίας, πτυχἰα κ.λπ. Πρός τί η αλλαγή αυτή;Θεωρώ ότι είναι περιττή, αφού στη γενική έννοια της Θεολογίας δηλαδή στην επιστήμη της Θεολογίας συμπεριλαμβάνεται και το μάθημα της Θρησκειολογίας, καθώς και όλα τα άλλα ,όπως π.χ. το μάθημα της Δογματικής Θεολογίας, της Εκκλησιαστικής Ιστορίας , του Κανονικού Δικαίου και όλα τα άλλα.Ο λογισμός μου μου λέγει ότι υπάρχει σκοπιμότητα σ΄αυτή την αλλαγή,δηλαδή την προσθήκη ως τίτλου Τμήματος ένός μαθήματος και όχι από τα πλέον βασικά θεολογικά μαθήματα.Κι εξηγώ ότι η σκοπιμότητα θεωρώ ότι έχει να κάνη με το μάθημα των Θρησκευτικών ότι αφού ολόκληρο Τμήμα ονομάζεται Τμήμα ΚΘ και Θρησκειολογίας, γιατί να μην γίνη και το μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία "μάθημα Θρησκειλογίας".Θεωρώ ότι ήτο λάθος για το Τμήμα αυτό να συναινέση , αν δεν εζήτησε το ίδιο, στην αλλαγή αυτή. Θεωρώ ότι θα πρέπη να σταματήση ο εμπαιγμός της Θεολογίας από τους ψευτοκουλτουριάρηδες τιτλούχους καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ εν προκειμένω.Το λόγο έχει η ΠΕΘ και οι αγωνιστές Θεολόγοι που αγωνίζονται με σθένος και δύναμι να μήν περάσουν τα άνομα σχέδια των καπηλευομένων την Θεολογία, την Ιστορία , τη Γλώσσα και γενικώς την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική μας Παράδοσι και Πολιτισμό.Φύλακες γρηγορείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.