15 Νοε 2017

5.000 € στὸ 4ο παιδὶ ἀπὸ τὸν Δῆμο Γλυφάδας

Ὁ δήμαρχος Γ. Παπανικολάου στηρίζει ἔμπρακτα τούς πολυτέκνους.
Σὲ μία κίνηση πρωτίστως οὐσίας ἀλλὰ καὶ ἰδιαίτερου συμβολισμοῦ προχωρᾶ ὁ Δῆμος Γλυφάδας, ποὺ συνεχίζει νὰ ἀποδεικνύει ὅτι βρίσκεται στὸ πλευρὸ τῶν πολιτῶν ποὺ ἔχουν ἀνάγκη καὶ ἔχουν πληγεῖ ἀπὸ τὰ καταστροφικὰ ἀποτελέσματα τῆς οἰκονομικῆς κρίσης. Συγκεκριμένα, προσφέρει μία τεράστια ἀνάσα σὲ νέες πολύτεκνες οἰκογένειες, ἀρχίζοντας τὴ χορήγηση ἐφάπαξ βοηθήματος, ὕψους 5.000 εὐρώ (!), σὲ μητέρες ποὺ ἀποκτοῦν τέταρτο τέκνο, ἀλλὰ καὶ γιὰ κάθε ἐπιπλέον τέκνο. Ἡ συγκεκριμένη ἀπόφαση θὰ ἦταν κάτι παραπάνω ἀπὸ σημαντικὸ νὰ βρεῖ μιμητές, καθὼς στὶς μέρες μας τὰ νέα ζευγάρια θεωροῦν βουνὸ ἀκόμη καὶ τὴ σκέψη νὰ... κάνουν παιδιά, λόγω τῆς οἰκονομικῆς κατάστασής τους. Ἡ ἀπόφαση ἐλήφθη ὁμόφωνα ἀπὸ τὸ δημοτικὸ συμβούλιο Γλυφάδας καί, ὅπως ἐπισημαίνεται στὴ σχετικὴ εἰσήγηση, σὲ ἐθνικὸ ἐπίπεδο «ὅπως προκύπτει ἀπὸ τὰ ἐπίσημα στοιχεῖα, ἀπὸ τὸ 2009 μέχρι τὸ 2015 μειώθηκαν σὲ ἐτήσια βάση οἱ γεννήσεις κατὰ 22%, ἐνῶ παρατηρεῖται αὔξηση τῶν θανάτων κατὰ 12%, μὲ ἀποτέλεσμα ἀπὸ τὸ ἔτος 2011 καὶ μετὰ οἱ θάνατοι νὰ εἶναι πάντοτε περισσότεροι ἀπὸ τὶς γεννήσεις». «Τὸ δημογραφικὸ εἶναι ἀπὸ τὰ πιὸ σοβαρὰ προβλήματα ποὺ ἀντιμετωπίζει ὁ τόπος μᾶς» δήλωσε ὁ δήμαρχος Γλυφάδας Γιῶργος Παπανικολάου. «Ἡ στατιστικὴ χτυπᾶ ἕνα καμπανάκι ποὺ πρέπει νὰ τὸ ἀκούσουμε ὅλοι μας. Ὁ Δῆμος Γλυφάδας, ποὺ μηδένισε τὴν 1η Ἰανουαρίου τοῦ 2015 τὰ δημοτικὰ τέλη γιὰ τὶς πολύτεκνες οἰκογένειες, παρέχει στὸ ἑξῆς ἐφάπαξ βοήθημα γιὰ τὸ τέταρτο καὶ κάθε ἐπιπλέον παιδὶ κάθε οἰκογένειας τῆς πόλης μας. Μὲ τὸ μέτρο ποὺ υἱοθετήσαμε δείχνουμε ὅτι σὲ τοπικὸ ἐπίπεδο μποροῦμε νὰ κάνουμε τὴ διαφορά. Ἐλπίζουμε ἀνάλογες κινήσεις νὰ γίνουν καὶ σὲ ἐθνικὸ ἐπίπεδο. Θὰ συνεχίσουμε νὰ στηρίζουμε τὶς πολύτεκνες οἰκογένειες μὲ κάθε πρόσφορο μέσο».
Ἡ ἔναρξη ἐφαρμογῆς τοῦ μέτρου καὶ ἡ ἀνακοίνωση γιὰ τὴν ἀκριβῆ διαδικασία θὰ γίνουν μετὰ τὴν ἀπαιτούμενη ἔγκριση ἀπὸ τὴν Ἀποκεντρωμένη Διοίκηση Ἀττικῆς καὶ τὸ Ἐλεγκτικὸ Συνέδριο.

dimokratianews.gr

11 σχόλια:

  1. ΑΞΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Όαση , Φώς στο τούνελ

    Από τη Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΑΙΝΩΝ.
    ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΔΙΑΡΗΔΕΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΛΙΣ....ΜΥΡΙΣΤΟΥΝ ΨΗΤΟ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΦΑΙ.
    ΕΝΟΟΩ ΤΗΝ ΑΣΠΕ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΙΣΟΒΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ-ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΤΟΠΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
    ΕΝΟΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΟΥ ΛΑΜΠΕΙ ΜΕ ΤΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.
    ΕΝΟΩ ΟΛΟΥΣ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΑ ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ.
    ΑΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η χαρά των τσιγγάνων και των αλλοδαπών...
    Μου θυμίζει τις επιδοτήσεις χωρίς όρους που έδιναν στους αγρότες που σαν (προμελετημένο) αποτέλεσμα είχαν να καταστραφεί ο αγροτικός τομέας στην Ελλάδα, αντί να βοηθηθεί.

    Παρομοίως και τώρα, με το πρόσχημα της υπογεννητικότητας και την μη-διακρίσεως μεταξύ πολιτών (ελλήνων και ελληνοποιημένων αλλοδαπών), θα γεμίσουμε την Ελλάδα αλλοδαπούς, με δαπάνες κυρίως των Ελλήνων πολιτών, για να λύσουμε υποτίθεται το μεγάλο μας πρόβλημα.

    Το αν αυτός που παίρνει το επίδομα είναι Έλληνας, αν το δίνει στην μόρφωση των παιδιών του ή το τρώει σε τσιγάρα και ποτά αφήνοντας τα παιδιά του αμόρφωτα, λίγο μας ενδιαφέρει. Ακριβώς, όπως και οι επιδοτήσεις των αγροτών δίνονταν ανά στρέμμα και όχι ανά τόνο παραγωγής, προτρέποντας, αν όχι επιβάλλοντας, στους Έλληνες αγρότες να μην μαζεύουν καν την σοδειά τους, μιας και (συνήθως) ήταν τζάμπα κόπος...

    Τελικά, η ιστορία επαναλαμβάνεται και το μόνο που αλλάζει είναι οι άνθρωποι, που γίνονται όσο πάει και πιο χαζοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για να συμπληρώσω και να διορθώσω τον εαυτό μου:

      > Μου θυμίζει τις επιδοτήσεις χωρίς όρους που έδιναν στους αγρότες...

      Μάλλον αντί για "έδιναν" έπρεπε να γράψω "έδιναν και δίνουν ακόμα", μιας και νομίζω ότι ακόμα έτσι λειτουργεί το υπέροχό μας σύστημα...

      Επίσης, αν και είμαι υπέρ των οικονομικών ενισχύσεων υπό όρους, νομίζω ότι λέμε ψέματα στους εαυτούς μας, ισχυριζόμενοι ότι τα λιγοστά λεφτά μας φταίνε για την υπογεννητικότητα.
      Κατ' αρχάς, είναι πασίγνωστο στους επιστήμονες ότι όσο πιο πλούσιος είναι ένας λαός, τόσο λιγότερα παιδιά κάνει, και το ανάποδο. Και δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είμαστε προς το παρόν πιο φτωχοί από τους Τούρκους, τους Αλβανούς, και άλλους, που και λεφτά πολλά δεν έχουν και δε λένε να σταματήσουν να κάνουν παιδιά.
      Έπειτα, όταν ακούς Έλληνες να αναφέρονται στα κυοφορούμενα παιδιά τους ως ατυχήματα μιας κακής στιγμής, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως "δεν κατάλαβα πως μου ξέφυγε", "τώρα που παντρεύτηκα στα 35 δεν προλαβαίνω να κάνω παιδιά" και άλλα "τρυφερά", "χριστιανικά" και "ανθρώπινα" λόγια, που τυχαίνει να ακούω υπερβολικά συχνά (για να μη μιλήσουμε και για τις αμέτρητες εκτρώσεις κάθε χρόνο, όπου πληρώνουν λεφτά για να σκοτώσουν τα παιδιά τους...), δεν νομίζω ότι θα ήταν λογικό να υποθέσει κανείς ότι το πρόβλημα είναι τα λεφτά... Αλλού είναι το πρόβλημα και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε, τόσο το καλύτερο...

      Διαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ,ΑΞΙΟΣ,,,,
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου, Γραμματέας Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων17 Νοεμβρίου 2017 στις 7:23 μ.μ.

    Συνάδελφε πολύτεκνε, συμμερίζομαι απόλυτα τα όσα λες για την ΑΣΠΕ και για τα προεδρεία πολλών τοπικών συλλόγων πολυτέκνων. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Ορισμένοι από εμάς τους πολυτέκνους, που εκλεγήκαμε πρόσφατα σε τοπικά συμβούλια, ούτε την ΑΣΠΕ έχουμε σκοπό να "χαϊδεύουμε" και να αμνηστεύουμε, αλλά και θα προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε τους πολυτέκνους κι όχι μόνο, ώστε ΠΡΩΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ να αγωνιστούμε για την πίστη και την πατρίδα μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμενοι, θα εργαστούμε για να γυρίσουν επιτέλους οι πολύτεκνοι την πλάτη στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο, και να αναζητήσουν πολιτικούς με δυνατή πίστη, ΠΝΕΥΜΑ ΘΥΣΙΑΣ, που αγαπούν τον Χριστό, την Ελλάδα και τους Έλληνες. Πολιτικούς που έχουν σκοπό να τιμήσουν, όπως της αξίζει, την πολύτεκνη οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω μόνο να τους αναζητήσετε τους πολιτικούς αυτούς σε άτομα που δεν έχουν πατήσει το πόδι τους ποτέ στη βουλή και που δεν ανήκουν στα κόμματα που πέρασαν από τη βουλή, γιατί διαφορετικά έχω μια πολύ καλή ιδέα τι σόι θα μας βγουν. Το έχω δει πολλές φορές το έργο και δε μου πάει η διάθεση να το ξαναδώ.
      Και, επιτέλους, να αφήσουμε τα λόγια του καθενός κατά μέρος. Λόγια καλά και ωραία λένε όλοι. Οι πράξεις είναι που μετράνε. Όσοι πέρασαν από τη βουλή ξέρουμε πολύ καλά τι είναι πλέον. Και όποιος καταδέχεται να βάλει τον εαυτό του μέσα σε ένα από τα υπάρχοντα αηδιαστικά κόμματα της βουλής δε θα είναι καλύτερος από όσους είναι μέσα στο κόμμα αυτό ήδη. Μάλλον χειρότερος θα είναι...
      Από εκεί και πέρα, καλή μας τύχη... Αν μείνει τίποτα από την Ελλάδα όρθιο μέχρι να αλλάξουμε πολιτικούς (άμα τους αλλάξουμε και ποτέ...), τυχεροί θα είμαστε. Και μιλάω για τύχη, γιατί έχω τις αμφιβολίες μου για το αν ο Θεός θα έβαζε το χέρι Του να μας βοηθήσει μετά από όσα κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε.

      Διαγραφή
    2. Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου19 Νοεμβρίου 2017 στις 8:07 μ.μ.

      Μην ανησυχείς, αδελφέ μου. Δεν αναφέρομαι σε κανένα από τα κόμματα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. Αναφέρομαι στην "ΚΟΙΝΩΝΙΑ",την παράταξη των συνεχιστών της πολιτικής του Καποδίστρια, την παράταξη της Ρωμηοσύνης. Είναι μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, που έχουν ως πρότυπο τον Καποδίστρια. Εμπνέονται από το ήθος και την πίστη του πρώτου Κυβερνήτη, αγαπούν τον Χριστό και την πατρίδα και είναι διατεθειμένοι να ματώσουν για τον τόπο μας. Σε καλώ να γνωρίσεις την "Κοινωνία" και να αγωνιστείς μαζί μας!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2017 - 5:19 μ.μ.3 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:02 μ.μ.

      Απαντώ, μάλλον αργά:
      Τη γνωρίζω την πολιτική παράταξη "ΚΟΙΝΩΝΙΑ" και την ψηφίζω.
      Και θα ήθελα να αγωνιστώ δίπλα σας, ίσως μπλέκοντας και σοβαρά με την πολιτική (όχι απλά ψηφίζοντας ή προωθώντας ένα κόμμα/παράταξη), ωστόσο :

      - Δεν βλέπω να βγαίνει κάποιο σωστό κόμμα στην εξουσία σύντομα. Μάλλον θα χρειαστούν πολλές καταστροφές για να συμβεί αυτό.

      - Σε μια δημοκρατία (έστω και της πλάκας σαν την δική μας) δεν αρκεί η πλειοψηφία αυτών που κάνει τον κόπο να ψηφίσει να είναι σωστοί και λογικοί, αλλά θα πρέπει η συντριπτική πλειοψηφία όλων των πολιτών να είναι σωστοί, προκειμένου να υπάρχει ελπίδα και προκειμένου να αποφευχθούν εθνικές καταστροφές. Αυτό σε εμάς έχει χαθεί προ πολλού και ίσως μια εθνική καταστροφή προερχόμενη από τα υπάρχοντα κόμματα να είναι απαραίτητη σαν πάθημα που θα γίνει μάθημα, ώστε να συνετιστούμε. Προσωπικά, δε θα βιαζόμουν τόσο πολύ να σώσω την Ελλάδα από εθνικές συμφορές, μιας και η μεγαλύτερη συμφορά της φαίνεται να είναι οι ίδιοι οι πολίτες της, οι οποίοι δεν σώνονται από καμιά πολιτική παράταξη...

      - Συμφωνώ με τις θέσεις της "Κοινωνίας", την ψηφίζω, αλλά είμαι λιγάκι διαφορετικής τακτικής. Έχω την πεποίθηση ότι θα πρέπει πρώτα να εξυγιάνουμε τους τομείς που έχουμε έλεγχο, όπως την ιεραρχία της Εκκλησίας, και μετά το κράτος όπου οι δυνατότητές μας είναι πεπερασμένες (μιας και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν είναι πλέον πραγματικοί χριστιανοί και ψηφίζουν ανάλογα). Τελευταία, έχει γίνει εμφανές ότι κράτος και ιεραρχία συνεργάζονται σε υποχθόνιους σκοπούς, και δική μου άποψη είναι ότι αυτό αποτελεί καρπό την μασονικής σήψης που καλπάζει μέσα στις δύο. Μιας και δε μπορούμε να αλλάξουμε τα μυαλά του κόσμου με σκοπό την αλλαγή της πολιτικής σκηνής, θα έλεγα να σπάσουμε το άλλο ποδάρι του διαβόλου, αυτό που πατάει μέσα στην ιεραρχία της Εκκλησίας. Και, αν και δεν είναι πολύ διπλωματικό να ανοίγεις πολλά μέτωπα και να χάνεις πιθανούς συμμάχους, θα ήθελα ένα κόμμα που θα έχει λόγο για το τι γίνεται μέσα στην Εκκλησία και που θα εκφράζει δυναμικότατα το θέλημα του πιστού λαού στους ιεράρχες (οι οποίοι είναι πλέον σε άλλο πλανήτη και μακρυά από την πραγματικότητα και τις χριστιανικές ανησυχίες του πιστού λαού, ίσως ακόμα να είναι και στην πλειοψηφία τους αιρετικοί), ακόμα και ερχόμενο σε μετωπική σύγκρουση μαζί τους.

      - Μου αρέσει το γεγονός ότι η Κοινωνία δε συνεργάζονται με κανέναν που δεν δέχεται να υπογράψει την αποκήρυξη την μασονίας και των λοιπών σκοταδιστικών οργανώσεων. Κάποιοι την κατηγορούσαν ότι αγαπάνε πολύ τις κάρτες, αλλά εγώ δεν έχω κάποια τέτοια εμπειρία. Όπως και να έχει, μεγαλύτερη αγάπη από αυτή των παρόντων και περασμένων κυβερνώντων, δύσκολο να είναι. Ωστόσο, βλέπω ότι ο συμπαθέστατος π. Βασίλειος Βολουδάκης, ενώ τα λέει όλα καλά, λέει υποτιμητικά λόγια για όσους έκαναν διακοπή μνημοσύνου των αιρετικών "επισκόπων" τους, επειδή όπως λέει δεν είναι στην παράδοση και τους κανόνες της Εκκλησίας (αν θυμάμαι καλά είπε κάποτε "που τα είδαν αυτά"). Δεν ξέρω που το είδε αυτό που υποστηρίζει, αλλά εγώ ξέρω ότι η διακοπή μνημοσύνου είναι μέσα στους ιερούς κανόνες της Εκκλησίας, έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν, το έχουν κάνει πρόσφατοι άγιοι για τους ίδιους ακριβώς λόγους, το έχει κάνει σύσσωμο το Άγιο Όρος στο παρελθόν, και ο ίδιος ο κανόνας επαινεί αυτούς που το κάνουν για τον σωστό λόγο. Και ο παρών λόγος είναι ο επακριβής σκοπός που φτιάχθηκε ο εν λόγω ιερός κανόνας. Προσωπικά, θα ήθελα άμεση αλλαγή ρότας σε αυτό το θέμα, αν και βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο το κατά πόσο οι απόψεις του π. Βασιλείου είναι και απόψεις της Κοινωνίας. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω και με τον ίδιο κάποτε...

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος 18 Νοεμβρίου 2017 - 5:19 μ.μ.3 Δεκεμβρίου 2017 στις 11:03 μ.μ.

      Σε γενικές γραμμές, βλέπω εμάς τους χριστιανούς να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Αδυνατώ να κατανοήσω γιατί θα έπρεπε να είναι τόσο αυστηρός ο π. Βασίλειος με αυτούς που έκαναν διακοπή μνημοσύνου (δικαίωμά τους ήτανε στην τελική) ή γιατί θα έπρεπε να είναι τόσο αυστηροί αυτοί που ζητάνε διακοπή πλήρους κοινωνίας (ακόμα και με αυτούς που μνημονεύουν αιρετικό επίσκοπο) με τους κληρικούς που έκαναν απλή διακοπή μνημοσύνου.
      Είναι λες και απεχθάνονται περισσότερο αυτοί οι χριστιανοί, άλλους χριστιανούς που κάνουν ότι τους υποτάσσει η συνείδησή τους, από τους αντίχριστους που προκαλούν εξ αρχής όλα αυτά τα προβλήματα.

      Εύχομαι, να μαζευτούμε όλοι μια μέρα, να γράψουμε εμείς τα κείμενα της επομένης Αγίας Πανορθόδοξης και Οικουμενικής Συνόδου (γιατί δεν υπάρχει Πατριάρχης διατεθειμένος να το κάνει παράγοντας ορθόδοξα κείμενα) και -για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία- να λύσουμε κάποιο εκκλησιαστικό πρόβλημα χωρίς να δημιουργούμε νέα.

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.