2 Οκτ 2017

Μὲ αἰχμὲς τοῦ Ἀρχιεπισκόπου γιὰ τὸν νόμο ἀλλαγῆς ταυτότητας φύλου ὁ ἁγιασμὸς στὴ Βουλὴ

Τὴν ἀντίθεσή του μὲ τὸ νομοσχέδιο γιὰ τὴν νομικὴ ἀναγνώριση τῆς ταυτότητας φύλου ποὺ ἀναμένεται νὰ ψηφιστεῖ αὐτὴ τὴν ἑβδομάδα ἀπὸ τὴ Βουλὴ μὲ εὐρεία πλειοψηφία, ἐξέφρασε ὁ ἀρχιεπίσκοπος Ἱερώνυμος μετὰ τὸ πέρας τοῦ ἁγιασμοῦ στὸ ἑλληνικὸ κοινοβούλιο.
"Ὅλα αὐτὰ εἶναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα εἶναι. Ἡ Ἐκκλησία ἔχει τὶς δικές της θέσεις. Ἡ πατρίδα μας ἔχει τὶς παραδόσεις, ἔχει τὴν οἰκογένεια. Ὅλα τα ἄλλα εἶναι ἐφευρήματα γιὰ νὰ σκορπᾶμε τὴν ὥρα μας καὶ τὸ χρόνο μας" εἶπε ἐπὶ λέξει ὁ ἀρχιεπίσκοπος.
Παράλληλα, ὅταν κλήθηκε νὰ ἐξηγήσει τί ἐννοοῦσε ὅταν εἶπε....
νὰ κοιτᾶμε ψηλότερα σημείωσε: "ἀσχολούμεθα ὅλοι μὲ τὰ δάνεια, τί χρωστᾶμε, τὸ τοῦτο, τὸ κεῖνο. Ἐδῶ εἴμαστε περίπου 10 ἑκατομμύρια. Ἄλλα δέκα ἑκατομμύρια ‘Ἕλληνες σκορπισμένοι σὲ ὅλο τὸν κόσμο. Τοὺς σκέπτεται κανεὶς αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους; Κάνουμε τίποτα γὶ΄αὐτοὺς τοὺς ἀνθρώπους; εἶναι ἕνα μεγάλο πρόβλημα".
naftemporiki.gr

7 σχόλια:

  1. Μητροπολίτης Φθιώτιδος: "Να αναλογιστούν οι βουλευτές τις ευθύνες των, διότι η Ελλάδα δεν είναι δεξαμενή αποβλήτων". (video)

    http://www.imfth.gr/news_events/sevasmiotatos-na-analogistoyn-oi-voyleytes-tis-eythynes-ton-dioti-i-ellada-den-einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζουμε να σας δούμε και πάλι σύντομα στη βουλή Αρχιεπίσκοπε,που θα τους ανακοινώσεις τον αφορισμό τούς.
    Ο Αρχιεπίσκοπος είπε στον Βούτση «πρέπει να σηκώσουμε την πήχη πιο ψηλά όλοι μας και η Βουλή και ο πολιτικός κόσμος και ο εκκλησιαστικός κόσμος, μακριά από δογματισμούς και ιδεοληψίες».
    Το μακριά απο δογματισμούς ελπίζω να είναι τυπογραφικό λάθος.

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=904768&h1=true#commentForm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το να βλέπεις την πατρίδα σου να πεθαίνει και να μην αντιδράς σε κάνει συνυπεύθυνο στο έγκλημα....σε κάνει προδότη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτο ακριβως ειναι,τωρα μονοι οι ονειροπαρμενοι βλεπουν οτι ο αρχιεπισκοπος και ο κυκλος του ειναι εναντιων της κυβερνησης

      Διαγραφή
  4. Θεωρώ ότι η στάσι του κι η αντίδρασις σύσσωμης της Ιεραρχίας έπρεπε να είναι τέτοια που να βλέπουν παπά και να λένε, όπως λένε το δωδεκαήμερον οι καλλικάντζαροι που πλησιάζουν τα Φώτα και τρέμουν τον Αγιασμό:"φεύγετε να φεύγουμε γιατί έρχεται ο τρλλόπαπας με την αγιαστούρα του και με τη μαγκούρα του". Η ποιμαντική ράβδος κοινώς πατερίτσα δεν έχει διακοσμητικό χαρακτήρα , ούτε μόνον ως βακτηρία, στήριγμα, αλλά έχει και επιθετικόν χαρακτήρα προς σωφρονισμόν των θρασυδείλων ασεβών και βλασφήμων. Ας ξεσηκώνονταν με τέτοια διάθεσιν όχι όλοι οι μισοί Ιεράρχες και θα βλέπατε τους κομψευομένους πολιτικάντηδες πώς θα έβαζαν την ουρίτσα τους στα σκέλια.Αλλά ετούτοι πάνε με χαμόγελα και με ωραία λόγια κνήθοντα (που χαϊδεύουν) την ακοήν των προδοτών αρνησιθρήσκων , αρνισηπάτριδων και καπηλευτών πολιτικών. Έτσι, ζήτω που καήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξορκισμό έπρεπε να τους κάνει όχι αγιασμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΑΛΙ ΔΙΕΠΡΕΨΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΥΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΥΤΗΣ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΕΡΑΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΙΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΚΦΥΓΕΣ.
    ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ.
    ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΑΦΗΝΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΙΓΓΕΙΛΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΕ.
    ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ Η ΡΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ.
    -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.