16 Οκτ 2017

Δευτέρα 23 Ὀκτωβρίου - πορεία διαμαρτυρίας: Λέμε ΟΧΙ στά νέα θρησκευτικά!

Nά ὑπερασπισθοῦμε τήν ὀρθόδοξη ἀγωγή τῶν παιδιῶν μας ἔναντι τοῦ Νέου Προγράμματος διδασκαλίας τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν.
Νά διαδηλώσουμε τήν προσήλωση μας σέ μιά Παιδεία ἑλληνική καί ὀρθόδοξη. 
Να καταπολεμήσουμε εἰρηνικά τήν ἀναλγησία καί τήν ἀδιαφορία τῶν σχεδιαστῶν ἑνός οὐδετερόθρησκου σχολείου παρά τήν ἀγωνία καί διαμαρτυρία τῆς συντριπτικῆς πλειοψηφίας τῶν Ἑλλήνων. 
Νά ἀπαιτήσουμε ὡς ἕλληνες πολίτες τήν τήρηση τοῦ ἄρθρου 3 καί 16, 2 τοῦ Συντάγματος πού προβλέπει τήν ἀνάπτυξη ὀρθοδόξου θρησκευτικῆς συνειδήσεως γιά τά ἑλληνόπουλα. 
Καλοῦμε ὅλους σέ συσπείρωση, εἰρηνική διαμαρτυρία καί πορεία ἀπό τό Δημαρχεῖο Ἀμαρουσίου πρός τό Ὑπουργεῖο Παιδείας τή Δευτέρα 23 Ὀκτωβρίου καί ὥρα 5μ.μ. 
Ἄς μή θρηνοῦμε τήν σχεδιαζόμενη καταστροφή τῆς πατρίδος μας μέ κροκοδείλια δάκρυα. Μέ πίστη στό Θεό καί ἀνδρεία ἄς ἀντισταθοῦμε ἐνεργά ἔναντι τῶν ἐπιθέσεων τῆς Νέας Ἐποχῆς στίς ἑλληνορθόδοξες ἀξίες μας. Ὁδηγός μας ὁ στρατηγός Μακρυγιάννης : 
Ὅταν μοῦ πειράζουν τήν πατρίδα καί θρησκεία μου, θά μιλήσω, θά ’νεργήσω, κι’ ὅ,τι θέλουν ἄς μοῦ κάνουν. 
Χωρίς ἀρετή καί θρησκεία δέν σκηματίζεται κοινωνία, οὔτε βασίλειον. Καί πράμα τζιβαϊρικόν...
πολυτίμητο, ὁποῦ τό βαστήξαμεν εἰς τήν τυραγνία τοῦ Τούρκου, δέν τό δίνομεν τώρα, οὔτε τό καταφρονοῦμεν οἱ Ἕλληνες.
Ὁ Θεός ὁ δίκιος καί παντοδύναμος ἀνάστησε αὐτεῖνο τό μικρό ἔθνος καί θέλει νά δοξάζεται ἀπ’ αὐτό τό μικρό ὀρθόδοξο ἔθνος ὀρθοδόξως καί ἀνατολικῶς.... θρησκείαν δέν ἀλλάζομεν ἐμεῖς, οὔτε τήν πουλοῦμεν.
ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

2 σχόλια:

 1. Είναι θλιβερή και απογοητευτική η κατάσταση στην πατρίδα μας. Υπάρχει μεγάλος πόνος και αγωνία στον ελληνικό λαό. Ερήμην του, ψηφίζουν οι ψηφισθέντες απ` αυτόν την καταστροφή του. Αλλά δυστυχώς, όλα τα δεδομένα είναι υπέρ των εχθρών της πίστης και της πατρίδας. Ζήσαμε τις παλιότερες περιπτώσεις με τον πολιτικό γάμο, την νομιμοποίηση της μοιχείας κ.α. Υπήρξαν και τότε ισχυρές αντιδράσεις, αλλά σήμερα το μεγαλύτερο ποστοστό των Ελλήνων προτιμούν τον πολιτικό γάμο και η μοιχεία κατέστη καθημερινό "άθλημα-παιχνίδι", σύμφωνα με τις έρευνες που γίνονται. Ο χρόνος θα λειτουργήσει πάλι, ώστε να περάσει και αυτό στη συνείδηση ως κάτι δεδομένο, αφού θα παραδοθεί από γενιά σε γενιά. Δεν μπορεί να προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα, το οποίο θα έχει διαχρονική ισχύ, αν δεν διδαχθεί οργανωμένα από την Εκκλησία και από την αρχή ο απλός Ρωμιός (Ορθόδοξος+Έλληνας), ποιος είναι. Οι σημερινές κάθε είδους αντιδράσεις δεν πείθουν, δεν φοβίζουν τους αντιπάλους εχθρούς. Πρέπει να μάθει ο Ρωμιός ποιο είναι το αίμα του, οι πρόγονοί του, η ιστορία του. Αλλά κυρίως η πίστη του. Να μην αφήνεται αιωρούμενος σε μια κατάσταση μετέωρη, χωρίς να είναι βέβαιος για τη μοναδικότητα της πίστης του και της γενιάς του.Να μην του αφήνεται η εντύπωση πως είναι ίδια με την πίστη των Ευρωπαίων Παπικών και Προτεσταντών. Ή ότι έχουμε μικροδιαφορές και τα παρόμοια. Να μάθει ότι είμαστε ενωμένοι με την Ευρώπη, αλλά η πίστη και η παράδοσή μας είναι τελείως διαφορετική από τη δική της. Να μάθει πως μόνο η Ορθόδοξη πίστη είναι σωτηριώδης. Να εμποτισθεί, έργω και λόγω, ότι η Ορθόδοξη πίστη του είναι η μοναδική αληθινή πίστη και δεν επιδέχεται προσμίξεις και παζαρέματα. Είναι η μόνη πίστη που διαμορφώνει ομαλές προσωπικότητες και φυσιολογικό και φιλάνθρωπο κοινό βίο. Είναι η πίστη των δικών της αληθινών και όχι ψεύτικων αγίων. Αυτών, που την παρέδωσαν σε μας και οφείλουμε να την φυλάξουμε.Έτσι θα μπορεί να διακρίνει, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, τι είναι επιζήμιο για την πατρίδα και την Εκκλησία, δηλαδή για τις δυο μάνες του, και θα κρατά πάντοτε αναμμένη τη φωτιά της αντίστασης. Με μπαλώματα και έκτακτες εγέρσεις και πυροτεχνήματα είναι πολύ δύσκολο να βγει αποτέλεσμα. Και αν βγει, θα είναι προσωρινής ισχύος.
  Σ.Η.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με όλο το σεβασμό Σ.Η. μας λες δηλαδή να παραδωθούμε;
   Έχουν υποχρέωση οι Ιερείς μας να κάνουν τέτοιες ενέργειες, και η πορεία αυτή θα έπρεπε να συμμετάσχει και η Εκκλησία της Ελλάδας με ανακοίνωση σε όλες της Εκκλησίες την Κυριακή για συμμετοχή όλων και μετά ελα να μας πεις για μπαλώματα. Εύχομαι όλοι αυτοί που οργανώνουν την πορεία να αγιάσουν, και για αυτούς που τους σνομπάρουν φωτισμό!
   Από Νινεύη γνωρίζεις;

   Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.