7 Ιουλ 2017

Τὸ σύστημα τίμησε τὴν γυναίκα ποὺ ἐξαιτίας της κάθε χρόνο 200.000 ἄνθρωποι δὲν βλέπουν τὸ φῶς τῆς ἡμέρας

Στὶς 30 Ἰουνίου πέθανε στὸ Παρίσι ἠ Simone Veil σε ἡλικία 89 ἐτῶν, μιὰ «σπουδαία» γυναίκα ποὺ ἐξυμνήθηκε ἀπὸ τοὺς ὑποστηρικτὲς τῶν ἀμβλώσεων καὶ τῆς προώθησης τοῦ νόμου ποὺ τὶς νομιμοποίησε τὸ 1974 (μεταξύ των ὁποίων ὁ Τσίπρας ἀλλὰ καὶ Μητσοτάκης, ποὺ θρήνησε στο twitter για τὴν «μεγάλη ἀπώλεια»). Μιὰ γυναίκα ποὺ καταδικάστηκε ἀπὸ τοὺς καθολικοὺς χριστιανοὺς στὴν Γαλλία γιὰ τὴν ὑπεράσπιση τῆς δολοφονίας ἀθώων, γιὰ τὴ μείωση τοῦ γαλλικοῦ πληθυσμοῦ μέσω τῆς ἀνεύθυνης πρακτικῆς της κατ’ εὐφημισμὸν ἀποκαλούμενης «ἐθελοντικῆς διακοπῆς τῆς ἐγκυμοσύνης» (IVG). Με 200.000 ἐκτρώσεις ἐτησίως γιὰ σαράντα χρόνια, ὁ συνολικὸς ἀριθμὸς τῶν ἀμβλώσεων ποὺ πραγματοποιήθηκαν στὴ Γαλλία ἔφθασε περιπου στὰ 8 ἑκατομμύρια. Γιὰ τοὺς παραδοσιακοὺς Καθολικοὺς καὶ πολλοὺς ἄλλους ποὺ ἀναγνωρίζουν τὴν ἀνηθικότητα αὐτῆς τῆς καταστροφῆς ἀνθρώπων (ποὺ ἂν στὴν θέση τοὺς ἦταν δέντρα θὰ εἶχαν περισσότερους ὑποστηρικτές), δὲν ὑπάρχει τίποτα ἀξιέπαινο στὴ συμβολὴ τς Simone Veil στη γαλλικὴ κοινωνία.
Τὸ 1974 ἡ ἑβραϊκῆς καταγωγής Veil ηταν ὑπουργὸς Ὑγείας ἐπὶ προεδρίας Βαλερι Ζισκὰρ Ντεσταίν, ἑνὸς ἄνδρα ποὺ...
ἦρθε στὴν ἐξουσία μὲ στόχο τὴν «μεταρρύθμιση» καὶ τὸν «ἐκσυγχρονισμὸ» τῆς γαλλικῆς κοινωνίας. Ἡ ἐπικίνδυνη πρακτική των ἀμβλώσεων «ἀπὸ τὴν πίσω πόρτα» θεωρήθηκε ὡς μιὰ μορφὴ διάκρισης κατὰ τῶν γυναικὼν καὶ ἠ Simone Veil πολέμησε γιὰ νὰ περάσει τὸν νόμο ποὺ νομιμοποίησε τὶς ἐκτρώσεις, ἀλλὰ μέσα σὲ περιορισμούς, οἱ «ἐπιπόλαιες ἀμβλώσεις» ἀπαγορεύτηκαν. Περιορισμοὶ ποῦ σπάνια τηρήθηκαν, ἀφοῦ ποιὸς θὰ κρίνει ἐὰν μιὰ ἔκτρωση εἶναι «ἐπιπόλαια» ἢ «σοβαρή»; Παρόλο ποὺ ἠ Veil δεν μπορεῖ νὰ θεωρηθεῖ ὑπεύθυνη γιὰ τὴν κατάχρηση τοῦ νόμου της, θὰ μποροῦσε καὶ θὰ ἔπρεπε νὰ ἔχει ἐκφράσει τὶς ἀνησυχίες της γιὰ τὶς συνέπειες ποὺ θὰ εἶχε στὴ Γαλλία ὁ νόμος ἐὰν  χρησιμοποιεῖτο ἐπανειλημμένα ὡς τρόπος γιὰ νὰ γίνονται ἀμβλώσεις κατὰ παραγγελία καὶ γιὰ ὁποιαδήποτε περίσταση.

6 σχόλια:

  1. Πρόσφατα είχατε ένα δείπνο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κ. Μητσοτάκη. Πώς είναι οι σχέσεις σας;
    Πάρα πολύ καλές, και ανθρώπινες. Ακούω την πλευρά του, ακούει τη δική μου. Βλέπω πώς είναι, βλέπει κι αυτός. Συζητάμε εποικοδομητικά και πιστεύω ότι αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πλήρως τις θέσεις της Εκκλησίας.
    o Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος μίλησε στο «ΘΕΜΑ» για όλα 10-4-17

    Προσθήκη δική μου : ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ! Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να εφαρμόσει τα μέτρα που θα πάρει ο Τσίπρας, αλλά δεν τα υπερψηφίζει. Ενας Πόντιος Πιλάτος της ελεεινής μορφής, μελλοντικός σταυρωτής.

    Τώρα γιατί κάποιοι πιστοί είναι "ερωτευμένοι" μαζύ του δεν θέλω να το σχολιάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλληνες Ορθόδοξοι, Ρωμιοί, απόγονοι του Γένους των Ηρώων και των Αγίων, ακούτε; Ή μήπως δεν έχουν αυτά τόση σημασία. Ή μήπως τα λέει έτσι για λόγους διπλωματικούς. Ή μήπως... μήπως... μήπως... Κρίμα και πάλι κρίμα...
    Σ.Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η από της πλευράς του επίδοξου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (άλλος ένας πολιτικός "μεσσίας" που αναμένει και καραδοκεί να αναλάβει την εξουσία προκειμένου να μας σώσει...)εξύμνηση της αποθανούσης με αναφορά στην "πρωτοποριακή" συμβολή της στη νομιμοποίηση της εν ψυχρώ εμβρυοκτονίας συνιστά σύμπτωμα βαθυτάτης εξαχρειώσεως της πολιτικής μας ζωής, απότοκος, παράγωγο και συνέπεια της αντίστοιχης ηθικής.
    Εκθειάζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, του οποίου το κόμμα καπηλεύεται άνευ αιδούς και συστολής το τρίπτυχο "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια") ένα πολιτικό πρόσωπο που πρωτοστάτησε στην απο-ενοχοποίηση ενός από τα πλέον ιδιαζόντως ειδεχθή και φρικαλέα εγκλήματα, αυτό της εν ψυχρώ αφαιρέσεως της ζωής των ανυπεράσπιστων εμβρύων. Πόσες και πόσες αγέννητες ανθρώπινες υπάρξεις δεν πολτοποιήθηκαν και δεν απορρίφθηκαν στους σκουπιδοτενεκέδες και τους υπονόμους εξ αιτίας της "μεγάλης" αυτής πολιτικής προσωπικότητας! Και μάλιστα στη λεγόμενη "χώρα του φωτός" και του "ουμανισμού"!
    Κάτι τέτοιο, κατά τον προαναφερθέντα πολιτικό άνδρα, αποτελεί αιτία και αφορμή τιμής και εξάρσεως και όχι αποδοκιμασίας, μομφής, καταδίκης και ψόγου.
    "Οὐαὶ οἱ λέγοντες τὸ πονηρὸν καλὸν καὶ τὸ καλὸν πονηρόν, οἱ τιθέντες τὸ σκότος φῶς καὶ τὸ φῶς σκότος, οἱ τιθέντες τὸ πικρὸν γλυκὺ καὶ τὸ γλυκὺ πικρόν" κύριε αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, που προέρχεσθε, κατά τα άλλα, από πολύτεκνη οικογένεια και που στηρίζεσθε πολιτικά σε ικανό αριθμό πολιτών των οποίων το ηθικό αισθητήριο δεν έχει απαμβλυνθεί αλλά είναι ενεργοποιημένο και καταδικάζει μετ αποτροπιασμού και απερίφραστα το φόνο αγέννητων ανθρώπων και τους θλιβερούς υποστηρικτές του.
    Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν ο ίδιος αυτός άνθρωπος και αρκετοί βουλευτές του κόμματός του υπερφήφισαν στο κοινοβούλιο το βδελυκτό στα όμματα του αγίου Θεού αλλά και παντός τιμίου ανθρώπου, διαθέτοντος έστω και ίχνη αυτοσεβασμού και ηθικής αξιοπρέπειας, "συμφωνο συμβίωσης" των σοδομιτών που ευτελίζει και απο-ιεροποιεί το ανθρώπινο πρόσωπο το οποίο και βαναύσεως υποβαθμίζει σε επίπεδο πολύ πιο κάτω και από αυτό του κτήνους!
    Και αυτές οι αθλιότητες θεωρούνται και λανσάρονται σαν πρόοδος από τους πολιτικούς εξουσιαστές της συμφοράς και της παρακμής που διά τας αμαρτίας μας μας "κάθονται στο σβέρκο" και με τους οποίους χαριεντίζονται και πλειοδοτούν σε εκδηλώσεις αβροφροσύνης και τινες εκκλησιαστικοί αξιωματούχοι!
    Ω ΚΑΙΡΟΙ, Ω ΗΘΗ!
    Λ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τα βλέπουν αυτά όλοι οι "δεξιοί πατριώτες" που εξακολουθούν να ψηφίζουν την ΝΔ !

      Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο άθεος και ανθελληνικός μαρξισμός (ΣΥΡΙΖΑ) και ο μασωνικός ευρώδουλος φιλελευθερισμός (ΝΔ ) είναι οι δυο όψεις του ΙΔΙΟΥ νομίσματος !!

      Μαρξισμός και φιλελευθερισμός είναι γνήσια τέκνα του δυτικού "διαφωτισμού", δηλαδή της υλιστικής θεωρήσεως του Ανθρώπου και της Ιστορίας.

      ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι αμφότεροι υπηρέτες του Σόρος και της Νέας Τάξης στην Ελλάδα.

      Οι Ελληνορθόδοξοι Πατριώτες οφείλουμε να βρούμε - ή να δημιουργήσουμε - άλλους πολιτικούς σχηματισμούς που να μας εκφράζουν, καθώς και άλλες μορφές παρέμβασης στα κοινά (πχ συλλόγους, δράσεις στις τοπικές κοινωνίες κλπ ).

      Διαγραφή
  4. Άλλος ένας κομψευόμενος πολιτικάντης ,που μετά απόπέντε χρόνια χωρισμού-διαστάσεως με την πολωνίδα συμβία του, τη συμμάζεψε κατ΄εντολήν κάποιων ,για να το παίξη δήθεν "καλός οικογενειάρχης", μπλεγμένος στο σκάνδαλον της Siemens,γόνος εβραϊκής οικογένειας από την Πελοπόννησον ,που μετεκόμισε στην Κρήτη και το παίζει πατριώτης, μεγαλωμένος στη Γερμανία κ.ο.κ, αδημονεί πότε θα αναλάβη την πρωθυπουργία να "σώση'την Ελλάδα, να τη χαντακώση περισσότερο, Ελπίζω να έχουν γνώσιν οι φύλακες δλδ ο ελληνικός λαός και να του ρίξη μαύρο μ΄αυτές και άλλες παρόμοιες δηλώσεις και ενέργειες. Μόνον ο Θεός σώζει κι ας ενεργήση να βρεθή κάποιος πραγματικός πατριώτης κι όχι αυτοί που με ένδυμα προβάτου καπηλεύονται τα πάντα και μας εμπαίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κωνσταντίνος Ιωάν. Παπανικολάου8 Ιουλίου 2017 στις 5:05 μ.μ.

      Αγαπητέ αδελφέ, υπάρχουν Ορθόδοξοι Έλληνες, που το λέει η καρδιά τους και επιθυμούν να κατέλθουν στον πολιτικό στίβο, έτοιμοι ακόμη και την ζωή τους να δώσουν για την πατρίδα! Είναι οι εκπρόσωποι της "Κοινωνία", της παρατάξεως των συνεχιστών της πολιτικής του Ιωάν. Καποδίστρια. Όμως, τα περισσότερα θρησκευτικά ιστολόγια "κοσκινίζουν" την "Κοινωνία" και λογοκρίνουν κάθε τι που γράφεται γι' αυτήν! Τα επιχειρήματα αυτών που κατηγορούν την "Κοινωνία"; Κανένα! Αδερφέ μου, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας! Και ύστερα μας φταίει ο Μητσοτάκης! Τέτοιους αξίζουμε, γιατί τόσο θλιβεροί και παράλογοι είμαστε! Μπορείς να βρεις τον επίσημο ιστοτόπο της παρατάξεως στο διαδίκτυο. Σε προτρέπω θερμά να το κάνεις! Αξίζει τον κόπο!

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.