23 Ιαν 2016

Ἐκδήλωση στὴ Θεσσαλονίκη στὶς 14 Φεβρουαρίου 2016 μὲ θέμα: "Μένουμε Ἕλληνες καὶ Ὀρθόδοξοι"


Τὴν Κυριακὴ 14 Φεβρουαρίου 2016 καὶ ὥρα 18:00 θὰ πραγματοποιηθεῖ στὸ Βελλίδειο Συνεδριακὸ Κέντρο ἐκδήλωση μὲ θέμα "Μένουμε Ἕλληνες καὶ Ὀρθόδοξοι".
Εἰσηγήσεις:
1. Προϊούσα ἰσλαμοποίηση Ἑλλάδος καὶ Εὐρώπης (προσφυγικό, μεταναστευτικό, δημογραφικό). Ὁμιλητής Φραγκούλης Φράγκος

2. Τμῆμα Ἰσλαμικῶν Σπουδῶν στὴν Θεολογικὴ Σχολὴ τοῦ ΑΠΘ. Ὁμιλητής Ἀρχιμανδρίτης Ἀθανάσιος, προηγούμενος Ι.Μ Μεγάλου Μετεώτρου

3. Μετάλλαξη τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν. Ὁμιλητής Κωνσταντῖνος Σπαλιώρας, πρόεδρος ΠΕΘ

8 σχόλια:

  1. Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος: ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ;

    http://www.imfth.gr/news_events/oydeterothriska-thriskeytika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως λέμε μένουμε Ευρώπη!Απ΄αλλού ξεκινήσαμε κι αλλού καταλήγουμε!Είπαμε το 1821 για του Χριστού τη πίστην την αγία και της πατρίδος την ελευθερία,και κοιτούσαμε την Πόλη.Έλεγαν,και του χρόνου εις την Πόλην!Σήμερα πού βρισκόμαστε,λέμε ήμαστε στην Ευρώπη,κι αυτή η Ευρώπη δυστυχώς δεν είναι η Ευρώπη των οραμάτων μας,μας αλλοτριώνει,μας καταστρέφει,εισάγουμε ό,τι πιο αισχρό,ό,τι πιο ανήθικο,ό,τι πιο αντιχριστιανικό μέσα απ΄τις αγκάλες της!Αλλά μένουμε Ευρώπη,και συγχρόνως νομίζουμε ότι μένουμε και έλληνες και ορθόδοξοι!Αυτό το καρακατσουλιό είναι Έλληνες και ορθόδοξοι;Αν ρωτήσεις έναν μέσο έλληνα θα σου πει είμαι ορθόδοξος αλλά δε πηγαίνει εκκλησία επειδή αυτά είναι για γέρους και γριές,παλιομοδίτικα!Αν τον ρωτήσεις πιστεύεις στην ανάσταση των νεκρών,θα σου πει,μη λες ανοησίες,εδώ είναι η κόλαση και ο παράδεισος!ΚΙ αν του υπενθυμίσεις το σύμβολο της πίστεως που λέγει ..προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος,θα σου πει άλλο το πιστεύω κι άλλη..η πραγματικότητα!Όσο περί των ελλήνων ως έθνος,αγαπάμε τη πατρίδα μας;Πώς το αποδεικνύουμε;Δεν υπαναχωρούμε στα εθνικά θέματα;Δείτε αν μπορεί να υπερασπιστεί η Ελλάδα τα δίκαιά της πέραν του 25 παράλληλου;Δείτε τι έγινε με τα Ίμια,την ελληνική σημαία την είπε κουρελόπανο ένας που υπηρέτησε αυτή τη πατρίδα από μια έπαλξη!Έτσι υπηρετούμε τη πατρίδα μας;Αυτά τα λίγα προς προβληματισμό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάγεψε με την ομιλία του ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ.Παύλος στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου , με θέμα: «Από τον γεωπολιτικό έλεγχο στην πνευματική απελευθέρωση» (Η επιστροφή του Ελληνικού τρόπου).

    Οι ομιλητές της εκδήλωσης Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ.κ.Παύλος και ο συγγραφέας Μιχαήλ Χαραλαμπίδης καθήλωσαν με το λόγο τους, το κοινό που κατέκλυσε τη μεγάλη αίθουσα «Πέτρος Σούλης» του Διοικητηρίου Γρεβενών.

    https://www.youtube.com/watch?v=qxofyD0KBkU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείτε τι γράφουν αυτοί
    Tη δόξα των γερμανών συντρόφων του φαίνεται ότι ζήλεψε ο Άνθιμος και κάνει εκδήλωση ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Και να για κρατά την ιερή συνέχεια με το μέτωπο του "ναι", την ονομάζει και "μένουμε Έλληνες και ορθόδοξοι".
    http://www.alterthess.gr/content/akrodexia-ekdilosi-toy-anthimoy-me-titlo-menoyme-ellines-kai-orthodoxoi
    Φαίνεται πως η εντόπια ακροδεξιά διαγκωνίζεται για την πρώτη θέση στο αντιπροσφυγικό μέτωπο που ανασυγκροτείται. Στα όπλα, εν Χριστώ αδερφοί, κι ο Θεός να μας φυλάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσείς μείνετε Έλληνες και Ορθόδοξοι.
    Εμείς θα παραμείνουμε Έλληνες και Μουσουλμάνοι.
    Να μάθετε να ζείτε ειρηνικά με τα άλλα θρησκεύματα και να μην τα θέλετε όλα δικά σας. Είστε πλεονέκτες. Έχετε εκκλησίες, κατηχητικά, αίθουσες χριστιανικών συλλόγων κτλ, τώρα θέλετε να έχετε ως εκκλησία ολόκληρη τη δημόσια σχολή για την οποία και γω πληρώνω φόρους ως πολίτης της χώρας.
    Ο υπεύθυνος προγράμματος σπουδών του τμήματος ισλαμικών σπουδών θα πρέπει να είναι μουσουλμάνος.
    Βεβαίως θρησκευτικές εικόνες δεν θα πρέπει να υπάρχουν σε αίθουσες που θα διατεθούν για τη διδασκαλία των μουσουλμάνων.
    Το τζαμί θα πρέπει να μεταφερθεί από το υπόγειο σε αίθουσα του 4ου ορόφου.
    Οι εστίες θα πρέπει να έχουν χαλάλ γεύματα.
    Το κάπνισμα θα πρέπει να απαγορευτεί στη σχολή.
    Σαν γονιός παιδιών που θα δηλώσουν αύριο στο μηχανογραφικό θεολογική θεσσαλονίκης τμήμα ισλαμικών σπουδών, θα κάνω ό,τι είναι νομίμως δυνατόν για να διασφαλίσω την ασφάλεια των παιδιών μου, για την οποία ανησυχώ με το φανατισμό και τη στοχοποίηση που βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η συγκέντρωση στο Bελλίδειο θα είναι μια αποτυχία όπως και παλαιότερα οι συγκεντρώσεις για το gay parade λόγω των πολλών και διαφορετικών διοργανωτών.
    Θα αλληλοσπαραχθούν μεταξύ τους οι συμμετέχοντες μαλώνοντας για το ποιος είναι πιο πιστός χριστιανός και για το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδρασή τους.
    Θα με θυμηθείτε!
    Τελικά απλά θα εκτονωθείτε φωνάζοντας μεταξύ σας συνθήματα χωρίς να περάσουν τα μηνύματά σας στην κοινωνία.
    Πέρα τούτου θα σας παρουσιάσουν όλους ως ακροδεξιούς ρατσιστές.

    Τέλος, προσέξτε το εξής. Οι αναρχικοί κουκουλοφόροι στοχοποιούν την εκδήλωση και το μητροπολίτη προμηνύοντας επικίνδυνες καταστάσεις στις παρακάτω ιστοσελίδες
    Ακροδεξιά εκδήλωση του Άνθιμου με τίτλο: Μένουμε Έλληνες και ορθόδοξοι
    http://alterthess.gr/content/akrodexia-ekdilosi-toy-anthimoy-me-titlo-menoyme-ellines-kai-orthodoxoi
    ΛΑΕ Θεσσαλονίκης: Φενάκη για ρατσιστικό παραλήρημα η εκδήλωση του Άνθιμου
    http://www.alterthess.gr/content/lae-thessalonikis-fenaki-gia-ratsistiko-paralirima-i-ekdilosi-toy-anthimoy
    Στη σελίδα του γεγονότος που έκανε η Μητρόπολη, ήδη οι κουκουλοφόροι κοροϊδεύουν και στοχοποιούν χρησιμοποιώντας και αρκετά προφίλ. Η μητρόπολη έχει παρατήσει τη σελίδα στη τύχη της.

    Χρειάζεται πολύ διάκριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί,
    Αν θυμάμαι ορθά από καιρό σε καιρό καμωνόμαστε πως δήθεν ζούμε σε κράτος δημοκρατικό. Ας είμαστε ειλικρινείς. Όλων πια η φωνή είναι ευπρόσδεκτη πλην της εκκλησίας. Ας αφήσουμε τον Άνθιμο, τους συμμετέχοντες, τους διοργανωτές αυτής της εκδήλωσης και ας εισέλθουμε, οι καλοπροαίρετοι φυσικά, στο αντικείμενό της και στο τι αυτή η εκδήλωση θέλει να παρουσιάσει.Αν ακούσουμε έστω σαν περιηγητές, σαν τίμιοι αναζητητές της αλήθειας, όλο και κάτι μπορεί να μαθουμε που δεν γνωρίζουμε για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας. Ας αφήσουμε τα γεγονότα και την ιστορία να κρίνει το ποιός τα θέλει όλα δικά του και το ποιός δρά ρατσιστικά έναντι κοινωνικών ομάδων.......Μία εκδήλωση είναι, της ορθόδοξης εκκλησιαστικής δομής της θεσσαλονίκης. Πριν καν γίνει γιατί την πυροβολείτε? Κανείς δεν πρόκειται να σας επιβάλει την άποψή του! Ο κόσμος όμως που αναζητά την αλήθεια οφείλει να μάθει και να διαφωτιστεί όχι τόσο γύρω από πράξεις όσο κυρίως για τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτές... Οι αναζητητές της αλήθειας και η ιστορία θα κρίνουν τελικά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. θα ήταν σωστό να σχολιάσουμε πως η εκδήλωση είχε περίπου 7.000 άτομα παρόντα. Δεν είδα κανένα ανταγωνισμό "πιστότητας" ανάμεσα στα σωματεία και διοργανωτές. Είδα έναν εναγκαλισμό της όλης εκδήλωσης από όλους τους φορείς.. εις πείσμα, της προδίκασης των γεγονότων και της πρώιμης κακοπροαίρετης κριτικής...Τέλος, λυπάμαι για όσους ελπίζατε, αλλά κουκουλοφόροι δεν εμφανίστηκαν...Τα συμπεράσματα δικά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.