30 Μαρ 2015

Πατήρ Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: «Λέμε ΟΧΙ στὴν Κάρτα φακελώματος τοῦ Πολίτη»!


Ὁ πατὴρ Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης σὲ ἀποκλειστική συνέντευξη ποὺ μᾶς παρεχώρησε, ἀναλύει ὅλα ὅσα πρέπει νὰ γνωρίζουμε σχετικὰ μὲ τὸ θέμα τῆς Κάρτας τοῦ Πολίτη. Ἀναφέρει ὅτι ὀφείλουμε νὰ ὀρθώσουμε τὸ ἀνάστημά μας καὶ νὰ ποῦμε σὲ ὅλους ὅσοι δουλεύουν γιὰ τὴ πιβολή τῆς νέας τάξεως πραγμάτων: "Κύριοι δηλώνω ἀντιρρησίας συνειδήσεως, ὅταν τὴ Θεοσδοτη ἐλευθερία μου πάτε νὰ τὴν καταργήσετε μέσω τοῦ ἠλεκτρονικοῦ φακελώματος. Ἔτσι, ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι οἰκοδομεῖται συστηματικὰ ἕνα παγκόσμιο σύστημα ὁλοκληρωτικοῦ ἐλέγχου, τὸ ὁποῖο πάει ὅλα νὰ τὰ καταπιεῖ. Σὲ αὐτὸ τὸ σύστημα οἱ Ὀρθόδοξοι Ἕλληνες δὲν θὰ δώσουμε νομιμοποίηση. Ἀντιθέτως, θὰ ποῦμε ὄχι στὴν κάρτα φακελώματος τοῦ πολίτη".

9 σχόλια:

  1. Να σε καλά γέροντα, την ευχή σου να έχουμε! Σύντομη αλλά πολύ περιεκτική ανάλυση του θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μέσα σε 20 λεπτά έμαθα με τον συμπυκνωμένο λόγω του πατρός Αρσενίου όλα όσα πρέπει να γνωρίζω για την κάρτα του πολίτη. Συνεχίστε τον αγώνα σας πάτερ! Ο Θεός μαζί σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε και την παλιά συνέντευξη εδώ: http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/09/blog-post_4857.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία τα λες πάτερ!!!! Ο Θεός μαζί μας και καλή ομολογία!!

    ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την ευχή σας γέροντα! Ευχαριστούμε και σας παρακαλούμε να συνεχίσετε να αφυπνίζετε συνειδήσεις...όπως και εσείς είπατε και διαβάσαμε, 1.500 σχόλια για το εν λόγω νομοσχέδιο από τα οποία 98% αρνητικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σωστα πατερ .μας ανοιγετε τα ματια πρωσωπικα δικαιωματα ελευθερια ενα βασικο υπαρξης ανθρωπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμείς λέμε όχι η επίσημη εκκλησία όμως γιατί δεν παίρνει θέση. Όλους τους αγώνες εναντίον του πάπα, εναντίον του ΑΜΚΑ και τώρα εναντίον της κάρτας, ο κόσμος τους έκανε μόνος του, χωρίς συμπαράσταση της Ιεράς Συνόδου. Έχουμε ανάγκη από πνευματικούς ηγέτες να μπουν μπροστά και να μας βοηθήσουν στον αγώνα μας. Είμαστε σαν πρόβατα χωρίς ποιμένα. Εγώ κάθε φορά που ακούω στο Ευαγγέλιο, τον Ιησού Χριστό να ρωτάει τον Απόστολο Πέτρο, εάν τον αγαπά και όταν εκείνος τον διαβεβαιώνει ότι τον αγαπά, να του ζητά να βόσκει τα πρόβατά του, πραγματικά θλίβομαι. Θλίβομαι επειδή ακριβώς βλέπε ότι υπάρχει λιμός του ακούσαι λόγο Κυρίου. Πρέπει να αναλάβουν οι ποιμένες μας το έργο αυτό, δηλαδή να μας οδηγήσουν στον αγώνα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι εμείς δεν θα ακολουθήσουμε με ελεύθερη βούληση. Ο Θεός να μας δυναμώνει στον αγώνα αυτό όλους και Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάτερ εξαιρετική η προσέγγιση του θέματος, μας δώσατε ευσύνοπτα να κατανοήσουμε την φύση της ΚτΠ και που μας οδηγεί το παγκόσμιο σύστημα.
    Την ευχή σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι μόνο αυτή η πολιτική προσέγγιση του θέματος αλλά για εμάς τους χριστιανούς το πιο σημαντικό είναι ότι η κάρτα είναι ο αρραβώνας με τον Αντίχριστο γιατί περιέχει το 666 και άρα είναι θέμα σωτηρίας της ψυχής και όχι μόνο θέμα παγκόσμιου ελέγχου. Τι είναι όμως αυτό που υπάρχει στην Αποκάλυψη και έχει σχέση με την Κάρτα του Πολίτη;
    «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλουσίους και πτωχούς, ελευθέρους και δούλους, να έχουν χαραγμένο σημείο εις το δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπόν τους, ώστε κανείς να μη μπορή να αγοράση ή να πωλήση, παρά εκείνος που έχει το χαραγμένο σημάδι, δηλαδή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του. Εδώ είναι αναγκαία η σοφία• εκείνος που έχει νόηση ας υπολογίση τον αριθμό του θηρίου• είναι αριθμός ονόματος ανθρώπου. Και ο αριθμός αυτός, χξστ' (εξακόσια εξήκοντα εξ)....» Κεφ. 13, στ. 16-18.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.