26 Αυγ 2013

Τρία χρόνια ἀπὸ τὴν ἐκδημία τοῦ Μητροπολίτου Αὐγουστίνου Καντιώτη (φωτoγραφίες καὶ βίντεο)

Μὲ ἑσπερίδα ἀφιερωμένη στὸν γέροντα Αὐγουστίνο Καντιώτη ξεκίνησαν χθὲς οἱ διήμερες λατρευτικὲς καὶ τιμητικὲς ἐκδηλώσεις, μὲ ἀφορμὴ τὴν συμπλήρωση τριῶν χρόνων ἀπὸ τὴν ἐκδημία του.
Τὸ Σάββατο 24 Αὐγούστου στὶς 6:00 μ.μ. στὴν Αἴθουσα Ἐκδηλώσεων Πολιτιστικοῦ Κέντρου (Ὠδείου) Περιφερειακῆς Ἑνότητος Φλωρίνης ἔλαβε χώρα ἑσπερίδα στὴν ὁποία ὁμίλησε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος μὲ θέμα: «Ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστίνος ὡς μιμητὴς τοῦ Ἀποστόλου Παύλου».
Ἐπίσης ὁμίλησαν οἱ Μητροπολίτες Γόρτυνος κ. Ἱερεμίας, Ἐλευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος καὶ Προικονήσου κ. Ἰωσήφ. Μετὰ τὶς εἰσηγήσεις προβλήθηκε ντοκυμαντὲρ διάρκειας 60 λεπτῶν γιὰ τὴν ζωὴ τοῦ μακαριστοῦ π. Αὐγουστίνου.
Τὸ πρωὶ τῆς Κυριακῆς 25 Αὐγούστου στὸν Ἱερὸ Μητροπολιτικὸ Ναὸ τοῦ Ἁγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης τελέσθηκε Ἀρχιερατικὸ Συλλείτουργο καὶ μνημόσυνο ὑπὲρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ μακαριστοῦ Μητροπολίτου Αὐγουστίνου, στὸ ὁποῖο συμμετεῖχαν 12 Ἀρχιερεῖς.
Ἐπιμνημόσυνο λόγο ἐκφώνησε ὁ Μητροπολίτης τῆς ἰδιαιτέρας του πατρίδος Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ὁ ὁποῖος περιέγραψε ἐπιτυχῶς τὴν προσωπικότητα τοῦ ἀειμνήστου π. Αὐγουστίνου.
Μετὰ τὸ μνημόσυνο Ἀρχιερεῖς, Ἱερεῖς καὶ λαὸς μετέβησαν ἐν πομπὴ στὸν πρὸ τοῦ Μητροπολιτικοῦ Μεγάρου χῶρο ὅπου τελέσθηκαν τὰ ἀποκαλυπτήρια της προτομῆς τοῦ π. Αὐγουστίνου. Συγκινητικὴ ὁμιλία ἐκφώνησε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεοκλητός.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ...
Μετὰ τὸ γεῦμα τὸ ὁποῖο παρέθεσε ὁ Δήμαρχος Φλωρίνης πρὸς τιμὴν τῶν προσκεκλημένων Ἱεραρχῶν ὁ Μητροπολίτης μας μετέβη εἰς τὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίου Αὐγουστίνου ὅπου ἔγινε δεκτὸς ἀπὸ τὴν Ἱερὰ Ἀδελφότητα καὶ τοὺς πνευματικούς τῆς Μονῆς π. Λαυρέντιο καὶ π. Ἰερόθεο.
Τὸ διήμερο αὐτὸ συγκεντρώθηκαν στὴν ἀκριτικὴ πόλη τῆς Φλώρινας πολλὰ πνευματικὰ παιδιὰ τοῦ π. Αὐγουστίνου ὅπως ὁ Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Λογγοβάρδας Πάρου Ἀρχιμ. Χρυσόστομος, ὁ Ἀρχιμ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ὁ πνευματικὸς τῶν φυλακῶν Ἀρχιμ. Γερβάσιος Ραπτόπουλος καὶ ἄλλοι κληρικοὶ καὶ λαϊκοὶ ἀπὸ ὅλη τὴν Ἑλλάδα.
Οἱ ἐκδηλώσεις αὐτὲς παρουσίασαν μὲ τὸν καλύτερο τρόπο τὴν ἀξία αὐτοῦ το μεγάλου Ἱεράρχου, ὁ ὁποῖος ἄφησε τὴν σφραγίδα του στὸν προηγούμενο αἰώνα μὲ τὴν δράση του, τὰ συγγράμματά του, τὴν ἀγωνιστικότητά του καὶ τὴν ἁγιότητα τῆς ζωῆς του. 









66 σχόλια:

  1. Στη Φλώρινα, το απόγευμα του Σαββάτου, ο μητροπολίτης Προικονήσου ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο μακαριστός π.Αυγουστίνος ζήτησε συγγνώμη απ το πατριαρχείο, απί πατριάρχη κυρού Δημητρίου, επειδή είχε διακόψει το μνημόσυνο του αρχιοικουμενιστή Αθηναγόρα. Αντέδρασαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο ιερεύς Πτολεμαίδος π.Ελευθέριος Παλαμάς, καθώς και ο Γόρτυνος Ιερεμίας που έφυγε, στεναχωρημένος, για τη μητρόπολή του. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ που συνεχάρη!!! τον Προικονήσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποια υπήρξε η αντίδραση του οικείου ποιμενάρχη;

      Διαγραφή
    2. Η σιωπή, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντοτε.

      Διαγραφή
    3. Ο Εδέσσης έχει προκαλέσει πολλές φορές τους πιστούς. Με τα συλλείτουργα, με το γεγονός ότι δεν ελέγχει τον παραπαίοντα πατριάρχη, με τις δηλώσεις του για το Λοβέρδο, για τον οποίο είπε όταν ήταν συνοδικός ότι έχει εκκλησιαστική παιδεία sic, με το ότι συνδιοργάνωσε με κάποια άθλια ψευτοπροοδευτικά σωματεία την Πέλλας και με ομιλητή το συναξιακό Παπαθανασίου "αντιναζιστική" εκδήλωση, για τη συμμετοχή του σε εκκλησιαστικά δικαστήρια που καταδίκασαν αγωνιστές της Ορθοδοξίας κ.τ.ο. Σίγουρα είναι ηθικός και ακατηγόρητος και έχει εργαστεί ιεραποστολικά και συνεχίζει να εργάζεται, αλλά καλό θα του κάνει να ακούσει την κριτική που του ασκείται και να αλλάξει ρότα.

      Διαγραφή
  2. Τα γνησιότερα παιδιά του Γέροντα Αυγουστίνου δεν κλήθηκαν; Δεν κλήθηκαν οι θεολόγοι Νικόλαος Σωτηρόπουλος, Σωτήριος Ευσταθίου και η Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα του "Ο Σταυρός";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος είσαι συ που μοιράζεις πιστοποιητικά γνησιοτητας;

      Διαγραφή
    2. Ένας αντικειμενικός πατηρητής θα είναι ο 9,04μμ, ανώνυμε 3,09μμ.

      Διαγραφή
    3. Επειδή το λες εσύ;

      Διαγραφή
  3. Στο βίντεο διακρίνονται και τρεις ψευδάδελφοι του κ. Σωτηρόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιοι είναι αυτοί; Διευθύνσεις και ονόματα!

      Διαγραφή
    2. Τους ξέρεις ανώνυμε 2,27 μμ, τους ξέρεις γι'αυτό πετάχθηκες αλλαφιασμένος

      Διαγραφή
  4. Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, O μακαριστός επίσκοπος Φλωρίνης πατήρ Αυγουστίνος ως μιμητής των προφητών της Παλαιάς Διαθήκης
    http://aktines.blogspot.gr/2013/08/o_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί επί επί 26 χρόνια δεν μας έλεγαν τίποτε σχετικό με τη δήθεν συγγνώμη του μακαριστού επισκόπου Αυγουστίνου και το ξεφούρνισαν τώρα; Τους ήλθε ξαφνικά αναλαμπή;
    Μήπως επειδή άρχισε να γίνεται λόγος στο διαδίκτυο για διακοπή μνημοσύνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο μητροπολίτης Φλώρινας έπρεπε να ανακαλέσει στην τάξη τον Προικονήσου και να προστατέψει τη μνήμη του γέροντά του!

      Διαγραφή
    2. Ο μητροπολίτης Φλωρίνης καλό θα είναι να προσέχει ποιους καλεί στη μητρόπολή του!

      Διαγραφή
  6. Τι δουλειά είχε ο υμνητής-ποιητής (έχει αφιερώσει ένα επιεικώς απαράδεκτο ποίημα στον πατριάρχη) δεσπότης Προικονήσου στην αντιοικουμενιστική Φλώρινα;
    Πώς αντέδρασε ο μητροπολίτης Φλωρίνης όταν παρουσίασε ο Προικονήσου τον π.Αυγουστίνο να ζητά συγγνώμη απ το Πατριαρχείο;
    Μπράβο στο λεβέντη παπά απ την Πτολεμαίδα που δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση του Φαναριώτη επισκόπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην περιμένετε λεβέντικη στάση απ το μητροπολίτη Θεόκλητο.
      Ήξερε ο Χριστόδουλος ποιον έκανε δεσπότη στη Φλώρινα.
      Πότε ο Φλωρίνης Θεόκλητος ύψωσε τη φωνή του ενάντια στα πατριαρχικά αίσχη;
      Αντί γι αυτό δεν άφησε επίσκεψη για επίσκεψη στη Δυτική Μακεδονία του Βαρθολομαίου που να μη συμμετείχε ενώ ο πρωτοσύγγελός του ήταν τελετάρχης στην περυσινή επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Σιάτιστα, την Κοζάνη και την Καστοριά.
      Καμία σχέση από πλευράς αγωνιστικότητας με τον ήρωα προκάτοχό του.
      Σκέτη απογοήτευση.

      Διαγραφή
    2. Όταν έγιναν τα αίσχη του Πόρτο Αλέγκρε και η θρονική εορτή στο Φανάρι με τη συμμετοχή του πάπα ο Εδέσσης Ιωήλ (όπως και ο Φλωρίνης Θεόκλητος) ήταν ήδη μητροπολίτες. Πώς αντέδρασαν; Ποιες οι διαμαρτυρίες τους; Μήπως υποδεχόμενοι με τιμές τον πατριάρχη;

      Διαγραφή
  7. Η επίμαχη ενέργεια του μητροπολίτη Προικονήσου εκτός από εξόχως ύποπτη είναι και ατυχής αφού συνετέλεσε στη δημιουργία έντασης σε μια εκδήλωση που εξ ορισμού ενώνει, όπως αυτή του περασμένου Σαββάτου. Ακόμη και να αληθεύουν (που ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αμφιβάλλουμε) τα όσα ισχυρίζεται ο επίσκοπος δεν έπρεπε να τα πει αφού και άσχετα με το θέμα τυγχάνουν αλλά και ήταν εκ των προτέρων βέβαιο ότι θα προκαλούσαν αντιδράσεις σε ικανή μερίδα των ακροατών όπως και πράγματι συνέβη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οφείλουν εξηγήσεις στο σκανδαλισθέντα πιστό λαό οι μητροπολίτες Εδέσσης και Φλωρίνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ήξερε ο Προικονήσου εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να αντιδράσει ο δεσπότης Θεόκλητος και διέπραξε την ασέβεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με όλους τους σχολιαστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο γνωστός πατηρ Μουλατσιώτης απο πότε έγινε πνευματικό παιδί του π. Αυγουστίνου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ίσως εννοεί με την ευρύτερη έννοια ότι είναι απο τα κηρύγματα. ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥ Π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ

      Διαγραφή
  12. Για το βαθύτατο γήρας του μακαριστού π. Αυγουστίνου Καντιώτη
    http://niksothropoulos.wordpress.com/2013/04/22/a-245/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συγχαρητήρια στο μπολγκ σας που δεν ασκεί λογοκρισία, σε αντίθεση με κάποια άλλα, αλλά δημοσιεύει όλα τα σχόλια, τα ευπρεπή εννοείται, κι ας θίγονται υψηλά εκκλησιαστικά πρόσωπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποτε η Ελλαδική Εκκλησία καλό θα είναι να ζητήσει, έστω και μετά θάνατον, μια μεγάλη συγγνώμη απ το μακαριστό για τους διωγμούς τους οποίους έκανε εναντίον του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ, ΕΥΤΥΧΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΑΦΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΣΚΕΙ ΤΑ ΙΕΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΙΣΘΟ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΕΡΟΘΕΟ ΠΟΥ ΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΘΙΚΕ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΠΙΛΕΥΤΟΥΝ-ΑΜΑΥΡΟΣΟΥΝ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΟΥ ΜΗΜΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟ ΔΙΑΚΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΕΝ ΖΩΗ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΠΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΠΑΤΗΡ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΘΑΡΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας γελάσουμε με το αστείο σου ανώνυμε! Ε όχι και να λες ότι ο π. Λαυρέντιος είναι συνεχιστής του πατρός Αυγουστίνου! Γελάνε και οι πέτρες με αυτά που λες.

      Διαγραφή
    2. Ο π. Αυγουστίνος έλεγχε επώνυμα και συνέχεια τους ισχυρούς πολιτικές και εκκλησιαστικές κεφαλές , ο π. Λαυρέντιος δεν τον είδαμε να γράφει κανένα άρθρο επώνυμα που να ελέγχει επώνυμα τους ισχυρές πολιτικές και εκκλησιαστικές κεφαλές.
      Οι μόνοι που το κάνουν και ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ οτι είναι πράγματι συνεχιστές του π. Αυγουστίνου είναι η Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα του "Ο Σταυρός".

      Μην μας φύγεις ανώνυμε μιας και είσαι θαυμαστής του π. Λαυρέντιου ετοιμάζουμε και κάποια ερωτήματα να μας απαντήσεις. Μείνε σε παρακαλούμε μαζί μας έχουμε κάτι καυτές ερωτήσεις.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμε ή μάλλον ανώνυμη 1:31 π.μ. το "μημούμενος" γράφεται με Ι και όχι με Η.
      Το "καπιλευτούν" γράφεται με Η και όχι με Ι.
      Το "γίνετε" γράφεται στο τελευταίο "ται" με ΑΙ και όχι με Ε.
      Το "πρόκειτε", γράφεται στο "ται" με ΑΙ και όχι με Ε.
      Το "ευτυχός", γράφεται με ω και όχι με ο.

      Φαίνεται ότι δεν πήγες πολύ στο σχολείο.

      Διαγραφή
    4. Ένας είναι συνεχιστής όταν ακολουθεί σε όλα το πρότυπο του και όχι σε ορισμένα μόνο, ενώ σφάλλει σε άλλα μεγάλα ζητήματα.

      Διαγραφή
    5. Κάποιοι προσπαθούν να εκτρέψουν τη συζήτηση απ τον Προικοννήσου και τον Εδέσσης και μας μιλάνε για ψευδάδελφους του π.Αυγουστίνου και για το γήρας του και άλλα τέτοια που είναι άσχετα με το θέμα μας.

      Διαγραφή
    6. Δεν έχει η αδελφότητα του Σταυρού το μονοπώλιο της αγωνιστικότητας του π.Αυγουστίνου.
      Το θέμα μας είναι ο Προικοννήσου και τα όσα έκανε. Μην εκτρέπετε τη συζήτηση. Πιάσατε όλα τα μπλογκς και καταπιάνεστε με την παλιά διαμάχη που λίγους ενδιαφέρει. Αντί να κοιτάξουμε να είμαστε ενωμένοι διχάζετε τους πιστούς. Το θέμα μας είναι ο οικουμενισμός αυτήν τη στιγμή. Πάρτε το χαμπάρι!

      Διαγραφή
    7. Ο π.Λαυρέντιος είναι ένας άξιος κληρικός, αντιοικουμενιστής, που διηύθυνε για χρόνια το περιοδικό ΣΑΛΠΙΓΞ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, δίπλα στο γέροντα Αυγουστίνο στη Φλώρινα όπως και ο πατήρ Ιερόθεος που ήταν 50 και πλέον χρόνια δίπλα στο γέροντα και που τον γηροκόμησαν κι όλας. Ήταν και οι δυο τους μέτοχοι όλων των αγώνων του μακαριστού πατρός Αυγουστίνου.

      Διαγραφή
    8. ΜΠΡΑΒΟ στο blog augoustinos.kantiotis.gr που πρώτο μας αποκάλυψε την αλήθεια για τον Προικοννήσου τη στιγμή που κάποια άλλα ιστολόγια που διεκδικούν το μονοπώλιο του καντιωτικού φρονήματος ασχολούνται με το...γήρας του μακαριστού αντί να καυτηριάσουν τον Προικοννήσου!

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμε 12,04, 1,49 , 2,49 υπηρετείς ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και κάνεις τα στραβά μάτια; Για τον Προικονήσσου μίλησαν τόσοι, για το άλλο θέμα ποιος μιλάει; Δεν σε συμφέρει μάλλον να μιλάμε για το καυτό θέμα του γήρατος του π. Αυγουστίνου γιατί θα αποδειχθεί ποιοί είναι τα ΜΟΝΑ γνήσια παιδια του Γέροντα Αυγουστίνου με όλη τη σημασία της λέξης. Και αυτοί είναι η Αδελφότητα του Ο Σταυρός.

      Το πόσο σημαντικό είναι το θέμα του γήρατος φαίνεται σε όσους θέλουν να δουν την πραγματικότητα και να μην κρύβονται πίσω απο το δακτυλάκι τους στο

      Γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε την αλήθεια για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου
      http://niksothropoulos.wordpress.com/2013/08/28/a-363/

      Στέλιος

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμε 29 Αυγούστου 2013 - 12:04 μ.μ. φαίνεται θέλεις να μας έχεις στο σκοτάδι και ρίχνεις συκοφαντίες.
      Ποιά συζητήση θέλουν να εκτρέψουν; Αυτή που έχει σταματήσει; Αυτή που όλοι συμφωνούν και κανείς δεν διαφωνεί απο τους σχολιαστές για το λάθος του Προικονήσσου; Η συζήτηση έχει τελειώσει και όλοι συμφωνούν και αν δεν έγραφαν για το γήρας του π. Αυγουστίνου αυτά κάποιοι δεν θα μιλούσε κανείς και θα έκλεινε η συζήτηση.
      Τις συκοφαντίες αλλού πονηρέ ανώνυμε .

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμε 29 Αυγούστου 2013 - 2:36 μ.μ.- 2:36μμ
      το ότι διεύθυνε ένα περιοδικό και ότι ήταν δίπλα στον π. Αυγουστίνο απο μόνο του, δεν λέει και πολλά αν δεν ξέρουμε όλη την πολιτεία του.Και ο Ιούδας ήταν δίπλα στον Χριστό αλλά αυτό δεν λέει κάτι, αν δεν ξέρω όλη την πολιτεία του Ιούδα.
      Εγώ θέλω να ξέρω τα πάντα για να κρίνω. Εννοείται τα πάντα που συνέβησαν.
      Εσύ δεν θέλεις να τα ξέρεις; Σου αρκεί ότι ήταν διευθυντής κάποια χρόνια και δίπλα στον π. Αυγουστίνο;

      Διαγραφή
    12. Τους πιστούς τους διχάζει το ψέμα, καλύτερα διχασμός για την αλήθεια παρα ενωμένη στη λάσπη στη συκοφαντία και στο ψέμα πονηρέ ανώνυμε Ανώνυμος29 Αυγούστου 2013 - 1:49 μ.μ.
      Όχι ανώνυμε δεν θα τους έχουμε όλους ίσια και όμοια! Όσοι έμειναν ΑΠΟΛΥΤΑ πιστοί στον π. Αυγουστίνο κα λασπώθηκαν πρέπει να τους ξέρουμε και να τους τιμάμε ανάλογα.

      Στέλιος

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμε 29 Αυγούστου 2013 - 12:04 μ.μ. να μην εκτραπεί η συζήτηση που έχει ήδη τελειώσει και όλοι συμφωνούν σε νοιάζει ή να κρύψεις αλήθεις που καίνε τους ψεύτες ;

      Διαγραφή
    14. Η Αδελφότητα του Σταυρού ΕΧΕΙ το μονοπώλιο τέλειας πιστότητας και της τέλειας αγωνιστικότητας του π.Αυγουστίνου.

      Διαγραφή
    15. "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"
      Λουίτζι Πιραντέλλο

      Διαγραφή
    16. Είμαι ο Στέλιος και θέλω να διορθώσω το σχόλιο μου 6,15μμ και τη φράση

      "Δεν σε συμφέρει μάλλον να μιλάμε για το καυτό θέμα του γήρατος του π. Αυγουστίνου γιατί θα αποδειχθεί ποιοί είναι τα ΜΟΝΑ γνήσια παιδια του Γέροντα Αυγουστίνου με όλη τη σημασία της λέξης. Και αυτοί είναι η Αδελφότητα του Ο Σταυρός".

      την διορθώνω
      Δεν σε συμφέρει μάλλον να μιλάμε για το καυτό θέμα του γήρατος του π. Αυγουστίνου , της διαμάχης και της μίμησης των αγωνιστικών χναριών του Γέροντα Αυγουστίνου γιατί θα αποδειχθεί ποιοί είναι τα ΜΟΝΑ γνήσια παιδια του Γέροντα Αυγουστίνου με όλη τη σημασία της λέξης που ακολουθούν ΠΑΝΤΟΤΕ το παράδειγμα του Γέροντα στον έλεγχο όλων των εξουσιαστών ΠΑΝΤΟΤΕ. Και αυτοί είναι η Αδελφότητα του Ο Σταυρός.

      Διαγραφή
    17. Ανώνυμε 29 Αυγούστου 2013 - 1:49 μ.μ. το θέμα μας είναι ο π. Αυγουστίνος και το μνημόσυνο του π. Αυγουστίνου και όχι ο Προικονήσου. Όσα έχουν σχέση με τον π. Αυγουστίνο είναι σχετικά με το θέμα μας.

      Διαγραφή
    18. Άδικε Ανώνυμε 29 Αυγούστου 2013 - 1:49 μ.μ. τα περι διχασμού έτσι και αλλιώς δεν ισχύουν και Ποτέ όταν διαφωτίζουμε μια αλήθεια δεν είναι διχασμός.
      Ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να το πεις αυτό, όταν αυτό είναι απάντηση και όχι η αρχή, την αρχή την έκαναν όσοι έλεγαν τις μπούρδες στις οποίες απαντούν όσοι μας διαφωτίζουν για το γήρας του Γέροντος.

      Διαγραφή
    19. Ανώνυμε 29 Αυγούστου 2013 - 1:49 μ.μ. ξέρεις την υπόθεση αυτής που χαρακτηρίζεις απλά σαν "παλιά διαμάχη"; Ξέρεις πόσο σοβαρή ή μη σοβαρή είναι;
      Αν ξέρεις είσαι δόλιος που δεν γράφεις το μεγάλο θέμα για το οποία έγινε και δεν θέλεις να την μάθουν οι άλλοι; Δεν ήταν για παρωνυχίδες.
      Αν δεν ξέρεις τότε σταμάτα να φυτρώνεις σαν το μανιτάρι εκεί που δεν σε σπέρνου;
      Όλοι οι δίκαιοι θέλουν να ξέρουν. Οι φιλοτομαριστές και εγωιστές αυτοί δεν θέλουν να ξέρουν και τους πέρνουν όλους σβάρνα, δίκαιους και άδικους.

      Σ.

      Διαγραφή
    20. Αν σου αρέσει η ποιότητα του μπλογκ που φέρει το όνομα του Γέροντα Αυγουστίνου, περαστικά σου ανώνυμε 2:49 μ.μ.

      Διαγραφή
    21. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μόνο όσοι έχουν σχέση με το Σταυρό είναι συνεχιστές του πνεύματος του πατρός Αυγουστίνου. Χωρίς βέβαια να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο. Επικαλούνται μονάχα τον...εαυτό τους, κι αυτόν ανώνυμα, για να πείσουν τους άλλους! Και περιμένουν να τους πείσουν! Στη Φλώρινα το πνεύμα του π.Αυγουστίνου το έχουν πολλά πνευματικά του παιδιά κι ας μη σχετίζονται με το Σταυρό. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι όσοι σχετίζονται με το Σταυρό δεν έχουν το πνεύμα του π.Αυγουστίνου. Παρεμπιπτόντως ο Σταυρός δεν έχει κάποιο μέλος στη Φλώρινα. Τι σημαίνει δηλαδή; Ότι οι άλλοι κάτοικοι της Φλώρινας που δε σχετίζονται με το Σταυρό δεν έχουν το πνεύμα του π.Αυγουστίνου; Είναι λογικό κάτι τέτοιο;

      Διαγραφή
    22. Ντροπή να γίνεται παραλληλισμός του π.Λαυρεντίου με το μίασμα των αιώνων, τον Ιούδα!
      Αίσχος γι αυτόν που το έγραψε!

      Διαγραφή
    23. Είχα σκοπό να κάνω τις καυτές κατα την κρίση μου ερωτήσεις αλλά αφού έφυγε ο ανώνυμος με τα κεφαλαία ανορθόγραφα γράμματα που έλεγε ότι ο μόνος συνεχιστής είναι ο π. Λαυρέντιος δεν θα τα κάνω.

      Διαγραφή
    24. Αίσχος σε εσένα σημερινέ ανώνυμε 10:40 μμ να παρερμηνεύεις το πνεύμα του σχολίου. Αυτός που έγραψε εννοούσε ότι δεν μπορούμε βασισμένοι μόνο στο ότι είναι κάποιος δίπλα σε κάποιον τόσα έτη, να βγάλουμε συμπέρασμα ασφαλές.
      Να μάθεις να διαβάζεις σημερινέ ανώνυμε 10:40 μμ και να πάψεις να αλλάζεις το νόημα των γραπτών.
      Εγώ δεν παίρνω θέση ούτε ότι μοιάζει ούτε ότι δεν μοιάζει με τον Ιούδα αλλά ότι το νόημα του σχολίου δεν είναι ο παραλληλισμός του με τον Ιούδα όπως στραβά το παρεξήγησες.

      Διαγραφή
    25. Ανώνυμε 9:06 μμ τα έργα του καθενός πείθουν ότι αυτοί που λένε ότι μόνο ο Σταυρός συνεχίζει το έργο του π. Αυγουστίνου στην πιο σωστή γραμμή λένε σωστά.
      Τα έργα της Αδελφότητας ο Σταυρός, απέχουν πολύ απο τα έργα των άλλων που είναι ή που υποδύονται ότι είναι πνευματικά παιδιά του π. Αυγουστίνου.

      Διαγραφή
    26. Το πνεύμα της αποκλειστικότητας, της σέκτας και της ομαδοποίησης καλά κρατεί! Όπως και ο τυφλός φανατισμός!

      Διαγραφή
    27. Κατά τα άλλα 11:49 ισχυρίζονται ότι είναι τα "γνησιότερα παιδιά" του μακαριστού π. Αυγουστίνου!

      Διαγραφή
    28. Το πνεύμα της αλήθειας καλα κρατει ήθελες να γράψεις χθεσινε ανώνυμε 11,49μμ.
      Για εσένα πρέπει να γράψουμε ότι σου πρέπει ότι " ο φανατισμός να κρύψουμε την αλήθεια και να υποστηρίξουμε τους ψευδάδελφους καλά κρατεί. "

      Διαγραφή
    29. Λάθος κατάλαβες ανώνυμε χθεσινέ 10,40μμ στο σχόλιο μου που αναφέρεσαι δεν παραλλήλισα τον π. Λαυρέντιο με τον Ιούδα αλλά την "λογική" ότι όποιος είναι δίπλα σε κάποιον και έχει μια θέση για κάποια χρόνια σημαίνει ότι αυτόματα έγινε αθώος κάθε παρεκτροπής και φορέας του πνεύματος αυτού που κάθεται δίπλα.
      Αυτό που έχει σημασία είναι να ξέρουμε όλες τις πράξεις του για να κρίνουμε σωστά.

      Διαγραφή
  16. Τα όσα συνέβησαν στη Φλώρινα κάθε άλλο παρά αποτελούν παρωνυχίδα και καλά έκαναν και αντέδρασαν όσοι αντέδρασαν. Περιμένουμε ακόμη τη δημόσια τοποθέτηση-ανακοίνωση του μητροπολίτη Θεόκλητου. Αρκετά σιώπησε μέχρι τώρα. Εμπρός λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιατί είναι σημαντικό να ξέρουμε την αλήθεια για το βαθύτατο γήρας του π. Αυγουστίνου
    http://niksothropoulos.wordpress.com/2013/08/28/a-363/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε βαρέθηκες 10:48 π.μ. να αυτοεπαναλαμβάνεσαι κάνοντας συνεχώς copy-paste;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 1:43πμ δεν βαρέθηκες να κρύβεις την αλήθεια και να υπηρετείς το σκοτάδι;

      Διαγραφή
  18. δυστυχως ο σεβ. ιωσηφ ειναι αστατος απο την κρητη στην αυστραλια οπου εγινε επισκοπος πραγεται σε μητροπολιτη νεας ζηλανδια σε 2 χρονια απαλλασεται δια λογους υγειας πηγαινει ιεροκηρυκας με μισθο στον πειραια προσπαθει να γινει λευκαδος δεν του εδωσε αδεια το πατριαρχειο τον εκλεγει προικοννησου τωρα σκεπτεται να γινη αθστραλιας σταματα δεσποτα εισαι θνητος τι κανεις να επιμεληθουμε την σωτηρια της ψυχης μας π. χρυσοστομος καρυαι αγιου ορους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Βασίλης Κερμενιώτης, Πτολεμαϊδα

    Οι Άγιοί μας γράφουν: "Τιμή Αγίου= Μίμησης Αγίου". Επομένως, μόνο όσοι Αρχιερείς έχουν την ίδια με τον π. Αυγουστίνο αγωνιστική διάθεση "δικαιούνται" να τον τιμήσουν. Όσοι είναι δειλοί, άβουλοι και -ακόμα χειρότερα- θλιβεροί κόλακες των Οικουμενιστών ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι μητροπολίτες Εδέσσης, Φλωρίνης και Προικοννήσου "κατάφεραν" να δημιουργηθεί ζήτημα σε μια εκδήλωση πριν την οποία τίποτε δεν προμήνυε κάτι τέτοιο. Αντί το ενδιαφέρον να είναι μετατοπισμένο στο γεγονός της τιμής προς το μακαριστό, αυτό καθ εαυτό, και στις αξιόλογες ομιλίες που ακούστηκαν, με τη διαχείριση της υπόθεσης από μέρους τους τα έκαναν επιεικώς μαντάρα! Γιατί στην Κύπρο που επίσης τιμήθηκε ο μακαριστός δε δημιουργήθηκε κανένα ζήτημα; Μήπως γιατί δεν είχαμε συμμετοχή του Φαναρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. bebilose tin pneymatiki atmosfara o iosif me eylabeia armoze to mnimosyno toy sebm AYGOYSTINOY p xrisostomos karyai agioyroys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ο σεβ ιωσηφ παλι τα ανακατωσε διαβασα στο μλογκ δογμα την διαμαρτυρια του καισαριανης δια την αγενεια του ιωσηφ ο οποιος ελειτουργησε στο μετοχι της σιμωνοπετρας στο βυρωνα δεν ειχε την ευγενεια να ειδοποιησει τον οικειο ποιμεναρχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.