28 Ιουν 2015

Δέ σέ φοβᾶμαι! Μέ τήν Ελλάδα ἐγώ ξυπνάω καί κοιμᾶμαι!


Στίχοι: Κυριάκος Ντούμος
Μουσική: Γιώργος Παπαδόπουλος
Πρώτη ἐκτέλεση: Μελίνα σλανίδου

4 σχόλια:

  1. Συγκινητικό το άσμα, αλλά δυστυχώς ο στιχουργός Κυριάκος Ντούμος, περιέπεσε σε βλασφημία κατά του Μόνο Αληθινού μας Θεού! Εύχομαι αυτό να έγινε ασυνείδητα. Στο β' μισό του τραγουδιού, κάνει "ομολογία πίστεως" λέγοντας "έχω στη Κρήτη ένα Θεό" (το αναγράφει με "Θ" κεφαλαίο) αναφερόμενος στο ψευτοείδωλο του Μίνωα και προβάλοντας στο κλιπ το Παγανιστικό Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού.

    Σε αυτό ακριβώς το σημείο σταμάτησα το κλιπ. Πάγωσα. Δεν άντεξε η ψυχή μου να συνευδοκεί με τη λατρεία ενός "μοναδικού" τάχα "θεού" αλλοτρίου και μάλιστα δαιμονικού. Δεν με ενδιέφερε πλέον η συνέχεια. Και τραγουδιστής να ήμουν, θα έκανα αυστηρή επιλογή των τραγουδιών και των στίχων. Δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε τα πάντα, "ποιητική αδεία"... Έχει και η Μελίνα Ασλανίδου το δικό της μερίδιο ευθύνης μιας τέτοιας μουσικολατρευτικής εμπλοκής.

    Είναι και αυτό ενδεικτικό του μολυσμού της Παναιρέσεως του Οικουμενισμού που ασυνείδητα εκχέεται ακόμη και σε τέτοια ποιοτικά λαϊκά άσματα. Είναι μπέρδεμα καλλιτεχνικό, σύγχυση φιλολογική και "θυσία εσπερινή" ειδωλολατρικών θεοτήτων εις βάρος του Μόνου Αληθινού μας Τριαδικού Θεού, στο βωμό της άσπιλης Φιλοπατρίας.

    Νικόλαος Πανταζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί.Καί ὁ Σταυρός μέ μικρό.
    Ἄν ἐνοοῦσε τόν Ἕνα Θεό θά ἔβαζε είκόνα τοῦ Χριστοῦ.
    Καί μένα μέ χάλασε αύτή ἡ είκόνα τῶν κεράτων.....
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαίρετε. είχα κι εγώ αυτόν τον προβληματισμό αλλά μετά σκέφτηκα ότι πρώτον το βίντεο κλιπ δεν είναι επίσημο αλλά από κάποιον youtuber(αν το λέω σωστά) φτιαγμένο. οπότε δεν νομίζω ότι η πρόθεση του τραγουδιού είναι όπως βγαίνει ως αποτέλεσμα. αν το ψάξετε θα δείτε πως στον νομό Ηρακλείου στο Φοδελε υπάρχει το "Ακρωτήρι του Σταυρού" στο οποίο είναι ένα εκκλησάκι. Ίσως εκεί να απευθύνεται το τραγούδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.