1 Σεπ 2014

Μητροπολίτης Κονίτσης Ἀνδρέας: «Ἡ πατρίδα περιφρονεῖ τούς ἥρωες, ἡ θυσία τῶν ὁποίων μᾶς ἔκανε νὰ ζοῦμε σήμερα ἐλεύθεροι»


Πραγματοποιήθηκαν τὴν Κυριακὴ 31 Αὐγούστου οἱ ἐκδηλώσεις γιὰ τὴν ἐπέτειο τῆς νίκης τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ κατὰ τὴν περίοδο τοῦ συμμοριτοπολέμου 1946-49. Πλῆθος κόσμου ἀπὸ διαφορετικὲς περιοχὲς κατέφθασε στοὺς πρόποδες τοῦ Γράμμου καὶ συγκεκριμένα στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Βούρμπιανη Κονίτσης γιὰ νὰ ἀποτίσει φόρο τιμῆς στοὺς ἡρωικοὺς πεσόντες.
Μετὰ τὸ πέρας τῆς Θείας Λειτουργίας καὶ τοῦ Μνημοσύνου τελέστηκε μπροστὰ στὸ ἡρῶο, ποὺ βρίσκεται στὸν περίβολο τοῦ ναοῦ, τρισάγιο στὴν μνήμη τῶν παλληκαριῶν ποὺ θυσιάστηκαν γιὰ νὰ σώσουν τὴν Ἑλλάδα ἀπὸ τὸ «σιδηροῦν παραπέτασμα».
Ἀκοῦστε τὸν λόγο τοῦ Μητροπολίτου Κονίτσης Ἀνδρέα γιὰ τοὺς Γραμμομάχους καὶ ὄχι μόνο.
Δεῖτε καί φωτογραφικὸ ὑλικὸ ἀπὸ τὴν ἐκδήλωση…





13 σχόλια:

  1. Να αγιάσει το στ'ομα του Μητροπολίτη Ανδρέα !
    Μακάρι να ήταν και άλλοι σαν αυτόν.
    Αιωνία η μνήμη των παλικαριών των Ενόπλων Δυνάμεων που συνέτριψαν την κομμουνιστική ανταρσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο κόμμα που τίμησε με την παρουσία του την μνήμη των Ηρώων ήταν η Χρυσή Αυγή.

    Οι υπόλοιποι "πατριώτες" - ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΛ - ήταν φυσικά απόντες.

    Προς Θεού, μην τους πουν "φασίστες" οι αναρχοκομμουνιστές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. http://niksothropoulos.wordpress.com/2014/08/22/a-641/
    Για την Εκκλησία, τα δικαιώματα των πιστών, την εκλογή του μητροπολίτου Κονίτσης Ανδρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όταν πηγαίνει το Λάος στο Γράμμο και στο Βίτσι, οι νεοναζοί τους διώχνουνε και τους αποκαλούνε προδότες, όπως έγινε πέρσυ στη πηγάδα του Μελιγαλά που τους Λαοσίτες του Καρατζαφέρη τους χτύπησαν ώστε να καπελώνουνε αυτούς τους αγώνες και τους ήρωες του εθνικού στρατού που μας γλύτωσαν απο το σιδηρούν παραπέτασμα. Θέλουνε να παρεβρίσκονται μόνο αυτοί και να λένε ορίστε μονάχα εμείς τους τιμούμε, εσείς οι άλλοι που είστε; μα αφού ερχόμαστε και μονίμως μας βρίζετε και μας διώχντετε γιατί φοβάστε να μην σας πάρουμε τα ψηφαλάκια.Η ακροδεξιά της χρυσής αυγής επι κατοχής ήτανε συνεργάτες των γερμανών και με κουκούλες πρόδιδαν τους αντιστασιακούς στους ναζί.Προσοχή όμως εδώ, αντιστασιακούς εννοούμε αυτούς που αντιστεκόντουσαν στους γερμανους για της ορθόδοξη Ελλάδα και όχι για τη Σοβιετική Ένωση όπως έπρατε το αντεθνικό ΕΑΜ-ΚΚΕ.Εάν η Χρυσή Αυγή δεν είναι το κόμμα του χίτλερ όπως το κκε είναι το κόμμα του Στάλιν, τότε το κόμμα του χίτλερ στην Ελλάδα ποιο είναι;Αντίσταση εθνική έπραξε μόνο το ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα,η ΠΑΟ,η Χ του Γεωργίου Γρίβα,η ΕΚΚΑ, το 5/42 του Δημητρίου Ψαρού του συνταγματάρχη που τον σκότωσαν οι όρδες του βελουχιώτη.Επομένως, θέλουμε να ρθούμε αλλά απλά δεν μας αφήνετε.ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τώρα υπογράφεις ως "ΛΑΟΣ" ....Τι είσαι ακριβώς ;;

      Μάλλον θα είσαι ο τελευταίος οπαδός του αρχικωλοτούμπα Καρατζαφέρη....

      Το ΛΑΟΣ δεν το έδιωξαν από τις εκδηλώσεις οι "νεοναζί" της ΧΑ, αλλά οι αποδοκιμασίες και τα γιουχαίσματα του κόσμου.

      Το ΛΑΟΣ δεν είναι που ψήφισε το Μνημόνιο του Γιωργάκη , με το οποίο ξεκίνησε η υποδούλωση της Ελλάδος ;;

      Το ΛΑΟΣ δεν είναι που μπήκε στην συγκυβέρνηση του αρχιμασώνου Παπαδήμου, ενώ ο Καρατζαφέρης δήλωνε στον ΣΚΑΙ ΌΤΙ "ευτυχώς που είναι στην Μπίλντερμπεργκ ο Παπαδήμος για να μας προσέξουν οι μεγάλοι " ;;;

      Το ΛΑΟΣ δεν είναι που έβριζε από το πρωί μέχρι το βράδυ - από το κανάλι του Καρατζαφέρη - την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μαζί με όλο το ψευτοδημοκρατικό τόξο και το σκυλολόι της αριστεράς ;;

      Αφού λοιπόν εσείς του ΛΑΟΣ τοποθετείτε τους εαυτούς σας στο δήθεν "δημοκρατικό" τόξο και δεν θέλετε να σας λένε "φασίστες", αυτομάτως είστε ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

      Δεν υπάρχει κόμμα του Χίτλερ στην Ελλάδα.

      Υπάρχει το κόμμα των Ελλήνων Εθνικιστών - η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που διώκεται από το εγχώριο και διεθνές Σιωνιστικό κατεστημένο - και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι , συμπεριλαμβανομένου και του προδοτικού ΛΑΟΣ.

      Άλλωστε μην στενοχωριέσαι.....Ήδη ο προεδράρας Καρατζαφέρης ετοιμάζει την νέα μεγαλειώδη κωλοτούμπα του και την επιστροφή στο μαντρί της ΝΔ, οπότε το παραμάγαζό σας πάει για κλείσιμο.

      Διαγραφή
    2. Χαίρομαι πού ἀντιλαμβάνεσαι καί μᾶς ἀποκαλύπτεις τίς ψευτιές τοῦ ΛΑΟΣ'
      Τίς ψευτιές τῆς διεθνοῦς Χ.Α.πότε θά τίς ἀντιληφθεῖς;;
      Πόσα χρόνια οἱ ἀνένταχτεοι στά κόμματα πολίτες,θά περιμένουμε νἀ ξεστραβωθοῦν οἱ κολλημένοι μέ τά κόμματα συνέλληνές μας;;Τό ΚΟΜΜΑ πιό πάνω ἤ ὁΧριστός καί ἡ ἀλήθεια;;Καί ἠ Πτρίδα;;
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  5. αγαπητέ μου φίλε,περισσότερο χολή βγάζεις για τον Καρατζαφέρη και τον πατριωτικό παρεμβατισμό που εκπροσωπεί παρά για την αριστερά.θα σου πω και κάτι,εγώ με το κόμμα δεν είμαι,συγκρίνω και αποφασίζω ότι με άριστα το 10 ο Καρατζαφέρης στην πολιτική του σταδιοδρομία για μένα αγγίζει το 8,εάν βρω κάποιον πιο πατριώτη από τον Πρόεδρο άνετα θα πάω στον άλλον.Τωρα εάν θέλεις να συγκρίνουμε τον Καρατζαφέρη με τον Μιχαλολιάκο δεν γίνεται ούτε καν σύγκριση.Την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές αποφασίζω και κρίνω το ποιον θα ψηφίσω πάντα με γνώμονα το καλό της Ελλάδος και σε πληροφορώ γιατί εγώ δεν είμαι πορωμένος σαν και εσένα,ο Καρατζαφέρης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα.Βαρέθηκε να φτύνει το σύστημα και να τους πετάει χυλόπιτες εδώ και 10χρ,καθε φορά πηγαίνει στη ΝΔ,μην μπερδεύεστε δεν είναι ούτε ο βορίδης αλλά ούτε και ο γεωργιάδης.Είναι μαγκιά το 5% να κυβερνάει το 80% της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ.Εσείς οι Νεοναζί έχετε περισσότερα κοινά με τον Σύριζα παρά με το ΛΑΟΣ.Πολύ καλά έκανε και ψήφισε το μνημόνιο, όχι θα πληρώνουμε τους τεμπελχανάδες του δημοσίου, όλοι οι κηφίνες χώθηκαν μέσα στο δημόσιο και τους πληρώνει ο απλός κοσμάκης,κομματικοποιημένοι είναι,πριν ακόμα κλείσει η κάλπη γνωρίζουνε το τί θα ψηφίσουνε μετά από 4 χρόνια.Πρώτα θα τους ακούς όλους τους πολιτικούς και μετά θα κρίνεις, όχι με κλειστά τα μάτια κάπου, επειδή σου υπόσχονται ότι θα τους δείρουνε αυτό δεν λέγεται πολιτική κουβέντα αλλά ο νόμος τους τρούμπας.Μην στέλνετε την πατρίδα στα άκρα είτε της αριστεράς του σύριζα,είτε την χρυσής αυγής που το μόνο που ξέρεί να κάνει είναι να βρίζει.Ψαχτείς φίλε μου, έβαλες θυμό στη κάλπη;θα σου βγάλει θυμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καί ἐρωτῶ ξανά καί σένα φίλε μου συνἐλληνα=Τό ΛΑΟΣ πιό πάνω ἤ ἡ Πατρίδα ὁ Χριστός καί ἡ Ἀλήθεια;;
      Σαφῶς καί μᾶς ἐξαπάτησε ὁ Καρατζό,σαφῶς καί στήριξε,τούς ἀθλίους προδότες !!
      Ὅσες δικαιολογίες καί νά πεῖς,ὅσα ἐπιχειρήματα καί ἄν διαθέτεις+δέν πείθεις !!
      (ἄντε ἕνας ἔνας νά φεύγουν !! ἄντε νά αδειάσει ἡ Βουλή καί νά ἀπολυμανθεῖ)
      Καλλιόπη

      Διαγραφή
  6. -Ντροπή σου ανώνυμε του ΛΑΟΣ , ψεύδεσαι! Ποιος και πότε σε έδιωξε από το Γράμμο και ποια χρονιά;
    Οι τοπικές του ΛΑΟΣ μέχρι πριν ένα χρόνο ερχόταν στις εκδηλώσεις μνήμης και μάλιστα τον Γενάρη του 2014 ήταν στην Κόνιτσα (επέτειος μάχης Κονίτσης εναντίον των Κ/Σ/ 25-12-1947) στην οποία τελετή ήταν και η Χ.Α. και δεν έγινε το παραμικρό!
    Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια!
    Σε προκαλώ να μου πεις ποια χρονιά συνέβησαν όσα λές παραπάνω!
    Στέκεσαι στο τι έγινε πέρσι ΜΟΝΟ (2013) σε μια ψευτοπατριώτισσα βουλευτίνα της ΝΔ στο Βίτσι η οποία-δικαίως- αποδοκιμάστηκε , αν και δεν συμφωνώ με αυτή την τακτική.
    Διαστρεβλώνεις έντεχνα μπορώ να πω τα γεγονότα.
    Διασπάς τον εθνικό χώρο και θολώνεις τα νερά.Κατάντια αγαπητέ μου.
    Λυπάμαι που κάποτε ψήφισα τους δήθεν πατριώτες του Λαός...
    Για τις ατιμίες ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!!!

    ΔΙΓΕΝΗΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο Μελιγαλά πέρυσι αποδοκιμάσατε την Νεολάια του Λαικού Ορθοδόξου Συναγερμού και μάλιστα και έναν Λαοσίτη τον γρονθοκοπήσατε, βρίζατε τον Καρατζαφέρη όλοι μαζί και δεν τους αφήσατε να καταθέσουνε και στεφάνι.Λυπάμαι που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε ένα πατριωτικό χώρο,αλλά δυστυχώς είσαι σε ένα Νεοναζιστικό μόρφωμα και προτυπό σου είναι ο Χίτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -Αλήθεια Ντροπή , ξέρεις τι πάει να πεί αυτή η λέξη;
      Γιατί δεν απαντάς πότε και ποίος σε "έδιωξε" και πότε από το Γράμμο ;Απλούστατα γιατί ΠΟΤΕ δεν έγινε κάτι τέτοιο! Αν είχε συμβεί πρώτος ο Κονίτσης Ανδρέας δεν θα επέτρεπε να διαταραχθεί το εν λόγω εθνικό μνημόσυνο.
      Άρα λες ψέματα!
      Γιατί απομονώνεις τι έγινε σε μια δεδομένη στιγμή την οποία όπως τόνισα ανωτέρω και ΔΕΝ εγκρίνω αλλά συνεχίζεις να διαστρεβλώνεις τα γεγονότα;
      Διασπείρεις αοριστολογίες και χρησιμοποιείς ακριβώς την ΙΔΙΑ απαξιωτική φρασεολογία με την αντιπατριωτική Αριστερά.
      Τι είδους πατριώτης είσαι εσύ που κολλάς τη ρετσινιά του "Νεοναζιστικό μόρφωμα " σε μισό Εκατομμύριο Έλληνες οι οποίοι είναι απροσκύνητοι και ανεπηρέαστοι από την προπαγάνδα των ΜΜΕ.
      -Αλήθεια τον Καρατζαφέρη θυμάσαι που "φασίστα" τον ανεβάζανε , "χουντικό" τον κατεβάζανε τα ίδια ΜΜΕ και πολιτικά κόμματα μέχρι πριν λίγα χρόνια;
      Τώρα του έδωσαν "συχωροχάρτι" τα ΜΜΕ και μάλιστα γράφει και άρθρα στο "ΕΘΝΟΣ" του Μπόμπολα. Αυτό πως λέγεται; Κωλοτούμπα ίσως;
      Ο Λαός παγίδεψε, εξαπάτησε και γκρέμισε τις ελπίδες χιλιάδων Ελλήνων του εθνικού χώρου. Τώρα ας κάτσει στη άκρη του και ας γυρίσει στο μαντρί της ΝΔ.
      -Οι Έλληνες πατριώτες και εθνικιστές και νου έχουν και κριτική σκέψη και πλέον ΔΕΝ τσιμπάνε με "γλυκανάλατες" λύσεις τύπου Καρατζαφέρη.
      Εφόσον είσαι πατριώτης ρίξε λίγο τη...μύτη και αγωνίσου για την Ελλάδα και τίποτε άλλο..
      Καλό το παραμύθι αλλά δεν πιστεύουμε πλέον σε κακούς"δράκους" κλπ

      ΔΙΓΕΝΗΣ-ΑΚΡΙΤΑΣ.

      Διαγραφή
  8. Aυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία σελίδα με Ελληνορθόδοξα πιστεύω, εσείς οι Νεοναζί, είστε δωδεκαθειστές, ασπάζεστε το[θεό] πάνα,τον Δία κτλ, ένας βουλευτής σας, ο Γερμενής τραγουδούσε τραγούδια υβρίζοντας τον χριστό και εξυμνούσε τον αντίχριστο.Προσπαθείτε μέσα από την Ορθοδοξία να μεγαλώσετε το κοπάδι σας από αφελείς Έλληνες απογοητευμένους ανθρώπους,χωρίς ιδεολογία αφού την μία κυριακή ψήφιζαν ΚΚΕ και την επομένη τον Ναζισμο και τους ταγματασφαλίτες.Βρίσκεστε σε εκείνο τον ιερό χώρο του Γράμμου, ακριβώς επειδή εκπροσωπείτε τα τάγματα ασφαλείας, μόνο όμως στην περίοδο του συμμοριτοπολέμμου αφού επί κατοχής φορούσατε κουκούλα και είσασταν συνεργάτες των Γερμανών.Μπλέκεστε στα πόδια των χριστιανών Ορθοδόξων για τα ψηφαλάκια ώστε να αποκτήσετε κάποια δύναμη και έπειτα ως ακροδεξιοί που είστε δεν μπορείτε να πιστεύετε σε έναν Εβραίο, εμείς έχουμε την δικιά μας πίστη τους αρχαίους Έλληνες, τα στελέχη σας τα λένε αυτά που έχουνε να πατήσουνε στην εκκλησία από τότε που βαφτίστηκαν.Φίλε, δεν έχω τίποτα μαζί σου, αλλά εάν νομίζεις πως θα με πείσεις να ξαναφέρω τη σβάστικα που τόσα χρόνια την είχες σύμβολο και σημαία, και καλά έκανες, δημοκρατία έχουμε ο καθένας υποστηρίζει ότι θέλει, και σήμερα την είπατε αρχαίο μαίανδρο.,για να κρυφτείτε και από κόκκινο το μετατρέψατε σε μπλε για τα ψηφαλάκια.Γιατί δεν ρίχντετε την Κυβέρνηση να πάμε σε εκλογές; φοβάστε όμως να μην χάσετε τους μισθούς των βουλευτών, δίνεται μια σακούλα στον κόσμο,ενώ το διαφημίζετε εκατό φορές και λέτε ορίστε πως κατάντησαν την ελλάδα.Είστε μονάχα για την κουτάλα, εδώ μέσα έχει πολύ φαεί στο χώρο της εκκλησίας,αλλά μπείτε και καμιά φορά μέσα όχι μονάχα από έξω.Δεν σε ξανααπαντώ, δεν φοβάμαι το διάλογο, εάν δεν μπορούμε να επιπλήξουμε με επιχειρήματα πάντα του Νεοναζί τότε θα πρέπει η δημοκρατία μας να πάει να πνιγεί.Τώρα ώς γνήσιος λαικιστής που είσαι, θα αρχίσεις για ποια δημοκρατία αυτή που σκοτώνει τον κόσμο με το μνημόνιο;και θα σου απαντήσω έστω αυτή τη κολοβή δημοκρατία να υπερασπειστούμε, το ότι μιλάμε όσο ελεύθερα γίνεται είναι και αυτό μία πρόοδος, αλλά εσείς όποιος σας φέρνει αντίρηση τον υβρίζετε και θεωρείτε ότι μονάχα εσείς έχετε πατριωτισμό όλοι οι άλλοι είναι προδότες.Φίλε μου είναι σήμερα του Σταυρού, η μετάνοια σε περιμένει, όπως και εμένα, εάν σε στεναχωρώ φταίει γιατί έχω μάθει να λέω αυτά που πιστεύω και όχί αυτά που πρέπει.14 Σεπτεμβρίου ιδρύθηκε ο Λαϊκος Ορθόδοξος Συναγερμός του 2.000 ανήμερα του Τιμίου Σταυρού, κάποτε το αγκάλιασες ώς πιο νέος,σήμερα δεν βρίζεις το κόμμα του Λαος αλλά τον ίδιο τον εαυτό σου, αφού αυτό το κόμμα το ψήφισες, σε πρόδωσε ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΈΡΗΣ και σε ξεπρόδωσε ο Έγκλειστος στις φυλακές Μιχαλολιάκος; Αγαπητέ μου, σε περιμένουμε, όλους εμάς ενώνει η ΈΛΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν σε ικανοποιεί η μη συνέπεια λόγων και έργων Καρατζαφέρη, αν σε αναπαύει το: "είπα-ξείπα" του Προέδρου και όλα όσα έκανε από το 2012 έως σήμερα τότε στήριξε τον Γιώργαρο και στις επόμενες εκλογές...
      Θα επιτρέψεις όμως να έχω άλλη γνώμη καθώς προτιμώ το γνήσιο πατριωτικό λόγο και τη συνέπεια λόγων και πράξεων που έχει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΉ. Ό, τι είπαν το έκαναν πράξη και επειδή ο λαός τους αγκαλιάζει είπαν οι δήθεν "ανεκτικοί και δημοκράτες" να τους "τσακίσουν" με όλα όσα έστησαν αλλά , να που δεν βγαίνει κάτι.10% και ανεβαίνει...
      -Από εκεί και πέρα ο Θεός να βάλει το χέρι του γιατί το λεγόμενο "συνταγματικό τόξο " παρόλο που είναι υπεύθυνο για την παρακμή που βιώνουμε σε όλους τους τομείς ΔΕΝ λέει να αφήσει την Κουτάλα και μόνο η Θεία Πρόνοια και οι εθνικοί αγώνες θα σώσουν τον τόπο από αυτούς....

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.