15 Φεβ 2013

Ἡ ἐξαιρετικὰ σημαντικὴ συνέντευξη τοῦ ἰατροῦ Κυπριανοῦ Χριστοδουλίδη γιὰ τὶς μεταμοσχεύσεις καὶ τὸν ἐγκεφαλικὸ θάνατο

 
Δεῖτε τὴν συνέντευξη ἐδῶ ἀπομαγνητοφωνημένη

19 σχόλια:

  1. Προς τον/την/τους διαχειριστές του Ιστολογίου.


    Διάβασα με προσοχή τη συνέντευξη του ΚΧ στην σχετική σας ανάρτηση, και έριξα μία γρήγορη ματιά στο profile του στο Βlogger.

    Μου έκανε εντύπωση ότι στα "Blogs I follow" κορυφαίο στις επιλογές του ΚΧ ήταν το ιστολόγιο των ΓΟΧ που ακολουθούν το Παλαιό Ημερολόγιο και με αφορμή αυτή τη διαφωνία τους, αποσχίστηκαν απο το σώμα της Εκκλησίας.

    Εσείς ως ιστολόγιο ΕΡΩ, γνωρίζετε αυτά τα στοιχεία; Γιατί προωθείτε τόσο πολύ τις απόψεις του; Σέβομαι την ενημέρωση που κάνει σα γιατρός, αλλά ως εκεί. Ειμαι τακτικός αναγνώστης αυτού του ιστολογίου, και θέλω να πίνω "καθαρό νερό" όπως μας είχατε συνηθίσει ως τώρα. Δεν θέλω να γίνομαι μέτοχος της Παλαιοημερολογίτικης γκρίνιας του ΚΧ και οποιουδήποτε ομοιδεάτη του.

    Θα εκτιμούσα πολύ μία απάντηση απο εσάς.Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ. Χριστοδουλίδης δεν είναι παλαιοημερολογίτης. Είναι γνωστός τουλάχιστον εδώ και δύο δεκαετίες για τον αγώνα που κάνει στο θέματα των μεταμοσχεύσεων και του εγκεφαλικού θανάτου και έχει γράψει βιβλία πάνω σε αυτά. Το ότι παρακολουθεί κάποιο ιστολόγιο δεν σημαίνει κάτι. Και γω πολλές φορές μπαίνω σε site που μόνο ορθόδοξα δεν θα τα χαρακτήριζε κανείς. Αυτό δεν σημαίνει ότι ασπάζομαι και τις απόψεις τους.
      Μπορείς επίσης να ψάξεις αν θέλεις στο youtube τηλεοπτικές εμφανίσεις του ιατρού για να αντλήσεις περισσότερες πληροφορίες.

      Διαγραφή
    2. "Ελέγχετε τα πνεύματα" λέει ο Ιωάννης ο Θεολόγος στις επιστολές του...

      Λέτε ότι ο ΚΧ δεν είναι Παλαιοημερολογίτης. Πως το ξέρετε;

      Ας απαντήσει εκέινος αν είναι επισήμως ΓΟΧ ή όχι, (αν έχει δηλαδή ξαναβαπτιστεί ακυρώνοντας το βάπτισμα της Εκκλησίας μας). Ασχέτως αν έχει προσχωρήσει η όχι, δείχνει ότι ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ αν δείτε το profile του. Δεν το κρύβει ο άνθρωπος!

      Ο τρόπος με τον οποίο προωθεί τις ιδέες του (κατηγορώντας την Εκκλησία και τους ιεράρχες και απαξιώνοντας τους επειδή δεν τον "αμναγνώρισαν") έχει "Παλαιοημερολογίτικη Οσμή". Με αφορμή το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται βγήκε να προωθήσει τις θέσεις του κατηγορώντας την Εκκλησία; Είναι σοβαρός τρόπος αυτός να προωθήσεις επιστημονικές θέσεις; Φοβάμαι μήπως άλλα πράγματα εξυπηρετεί, με κάλυψη την επιστημονική ενημέρωση.

      Εσείς ως τι μου απαντάτε "Ανώνυμε", ως εκπρόσωπος τπυ παρόντος ιστολογίου;

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ κύριε Βασίλη,

      Την Εκκλησία ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος, μπορεί να την κατηγορήσει, όπως επιπόλαια ισχυριζόσαστε. Ο θεσμός τις Εκκλησίας είναι απρόσβλητος από εμάς τους ευτελείς και ανάξιους, έστω βαπτισμένους, έστω κατ΄ όνομα ορθόδοξους, και έστω τύποις μετέχοντες στο σώμα Αυτής. Έχουμε όμως κάθε δικαίωμα, όσοι αξίως βαπτισθήκαμε, αξίως λεγόμαστε Ορθόδοξοι, και ουσιαστικά αποτελούμε μέλη (εκ μέρους) του σώματος της Εκκλησίας, να στρεφόμαστε κατά ανθρώπων, οι οποίοι μολονότι καλούνται να φανερώσουν έμπρακτα και εμπρόσωπα το θεσμό της Εκκλησίας, περί άλλα τυρβάζουν. Το χειρότερο, γίνονται όργανα της Πολιτείας και της πολιτειοκρατίας εκκοσμικεύοντας το εκκλησιαστικό φρόνημα.

      Αν ο ρόλος ο δικός σας είναι να υποκαταστήσετε την Εκκλησία και να ομιλείτε αντ΄ αυτής, με άλλα λόγια γίνατε η "αυτοσυνειδησία" (παραλείπω πολλά θαυμαστικά!) της Εκκλησίας, και επί πλέον διαθέτετε το χάρισμα της οσμής προς ανακάλυψη παλαιοημερολογιτών, τότε σας αξίζουν συγχαρητήρια. Ενδεχομένως, αργότερα, να σας αποδοθεί καί κάποιο τιμητικό αξίωμα. Το οποίο βεβαίως απεύχομαι.

      Τώρα, για να μη νομίσετε ότι αποφεύγω να απαντήσω στην ερώτησή σας, σας πληροφορώ ότι επισήμως ΓΟΧ δεν είμαι. Προσπαθώ όμως να φανώ άξιος του ιερού Βαπτίσματος, άρα και του ονόματος, που δέχθηκα, όπως το δέχθηκαν οι γονείς μου και οι προ αυτών γονείς. Στα χρόνια τα δικά τους Παλαιοημερολογίτες και Νεοημερολογίτες δεν υπήρχαν. Υπήρχαν μόνο Ορθόδοξοι σεβόμενοι τις Παραδόσεις και την Ακαινοτόμητη Πίστη τους. Σεβόμενος λοιπόν κι εγώ τη μνήμη όλων των προ εμού και πειθόμενος "τοις κείνων ρήμασι" τολμώ να πω ότι είμαι μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας του καθ΄ ημάς Ανατολικού Δόγματος. Αν τώρα εσείς θέλετε το Δόγμα αυτό να είναι και δόγμα του "ανήκομεν εις την Δύσιν", δικαίωμά σας. Λόγον, αν θέλετε "καλήν απολογίαν", εσείς θα δώσετε σε όλους εκείνους προς τους οποίους οφείλετε τη σημερινή σας ύπαρξη και όχι εγώ.

      Διαγραφή
    4. Βασίλης ...

      Ο τρόπος με τον οποίο προωθεί τις ιδέες του (κατηγορώντας την Εκκλησία και τους ιεράρχες και απαξιώνοντας τους επειδή δεν τον "αμναγνώρισαν") έχει "Παλαιοημερολογίτικη Οσμή"

      ΚΧ

      Μου λέτε ότι κατηγορώ την Εκκλησία (σημ. λίγο ασήκωτη η κατηγορία δεν σας φαίνετε;) και τους ιεράρχες (σημ. δεκτό αυτό) και παράλληλα με απαξιώνετε "επειδή δεν με αναγνώρισαν". Να με απαξιώσουν διόλου δεν με ενδιαφέρει. Ότι γράφω επώνυμα, είναι διότι προσπαθώ να τιμήσω το όνομα που έχω και όχι διότι επιδιώκω την αναγνώριση. Άλλωστε αυτά που γράφω έχουν σημασία - δεν είναι δικά μου - και όχι αυτός που γράφει.

      Διαγραφή
  2. Καλοί μου συάνθρωποι, ο Χριστιανός και μάλιστα ο Ορθόδοξος έχει Θεϊκή υποχρέωση να σέβεται όλα τα πλάσματα του Θεού και να μην αποστρέφεται τους συναθρώπους του, εξαιτίας εθνικών, θρησκευτικών ή άλλων ιδαιτεροτήτων ή χαρακτηριστικών. Οι φοβισμένοι άνθρωποι, που δεν είναι σίγουροι για την ορθή πίστη τους, λειτουργούν σε κλειστές ομάδες γιατί διαισθάνονται την αδυναμία τους "μην τυχόν και παραδρομήσουν" επηρρεαζόμενοι από αλλόθρησκους.
    Τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους ανθρώπους του Θεού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλοί μου συνάνθρωποι, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε Θεϊκή υποχρέωση να σεβόμαστε τις γνώμες και την αξιοπρέπεια κάθε άλλου ανθρώπου, ανεξάρτητα από την εθνική ή θρησκευτική του ταυτότητα. Ο Ορθόδοξος χριστιανός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους άλλους, εφόσον είναι σίγουρος για την πίστη του. Αλλιώς.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα σχίσματα είναι οι κλειστές ομάδες. Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα αγαπητέ. Αλλά επειδή οι καιροί είναι πονηροί και κυκλοφορούν πολλοί λύκοι με "Ενδυμα προβάτου" καλό είναι να έχουμε μία αυξημένη εγρήγορση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ανώνυμο 4:28 πμ

    Άλλο να παρακολουθείς ένα ιστολόγιο, ή να το επισκέπτεσαι, και άλλο να δηλώνεις στο ¨Προφίλ¨σου, (που σκιαγραφεί πάνω - κάτων τις ιδέες, τα πιστεύω ή τις προτιμήσεις σου, κλπ)ότι το ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ (FOLLOW). Ακολουθώ δεν σημαίνει απλά επισκέπτομαι ή παρακολουθώ. Σημαίνει ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΙ,(αποτελεί μέρος της κοσμοθεωρίας μου) ειδικά όταν έχει ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ.... Δηλώνει ο ΚΧ ότι ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ:

    1. την Εκκλησία των Παλαιοημερολογιτών: http://www.ecclesiagoc.gr/

    2. τη Μονή Εσφιγμένου ( Αδελφότητα Μεθόδιου - Σχισματικών) που βγάζουν αιρετικό όλο το Άγιο Όρος... Ακυρώνουν όλες τις Μονές, και μόνο αυτοί έχουν την Αλήθεια..
    http://esfigmenou.blogspot.gr/

    Δηλώνει ξεκάθαρα ότι ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ τους Παλαιοημερολογίτες.

    Εσύ Ανώνυμε όπου επισκέπτεσαι κάνεις και follow; Δε νομίζω... Έκανα μιά έρευνα για τη σχέση Μασωνίας Σιωνισμού, και μπήκα σε πολλά μασωνικά ιστολόγια. Δεν δήλωσα και Follow ! Έλεος !

    Αρκετά με τη σημειολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16 Φεβρουαρίου 2013 - 2:29 μ.μ.

      "Άλλο να παρακολουθείς ένα ιστολόγιο, ή να το επισκέπτεσαι, και άλλο να δηλώνεις στο Προφίλ σου, (που σκιαγραφεί πάνω - κάτων τις ιδέες, τα πιστεύω ή τις προτιμήσεις σου, κλπ) ότι το ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ (FOLLOW). Ακολουθώ δεν σημαίνει απλά επισκέπτομαι ή παρακολουθώ. Σημαίνει ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΙ,(αποτελεί μέρος της κοσμοθεωρίας μου) ειδικά όταν έχει ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ.... Δηλώνει ο ΚΧ ότι ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ: ... " κλπ., κλπ.

      ΚΧ
      Λαμπρά, έξοχα! Ελπίζω η Νέα Τάξη, που σύντομα θα εγκατασταθεί παγκοσμίως, να μη σας αγνοήσει. Ήδη θα σας έχει συμπεριλάβει στους καταλόγους των ικανών και κατάλληλων στελεχών στην εφαρμογή της θρησκευτικής ορθότητας (σημ. μάλλον εκκλησιαστική θα την ονομάζουν). Για την πολιτική ορθότητα έχουν άλλους, μπορεί όμως και σ΄ αυτούς να φανείτε χρήσιμος.

      Διαγραφή

  6. "Χάλια Χριστιανος" ο Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος ("Ράπισον του βλασφημούντος την όψιν, σύντριψον αυτού το στόμα, αγίασον την χείρα διά της πληγής"), κύριε Αλεξίου;

    Και ο Άγιος Νικόλαος που χειροδίκησε μέσα στη Α' Σύνοδο, "χάλια Χριστιανός" κι αυτος;

    Αυτοί έβαζαν πρώτα την 1η Εντολη: "Αγάπα κύριον τον Θεόν σου....."

    Μήπως να βάζουμε πρώτα τη 2η; "..και τον πλησιον σου ως σεαυτόν" ;

    Ελληνάκοι και Χριστιανούληδες της πολυπολιτισμικότητας άνευ ορίων και στόχων έχουμε κατανήσει!

    Ποδοπατήσαμε την 1η Εντολή, γι αυτό δεινοπαθούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε σχόλιο του γιατρού στη σελίδα ακτίνες σε μία παλαιότερη ανάρτηση είχε πει το εξής:
    "Στους αιρετικούς (Παπικούς, Προτεστάντες, Αγγλικανούς, Ιεχωβάδες, Πεντηκοστιανούς, Ευαγγελικούς, Μονοφυσίτες) καί στους σχισματικούς (Ζηλωτές Γ.Ο.Χ.) δέν υφίσταται καν αληθές βάπτισμα ή χρίσμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ να δώσετε το σύνδεσμο. Θα με βοηθήσετε, ίσως και άλλους αμύντορες της Εκκλησίας, επειδή δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο ήταν το θέμα.

      Διαγραφή
    2. Παλαιότερα, ανώνυυμε 4:36, και ο Σαμαράς ισχυριζόταν ότι είναι "Αντιμνημπονιακός". Αλλάζουν οι άνθρωποι, αλλάζουν και οι απόψεις....

      Διαγραφή
    3. @ Ανώνυμο 4:36

      Τη φράση που αναφέρετε αγαπητέ Ανώνυμε εδώ: "Στους αιρετικούς (Παπικούς, Προτεστάντες, Αγγλικανούς, Ιεχωβάδες, Πεντηκοστιανούς, Ευαγγελικούς, Μονοφυσίτες) καί στους σχισματικούς (Ζηλωτές Γ.Ο.Χ.) δέν υφίσταται καν αληθές βάπτισμα ή χρίσμα", δεν την έχει πει ο ΚΧ(δεν είναι άποψη του ΚΧ). (Η άποψη του ΚΧ είναι μάλλον η αντίθετη)
      Απλά την έχει σχολιάσει ο ΚΧ κατα την προσφιλή του συνήθεια να παραθέτει σε εισαγωγικά τη φράση του συνομιλητή του, την οποία σκοπεύει να σχολιάσει.

      Τη φράση την έχει πεί ο Πρωτοπρεσβύτερος Α.Αγγελακόπουλος.

      Το link είναι εδώ: http://aktines.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9149.html

      Αντιθέτως ο ΚΧ θεωρεί ότι "οι ΓΟΧ ευρίσκονται μέσα στη χάρη" (άρα ισχύει το βάπτισμά τους), ότι "δεν τους έχει εγκαλέσει Σύνοδος για το σχίσμα".

      Δέχεται το βάπτισμα των ΓΟΧ ο κος Χριστοδουλίδης, και τους θεωρεί "πλήρεις χάριτος".

      Δεν τους θεωρεί δηλαδή σχισματικούς. Ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική είναι η απάντηση που του δίνει ο Πρ. Α.Αγγελακόπουλος. Αξίζει να την δι;αβάσει κανείς...

      Είναι καθαρά υπέρ των ΓΟΧ ο κος Χριστοδουλίδης, δεν τους θεωρεί σχισματικους...

      Διαγραφή
  8. Κ. Χριστοδουλιδη, θελω να σας συγχαρω, γιατι ειστε απο τις λιγες φωνες, που θιγουν ενα τοσο σοβαρο θεμα.
    Θεμα που στον Ορθοδοξο Ελλαδικο χωρο εχει περιπου τεθει στο περιθωριο, οσοι δε, εκδηλωνουν την αντιθεση τους χαρακτηριζονται σχολαστικιστες, και στερουμενοι αγαπης.
    Με μεγαλη μου εκπληξη διαβαζω τωρα στα σχολια οτι χαρακτηριζονται και Παλαιοημερολογιτες!!
    Δεν με ενδιαφερει με ποιο ημερολογιο ειστε.
    Εγω ακολουθω το νεο. Με ενδιαφερει που εσεις και λιγοι ακομα επιστημονες αγωνιζεσθε να λαμψει η αληθεια.
    Ο ι Αγιοι Πατερες της Εκλησιας μας, υποστηριζουν οτι η ψυχη υπαρχει στον ανθρωπο "εξ ακρας συλληψεως" και στο ερωτημα πού εδρευει η ψυχη, απαντουν: 'πανταχου του σωματος'.
    Ο Αγ. Γρηγοριος ο Παλαμας, ο Αγ. Ιωαννης ο Δαμασκηνος, ο Αγ. Γρηγοριος Νυσσης, ο Αγ. Γρηγοριος ο Σιναίτης, υποστηριζουν οτι 'η ψυχη, τα του σωματος μελη ενεργει και κινει εκαστον προς την ιδιαν χρησιν'.
    και: 'η ψυχη συνεχουσα το σωμα, ώ και εκτισθη, πανταχου του σωματος εστιν, ουχ ως εν τοπω, ουδ' ως περιεχομενη, αλλ' ως συνεχουσα και περιεχουσα και ζωοποιουσα τουτο κατ' εικονα και τουτ' εχουσα Θεου'.
    Αλλα και ο Alan Shewmon, καθηγητης Νευρολογιας στο Παν/μιο του UCLA, στο L.A.των Η.Π.Α.δημοσιευσε μελετη, το συμπερασμα της οποιας ηταν:
    "Το φαινομενο του χρονιου εγκεφαλικου θανατου υπονοει οτι η απαρτιωτικη ενοτητα ενος συνθετου οργανισμου, δηλ. η λειτουργια του οργανισμου ως ολου, ειναι ενα εμφυτο, μη εντοπιζομενο ολιστικο χαρακτηριστικο, που προερχεται απο την αμοιβαια αλληλεπιδραση ολων των μερων και οχι ενας εκ των ανω προς τα κατω συντονισμος, που επιβαλλεται απο ενα μερος, τον εγκεφαλο, πανω σ' ενα παθητικο αθροισμα οργανων. Ο ρολος του εγκεφαλου, δεν ειναι εκεινος του κεντρικου ρυθμιστου, χωρις τον οποιον το σωμα χανει την ενοτητα του και σταματα να αποτελει ενα ζωντανο βιολογικο οργανισμο".
    Η θεση αυτη υιοθετειται απο πολλους γιατρους και βιοηθικους και αποτελεσε ισχυρο πληγμα στα θεμελια του εγκεφαλικου θανατου, και επι πλεον επιβεβαιωνει τους Πατερες οτι η ψυχη ειναι αυτο το ολιστικο χαρακτηριστικο που συντονιζει τη λειτουργια των οργανων, και αρα ζωη ειναι κατι περισσοτερο απο το αθροισμα της λειτουργιας των οργανων. Η ψυχη λοιπον ειναι αιτια της ζωης, και αρα οπου υπαρχει βιολογικη ζωη, εστω και υποβαθμισμενη ή τεχνολογικα υποστηριζομενη, υπαρχει και ψυχη και τα ατομα σε φυτικη κατασταση ή σε παρατεινομενο κωμα, που εμεις προτεινουμε... ευθανασια, ειναι ανθρωπινες υπαρξεις με ψυχη και οχι λιγοτερη αξια και λιγοτερα δικαιωματα, απο εμας!!
    Ας θυμησουμε περιστατικα εγκυων 'εγκεφαλικα νεκρων' γυναικων, στα οποια με υποστηριξη της 'νεκρης μητερας', συνεχιζεται η κυηση.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερό πίγκ πόγκ! Δεν αφήνει κανέναν αναπάντητο ο κος ΚΧ. Τους έχει βγάλει όλους ουνίτες και νεοταξίτες, αλλά για τη σχέση του με τους ΓΟΧ, τσιμουδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει απαντήσει παλαιότερα (2009) ο ΚΧ, ότι δεν είναι με την Εκκλησία της Ελλάδος, δεν είναι με τους ΓΟΧ ( ασχέτως αν τους κάνει follow) αλλά είναι με την "εκκλησία των κατακομβών".... http://kyprianoscy.blogspot.gr/2009/11/blog-post_02.html

      Έχει εκδηλώσει μεγάλη συμπαράσταση στους σχισματικούς της Εσφιγμένου. Νομίζω του αρέσουν οι λογοπλοκιες και η "αντισφάιριση" αλλά δεν αποκαλύπτεται. Μήπως τελικά τον προδίδει η άρνησή του να απαντήσει "το ναι, ναι και το ου, ου";

      Διαγραφή
  10. Φοβερό πίγκ πόγκ! Δεν αφήνει κανέναν αναπάντητο ο κος ΚΧ. Τους έχει βγάλει όλους ουνίτες και νεοταξίτες, αλλά για τη σχέση του με τους ΓΟΧ, τσιμουδιά....

    ΚΧ
    Μικρός έπαιζα πινγκ-πονγκ και όπως μου έλεγαν δεν τα πήγαινα άσχημα. Ας παίξουμε λοιπόν μαζί, αφού σου αρέσει και μου αρέσει. Παιγχνίδι κάνουμε υπόψη.

    Γενικά είμαι κατά των σχέσεων και ειδικότερα της "σχεσίτικης", μοντέρνας και κυρίαρχης, θεολογίας του σήμερα. Οπότε, δεν τίθεται θέμα.

    Το σερβίς για σένα τώρα, καιρός να ευθυμήσουμε λίγο τον αναγνώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.