4 Φεβ 2013

Ρωσικὸ βίντεο ἀπὸ τὰ Ἱεροσόλυμα δείχνει τόν διωκόμενο ἀντιοικουμενιστὴ πρώην Πατριάρχη


Ὁ κανονικὸς (πρώην) Πατριάρχης Ἱεροσολύμων Εἰρηναῖος ὡς γνωστόν, βρίσκεται ἔγκλειστος στὸ διαμέρισμά του στὸ Πατριαρχεῖο ἀπὸ τὶς 11.02.2008!
 Ἡ μόνη " ἔξοδος" τοῦ μακαριωτάτου Πατριάρχη ἀπὸ αὐτὴ τὴ φυλακή, εἶναι οἱ ἐπισκέψεις ποὺ τοῦ κάνουν τὰ διεθνῆ πρακτορεῖα εἰδήσεων, ὄχι μέσα στὸ κελὶ του ἀλλὰ στὸ...
Διαβάστε παρακάτω τὸν διάλογο τοῦ Πατριάρχη μὲ τὸν Ρῶσο δημοσιογράφο….

παράθυρο τῆς φυλακῆς του!
 Ἀπὸ μία τέτοια ἐπίσκεψη προέκυψε τὸ παραπάνω βιντεάκι στὸ YouTube, κάτω ἀπὸ τὸ ὁποῖο γράφονται στὰ Ρωσικὰ τὰ ἑξῆς:
 "Συνέντευξη -Ὀκτώβριος 2012- ἀπὸ τὸν Ρῶσο Δημοσιογράφο Alexey Dobichi.
Ἀκολουθεῖ μία ταινία μὲ τίτλο: "Μὲ σιωπὴ προδίδεται ὁ Θεός". Καὶ τὸ βίντεο περὶ τὸν Πατριάρχη Εἰρηναῖο ἐνσωματώνεται".
 Οἱ λεζάντες ποὺ δείχνει κατὰ τὴν παρουσίαση γράφουν:
 (Γιὰ τὸν Πατριάρχη Εἰρηναῖο)
"Ὁ μοναδικὸς Ὀρθόδοξος Πατριάρχης ποὺ εἶναι ἀντὶ οἰκουμενιστὴς καὶ βρίσκεται γιὰ 5 χρόνια φυλακὴ στὸ δικό του κελὶ ποὺ εἶναι κλεισμένο ἀπ' ἔξω".
 "Εἶναι στὴν φυλακὴ 5 χρόνια. Τὴν ἐξωτερικὴ πόρτα κλειδώνουν καὶ ὁ Πατριάρχης δὲν ἔχει τὰ κλειδιά".
 (Γιὰ τὸν Θεόφιλο)
"Αὐτὸς ποὺ ἀντικατέστησε ἀπὸ τὸ Θρόνο τὸ δάσκαλό του, ὁ Ἐπίσκοπος "Πατριάρχης" Θεόφιλος".
 "Ὁ συνωμότης Θεόφιλος, εἶναι στὸν Πατριαρχικὸ Θρόνο, ἐνῶ ὁ νόμιμος Πατριάρχης Εἰρηναῖος κλειδωμένος πίσω ἀπὸ τὴν πόρτα".
 Ὁ διάλογος μεταξὺ Πατριάρχη Εἰρηναίου, δημοσιογράφου καὶ π. Ρωμανοὺ (Ἄραβας ἱερέας τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων):
 -Δημοσιογράφος
"Δόξα τῷ Θεῶ ποὺ ἐπικοινωνοῦμε μαζί Σας ἔστω καὶ μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο γιὰ νὰ μάθουμε τί συμβαίνει γιατί στὴν Ρωσία δὲν καταλαβαίνουμε τί ἀκριβῶς ἔγινε".
 -Ὁ Πατριάρχης ἐξηγεῖ τί ἔγινε στὸ Πατριαρχεῖο:
"Ποτὲ δὲν ἔγινε στὴν ἱστορία αὐτὸ ποὺ ἔγινε στὸ Πατριαρχεῖο. Ἄπιστοι δημιούργησαν αὐτὴν τὴν κατάσταση ποὺ ἤθελαν νὰ καταστρέψουν τὴν Ἐκκλησία καὶ ἔκαναν αὐτὸ ποὺ ἔκαναν ἐδῶ. Ὁ κανόνας καὶ ὁ νόμος εἶναι γιὰ νὰ γίνουν ἐκλογὲς Πατριάρχου εἴτε ἡ χηρεία τοῦ θρόνου εἴτε ἡ παραίτηση τοῦ Πατριάρχη. Δόξα τῷ Θεῶ, δὲν ἔγινε οὔτε τὸ ἕνα οὔτε τὸ ἄλλο, καὶ ζωντανὸς εἶμαι καὶ δὲν παραιτήθηκα, οὔτε ἔφυγα. Ὅλα, ὅσα ἔγιναν ἐδῶ, εἶναι παράνομα καὶ ἀντικανονικά. Δὲν ἀφήνουν νὰ μὲ ἐπισκέπτονται, διότι γνωρίζουν ὅτι θὰ τύχω τῆς συμπάθειας τῶν ἀνθρώπων, οἱ ὁποῖοι θὰ μάθουν τὴν ἀλήθεια καὶ ἔτσι θὰ δημιουργηθεῖ πρόβλημα. Γι' αὐτὸ δὲν ἀφήνουν".
-Δημοσιογράφος
"Κι ἐγὼ προσωπικὰ τὸ εἶδα αὐτό, ὅτι εἶναι ἀδύνατον νὰ σᾶς ἐπισκεφθεῖ κανείς. Ἀκόμα καὶ τὰ παράθυρα παρακολουθοῦν".
-π. Ρωμανὸς
"Φοβοῦνται, λένε ὅτι δὲν ὑπάρχει ὁ Πατριάρχης Εἰρηναῖος, ὅτι πέθανε".
-Πατριάρχης
"Δὲν ἔκανα κάτι μεμπτὸ γιὰ νὰ γίνουν ὅλα ἔτσι. Ὅλα, ὅπως εἶναι γύρω, αὐτοὶ ποὺ τὰ ἔκαναν εἶναι μία μαφία".
Σημείωση: Μόνο ὅ,τι ἔχουμε στὰ εἰσαγωγικά, εἶναι ἀπὸ τὰ κείμενα καὶ τὰ λόγια τους.

8 σχόλια:

  1. Εχει γίνει κανονικά εκλογή του πατριάρχη Ιεοφίλου μετα από παμψηφει εκλογική διαδικασία. Επήλθε ηρεμία στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων μετα από τρικιμίες και αναταράξεις και απειλες των Αραβων για επανασταση. Ο Ειρηναιος ειναι ελευθερος να παει όπου θελει αρκει να δεχτει τον τίτλο του πρωην Πατριαρχη. Οποιος αγαπα την εκκλησια θυσιαζεται για την ενοτητα και το καλό της και δεν την πολεμα 6 χρονια μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κ. Θεόφιλος εργάζεται για την ενότητα με την αντιχριστιανική του στάση;

      Διαγραφή
    2. Επίσης αγαπητέ, τί θα πρότεινες στον Άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο για να "θυσιαστεί" για την ενότητα, όταν αποπέμφθηκε από το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης;

      Ας γίνετε και λίγο σοβαροί, οι αγαπολόγοι. Η Εκκλησία ήταν και θα είναι πάντοτε αδιαίρετη, τί στην ευχή αδερφέ νομίζεις πώς είναι η Εκκλησία και μιλάς για ενότητα; Ποια ενότητα; Αυτή του σκυψίματος στον Μαμμωνά του Πάπα από ένα τσουβάλι επισκόπους; Αυτό δεν είναι ενότητα καλή, αλλά κακή. Η Εκκλησία είναι ενότητα εν αληθεία, και όχι σιγή και στρουθοκαμηλισμός εν σκότει.

      Διαγραφή
  2. Έχω τη χειρότερη προσωπική γνώμη για τον πρώην πατριάρχη Ειρηναίο. Βρέθηκα στο ιερό του Ναού της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα, συνοδεύοντας ιερέα από Λάρισα, την Κυριακή των Βαΐων του 2005. Έβρισε έναν αρχιμανδρίτη και τον τράβηξε από το καλυμαύχι όταν προσπάθησε να συμμετάσχει στην πομπή. Δεν γνωρίζω το ποιόν του Πατριάρχη Θεοφίλου, αλλά την ημέρα αυτή, των Βαΐων, ο Ειρηναίος τον εξανάγκασε να λειτουργήσει και το πρωί, ενώ είχε συμμετάσχει σε αγρυπνία, κι έτσι κοινωνησε δυο φορές. Το ύφος του ήταν τεθλιμμένο, αλλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, γιατί ήταν η τελευταία χειροτονία του Ειρηναίου κι έπρεπε να υπακούσει στον πατριάρχη και να λειτουργήσει και δεύτερη φορά. Ήδη κάποιοι αρχιερείς είχαν γυρίσει την πλάτη στον Ειρηναίο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ανώτατο Δικαστήριο Κακουργημάτων του Ισραήλ απάλλαξε πάσης κατηγορίας τον πρ. Πατριάρχη κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟ από τις κατηγορίες για την παραχώρηση περιουσίας του Πατριαρχείου στο Ισραήλ!!!
    ¨τό Νομικό Συμβούλιο του Κράτους της Ελλάδος με τη δική του απόφαση έχει επίσης απαλλάξει πανηγυρικά τον Μακαριώτατο κ. Ειρηναίο από κάθε κατηγορία περί διαπράξεως διαχειριστικών καταχρήσεων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έγινε σύνοδος στο Πατριαρχείο ουτε ΕΝΑΣ συνοδικος μητροπολιτης ή αρχιμαντρίτες δεν υποδτηριζε πια τον Ειρηναιο..μετά από μεγα σύνοδο απόφασιστηκαν εκλογες και με κανονικότητα εξελεγη παμψηφεί ο νυν πατριαρχης ο οποίος είναι άγιος ανθρωπος, ο μόνος φιλακόλουθος πατριάρχης που πἐρασε τουλάχιστον τον τελευταιο αιωνα, κάθε πρωι και απόγευμα ως γνησιος μοναχός εκκλησιαζεται..ειναι ευθραστη η Μ. Ανατολη δεν ειμαστε μονοι μας οι Ελληνες με νυχια και δοντια καραταμε τα προσκυνηματα και σίγουρα η γεραρα αγιοταφική αδελφότητα κάτι ξέρει παραπάνω και απέπεμψε παμψηφεί τον πρωην..να ξαναανακατεψουμε παλι τα ζητηματα ΜΟΝΟ καλό στους εχθρούς μας και στα επίβουλα γεράκια θα κάνουμε..εχω ιδ΄ιαν πείραν των θεματων καθότι ζω στα Ιεροσόλυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε ανωνυμε, πανω απ' ολα ειναι η ενοτητα της Εκκλησιας μας.
      Ομως γι αυτα που κατηγορειται ο πρωην Πατριαρχης Ειρηναιος, για τα ιδια κατηγορειται και ο νυν.
      Δεν ειναι χριστιανικο να διαιρουμε την εκλησια, και να χωριζεται η εκκλησια σε στρατοπεδα αλλα, ειναι και εντελως εξω απο την Ευαγγελικη διδασκαλια, να κατηγορειται και να εξουθενωνεται ενας ανθρωπος αδικα, γιατι τοτε το λογο θα τον παρουν οι πνευματικοι νομοι και ου τω ανθρωπω δι ου το σκανδαλο ερχεται!























      Διαγραφή
  5. Αγαπητοί μου φίλοι, ο Πατριάρχης Ειρηναίος δεν είναι αντι-οικουμενιστής, αυτός έβαλε την Εκκλησία Ιεροσολύμων στο ΠΣΕ το 2004 για να διευκολυνθεί η αναγνώρισή του και απέστειλε τον Μοναχό π. Μαρτινιανό σε σύσκεψη του ΠΣΕ στην Ινδονησία το 2004 ... η συμπεριφορά του προς όλη την Αγιοταφιτική Αδελφότητα ήταν φοβική και ως εκ τούτου σκληρή, καταριόταν πολύ εύκολα τους πάντες. Ο Οικουμενισμός του και η σχέση του με την αθηναϊκή Μασονία (π.χ. Φραγκίσκος Ραγκούσης), με τα οποία διέρρηξε την Ορθόδοξη Παράδοση της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, δεν τού επέτρεψαν να έχει την ευλογία του Θεού.

    Ο νυν Πατριάρχης Θεόφιλος, έχει αναβαθμίσει τη συμμετοχή των Ιεροσολύμων στον Οικουμενισμό, όπως είναι ολοφάνερο στο διαδίκτυο, και διατηρεί στενούς δεσμούς με την Αμερική (π.χ. βλ. τον αξιωματούχο της CIA Πάτρικ Θέρος) και τους Εβραίους (David Rosen, Oleksandr Feldmann),αλλά και με τον γνωστό Νεοεποχίτη "εναλλακτικό" θεραπευτή-ομοιπαθητικό Πέτρο Κυριακίδη, καταζητούμενο τώρα για οικονομικές ατασθαλίες. Είναι άνθρωπος μετρίων τόνων, αλλά την Παράδοση της Εκκλησίας και τους Ιερούς Κανόνες τα θεωρεί υποκείμενα στις "αλάθητες" αποφάσεις του. Φίλε μου της 10:57 π.μ. δεν εκκλησιάζεται ο Πατριάρχης Θεόφιλος πρωϊ και απόγευμα, μόνο πρωΐ - ξέρουμε κι εμείς από Ιεροσόλυμα - και προς τιμήν του, αλλά αυτό δεν τον κάνει ούτε Άγιο, ούτε Ορθόδοξο από μόνο του, αυτόματα. Επειδή έχει υποκύψει στην αίρεση του Οικουμενισμού, Πόρτο Αλέγκρε 2006, Ραβέννα 2007 κ.λπ. ούτε και αυτός θα μακροημερεύσει στο θρόνο του.Ξέρεις πόσοι έχουν φύγει από τα Ιεροσόλυμα εξ αιτίας της στάσης του;

    Τελικά η αλλαγή Ειρηναίου - Θεοφίλου, δεν ήταν τίποτε άλλο, παρά μια μάχη σφαίρας επιρροής Κωνσταντινούπολης - Αθηνών, στην τρικυμιώδη περίοδο του 2004-2005. Συγγνώμη αν απογοητεύω μερικούς "καλο-λογισμίτες". Όποιος πάρει τη γενναία απόφαση να αποκηρύξει τον Οικουμενισμό, που είναι όχημα της Μασονίας και του Σιωνισμού για τη δημιουργία της Πανθρησκείας, εκείνος θα ευλογηθεί από τον Χριστό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.