13 Ιουλ 2012

Ε.Ν.Β.Η. Ἄμμες δὲ γ’ ἐσόμεθα πολλῶ κάρρονες…

Γράφει ὁ Σιχλιμοίρης  Χρύσανθος
Θὰ θυμηθοῦμε ἄλλες ἐποχὲς στὸ τεῦχος αὐτό. Ἐποχὲς ποὺ ἡ νεολαία ἀγαποῦσε τὴν πατρίδα, καὶ εἶχε κλείσει μέσ’ τὴν ψυχὴ της τὴν Ἑλλάδα. Γιατί, πράγματι, γιὰ τὴν νεολαία τῆς ἐποχῆς μετὰ τὸν πόλεμο, Ἑλλάδα ἦταν κι ἡ Βόρειος Ἤπειρος. Ἔτσι , ὅταν ἔκλεισαν τὰ σύνορα καὶ ἡ δόλια ἀδελφή, «ἡ κουκλίτσα ἀληθινή», (τραγούδι ποὺ «ἐθνικόφρονες» φρόντισαν νὰ μὴν τραγουδιέται ἀπὸ τὸν ἑλληνικὸ στρατό), βρέθηκε σκλάβα στὴν Ἀλβανία, νέοι ποὺ εἷλκαν τὴν καταγωγή τους ἀπὸ τὴ Βόρειο Ἤπειρο δὲν ἔμειναν ἀδρανεῖς… Βλέποντας τὴν ἀδικία τῶν Μεγάλων Δυνάμεων, στάθηκαν ἀπέναντι σ’ αὐτὴ καὶ ἔκαναν σκοπὸ τῆς ζωὴς τους τὴ Λευτεριὰ στὴ δύστυχη πατρίδα τους. Ἵδρυσαν καὶ ὀργανώθηκαν στὴν Ἐθνικὴ Νεολαία Βορείου Ἠπείρου (Ε.Ν.Β.Η.) καὶ ἄρχισαν τὸν ἀγώνα τους .Ἕνας πολύπλευρος ἀγώνας δράσης, πληροφόρησης καὶ ἐνημέρωσης, τόσο τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ, ὅσο καὶ τῶν Ξένων.Ἕνας ὡραῖος ἀγώνας ποὺ κράτησε μέχρι τὰ τελευταῖα χρόνια, ὅταν σὰν ἄλλον Μωυσῆ, τὸ χέρι τοῦ Θεοῦ ἐξέλεξε τὸν Δεσπότη Σεβαστιανὸ γιὰ νὰ ὁδηγήσει τὸν λαὸ τῆς Βορείου Ἠπείρου εἰς ἀναψυχή.
Καὶ κεῖνος ποὺ πάντα θαύμαζε τοὺς παλαίμαχούς της ΕΝΒΗ, προσέβλεπε στὰ νειάτα καὶ προσδοκοῦσε ἀπὸ αὐτὰ τὴν Νίκη. Γι’ αὐτὸ ἔδωσε τὴ σκυτάλη στοὺς ἴδιους τους Βορειοηπειρῶτες νὰ τρέξουν καὶ κεῖνοι μετὰ τὸ ἄνοιγμα τῶν συνόρων τὸν προκείμενο ἀγώνα γιὰ τὴν πατρίδα τους. Κάποιοι ἔτρεξαν μαζί του, κάποιοι σταμάτησαν, ἄλλοι ὀπισθοδρόμησαν, ἡ Νίκη ὅμως δὲν ἦρθε...
Βλέποντας τὶς....

 φωτογραφίες αὐτές, ποὺ Βορειοηπειρωτομάχος τῆς παλιᾶς ΕΝΒΗ μοῦ ἐνεχείρησε, ἴσως κάποιοι ἀπὸ τοὺς νεολαίους νὰ αἰσθανθοῦν τὸ καθῆκον τους , νὰ παραμερίσουν τὰ συνέδρια καὶ τὰ πολιτιστικὰ, τὶς γιορτὲς καὶ τὰ πανηγύρια, τούς πολιτικαντισμούς, τὶς διχόνοιες καὶ τὰ μίση καὶ νὰ ἀναφωνήσουν ὅλοι μαζὶ, αὐτὸ ποὺ ἔλεγαν οἱ νέοι γιά τούς μεγάλους στήν ἀρχαία Ἑλλάδα: «Ἄμμες δὲ γ’ ἐσόμεθα πολλῶ κάρρονες».
Πηγή: Βορειοηπειρωτικό Βήμα, Τεύχος Απριλίου-Ιουνίου 2012




7 σχόλια:

  1. Τη θέση του πατριωτισμού πήρε ο υλισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια σε όσους κρατούν ακόμα το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα ζωντανό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Βόρειος Ηπειρος για να απελευθερωθεί θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι οι βορειοηπειρώτες νέοι που έχουν έρθει και μένουν εδώ να αφήσουν στην άκρη τις καταναλωτικές μανίες των νεοελλήνων και την ακινητοοικοδική τους λαγνεία... Να βάλουν στη μπάντα τα όποια χρήματα μαζεύουν (εργαζόμενοι σκληρά) όχι για να κτίζουν βίλες στην ΄Βόρειο Ηπειρο, όπως κάνουν σήμερα, αλλά για να οργανώσουν νέα βορειοηπειρωτικά σωματεία και ενώσεις και να γίνει ευρύτερη εθνική και διεθνής αφύπνιση στο θέμα της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου. Είναι κρίμα να οργανώνονται οι Τσάμηδες απόγονοι των κακοποιών και να διεκδικούν από την Αλβανική πλευρά δυναμικά εδάφη μας , και οι Βορειοηπειρώτες να τόχουν ρίξει στην ανέγερση βιλών στα χωριά τους, με τα χρήματα που βγάζουν εδώ.... Ο ξεσηκωμός προϋποθέτει την εθνική αφύπνιση και τη διάκριση από τους αλβανούς και οι πρώτοι που πρέπει να αφυπνισθούν είναι οι εδώ ζώντες βορειοηπειρώτες, των οποίαν τα παιδιά -δυστυχώς που το λέω!- δεν νοιώθουν διαφορά από τους εδώ Αλβανούς, μιλάνε αλβανικά μεταξύ τους, κάνουν παρέες με γιους αλβανών, διαβάζουν αλβανικά περιοδικά κλπκλπ. ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να γίνουν ιδιωτικά εθνικά σωματεία αφύπνισης όπου θα τα διδάσκουν ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ από τους Αλβανούς, τη Βορειοηπειρωτική ιστορία Απελευθερωτικών Αγώνων, Βορειοηπειρώτες Ηρωες κλπκλπ. Ετσι γίνεται η αφύπνιση και ακολουθεί ΕΠΕΙΤΑ ο ξεσηκωμός!!! Αλλιώς, αστα να πάνε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΑΣΧΕΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 3000 ΕΥΡΩ!(ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ.) ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΓΑΠ, ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΟΙΒΕΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ (ΠΕΡΙΠΟΥ 6000 ΕΥΡΩ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΓΑΠ. ΑΥΤΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 300.000 ΕΥΡΩ! ΑΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ!, ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΕΝΤΥΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ. ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΛΟΔΑΠΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΙΝΑΞΕ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4ΟΟ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ; ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΙΟΣΑΒΟΥΡΑ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, Η ΕΛΛΑΣ, ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΠ, ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ (ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ) <>, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΑΥΤΗ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΜΟΝΟ 511 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΕΚΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΡΟΛΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, Ο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟΙ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΣΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και υπάρχουν πολλά πατριωτικά και θρησκευτικά ιστολόγια ελάχιστα αναφέρονται στο Βορειοηπειρωτικό. Το έχουμε βάλει δυστυχώς όλοι στην άκρη πολίτες και πολιτικοί. Το θέμα είναι να βρεθούν οι επτά τρελοί που κατά τον π. Παΐσιο θα την απελευθερώσουν. Που ξέρουμε;; Ίσως είναι τα παιδιά της ΣΦΕΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παλιόφιλε και συναγωνιστή Χρύσανθε σου αξίζουν θερμά συγχαρητήρια όπως και στο εκλεκτό ιστολόγιο ΡΩΜΑΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ για την προβολή του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος.Δυστυχώς εκτός της ελληνικής πολιτείας και η επίσημη Εκκλησία έχει λησμονήσει το εν λόγω θέμα αφού όπως φαίνεται κυριαρχούν άλλες σκοπιμότητες και προτεραιότητες.Ευτυχώς ο άξιος συνεχιστής του έργου του πολύκλαυστου Σεβαστιανού μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας και τα παλληκάρια της ΣΦΕΒΑ όχι μόνο το διατηρούν στην επικαιρότητα αλλά και αναλαμβάνουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τη διεκδίκηση των δικαίων του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
    Λυκούργος Νάνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι διαβάζουμε εδώ μέσα; τι "ξεσηκωμός" και κολοκύθια μας λέτε;
    πείτε μου αν ΣΟΒΑΡΑ θέλετε να πάτε στον πόλεμο!
    email: eilikrinis_ellinas@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.