4 Μαρ 2012

Γέροντας Παΐσιος: Μήν ἀνησυχεῖτε. Πολλά διατάγματα δέ θά προλάβουν κάν νά δακτυλογραφηθοῦν



Εἶπε ὁ γέροντας Παΐσιος: Θά κανονίσει ὁ Χριστός τίς ὑποθέσεις τοῦ Ἔθνους. Ἄν ἔμενε σ' ἐμᾶς αὐτή ἡ δουλειά, τό τινάζαμε στόν ἀέρα τό Ἔθνος. 
-Τί θά γίνει μέ τή σημερινή κατάσταση;
Μήν ἀνησυχεῖτε. Πολλά διατάγματα δέ θά προλάβουν καν νά δακτυλογραφηθοῦν.
- Μέ τό γένος μᾶς τί θά γίνει;
Τό Γένος μας θά μεγαλώσει, ἄν καί οἱ ὑποτιθέμενοι φίλοι μας θά ἤθελαν νά τό τσαλακώσουν καί θά τούς ἦταν πολύ εὐχάριστο. Ἀλλά ὁ Θεός δέ θά ἐπιτρέψει. Ἡ Τουρκία θά καταστραφεῖ. Ἔρχεται μεγάλη μπόρα σύντομα. Θά μᾶς ἀγγίξει, ἀλλά δέ θά μᾶς καταστρέψει. 
Μετά ἀπ' αὐτή τήν μπόρα, θά ἐπέμβη ἡ Χάρη τοῦ Χριστοῦ. Ὅλοι ἀνεξαιρέτως θά πιστέψουν. Δέ θά ὑπάρχει οὔτε ἕνας ἄνθρωπος ἄπιστος. Ὡστόσο, δέ θά ἔχουν τό μισθό τῶν σημερινῶν Χριστιανῶν. Μήν τά λέτε αὐτά στούς....

 κοσμικούς, γιατί θά τό ρίξουν ἔξω.
- Ὑπάρχουν, πάτερ, πιστοί στίς μέρες μας;
Ὑπάρχει μία μερίδα Χριστιανῶν, ὅπου ὁ Θεός ἀναπαύεται.

(Μαρτυρία ἀπό τό Β' - ὑπό ἔκδοση - τόμο τοῦ βιβλίου «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν»)

8 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά δεν πρέπει επιτέλους να εξακριβωθεί τι είπε ο άνθρωπος αυτός;έχω την εντύπωση ότι ό,τι θέλει κάποιος το βάζει απλός στο στόμα του π.Παϊσίου,που αν μιλούσε πράγματι τόσο και για τόσα θέματα ε όχι μοναχός δεν θα 'ταν αλλά ούτε σχολιαστής σε εκπομπή συζήτησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρε τα βιβλια του να μαθεις τι ειπε και καλο θα ηταν να μην παριστανεις τον μαγκα αν δεν εχεις ιδεα για το ποιος ηταν ο π Παισιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έγραψε ποτέ βιβλίο ο π.Παϊσιος;σοβαρολογείς;εγώ βλέπω τελευταία έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που ουσιαστικά είναι μη τεκμηριωμένες φαντασίες του καθενός που πολύ θα ήθελα να μάθω πόσα από αυτά πράγματι τα είπε!Πολλά δε είναι σε τέτοιο επίπεδο και με τέτοια λεπτομέρεια που είναι φανερό ότι εκ των υστέρων γράφτηκαν από κάποιους ή κακόβουλους για να πουλήσουν ή με άλλη σκοπιμότητα,πράγμα απαράδεκτο ακόμα και καλή να είναι η σκοπιμότητά τους.Ούτε το μάγκα κάνω ούτε κάτι άλλο,δηλαδή δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε,δεν πρέπει να εκφράζουμε αμφιβολίες για ό,τι μας σερβίρεται;
    Είναι δε αλήθεια ότι δεν είμαι ο μόνος που έχω την ίδια απορία,πάρα πολύς κόσμος πλέον αρχίζει να εκφράζει απορίες στο θέμα αυτό.
    Δεν υπονοώ βέβαια κάτι για τον π.Παϊσιο ή την αγιότητά του,αντίθετα μου προκαλεί αηδία η εκμετάλλευση του ονόματός του.Ό,τι καημό έχει κάποιος τον βάζει στο στόμα του π.Παϊσίου.
    Επίσης μόνο χριστιανική δεν είναι η υπερβολή που υπάρχει γύρω από το όνομά του και όχι μόνο,γύρω από τα πρόσωπα πολλών γερόντων,επιτέλους χριστιανοί είμαστε όχι γεροντιστές!
    Ο ίδιος δε το είχε προβλέψει γι'αυτό δεν άφησε ποτέ να γίνει εκταφή του λειψάνου,σκεφτείτε τι θα κάναν διάφοροι απατεώνες ή πολλοί που βρίσκονται μέσα στη δεισιδαιμονία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΤ ΤΟΣΟ ΜΙΣΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΠΟΛΥ ''ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ'' ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε μας ρε φίλε. Πλάκα μας κάνεις;;;;;; Εσύ και ο sapphire πρέπει να έχετε χαζέψει. Θεωρείτε τους εαυτούς σας αξιους να κρίνετε τον Γέροντα Παΐσιο;;; Δεν είμαστε με τα καλά μας

      Διαγραφή
    2. Και αυτοι που καηκαν στον Πυργο απο την μεγαλη πυρκαγια κατ εντολην των τουρκαλαδων (θυμηθείτε την μανα με τα 4 παιδια που καηκαν αγγαλιασμενοι),οσο και οι ΕΛΛΗΝΕς Ποντιοι (Βλεπε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ) ανθρωποι ηταν. <>.

      Διαγραφή
  5. Φιλε Sapphire αν δε βαλεις το καφαλι σου κατω απο πετραχιλι να εξομολογηθεις δεν θα μπορεσεις να καταλαβεις,να νιωσεις τι εστι ΑΓΙΟΣ.Παντα θα προσεγγιζεις.Την δροσια του νερου δεν θα την νιωσεις στα στηθη σου.Ο Γεροντας Παισιος εχει γραψει μονος του 3-4 σελιδες για τις ταυτοτητες και το 666, κυκλοφορουν στα εκκλ.βιβλ.
    Aris ο μπαροβιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπαρχουν καποια γνησια βιντεο με την φωνη του Π ΠΑΙΣΙΟΥ (ΑΓΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ) που εχουν ανεβει στο youtube.Mπορεις να τα βρεις και να τα ακουσεις να σου λυθουν οι αποριες...φιλικα Μ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.