4 Σεπ 2011

Ντοκουμέντο: Τοιχογραφίες ἀρχαίων Ἑλλήνων συγγραφέων καὶ φιλοσόφων στὴν Ἱερὰ Μονὴ Μεγάλου Μετεώρου ἀποδεικνύουν τὴν ἑνότητα Ὀρθοδοξίας καὶ Ἑλληνισμοῦ


Ἀφιερώνεται σὲ πολλοὺς καὶ διάφορους, ποῦ προσπαθοῦν νὰ μᾶς πείσουν πῶς οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ καὶ ἰδιαίτερα οἱ ἱερωμένοι καὶ μοναχοὶ μισοῦν τὸν Ἑλληνισμὸ καὶ τὴν κλασικὴ ἀρχαιότητα.
Οἱ τοιχογραφίες βρίσκονται στὸν προαύλιο χῶρο τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεγάλου Μετεώρου. Εἰκονίζονται ὁ Σόλωνας, ἡ Σίβυλλα, ὁ Σωκράτης, ὁ Πυθαγόρας, ὁ Ὅμηρος, ὁ Θουκυδιδης, ὁ Ἀριστοτέλης, ὁ Πλάτωνας, ὁ Πλούταρχος καὶ δίπλα τους ὁ Ἅγιος Ἰουστίνος ὁ φιλόσοφος καὶ μάρτυρας τοῦ 2ου αἰνώνα μ.Χ. Ἀντίστοιχες τοιχογραφίες ὑπάρχουν σὲ πολλὲς Μονὲς τοῦ Ἁγίου Ὅρους (π.χ Βατοπαίδι, Μεγίστη Λαύρα) καθὼς καὶ σὲ Μονὲς στὸ νησάκι τῶν Ἰωαννίνων.
Δεῖτε περισσότερες φωτογραφίες...










43 σχόλια:

  1. πολύ ενδιαφέρον,θα ήθελα βέβαια να δω τι γράφουν τα ειλητάρια που κρατάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα ειλητάρια είναι γραμμένες κάποιες από τις προφητείες που είπαν οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι για την έλευση του Χριστού. Γι αυτο μπορουμε να τους αποκαλεσουμε προ Χριστου χριστιανούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο,ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΟ
    ΚΟΣΜΟ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ, ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ,
    (ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ, ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ),
    ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ, ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ,
    ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ, Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ
    ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ( ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ, ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ) ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΗ
    ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ", ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ
    Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗ
    ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.
    ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΩ: ΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ
    ΕΡΗΜΟΥ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΦΗΣΑΝ;
    ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΒΡΑΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ, ΘΕΟΛΟΓΟ,
    ΠΟΙΗΤΗ, ΓΛΥΠΤΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ;
    ΟΙ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΜΟΜΙΞΙΕΣ,
    ΦΟΝΟΥΣ, ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ, ΚΑΤΑΡΕΣ, ΤΙΜΩΡΙΕΣ, ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ
    ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗ;
    ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΜΕ
    ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ "ΙΕΡΟ ΛΟΓΟ" ΤΟΥ
    ΟΡΦΕΩΣ (ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΣΩΖΟΜΕΝΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ),
    "ΟΡΦΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ", ΤΑ "ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ" ΤΟΥ
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, ΤΑ "ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΕΠΗ" ΤΟΥ
    ΙΕΡΟΚΛΕΟΥΣ, ΤΟ "ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ" ΤΟΥ ΕΠΙΚΤΗΤΟΥ;
    ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ, ΕΑΝ ΟΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ΄ αρχας ορισμένα κείμενα διδάσκονται στα παιδιά μας π.χ Τα ηθικά Νικομάχεια.
    Πρέπει να είσαι πολύ φανατισμένος για να μη μπορείς να κατανοήσεις το νόημα των παραπάνω τοιχογραφιών. Αν θες μεγενθυνε τις φωτογραφίες και δες τί γράφουν τα ειλητάρια που κρατούν οι φιλόσοφοι και ίσως καταλάβεις πολλά.
    Αν δεν υπήρχαν οι ορθόδοξοι μοναχοί αντιγραφείς τώρα δεν θα γνώριζες τίποτα για την αρχαία ελληνική γραμματεία. Τα βυζαντινά μοναστήρια διέσωσαν αυτόν τον πλούτο.
    Μη πέφτεις θύμα της προπαγάνδας των δωδεκαθεϊστών που περισσότερο πολεμούν την Ορθοδοξία παρά πιστεύουν στους 12 θεούς του Ολύμπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ωραία απάντηση! Με κάλυψες πλήρως.

      Διαγραφή
  5. Αντι-δωδεκαθεϊστης5 Σεπτεμβρίου 2011 στις 2:00 μ.μ.

    Ανώνυμε 5 Σεπτεμβρίου 2011 10:55 π.μ
    Η προπαγάνδα σας δεν θα περάσει. Ορθοδοξία και Ελληνισμός βρίσκονται σε άρρηκτη σχέση μεταξύ τους. Συγχαρητήρια και στους διαχειριστες γθα τη συγκεκριμένη ανάρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε καποιος πρέπει να τους το πει. Μας καταστρέψαν αυτοί οι <> που σπέρνουν διχονοια.Ειμαστε ενα Χριστιανοί και Ελληνες σε τέλοια αρμονία

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ ανώνυμε, τα συγράμματα
    που κατέστρεψαν είναι πάρα πολύ
    περισσότερα, απ αυτά που "διέσωσαν".
    Το μίσος των χριστιανών κατά
    του ελληνικού πνεύματος
    αποδεικνύεται, εκτός των άλλων
    και από το κλείσιμο των φιλοσοφικών
    Σχολών, απαγόρευση ολυμπιακών αγώνων,
    γυμναστηρίων, εορτών, κατάργηση της δημοκρατίας
    κ.ά, κ.ά.
    Τα μνημεία πολιτισμού, ναοί, αγάλματα που
    κατέστρεψαν; Τους Έλληνες που
    κατέσφαξαν( Αλάριχος, Ιουστινιανός Ν. Φωκάς...)
    Η Σκυθόπολη σας λέει τίποτε; Πώς εμφανίσθηκαν στον
    ελλαδικό χώρο Αλβανοί(Αβανίτες), Σλαύοι,
    Βλάχοι, Εβραίοι. Δεν απαντάτε
    για την προσφορά του εβραισμού
    στον παγκόσμιο πολιτισμό.
    Γιατί τα ελληνόπουλα να
    μαθαίνουν τις ανοησίες των Εβραίων.
    Γιατί βαπτίζονται "...εις δόξαν λαού
    Ισραήλ; Ημπορεί κάποιος ενήλικας που
    επιλέγει, συνειδητά, εβραικό
    όνομα να είναι Έλληνας;
    Τι σχέση ημπορεί να έχει ο Έλληνας με
    Αβραάμ, Ισαάκ, Ζαχαρία, Ελισάβετ, Σάρα, Μάρα, Ησαία...
    Εσείς πιστεύετε ότι είμαστε απόγονοι
    του Αβραάμ;
    Αναγνωρίζετε τον εβραικό λαό, ως... περιούσιο;
    Αποδέχεστε οτι η προσφορά του ελληνισμού,
    διαμόρφωσε τον σημερινό πολιτισμό;
    Ευχαριστώ. Να είστε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν αμφισβητώ ότι έγιναν μεμονωμένα λάθη απο χριστιανούς.
    Η Εκκλησία όμως ως σύνολο ποτέ δεν στράφηκε κατά του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.
    Επίσης συγχεεις τον ιουδαϊσμό με τον χριστιανισμό. Καλά δε γνωρίζεις ότι ο Χριστός σταυρώθηκε απο τους Εβραίους; Οι Εβραίοι εναντιώνονται όσο τίποτε άλλο τον Χριστιανισμό και συγκεκριμένα την Ορθοδοξία. Πως το εξηγείς αυτό;
    Όσον αφορά τις φράσεις που χρησιμοποιούνται από την Εκκλησία σε διάφορες ακολουθίες όπως "εις δοξαν του Ισραηλ" είναι όλες μεταφορικές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η έχθρα των Χριστιανών κατά των Ελληνων διατηρήθηκε αμείωτη καθ' όλη τη διάρκεια της αυτοκρατορίας, διότι η υπέρτατη έγνοια τους ήταν η τήρηση του μοναδικού «θεόπνευστου» δόγματος και η διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας. Ακόμη και στην περίοδο που θεωρείται «φιλελεύθερη» (του 11ου μ.Χ. αιώνα), οποιαδήποτε συμπάθεια προς τους Ελληνες φιλοσόφους, που διαφοροποιείται από το επίσημο δόγμα, επισύρει την καταδίκη και την αποπομπή. Αυτό έγινε λ.χ. με τον Ιωάννη Ιταλό, «ύπατο των φιλοσόφων», τον οποίο η πατριαρχική Σύνοδος κατηγόρησε ότι ασχολούνταν με ελληνικές αντιλήψεις που απέκλιναν από το ορθόδοξο δόγμα (τα των Ελλήνων δυσεβή δόγματα ...ανάθεμα). Φυσικά μετά το ονομαστικό ανάθεμα εναντίον του ο Ιταλός εξαφανίστηκε από τον δημόσιο βίο. Το ελληνίζειν ήταν καταδικαστέο και εξοβελιστέο από την κοσμική και θρησκευτική εξουσία μέχρι το τέλος του Βυζαντίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γεώργιος Γεμιστός Πλήθων, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από την αρπαγή του χριστιανισμού και ανατρέχει στην πλατωνική φιλοσοφία. Είναι από τους πρώτους, στο ετοιμόρροπο και προ πολλού παρακμιακό Βυζάντιο, που τολμά να αποκαταστήσει ανοικτά μετά από 10 αιώνες το όνομα των Ελλήνων και την ελληνική παιδεία και δηλώνει ότι Ελληνες εσμέν γένει τε και παιδεία. Ομως ο ανθενωτικός Γεώργιος Σχολάριος (Γεννάδιος), μελετητής του Αριστοτέλη, που έγινε ο πρώτος Πατριάρχης μετά την πτώση της Κωνσταντινουπόλεως, αντέταξε ότι «χριστιανοί εσμέν», και παρέδωσε στην πυρά το έργο του Γεμιστού.

    Συνεπώς υπάρχει ένα αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ του ελληνικού κόσμου και του βυζαντινού χριστιανισμού, πρόκειται για ασύμβατες και ασυμβίβαστες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές. Δεν είναι απλώς μόνο δύο διαφορετικοί κόσμοι, αλλά συνιστούν εντελώς άλλη νοηματοδότηση του βίου, άλλη σύλληψη του κόσμου, στηριζόμενοι σε άλλο ανθρωπολογικό τύπο.

    Ο ελληνικός κόσμος είναι ο πολιτισμός της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, της πολιτικής συμμετοχής, του εκκλησίας του δήμου. Ενώ ο βυζαντινός εκπροσωπεί την ανελευθερία, την αυταρχική μοναρχία, την ανισότητα, την τυφλή υπακοή και πίστη στο εξ αποκαλύψεως μοναδικό δόγμα, την Εκκλησία των παθητικών πιστών. Θα πρέπει συνεπώς να διαλέξουμε: αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ή βυζαντινό χριστιανισμό, αυτονομία ή ετερονομία, όπως σωστά προτείνει ο Κ. Καστοριάδης.² Και τα δύο μαζί δεν γίνεται, είναι σχήμα οξύμωρο. Οσον αφορά τον άλλο μύθο του νεοελληνικού χριστιανισμού για τον ρόλο της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821, παραπέμπουμε στις εύστοχες επισημάνσεις του Σ. Πολυμίλη για τον αρνητικό ρόλο της Εκκλησίας.³ Προσθέτουμε μόνο δύο κείμενα των Πατριαρχείων του έτους 1798.

    Το πρώτο είναι ένας λίβελος κατά των Γάλλων διαφωτιστών και της ελευθερίας, ενώ ταυτοχρόνως είναι κήρυγμα δουλικής υποταγής «εις την υψηλήν βασιλείαν των Οθωμανών». Το δεύτερο κείμενο είναι κήρυγμα κατά του πρωτοπόρου μάρτυρα της ελευθερίας Ρήγα Φεραίου και του συντάγματός του, διότι κατά τον Πατριάρχη «είναι πλήρες σαθρότητος».4 Τα ιδεολογήματα, οι ιδεολογίες και οι μύθοι για τα ιστορικά γεγονότα είναι σαν τα ναρκωτικά: μας ταξιδεύουν μακριά από την πραγματικότητα, την καταργούν, επειδή δεν θέλουμε ή δεν έχουμε τη δύναμη να την αντιμετωπίσουμε. Η κατάργηση όμως της αλήθειας δημιουργεί διαστρεβλωμένο και διεστραμμένο κόσμο, και κατά συνέπεια στρεβλή ταυτότητα, πράγμα που είχε διαπιστώσει και ο Κ. Θ. Δημαράς, που έλεγε ότι στην Ελλάδα ορισμένοι «καλλιεργούν με ηδονή την ιστορική ανακρίβεια». Η συμβουλή του εθνικού μας ποιητή παραμένει επίκαιρη: «το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ό,τι είναι αληθινό».
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 05 04 07

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή σου είπανε πολλά ψέματα και σε ξεγέλασαν, ρίξε μια ματιά στα ντοκουμέντα που υπάρχουν στην αρχαία ελληνική γραμματεία εδώ: http://stagirefs.blogspot.de/

      Διαγραφή
  9. Κατ' αρχάς δεν διάβαζα ιστορία ποτέ από εφημερίδες πόσο μάλλον από την Ελευθεροτυπία που μεθοδευμένα χτυπά την Εκκλησία. Η Ιστορία μαθαίνετε από τις πηγές.
    Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε μάθει να κάνουμε ιδεολογική χρήση των ιστορικών γεγονότων για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
    Ο Χολέβας έχει πεί το εξής με το οποίο συμφωνώ απολυτως:
    "Πρέπει να ἔχουμε πάντοτε στὸν νοῦ μας τὴν ἄρρηκτη σύνδεση Ὀρθοδοξίας καὶ Ἑλληνισμοῦ. Ὄχι ὅτι ἡ Ὀρθοδοξία ἀνήκει μόνο στοὺς Ἕλληνες. Τὸ ἀντίστροφο θέλω νὰ πῶ: Ὁ Ἑλληνισμὸς δὲν μπορεῖ νὰ ὑπάρξει χωρὶς τὴν Ὀρθοδοξία.Ἂν αὐτὰ τὰ ξεκόψουμε, ἂν αὐτὰ τὰ διώξουμε ἀπὸ τὰ σχολεῖα μας, ἂν αὐτὰ τὰ βγάλουμε ἀπὸ τὰ σχολικά μας βιβλία δὲν θὰ ἔχουμε μία Ἑλλάδα ἐλεύθερη καὶ ἀξιοπρεπῆ ἀλλὰ θὰ ἔχουμε μία Ἑλλάδα καρπαζοεισπράκτορα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ, ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.
    ΝΕΟ ΠΑΓΑΝΙΣΤΕΣ,"ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ"= ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ, ΜΑΣΟΝΙΑ.
    ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ
    ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΤΑΜΟΥΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΗΡΩΩΝ.

    http://www.facebook.com/pages/%CE%9F%CE%A1%CE%98%CE%9F%CE%94%CE%9F%CE%9E%CE%99%CE%91-%CE%A3%CE%A4%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%92%CE%91%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%95%CE%98%CE%9D%CE%9F%CE%A5%CE%A3%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9F%CE%A7%CE%97-%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A0%CE%91%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%94%CE%91-%CE%94%CE%A9%CE%94%CE%95%CE%9A%CE%91%CE%98%CE%95%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%A9%CE%9D/248184781870536?sk=wall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω μόνο έναν φίλο: την αλήθεια (Αριστοτέλης)

      Διαγραφή
  11. ἀνώνυμε,πού ἐνστερνίζεσαι τόν Καστοριάδη πού ἐνέπλεξε τήν ἀρχαιότητα μέ τίς ἀνατολικές θρησκεῖες, ὁ ὄρος Ἕλλην μέχρι τόν 19 αι σημαίνει εἰδωλολάτρης! διάβασε ὅλα τά λεξικά πού κυκλοφορούσαν τότε, ἀκόμη καί αὐτά τῶν ἐθνικῶν. γι αὐτό ὅπως ἔλεγε ὁ Πλάτων "καλλίτερα ἀμαθής παρά ἠμιμαθής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τους ανωνύμους "δωδεκαθε'ι'στές" και δήθεν "γνήσιους" Έλληνες, έχω 2-3 ερωτήσεις να κάνω :

    ΠΡΩΤΟΝ : Ο Παπαφλέσσας ήταν Έλληνας ή χριστιανός ;;
    Αφού όπως λέτε αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους, τότε τι ήταν ο Παπαφλέσσας ;;

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ : Ο Αθανάσιος Διάκος αρνήθηκε να αλλαξοπιστήσει και είπε "εγώ Γραικός γεννήθηκα, Γραικός και θα πεθάνω".
    Ο ίδιος δηλαδή ταύτισε την Ορθόδοξη Πίστη του με την Ελληνικότητά του !
    Και έρχεστε τώρα εσείς οι νεόκοποι "δωδεκαθε'ι'στές" να μας πείτε ότι τα εκατομμύρια των Ορθοδόξων Ελλήνων, που είναι έτοιμοι να θυσιαστούν για την Ελλάδα, δεν είναι Έλληνες ;;

    ΤΡΙΤΟΝ : Μην διαβάζετε πολύ Καστοριάδη και Ελευθεροτυπία, βλάπτουν σοβαρά τον εγκέφαλο ! Ποιος ξεστόμισε την αρλούμπα ότι ο χριστιανισμός κατέστρεψε την...δημοκρατία ;;
    Η δημοκρατία είχε ήδη καταλυθεί από την εποχή της ρωμα'ι'κής κατάκτησης, 200 χρόνια προ Χριστού ! Τελείως άσχετοι είστε ;;

    Όσο για τον Καστοριάδη, ήταν παντελώς άσχετος σε ό,τι αφορά το Βυζάντιο. Αγνοούσε για παράδειγμα τον Ράνσιμαν, τον κορυφαίο βυζαντινολόγο.
    Ο Καστοριάδης απλώς αναμασά τις γνωστές απόψεις των "διαφωτιστών" περί Βυζαντίου, οι οποίες έχουν πλέον ξεπεραστεί από την σύγχρονη έρευνα.

    ΤΕΤΑΡΤΟΝ : Λέτε ότι κάποιος που λέγεται Γιάννης, Μαρία κλπ δεν μπορεί να είναι Έλληνας. Και ποιοι είστε εσείς που μοιράζετε πιστοποιητικά "ελληνικότητας";;
    Μήπως είστε υπάλληλοι του ληξιαρχείου ;;
    Υπάρχουν πάμπολλοι Εβραίοι με Ελληνικότατα ονόματα, πχ Φίλιππος, Γεώργιος, Αλέξανδρος κλπ. Αυτό σημαίνει ότι παύουν να είναι Εβραίοι ;;
    Άλλωστε τα περισσότερα χριστιανικά ονόματα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ προελεύσεως, όπως πχ ΙΗΣΟΥΣ εκ του ιήσομαι = Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ, ΜΑΡΙΑ εκ του μύρα=θάλασσα, μτφ = η κυρά της θάλασσας, εξ'ου και η Νηρηίς Μαίρη της Ελληνικής Μυθολογίας κλπ.

    Αυτά τα λίγα προς το παρόν αγαπητοί "δωδεκαθεί΄στές", και θα επανέλθουμε !

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΤΕΛΕΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πιστευαν οι αρχαίοι έλληνες στον Σατανά ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα πω την πιο απλη και σωστη δικαιολογια , για ποιον λογο δηλαδη οι χριστιανοι παπαδαριο και σχετικο συναφι αγωνιστηκαν κατα καιρους για την Ελλαδα...ο λογο ειναι οτι δεν ηθελαν να χασουν τα κεκτημενα με οτι κι αν σημαινει αυτο...

    Δεν μου λεει κατι μια τοιχογραφια οταν μου γκρεμιζεις εναν Ναο....

    Αν λοιπον ο Ελληνισμος και η ορθοδοξια ειναι ενα και το αυτο οπως λετε ποιος ο λογος να υπαρχουν και τα δυο...;;;πλεονασμος μου φαινεται...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ!!!!

    ΕΣΕΙΣ ΑΣΠΑΖΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ ΕΒΡΑΙΚΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΥΜΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ!!!

    ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΝ

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.....ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ

    ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ ΔΛΔ;;;ΑΛΛΗ ΟΡΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΙ

    ΑΡΧΑΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ......ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ...

    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ!!!!

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.....ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!

    ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ....ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ....

    ΤΩΡΑ ΓΤ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΛΔ;;ΑΑΑΑ.....ΞΕΧΑΣΑ....

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!

    ΜΗΝ ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ!!!!ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!!!

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΑΜΑΧΗ....

    ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΥΣ!!!ΑΠΛΟ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Μα βρε παιδια δικιο έχει η θεμιδα οντως ο θεος δεν κανει τιποτά, ενώ τα ειδωλλα του δια όλλους τους φροντίζουν".Εισαι εντελως αγνωμων και φερεφωνο.Πρωτον φυσικά και βοηθαει ο θεός. Πχ 10000 ανθρωποι καθε μέρα τρωνε ψωμί απο τα συσσιτια της εκκλησίας όχι απο τα χερια της δήμητρας.Αν περιμενεις να διαγράψει απο το πουθενα το χρεος σου λεω οτι ακόμα και αν μας το διεγραφε την αλλη μέρα θα το ξαναδημιουργούσαμε. Όσο για τις ημερομηνιες πριν την Ανασταση πρεπει να ερθει η Μ.Παρασκευη. Πριν γιορτάσουμε ασκουμαστε και καθαριζόμαστε απο "αμαρτίες" σαν εσενα και μετα περνάμε απο τα πάθη τις μεγάλη Εβδομάδας.

      Διαγραφή
  17. Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΕΖΕΚΙΗΛ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΓΡΑΦΕΙ:

    ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΑΔΕ ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ· ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΕΚΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ ΚΡΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΝ· ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΩ ΕΝ ΑΥΤΟΙΣ ΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΑΣ, ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΝ ΤΩ ΔΟΥΝΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΙΝ ΜΟΥ ΕΠ' ΑΥΤΟΥΣ.

    «ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΕΖΕΚΙΗΛ 25,16-17».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Δεν μου λέτε βρε 12θειστές. Ο Χριστός ήρθε και παρουσιάστηκε στους ανθρώπους, σταυρώθηκε, πέθανε και αναστήθηκε. Οι δικοί σας θεοί που βρίσκονται; Τι έγιναν τόσα χρόνια; Σας έχει πει ποτέ κανείς οτι έχει δει έστω και έναν και να του μιλήσει; Τουλάχιστον στη χριστιανική θρησκεία έχουμε ένα σωρό αγίους και αγίες που ενώ πέθαναν έχουν εμφανιστεί σε ένα σωρό ανθρώπους και τους έχουν βοηθήσει τόσες και τόσες φορές. Καταλάβετέ το ότι πιστεύεται σε ψεύτικους θεούς. Η μοναδική αληθινή πίστη είναι η ορθοδοξία και η πίστη στον Ιησού Χριστό.Είτε σας αρέσει είτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. "Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ!!!!

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ.....ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ....ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!!"

    ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΓΝΟΙ ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ, ΕΙΔΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΦΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΟΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΣ "ΚΥΝΗΓΑΕΙ" ΣΤΑ SITE ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ;;;
    ΝΑ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ, ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΜΟΝΟ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΤΕ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
    ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕ, ΘΑ ΧΑΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ3 Οκτωβρίου 2011 στις 9:55 π.μ.

    Μερικές παρατηρήσεις για τα πιο πάνω σχόλια των κατ εμε πλανεμένων ειδολολατρων 12θεϊστων:
    1. Προσεξετε καλά τις τοιχογραφίες πουθενα δεν αναφέρονται ως άγιοι οι Αρχαιοι Έλληνες "φιλόσοφοι". Το γεγονος όμως ότι δίδαξαν για την ύπαρξη του ΕΝΟΣ κ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ είναι καταγεγραμμένο και δεν χρειαζεται και ιδιαιτερη μελέτη για να το γνωρίσετε. Πλήσιασαν πολύ κοντα στην ΑΛΗΘΕΙΑ. Και φυσικά όχι όλοι, και στο Περιβόλι της Παναγιας οι τοιχογραφιες είναι για συγκεκριμενους φιλοσόφους. Εξάλλου μην λησμονούμε τους Προφήτες της Ορθοδόξου Πίστεως μας που έζησαν και προείπαν πολύ πριν τους Αρχαιους.
    2. "Η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας" δεν έλεγαν οι αρχαιοι που επικαλείστε? Δυστυχώς είναι μια από τις μάστιγες της σύγχρονης κοινωνίας που έχει κατακλυστεί απο τους Σιωνιστες (καμία σχέση με τους Εβραιους των Γραφών) και του καθε είδους αιρετικους ειδωλολάτρες (12θειστες, μασωνους, βουδιστες, μωαμεθανους, καθολικους και.......). Δεν υπάρχουν μόνο τα συγγραματα που σας βολέυουν αλλά και αυτά που μπορεί να σας ανοιξουν τα μάτια. Η μονομερης θεωρηση των πραγμάτων δείχνει κενοδοξία, αλαζονεία και φανατισμό. Εκτος και αν είστε και οπαδοί του χιτλερ που έκαιγε τα βιβλία που περιείχαν την Αληθεια ως γνήσιος Σιωνιστης.
    3. Ποιους σας είπε ότι όλοι οι Χριστιανοι είναι "άγιοι".Σημασια δεν έχει τι δηλώνεις αλλά τι νιώθεις και πως αυτό εκφράζεται στο βιο του καθενος μας. Σιγουρα υπάρχουν πολλες κατακριτεες περιπτώσεις "ζηλωτων" Χριστιανων που ξεστρατισαν.
    4. Η πίστη του καθενος μας δεν πρέπει να οριοθετείται και να προσαρμόζεται στο τι βολεύει στον καθένα μας. Δεν μου λες βρε αδερφε 12θειστή γιατί πιστευεις? Μήπως για τον αποκρυφισμο τους (μαντεια, μαγειες, θυσιες και τετοια), μήπως για τις Διονυσιακες τελετουργιες (οργια και....) ή μήπως σου εμφανιστηκε ο διας και σου είπε " εγω είμαι η αλήθεια και το φως"?
    Ας μας ελεήσει ολους ο Ιησους Χριστός μας μήπως και βάλουμε μυαλό έστω και αργά (κάλλιο αργά παρά ποτε). "Ας προσευχηθούμε περισσότερο για τους πλανεμένους παρά για τον εαυτό μας" που έλεγε και ο Όσιος γεροντας Παϊσιος.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενια τους διαχειριστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Bρέ καλέ μου άνθρωπε, βγάλε τα γυαλιά τής ειδωλολατρείας πού σε δυναστεύουν καί όλα τα κακά βλέπεις να τα έχει κάνει η Εκκλησία.
    Πέσε μας επιτέλους ότι είσαι τού Δωδεκάθεου τσελεμεντέ οπαδός, καί άσε τίς ανιστόρητες μπουρδολογίες...

    Καί κοίταξε παρακάτω, ποιοί είναι αυτοί πού σού χαλάσανε τούς αρχαίους ναούς σου καί αυτούς ψάξε να βρείς όχι τούς Χριστιανούς πού τούς έχεις άχτι και τα φορτώνεις όλα επάνω τους ...

    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ
    ===========================
    Bλάσης Ρασσιάς: Να ποιοί κατέστρεψαν τους αρχαίους ναούς!

    Ο συγγραφέας Bλάσης Ρασσιάς, λοιπόν, στο τρίτομο έργο του «Υπέρ της των Ελλήνων νόσου», τόμ. Γ’, «Η συρρίκνωση της αρχαίας ψυχής», (ο τρίτος τόμος του βιβλίου φέρει τόν υπότιτλο «Ες έδαφος φέρειν»), μας πληροφορεί ότι ήδη από τον 3ο π. Χ. αιώνα αρχίζει η καταστροφή ελληνικών πόλεων και ιερών από επιδρομείς.

    Επικαλούμενος τον Κυρ. Σιμόπουλο, γράφει ότι πρώτοι οι Αιτωλοί, τον 3ο π.Χ. αιώνα, «απογύμνωσαν ή κατέστρεψαν τα ιερά και τους τόπους λατρείας που αποτελούσαν τον κυριότερο συνδετικό ιστό, τον θρησκευτικό δεσμό μεταξύ των κρατουπόλεων…

    Το 219 π. Χ. ο στρατηγός της αιτωλικής Συμπολιτείας Σκόπας, κυριεύει το Δίον την ιερή πόλη των Μακεδόνων και καταστρέφει τα πάντα.

    Γκρεμίζει όλα τα κτίσματα, πυρπολεί και τους χώρους λατρείας.

    ( συνεχίζεται...)
    ============================

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. (συνέχεια...)
    ===============

    ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΡΧΑΙΩΝ ΝΑΩΝ


    ( από προηγούμενη συνέχεια…)

    Τα ίδια και στο ιερό της Δωδώνης από τον στρατηγό των Αιτωλών Δωρίμαχο. Καταπάτησε κάθε ιερό και όσιο γράφει ο Πολύβιος».

    Στην συνέχεια, ο Φίλιππος με τους Μακεδόνες του, σε αντίποινα, «πυρπόλησαν και κατεδάφισαν τα ιερά και ανέτρεψαν η κατέστρεψαν 2.000 ανδριάντες».
    Και δεν περιορίστηκαν μόνο στην Αιτωλία, αλλά προχώρησαν και στην Αττική, το 200 π. Χ., όπως εξιστορεί ο Λίβιος, όπου «Κατέστρεψαν και τα μνημεία και ανέσκαψαν τους τάφους διασκορπίζοντας τα οστά των νεκρών».

    ----------------------------

    Ακολουθούν οι επιδρομές των Ρωμαίων, που κράτησαν δύο ολόκληρους αιώνες και έφεραν πράγματι «ες έδαφος» πόλεις, ναούς, ιερά και αγάλματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Το 194 π. Χ., ο Τίτος Φλαμίνιος, μετά την νίκη του κατά του Φιλίππου, «στέλνει καραβιές ολόκληρες από κλεμμένα μαρμάρινα και χάλκινα αγάλματα για να κοσμήσουν το θρίαμβο του στη Ρώμη».

    Το 189 π.Χ., «ο Μάρκος Φούλβιος Νοβιλίορ λεηλατεί σύμφωνα με την καταγραφή του Πολύβιου την Αμβρακία συμπεριλαμβανομένων και των Ιερών της και στέλνει σα λάφυρα στη Ρώμη, αγάλματα, επιγραφές και θησαυρούς».

    Το 181 π.Χ., «η Σύγκλητος είχε ρίξει στην πυρά τα έργα των Πυθαγορείων».

    Το 87 π.α.χ.χ., «ο άξεστος Σύλλας, καταστρέφει την Αθήνα που είχε συμπαραταχθεί με τον Μιθριδάτη, και αμέτρητα αγάλματα, πίνακες ζωγραφικής και θησαυροί, γίνονται αντικείμενα λεηλασίας και μεταφέρονται στη Ρώμη, συμπεριλαμβανομένης της ονομαστής βιβλιοθήκης του Απελλικώνος και του περίφημου πίνακα του Ζεύξιδος…

    Ο ίδιος άρπαγας στρατοκράτης ήταν επίσης αυτός που άρπαξε το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς του Αλαλκομένειου ιερού της Βοιωτίας, έβαλε χέρι στα ιερά της Επιδαύρου… της Ολυμπίας και των Δελφών».

    Το 55 π.α.χ.χ., «ο φοβερός Βέρρης… λεηλάτησε τα καλλιτεχνήματα και τους θησαυρούς όλης της νότιας Ελλάδας, έκλεψε το χρυσό από τον Ναό της Αθηνάς στην Αθήνα… άρπαξε από την Τένεδο το λατρευτικό άγαλμα του τοπικού ημίθεου Τέννητος, καταλήστεψε τον πανάρχαιο Ναό της Ήρας στη Σάμο, το Ναό της Αρτέμιδος στην Πέργαμο, λεηλάτησε όλα τα μνημεία της Ασπένδου στην Παμφυλία».

    «Ο Αύγουστος… κλέβει από την Τεγέα και μεταφέρει στη Ρώμη το περίφημο άγαλμα της Αλέας Αθηνάς…

    Ο Καλιγούλας διάλεγε ελληνικές προτομές και πρόσταζε να τις αποκεφαλίζουν και να προσθέσουν σε αυτές το δικό του κεφάλι…

    Ο Νέρωνας, κλέφτης επίσης πεντακοσίων χάλκινων γλυπτών από τους Δελφούς…».

    Συμπερασματικά, ο εν λόγω συγγραφέας μας πληροφορεί ότι οι Ρωμαίοι «μέσα σε λιγώτερο από δύο αιώνες τη μετέτρεψαν (την Ελλάδα) σε ερειπωμένη επαρχία τους, σε μια χώρα όπου “οι λίθοι μόνον” θύμιζαν “τη σεμνότητα και το μέγεθος της Ελλάδος” (Δίων Χρυσόστομος)».

    Και καταλήγει: «ο Παυσανίας (σσ. 2ος μ. Χ. αι.) ουσιαστικά θα δει και θα περιγράψει μια χώρα ερειπωμένη και ολιγάνθρωπη, της οποίας αρκετές πόλεις είναι ήδη έρημες, τα δε ιερά είναι κατά πλειοψηφία χορταριασμένα και με γκρεμισμένες τις στέγες…

    Ο Ρωμαίος ποιητής Γιουβενάλλης… θα γράψει επίσης και τα εξής:…

    « Σήμερα δεν μπορείς να αρπάξεις από αυτούς, όταν πατήσεις το φτωχό τους τόπο, τίποτε άλλο από μερικά βόδια και φοράδες, τους εφέστιους Θεούς από το σπιτικό τους και κανένα περίεργο άγαλμα, αν έχει μείνει κανένα στα ιερά τους…».

    Aριστείδης


    http://egolpio.wordpress.com/2009/09/06/rassias/#more-2985

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΗΛΘΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ;
    ===========================================


    Υπάρχουν πολλοί πού δυστυχώς δέν έχουν καταλάβει ακόμη, γιατί από την Εβραϊκή φυλή βγήκε ο Θεάνθρωπος Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, ο Σωτήρας τού κόσμου, καί μάς λένε κάθε τόσο "τί δουλειά έχουμε εμείς με την Εβραϊκή θρησκεία, Εβραίοι θα γίνουμε; ( άσε πού καί οί ίδιοι οι Εβραίοι δεν πιστεύουν στόν Χριστό σήμερα...)

    Γιατί όμως από τούς Εβραίους ήλθε ο Χριστός; Δέν μπορούσε να έλθει πχ. από τούς Γερμανούς, τούς Ελβετούς, τούς Αφρικανούς , καί δεν ξέρω από ποιούς άλλους;

    Υπάρχει βέβαια απάντηση!

    Επειδή λοιπόν η φυλή τών Εβραίων ήταν η μόνη φυλή τού κόσμου πού παρ΄ όλες τίς αθλιότητές της, κράτησε τήν θρησκεία τών πατέρων της, αρχής γενομένης από τήν Δημιουργία τών πρώτων ανθρώπων από τον Θεό-Δημιουργό, την Έξωσή τους από τον αρχαίο Παράδεισο, φθάνοντας ώς την εποχή τού Χριστού, καί επειδή δεν έπεσε σε πολυθεϊα καί ειδωλολατρεία στόν βαθμό καί στήν έκταση πού έπεσαν όλα τα άλλα έθνη, γι΄ αυτό επέτρεψε ο Θεός να έλθει από αυτή την φυλή καί ο Σωτήρας τού Κόσμου;

    Παρ΄ όλα λοιπόν τα σκαμπανεβάσματά τους, κράτησαν την θρησκεία τους συνεχώς, αρχίζοντας από τον Δημιουργό Θεό, τόν Αδάμ, Αβραάμ, Ισαάκ, Μωϋσή ( με 10 εντολές ), Δαβίδ, κλπ, μέχρι πού στό γενεαλογικό δένδρο τους έρχεται τέλος καί ο Χριστός.

    Ο Χριστός δεν υπήρξε ένα τυχαίο πρόσωπο, αλλά ήταν προφητευμένος 800 καί 1000 χρόνια νωρίτερα ( μέχρι καί το ότι θα γεννηθεί στήν Βηθλεέμ, θα κάνει πολλά θαύματα, καί τέλος θα σταυρωθεί ανάμεσα σε 2 κακούργους τα δε ιμάτιά του θα τα παίξουν σε κλήρους οί στρατιώτες, κλπ-κλπ, κι΄ ένα σωρό άλλες προφητείες για το πρόσωπό Του…)

    Αφού λοιπόν οί Εβραίοι υπήρξαν το μόνο Έθνος πού κράτησε τίς εντολές καί τίς Παραδόσεις του Θεού, από ποιό άλλο έθνος δηλαδή θα έπρεπε να γεννηθεί ο Χριστός ώστε να μή είναι Εβραίος;

    Από τούς Ελβετούς; τούς Ρώσους; τούς Έλληνες; αφού όλοι αυτοί ήσαν ειδωλολάτρες!

    Πώς λοιπόν θα ερχόταν από αυτούς ο Χριστός;

    Μή βλέπουμε λοιπόν κάποια θέματα επηρεασμένοι από μία νεοειδωλολατρεία αλλά να τα εξετάζουμε και από μία λογική τών πραγμάτων...

    Αττικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφετε "Από τούς Ελβετούς; τούς Ρώσους; τούς Έλληνες; αφού όλοι αυτοί ήσαν ειδωλολάτρες!" --> Γιατί μισείτε σαν Ιαχωβίτης και τοιχολάτρης τους Έλληνες τόσο πολύ;

      Διαγραφή
  24. Ειρηνη Υμιν

    Υπομονη, ετι ολιγον τι και πολλα θα αποκαλυφθουν. Ο ΣΩΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΙΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ. ΚΑΙ Ο ΕΛ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΠΕ ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΜΟΥ ΕΣΤΙ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΡΩΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΠΠΟΛΩΝΟΣ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ. Λοιπον, εχει επελθει το διαιρει και βασιλευε στον Ελληνισμο και στον Χριστιανισμο. Προδοτες υπηρχαν απο την αρχαιοτητα και στην Ελληνικη επικρτατεια, αλλωστε ποσοι 'ελληνες' δεν γονατισαν στον Ξερξη οταν ηλθε να καταστρεψει την Ελ-λας, ο Ξερξης που δεν ηταν τιποτα αλλο απο τον ενσαρκωμενο ξεπεσμενο Δια;(Ηροδοτος) Ο αγαπημενος μου Ιησους Χριστος γεννηθηκε εκει που επρεπε και ας μην ξεχναει κανεις την Δεκαπολη ολες Ελληνικοτατες πολεις, οτι η Παναγια ΜΑΡΙΑ Ελληνικης καταγωγης, το ιδιο και ολοι οι Αποστολοι, πλην του ιουδα του προδοτη. Ακομη και τωρα υπαρχουν προδοτες εν Ελλαδι, και στην εκκλησια του Χριστου, αλλα οπωε ειπε και ο φιλος μου ο Παισιος, θαρθει καιρος που η Παναγια θα καθαρισει τα μοναστηρια της. Οσοι διαβαζουν την Αποκαλυψη του Ιωαννου, καταλαβαινουν πλεον οτι ουχο ο γαρ καιρος εγγυς, αλλα ο καιρος γαρ εγγυς.

    Εν Αρχη Ην Ο Λογος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλα μου φαινεται κάποιοι δεν καταλαβαν τιποτα!!! Καλα ρε τι 12θεο και παπατζιλικια συνεχιζετε να πιπιλάτε? δεν πήρατε χαμπάρι αυτά που παραδεχτηκε ο 12θειστης "μεγαλος επιστημονας" Φουράκης? Υπάρχει και βίντεο "εχθρος εκ των εσω" στο youtube στο οποιο κάνει την εξης αποκάλυψη λίγο καιρό πρίν πεθάνει : Ολοι εμείς που υποστηρίζαμε το 12θεο ενάντια στην ορθοδοξία είμαστε ή μασονοι πράκτορες, η πληρωμένοι απο αυτούς ή πλανεμένοι !!! Τι αλλο θέλετε να καταλάβετε την παγίδα που σας εχουν στησει οι σιωνιστές για να χωριστείτε απο τον ορθόδοξο κλήρο? Ο Θεος να σας φωτίσει... Ανοιξτε και κανα σωστο site οπως Ο.Ο.Δ.Ε. να μάθετε τα πάντα για τις αιρέσεις και τους πονηρούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, Ο ΙΑΧΟΒΙΤΙΣΜΟΣ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Η χρήση της μη-ελληνικής λέξης Αλληλούϊα απορρίπτεται!
    «αλληλούϊα» hallelu-Jah) = «δόξα στον Ιαχωβά»!
    Η καθιέρωση του 30.11.382 πρέπει να έρθει στο τέλος της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιαχωβας στα εβραικα σημαινει θεός. Και Εφοσον σαν ορθοδοξοι υπακουμε στην ορθοδοξη παραδοση και εφοσον η εκκλησια μας δεν εχει προβλημα με αυτο δεν υπαρχει λόγος να το αλλαξουμε.Θα μπορουσαμε να το λεμε στα ελληνικα αλλα αφου ειναι ετσι δεν πειραζει.

      Διαγραφή
    2. Ιαχωβας δεν σημαινει θεός, ειναι το ονομα μιας θεοτιτας των αραβικων λαών. Εμεις οι Σαν Ελληνες υπακουμε την ελληνικη παραδοση και δεν υπαρχει λόγος να το αλλαξουμε, Ελληνες ειμαστε με τον υψιλοτερο πολιτισμο της ανθροποτητας. Πρεπει να κανουμε ολοι μας μια μεγαλη προσπαθια, εφοσον αγαπαμε τοσο πολυ την αγια μας πατριδα και την παραδοση μας, για να σηνηθησουμε ξανα της ελληνικες ονομασιες, και τα ονοματα των ημερων.

      Η καθιέρωση του 30.11.382 πρέπει να έρθει στο τέλος της!
      Τοτε αρχησε το μεγαλο απαγορευην για τους Ελληνες.
      Ας θημηθουμε και λιγο αυτα που μαθενουμε στα σχολεια και Πανεκπαιδευκτηρια, τους αγιους τοπους του Ελληνισμου.

      Διαγραφή
  28. ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ αγαπητοι αναγνωστες φρονω πως η ιστορια και ειδικα ιστορια ενος εθνους ειναι σαν ενα κυτταρο η ζωντανος οργανισμος που μεταλλασεται συνεχως για να πετυχει την επιβιωση του καθως και την διαιωνιση του.Ο ελληνισμος απο την αρχαιοτητα ερχοταν με εναν μυστικιστικο τροπο σε επαφη με τον αληθινο θεο που σημερα υμνει η ελληνορθοδοξη εκκλησια μας αποδεικνυοντας οτι ο ευλογημενος τοπος που λεγεται Ελλας ειναι γεματος με την χαρη του θεου και ετσι φωτισε στον αρχαιο σκοτως που επικρατουσε σε ολο τον γνωστο κοσμο με αξιες παναθρωπινες και διαχρονικες που με θεια πνοη εκφυσησε ο Κυριος τους αρχαιους Ελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ελλας Ελλήνων επαρκή.

    Ο Ελλην γνωρίζει τον αληθινό Θεό του.
    Εινε εκείνος, που κάποτε τον έδωσε κάτι, την γραμματική, την ρητορική, την διαλεκτική, την αριθμητική, την γεωμετρία, τιν μουσική και την αστρονομία, και έτσι τον έκανε μοναδικό και ανεπανάληπτο σε αυτό τον κόσμο.

    Το Ιαχοβητήριο του έδωσε πάνω από 1000 χρόνια πνευματική φυλακή, του απαγόρεψε και το να λέγετε Ελλην, του απαγόρεψε στην ονοματοδοσία να δόση τα τέκνα του Ελληνικά ονόματα (και ο Μίκης Θεοδωράκης το ανάφερε για το εαυτό του), κλπ.

    Νομίζω ότι ο Ελλην θα μπορέση να αναπτύχθη καλύτερα χωρίς το ιαχοβητήριο.

    Κουράστηκε πλέον να δοξαζη έναν ξένο θεό και να δοξαζή μια ξένη χώρα Ισραήλ, η οπία είτανε πάντα υποαναπτιγμένη δίπλα στον Ελλην.

    Δεν θέλη πλέον να ψελνη το Αλληλούια = Δόξα τον ΙΑΧΟΒΑ.

    Αυτά απάνω μου τα είπανε πολα άτομα, αλλά δεν τολμουνε να μιλήσουνε, τόσο χαμηλά πέσανε σαν Έλληνες.
    Θέλουνε να βρεθούνε πάλι στην οδό της προόδου, και έχουνε κάθε βάση, προετιμασμένη από τους προγόνους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΠΟΣΟ ΣΕ ΘΑ ΣΥΜΠΟΝΩ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙΣ ΤΟΝ ΓΛΥΚΗΤΑΤΟ ΙΗΣΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ..ΟΥΤΕ Ο ΔΙΑΣ ΘΑ ΣΕ ΣΩΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΗΡΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ...ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ .ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΖΩΗ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΤΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ.ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΘΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ "ΝΑΙ" ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ.ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ...Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑΕΙ..ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 324 μ.ν.χ.
    Ο ρωμαίος αυτοκράτορας Φλάβιος Βαλέριος Κωνσταντίνος,λεηλατεί το περίφημο Μαντείο του Διδυμαίου Απόλλωνα στηνΙωνία, και θανατώνει με βασανιστήρια όλους τους ιερείς του.
    326 μ.ν.χ.
    Ο Κωνσταντίνος καταστρέφει ολοκληρωτικά το ιερό τουΑσκληπιού στις Αιγές της Κιλικίας.
    330 μ.ν.χ.
    Ο Κωνσταντίνος κλέβει όλους τους θησαυρούς και τααγάλματα που βρίσκονται μέσα στα Ελληνικά ιερά για ναδιακοσμήσει την Κωνσταντινούπολη. Τον ίδιο χρόνο οχριστιανικός όχλος, καίει στο Bayeux το ιερό του Βελλενού –Απόλλωνα και λυντσάρει τους ιερείς του.
    335 μ.ν.χ.
    Ο Κωνσταντίνος καταστρέφει δεκάδες εθνικούς ναούς στηΜικρά Ασία και Παλαιστίνη ενώ διατάζει τη σταύρωση(!)όλων των εθνικών επιστημόνων, φιλοσόφων και ιερέων.Τότε μαρτύρησε και ο νεοπλατωνικός φιλόσοφος Σώπατρος.Ακολουθούν καταστροφές ελληνικών ναών και στη θέσητους κτίζονται χριστιανικές εκκλησίες.
    337 μ.ν.χ.
    Ο Κωνσταντίνος, από τους πρώτους καταστροφείς τουελληνικού πνεύματος, παιδοκτόνος και συζυγοκτόνοςπεθαίνει και η εκκλησία για το θεάρεστο(!) έργο του,ανακηρύσσει αυτόν και τη μητέρα του Ελένη Αγίους καιΙσαποστόλους.
    341 μ.ν.χ.
    Ο αυτοκράτορας Κωνστάντιος θέτει εκτός νόμου τοελληνίζειν και την άσκηση της μαντικής τέχνης. ΠολλοίΈλληνες είτε εκτελούνται, είτε φυλακίζονται.
    353 μ.ν.χ.
    Ο Κωνστάντιος απαγορεύει τη λατρεία και την προσφοράθυσίας επί ποινή θανάτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ... ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΑ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ... ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ... ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ "ΦΙΛΟΙ" ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ; ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΛΛΟΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΝ ΑΝΟΗΤΟ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΕΛΠΙΖΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γρήγορη προσφορά δανείου χρήματος μεταξύ σοβαρών ατόμων
    Ψάχνετε για χρηματοδότηση είτε για να αναβιώσει σας
    είτε για την υλοποίηση ενός έργου, είτε για να σας αγοράσει ένα
    διαμέρισμα, αλλά οι τράπεζες σας ρωτούν με όρους που είστε
    δεν μπορεί να γεμίσει. Μην ανησυχείτε περισσότερο για εσάς, είμαι ιδιαίτερα
    Δέχομαι δάνεια από 2.000 έως 5.000.000 ευρώ σε όλους τους ανθρώπους
    να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Επιπλέον, το επιτόκιο είναι
    3%. Είτε χρειάζεστε χρήματα για άλλους λόγους? προχωρήστε
    να μην επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες μέσω ταχυδρομείου: NICOLAPAPOULA@GMAIL.COM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.