19 Νοε 2009

ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ Ι΄

Στο προηγούμενο άρθρο , όπως θα θυμάστε , κάναμε λόγο για την «Μετάφραση του Νέου Κόσμου» που χρησιμοποιούν οι Μ.τ.Ι. όταν θέλουν δήθεν να μελετήσουν και να «σπουδάσουν» την Αγία Γραφή. Τα όσα γράψαμε είναι ελάχιστα μπροστά στο μέγεθος της τραγικότητας αλλά και της ύβρεως του λόγου του Θεού που εκδηλώνει η εταιρεία Σκοπιά.

Και ότι έτσι έχουν δυστυχώς τα πράγματα , τούτο το αποκαλύπτουν πρώην σημαίνοντα στελέχη της Σκοπιάς. Το φανερώνουν άνθρωποι που οι ίδιοι ομολογούν ότι ήταν οπαδοί της σατανικής αυτής αιρέσεως, και οι οποίοι από την γέννησή τους ανατράφηκαν μέσα σε καθαρώς χιλιαστικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι αυτοί τώρα ,όχι απλώς αποκαλύπτουν τα όσα συμβαίνουν , αλλά εκθέτουν την εταιρεία και τους αυτοχαρακτηριζόμενους Μ.τ.Ι. ως διαστρεβλωτές των Αγίων Γραφών.

Μια τέτοια περίπτωση ιδιαίτερης βαρύτητας μας παρουσιάζει ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Γεωργόπουλος, Δρ.Θ. , σε πρόσφατη σύντομη μελέτη του με τίτλο: «Η μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ) της Αγίας Γραφής των Μ.τ.Ι.». Οι υπεύθυνοι της εταιρείας , διακηρύσσουν ευκαίρως ακαίρως , ότι η μετάφραση αυτή «προσφέρει μια έγκυρη και κατανοητή μετάφραση του ιερού κειμένου σε σύγχρονη γλώσσα». Και ότι η μετάφραση αυτή «έγινε απ’ ευθείας από τα Εβραϊκά , Αραμαϊκά και Ελληνικά στη σύγχρονη Αγγλική από μια επιτροπή χρισμένων μαρτύρων του Ιεχωβά».(Ερώτηση: Ποιός άραγε έχρισε και ποιους και με τι; Άλλο ένα αναπάντητο ερώτημα για την πολυεθνική εταιρεία Σκοπιά).

Έρχεται όμως τώρα ο Γερμανός Günther Pape, που γεννήθηκε από γονείς χιλιαστές και από μικρό παιδί ακολουθούσε τους γονείς του στο προσηλυτιστικό τους έργο , υπήρξε δε για πολλά χρόνια κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας Σκοπιά στη Γερμανία, να διαψεύσει τους ισχυρισμούς τους σχετικά με τη μετάφραση αυτή.

Ο Pape , αποκαλύπτει ότι από τα πέντε μέλη της μεταφραστικής επιτροπής, τα τέσσερα δεν είχαν καμμία ειδική επιστημονική θεολογική, φιλολογική ή γλωσσολογική κατάρτιση, ούτε και πτυχίο κάποιας επιστημονικής σχολής! Το πέμπτο μέλος , ο Frederick William Franz , που διετέλεσε και πρόεδρος της εταιρείας Σκοπιά , φοίτησε μόνο δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο του Cincinatti χωρίς να λάβει βέβαια πτυχίο. Όταν κάποτε κλήθηκε να μεταφράσει από τα Εβραϊκά ένα στίχο του β΄ κεφ. της Γεννέσεως , δήλωσε αδυναμία!

Ώστε η περίφημη μεταφραστική ομάδα (οι κεχρισμένοι , αυτοί που αποτελούν την κορυφή του «αγωγού του Θεού»), ήταν απόλυτα ανεπαρκής, άπειρη και εντελώς άσχετη με το έργο της μεταφράσεως.

(Είμαστε βέβαιοι ότι τις πραγματικότητες αυτές τις αγνοούν παντελώς όσοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις των Μ.τ.Ι.. Τις αγνοούν διότι ουδέποτε επιτρέπονται τέτοιου είδους συζητήσεις είτε κατ’ ιδίαν , είτε εντός των συνάξεών τους. Αγνοούν τις αλήθειες αυτές διότι πάνω από τις κεφαλές τους κρέμεται η φοβερή «δαμόκλειος σπάθη» της αποκοπής από την οργάνωση. Μια τέτοια όμως αποκοπή , οπωσδήποτε θα σηματοδοτούσε την ελευθερία της συνειδήσεώς τους και όχι μόνο...)
Και το χειρότερο σε σχέση και πάλι με την ομάδα των «σοφών και κεχρισμένων» μεταφραστών.

Η ομάδα κακοποίησε συνειδητά και διαστρέβλωσε απαράδεκτα πλείστα όσα αγιογραφικά χωρία , ώστε από αυτά να συνάγεται ότι οι χιλιαστικές διδασκαλίες, ότι δηλ. ο Κύριος Ιησούς Χριστός είναι κτίσμα και όχι Θεός ομοούσιος προς τον Πατέρα , και τόσες άλλες κακοδοξίες , ότι είναι ορθές.

Ο Pape πολύ εμφαντικά και με το δικαίωμα που έχει , ως πρώην σημαίνον στέλεχος της εταιρείας , τονίζει τη σκόπιμη διαστρέβλωση του ιερού κειμένου και την πλήρη αναξιοπιστία της ΜΝΚ της Αγίας Γραφής των μαρτύρων της Σκοπιάς .

Πράγματι, όσο και αν προσπαθούν να κρύψουν τους δόλιους σκοπούς τους οι υπεύθυνοι της εταιρείας , τόσο από τα θύματά τους , όσο και από όσους προσπαθούν να προσηλυτίσουν , δεν το επιτυγχάνουν. Αποκαλύπτονται συνεχώς και αυτό που τελικώς κατορθώνουν είναι να εισπράττουν την χλεύη και την περιφρόνηση του Χριστιανικού κόσμου, αλλά και την αγανάκτηση των πρώην οπαδών τους , για τα τόσα έτη που έχασαν , και για την τόση ζημιά που οι ίδιοι υπέστησαν αλλά και που προξένησαν σε απλοϊκούς ανθρώπους οι οποίοι δεν γνώριζαν την αλήθεια.

Παρακαλούμε τους Μ.τ.Ι. να προσέξουν τα όσα καταγγέλονται , και αν πιστεύουν ότι τους αδικούμε και διαθέτουν την τόλμη και κυρίως την αλήθεια, να απαντήσουν και να αντικρούσουν την ιστορική πραγματικότητα και τα επιχειρήματα που τους παρουσιάζουμε.

(Συνεχίζεται).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.