17 Ιουλ 2021

"Ἡ ἐμπέμβασή Του δὲν θὰ ἀργήσει καὶ θὰ εἶναι ἠχηρὴ σὲ ὅλο τὸν πλανήτη"

Γέροντος Εὐγενίου, Ξενοφωντινὴ Σκήτη - Ἅγιον Ὅρος
Ἀγαπημένοι μου ἀδελφοὶ, μικρὸ καὶ εὐλογημένο ποίμνιο, γιατί ταράσεστε, γιατί φοβᾶσθε! Τόσοι πατέρες μιλήσανε, τόσοι πατέρες κάθε μέρα προσεύχονται μὲ δάκρυα στὸν γλυκύτατο Ἰησοῦ μας γιὰ τὶς ἁμαρτίες μας. Δὲν θὰ μᾶς ἀφήσει ὁ Χριστὸς καὶ γιὰ τὰ παιδιὰ δὲν θὰ τὸ ἐπιτρέψει. Ἐδῶ δὲν εἴμαστε πάντα κοντά σας; Ἡ Προσευχὴ εἶναι τὸ μεγαλύτερο ὅπλο μας. Ὁ Γέροντας Εὐθύμιος δὲν μᾶς στήριξε; Ἡ Γερόντισσα Γαλακτία; Ὁ Ἡγούμενος Γέρων Παρθένιος; Ὁ Γέρων Φιλόθεος; Ὁ παπὰ Στέφανος Ἀναγνωστόπουλος; Καὶ τόσοι ἄξιοι πατέρες. Τί φοβάσθαι; Ξεχάσατε πού σᾶς εἶπα ὅτι... ἀδελφοὶ στὴν μικρή μας ἀλλὰ εὐλογημένη καλύβα πέρασαν κορονοιό! Καὶ δὲν ἔλλειψα οὔτε στιγμὴ ἀπὸ τὸ προσκεφάλι τους! Καὶ ἤθελε ἡ γλυκειά μας Μητέρα, ἡ Παναγία, οὔτε νὰ κολλήσω οὔτε νὰ πεθάνω! Ποῦ εἶναι ἢ Ἀνδρεία μας; Ποῦ εἶναι ἡ ἀγάπη μας γιὰ τὸν Χριστό μας; Ναί, δυσκόλεψαν οἱ πρόδρομοι τοῦ ἀσεβοῦς ἀντιχρίστου τὰ πράματα γιὰ τοὺς ἀνρθώπους, ὅμως ὁ Κύριος θὰ τοὺς συντρίψει. Ἀπὸ ἐμᾶς θέλει παλικαριά, θέλει πίστη καὶ ὑπομονή. Δὲν εἶσθε μόνοι. Ἔχετε ἐμᾶς καὶ ἐμεῖς εἴμαστε ἕτοιμοι νὰ πεθάνουμε γιὰ τὴν Ἀγάπη τοῦ καλοῦ Θεοῦ. Δὲν θὰ μᾶς ἐγκεταλείψει ποτέ! Ἡ ἐμπέμβασή Του δὲν θὰ ἀργήσει καὶ θὰ εἶναι ἠχηρὴ σὲ ὅλο τὸν πλανήτη. Δὲν θὰ προλάβουν γιὰ τὰ παιδιά, γιατί αὐτὰ εἶναι ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν. Λοιπὸν ἀδελφοί μου, Πίστη καὶ Ἀγάπη καὶ Ὑπομονή! Ἡ Παναγιὰ μας εἶναι κοντά μας καὶ ὅλοι οἳ Ἅγιοι... θὰ τὸ ζήσετε… καὶ μὴν ξεχνᾶτε ὅτι ὁ διάβολος καὶ οἱ διαβόλοι του ὅλους τούς ἐξαγοράζουν, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ…

14 σχόλια:

  1. Με προβληματίζει η στάση της μονής Ξενοφώντος στο ουκρανικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πατήρ δεν ανήκει στην Μονή Ξενοφώντος. Είναι από την Ξενοφωντινή Σκήτη, έχει κελλί. Επομένως είναι εξαρτηματικός Μοναχός της Μονής Ξενοφώντος.
      Καμία σχέση με την γραμμή του Μοναστηριού

      Διαγραφή
    2. Έτσι ακριβώς 9.12 μ.μ. Διότι μου το προώθησε κάποιος αδελφός ως ξενοφωντινή άποψη - κοινοποίηση, αλλά του επέστησα την προσοχή, βάσει της συνολικής στάσης της Μονής Ξενοφώντος στα οικουμενιστικά δρώμενα. Δεν μπορεί λοιπόν ή τέλος πάντων είναι δυσκολο αυτή η Μόνη εκ των πραγμάτων να κάνει τέτοια "παράκαμψη" του δρόμου που έχει χαράξει.

      Διαγραφή
  2. Αυτα τα "θα επεμβρι ο Θεος" τα ακουω 12 χρονια τωρα. Ξεκινησαν με το που ξεκινησαν τα μνημονια και συνεχιζονται : να σε 6 μηνες, τον Μαϊο, τον Σεπτεμβριο, να η πολιτειακη ανωμαλια, να η εναρξη του μεγαλου πολεμου στην Συρια... δεν εχουν τελος "οι επεμβασεις του Θεου".
    Παντως ειναι πολυ βολικο να σκεφτομαστε "θα επεμβει ο Θεος", οποτε εμεις δεν χρειαζεται να κανουμε κατι. Κανουμε την προσευχη μας και "θα επεμβει ο Θεος".
    Βαρια κουβεντα : μεχρι που μπορει να ειναι βαλτοι; αφελεις; οσοι το λενε αυτο, σκεφοτομαι φωναχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο κατά τα ανθρώπινα, αλλά για τον Θεό δεν υπάρχει ο χρόνος και η δημιουργία του δεν είμαστε μόνο εσύ κι εγώ. Ανυπομονούμε σαν δέσμιοι του χρόνου, αλλά να, για παράδειγμα, είδες τι έγινε εχθές στην Γερμανία. Ή δεν ξέρουμε τι θα ξημερώσει αύριο. Οπωσδήποτε όμως συμφωνώ πως, πέρα από την πίστη και την προσεχή, χρειάζεται και η ομολογιακή στάση. Η αντίσταση στο κακό. Με αγάπη Χριστού!
      ΑΜΑΣΕΥΣ

      Διαγραφή
    2. Να μού περάσει από το μυαλό...
      σαν αφελής που είμαι...

      πώς...οι προσευχές τινών...
      αναβάλουν τήν πραγματοποίηση
      τών γεγονότων

      αφού... όσο μεγαλύτερη η μετάνοια

      τόσο ελαφρύτερα τα γεγονότα...

      και άρα αυτή η αναβολή γίνεται
      λόγω της δικής μας στασης...;

      ...ή θα θεωρηθεί...
      ...βλακεία ...
      ...σοφιστεια...
      ...αγυρτία...

      και...εσχάτη προδοσία...;




      Διαγραφή
  3. τώρα αν αυτοί που γράφουν είναι Χριστιανοί... ο Θεός και η ψυχή τους...ας διαβάσουν λίγο Π.Δ. και Κ.Δ. για να δουν πώς ο Θεός επεμβαίνει και πως αναβάλει την επέμβασή Του.. πότε επεμβαίνει και πότε αναβάλλει... και ας γυρίσουν πλευρό αν νομίζουν ότι χωρίς μετάνοια θα αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράματα... ειδικά ο κύριος που τα ακούει 12 χρόνια αυτά... αντί να κλαίει που συνεχώς αναβάλλονται γιατί μάλλον ο Θεός αυτόν περιμένει να διορθωθεί μου κάθεται και περιπαίζει την μακροθυμία του Θεού... ας είναι... κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ακόμη και όταν το κακό έρθει έξω από τη πόρτα του σπιτιού τους... συνεχίζουν να βλέπουν tv...Περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη αδελφέ, μήπως δεν το διατύπωσα σωστά.

    1. Μακάρι να είναι η δική μου αμετανοησία ο λόγος που αναβάλλει ο Θεός την επέμβασή του και η μετάνοια όλων των άλλων να είναι δεδομένη (πχ η δική σου που κάνεις αυτό το σχόλιο). Θα προσπαθήσω λοιπόν περισσότερο μήπως δει ο Θεός και σε μένα μετάνοια, οπότε να κάνει την επέμβασή του...

    2. Εγώ δεν αναφέρομαι στο τι κάνει ο Θεός, αλλά στο τι λένε οι διάφοροι "προφήτες" και "προφητολόγοι" που έχουν κυριολεκτικά αφηνιάσει να διαδίδουν προφητείες, να φτιάχνουν video στο youtube, να συρράπτουν ηχητικά, να κάνουν ομιλίες, να γράφουν κείμενα και ενώ δίνουν χρόνους και καιρούς που θα γίνει η "επέμβαση του Θεού" (δυστυχώς, κακώς, ατυχέσταστα, σχεδόν Ιεχωβαδίστικα), να πέφτουν διαρκώς έξω... Η αποτυχία των "χρόνων και καιρών" είναι δικαίωσή τους; Είναι επιβεβαίωση ότι είχαν δίκιο και ο Θεός απλά "ανέβαλε" την επέμβασή του;
    Σκέψου όμως πόσο κακό κάνουν οι "χρόνοι και οι καιροί" στους Χριστιανούς που αντί να οργανωθούν, να φτιαχθεί μια σωστή, υφιής αντίδραση, "επαναπαύονται" στην επέμβαση του Θεού, την οποία βλέπουν τελικά να μην έρχεται και βυθίζονται στην απογοήτευση.
    Και μην μου πεις ότι δεν είσαι γνώστης της "πολιτειακής ανωμαλίας", "της εξαφάνισης του Κορονωνιού μέσα στον Μάϊο", της έναρξης του παγκόσμιου πολέμου εάν τα γεγονότα αρχίσουν από την Συρία" και πλείστων όσων άλλων !!!

    3. Προσωπικά "επέμβαση του Θεού" θεωρώ πως είναι και η "μη επέμβαση". Εάν μας αξίζει να μείνουμε χωρίς επέμβαση, γιατί θέλουμε σώνει και καλά να επέμβει;;; Πες μου έναν λόγο να επέμβει σήμερα που να μην ίσχυε τότε που δεν επενέβη : το 1453. Πόσο "καλύτεροι" είμαστε σήμερα από εκείνους τότε, που μας αξίζει να επέμβει ο Θεός; Θα έλεγα ότι σήμερα είμαστε χειρότεροι...

    Ας κάνει, σκέπτομαι, ο Θεός ότι θέλει, σίγουρα θα είναι το καλύτερο για εμάς. Ανθρωπίνως παρακαλάμε να μας λυτρώσει από το χάλι που ζούμε, είτε με επέμβαση είτε χωρίς επέμβαση, όμως αυτός ξέρει κι ας αφήσουμε τις "προφητολογίες", εκτός κι αν σε κάποιον μίλησε ο Θεός, του είπε τι θα γίνει, οπότε αυτός ο κάποιος να το δηλώσει ευθαρσώς και να βάλει και την υπογραφή του από κάτω.

    Το αρχικό και το τωρινό σχόλιο δεν το έγραψα έχοντας στον νου μου τον Γέροντα Ευγένιο. Δεν τον γνωρίζω και τον σέβομαι. Απλά αυτό το κείμενο του Γέροντα ήρθε κι "έκατσε" πάνω στα προηγούμενα κείμενα που χρόνια τώρα διαβάζουμε γύρω-γύρω.

    Δεν ξέρω εάν έκανα χειρότερα τα πράγματα με αυτά που έγραψα. Συγνώμη, δεν ξέρω πως αλλιώς να πω αυτό που σκέφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάρα πολύ καλά και συνετά μιλήσατε κ είπατε φωναχτά τις σκέψεις σας ! συμβαδίζουμε στις σκέψεις κι εγώ τα ίδια λέω κ μάλιστα μετά από χρόνια που διάβαζα γύρω, γύρω τις προφητείες αυτές που λέτε και ειλικρινά το μετανιώνω που έχασα τόσο χρόνο από την ενασχόλησή μου με τον Χριστό! Συμφωνούμε και καλό κουράγιο, η πλάνη έχει κατακυριέψει τον κόσμο και τους χριστιανούς, δυστυχώς! εύχομαι από αυτήν να μας προστατέψει ο Κύριος στις ώρες του πειρασμού, είναι γραμμένο στην Αποκάλυψη κ ερμηνεύεται από τον Μακαριστό π. Αθανάσιο Μυτιληναίο! η πλάνη είναι ο μεγαλύτερος πειρασμός όσο προχωρούμε στο τέλος την Ιστορίας και ήδη φαίνεται, βοά το διαδύκτιο...κι ο Κύριος να μας φυλάξει από αυτή και τους ψευδοπροφήτες που την προωθούν...

      Διαγραφή
    2. ἐνασχολήθηκες μὲ τὸν Χριστό;;;καὶ ἔχασες χρόνο;;ἀκοῦς τί λές;;

      Διαγραφή
    3. Εννοεί ασχολήθηκε με τις προφητείες κι έχασε χρόνο που μπορούσε να διαθέσει στην ενασχόληση του με τον Χριστό !!!
      "Έχασε τόσο χρόνο από την ενασχόληση του με τον Χριστο", όχι "η ενασχόληση του με τον Χριστό ήταν χαμένος χρόνος"...

      Διαγραφή
  5. Οι προφητείες λέγονται και κατανοούνται μέσω του Αγίου και όχι του κοσμικού πνεύματος.
    Επίσης προκαλούν ελπίδα και αγωνιστική διάθεση στους πιστούς. Ο καιρός αυτός είναι μεν καιρός μετανοίας αλλά είναι και προπαρασκευής. Τώρα ετοιμάζονται οι Μακκαβαίοι οι οποίοι με τις πρεσβείες της Θεοτόκου θα σηκώσουν το διαλυμένο έθνος στις πλάτες τους δια μέσου της χάριτος. Γιαυτό χρειάζεται πολύ υπομονή ώστε να ωριμάσουν τα πράγματα.

    Εντωμεταξύ η Παναγία του Βύρωνα κλαίει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι προφητείες λεγοντε προφητείες μετά που θα επαληθευτουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.