2 Μαΐ 2020

π. Ἀρσένιος Βλιαγκόφτης: «Μένουμε ἀσφαλεῖς» ξεπουλῶντας τὴν ἐλευθερία μας;



Ἐκπομπὴ μὲ τὸν π. Ἀρσένιο Βλιαγκόφτη ποὺ μεταδίδεται ἀπὸ τὰ κανάλια Atlas TV καὶ Αχελώος TV (Κυριακῇ 3 Μαΐου 2020)...

9 σχόλια:

  1. Ο αδελφός μου είναι γιατρός σε νοσοκομείο των Αθηνών. Νόσησε απο κορωνοιό και παρέμεινε σε καραντίνα άνω των 20 ημερών. Στις συζητήσεις που είχαμ μέσω Viber μου είπε μια νομίζω σοφή κουβέντα. Να διευκρινίσω ότι Κυπριακής καταγωγής όντες έχουμε και οι δύο έντονες τις μνήμες της εισβολής των Τούρκων στην ιδιαέτερη πατρίδα μας, του 1974. Λοιπόν μου είπε το εξής'' οι φίλοι μου έχουν αφήσει τα κόκκαλα τους στον Πενταδάκτυλο, εγώ επιβίωσα, ήλθα στην Αθήνα, σπούδασα έγινα γιατρός, παντρέυτηκα έκανα παιδιά έκτισα το σπίτι μου. Τους φίλους μους τους αναζητούν να τους αναγνωρίσουν με την μέθοδο του DNA. Στην ζωή όλα διορθώνονται, όλα γίνονται, μόνο οι νεκροί δεν επιστρέφουν". Με όλη τον σεβασμό στον γέροντα να μου επιτρέψει να πω ότι για να έχεις την ελευθερία σου προυοποθέτει ότι είσαι ζωντανός, και για να την διεκδικήσεις(αν κάποιος αποπειραθεί να στην στερήσει), και για να την χαίρεσαι. Επομένως αν είναι να πεθάνουμε για κάτι μεγάλο, κάτι που να ωφελεί την πατρίδα, ή οποιοδήποτε μεγάλο σκοπό χαλάλι. Αλλα να πεθάνουμε απλά και μόνο γιατί δεν έιχαμε την στοιχειώδη λογική να φυλακτούμε απο τον κορωνοιό, νομίζω δεν το θέλει ούτε ο Θεός. Εκτός αν επιζητούμε το ¨σφάξε με πασά μου να αγιάσω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις. Στοιχειώδη λογική είναι να μην κοινωνούμε. Αυτή είναι η διαφορά που έχεις εσύ και ο αφελφός σου με εμάς τους Ορθόδοξους.
      Εμείς έχουμε Πίστη!

      Διαγραφή
    2. Γιατρέ ,αν καταλάβεις κάποτε τον Σωκράτη γιατί δεν φοβόταν τον Θάνατο ,ενώ έτρεμαν οι μαθητές του και έκλαιγαν ,αυτός ένοιωθε έτοιμος να αποχωριστεί την "σάρκα" για να απελευθερωθεί κάπου αλλού το πνεύμα του ,ευρισκόμενος σε άλλο "πνευματικό " ύψος ,τότε θα καταλάβεις "το σφάξε με αγά μου να αγιάσω " .Ο Σωκράτης είχε "σπερματική " γνώση της μετά θάνατον ζωής ,η απόλυτη γνώση της μεταθανάτιας ζωής ,είναι τα τελευταία λόγια του "Πιστεύω", για να σου χαριστεί αυτό το "πνεύμα " πρέπει να υπάρχει ταπεινοφροσύνη και όχι αυθεντία.... Θα ακούσετε με τα αυτιά αλλά δεν θα καταλάβετε, θα δείτε με τα μάτια ,αλλά δεν θα νοιώσετε..

      Διαγραφή
    3. Δεν είναι γιατρός. Ο αδελφός του είναι γιατρός.

      Διαγραφή
    4. Το
      σφάξε με αγά μου
      ν'Αγιάσω

      οι Ορθόδοξοι
      το καταλαβαίνουμε
      πολυ σωστά
      ως

      Αγά,

      σου πετάω

      στά μούτρα

      πώς ότι και να μου

      κάνεις

      ζωή ή θάνατο

      ε γ ώ κ ε ρ δ ί ζ ω

      ε σ ύ χ ά ν ε ι ς ...


      Δυστυχώς οι αδερφοί μας
      που λατρεύουν πρώτα
      απ'όλα το ΕΥΡΩ
      αυτό δεν μπορούν
      να το καταλάβουν
      μ ε τ ί π ο τ α ...

      Χριστός Ανέστη!

      Διαγραφή
    5. Ο ΘΕΟΣ ΟΡΙΖΕΙ'
      ΖΩΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ.

      Διαγραφή
  2. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ

    Αυτό που είπε ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός απευθύνεται στον πρώτο σχολιαστή.

    ΕΊΠΕ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΜΑΣ ΙΗΣΟΎΣ ΧΡΙΣΤΌΣ.

    ίνα βλέποντες μὴ βλέπωσι καὶ ακούοντες μὴ ακούωσι μηδὲ συνώσι, (Ματθ. ιγ' 14).

    διότι αυτοί, ενώ βλέπουν τα θαύματά μου, δεν βλέπουν, και ενώ ακούουν την διδασκαλίαν μου, δεν την ακούουν δια να ωφεληθούν ούτε την ενοούν,

    ακοή ακούσετε καὶ ου μὴ συνήτε, καὶ βλέποντες βλέψετε καὶ ου μὴ ίδητε· (Ματθ. ιγ' 15).

    Θα ακούσετε με τα αυτιά σας και όμως δεν θα εννοήσετε και θα ιδήτε πολύ καλά με τα μάτια του σώματος, αλλά δεν θα ιδήτε με τα μάτια της ψυχής.

    Φαίνεται ποτέ δεν άκουσε τον Διδάσκαλο μας Κύριο ημών Ιησού Χριστό αυτά που μας δίδαξε:

    Μάρκ. η΄ 34

    Εἶπεν ὁ Κύριος· ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι.
    ὃς γὰρ ἂν θέλῃ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ σῶσαι, ἀπολέσει αὐτήν· ὃς δ᾿ ἂν ἀπολέσῃ τὴν ἑαυτοῦ ψυχὴν ἕνεκεν ἐμοῦ καὶ τοῦ εὐαγγελίου οὗτος σώσει αὐτήν.
    τί γὰρ ὠφελήσει ἄνθρωπον ἐὰν κερδήσῃ τὸν κόσμον ὅλον, καὶ ζημιωθῇ τὴν ψυχὴν αὐτοῦ; ἢ τί δώσει ἄνθρωπος ἀντάλλαγμα τῆς ψυχῆς αὐτοῦ;
    ὃς γὰρ ἐὰν ἐπαισχυνθῇ με καὶ τοὺς ἐμοὺς λόγους ἐν τῇ γενεᾷ ταύτῃ τῇ μοιχαλίδι καὶ ἁμαρτωλῷ, καὶ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐπαισχυνθήσεται αὐτὸν ὅταν ἔλθῃ ἐν τῇ δόξῃ τοῦ πατρὸς αὐτοῦ μετὰ τῶν ἀγγέλων τῶν ἁγίων

    Αλλά τι σημαίνει να σηκώνουμε τον σταυρό μας; Όπως οι κατάδικοι σήκωναν τον σταυρό τους μέχρι τον τόπο της θανατικής τους εκτελέσεως, με τη βεβαιότητα ότι σε λίγο θα πέθαιναν, έτσι κι εμείς: να ζούμε καθημερινά ως μελλοθάνατοι, έχοντας διακόψει οριστικά κάθε δεσμό με τη ζωή αυτή, με τον κόσμο, την αμαρτία, τον παλαιό εαυτό μας. Με την απόφαση κάθε στιγμή, αργά η γρήγορα, να πεθάνουμε.

    Χρήματα και περιουσίες μπορούμε να ανταλλάξουμε. Την ψυχή μας όμως αν την χάσουμε, χάσαμε τα πάντα, χάσαμε κάθε αγαθό, χάσαμε τον αιώνιο Παράδεισο, χάσαμε τον Θεό. Την ψυχή μας λοιπόν και τα μάτια μας! Την ψυχή μας και τη σωτηρία μας! Πάνω απ’ όλα, και πρώτα απ’ όλα!

    Πρώτα ο Θεός θα γράψω άλλο σχόλιο για τον Μέγα Αγωνιστή πατέρα Αρσένιο

    Ο ΘΕΌΣ ΜΑΣ ΈΔΩΣΕ ΔΎΟ ΑΥΤΙΆ ΚΑΙ ΈΝΑ ΣΤΌΜΑ. (Για να ακούμε δύο φορές και να ομιλούμε μία, εμείς δυστυχώς μόνο ομιλούμε και δεν ακούμε κανέναν).
    Καθίστε και ακούστε αυτή την ομιλία, ο άνθρωπος ωφελείται όταν ακούει και όχι όταν ομιλεί.

    Θα συνεχίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστός Ανέστη!

    Πιστεύω ότι ο ανώνυμος 2 Μαΐου 2020 - 12:21 μ.μ. δεν είναι καν υπαρκτό πρόσωπο, όπως και ο αδελφός που αναφέρει. Και ότι ο συντάκτης του εν λόγω σχολίου επικαλείται κυπριακή καταγωγή μόνο και μόνο για κερδίσει με την δική του πλευρά όσους συμφωνούμε με τον σεβαστό π. Αρσένιο.
    Γιατί να πιστέψουμε ότι είναι αληθινά τα όσα γράφει;

    Όποιος και αν είσαι, πάντως, αδελφέ, επίτρεψέ μου να σου θυμίσω ότι η Εκκλησία Του Χριστού, το σώμα Του Χριστού, για σαράντα μέρες μετά την Ανάστασή Του όρισε να μη λέμε χαιρετισμό, αλλά να δίνουμε την ασύλληπτη και νικήτρια κάθε λύπης πληροφορία: Ο Χριστός αναστήθηκε! (αυτό σημαίνει "Χριστός Ανέστη") Ο Χριστός υπερνικά τον θάνατο!
    Ακόμη, με όλη μου την ειλικρινή, χριστιανική αγάπη, άσε με να σου πω κάτι ακόμη: Για τον ορθόδοξο χριστιανό, δεν υπάρχουν νεκροί αλλά κεκοιμημένοι (εκτός από αυτούς που είναι χωρισμένοι από τον Ίδιο τον Ιησού Χριστό και εξ' αιτίας αυτής τους της απομάκρυνσης έχουν απονεκρωθεί, αφού ζουν μακριά από την πηγή της Ζωής).
    Τέλος, ο αληθινός αγωνιστής χριστιανός δεν απαιτείται να έχει βιολογική υπόσταση για να είναι ελεύθερος, διότι η ελευθερία αφορά την ψυχή μας πρωτίστως, που δεν πεθαίνει ποτέ! Είναι δώρο του Θεού που το πλήρωσε με το Τίμιο Αίμα Του και πρέπει να την διαφυλάξουμε ακόμη και με θυσία της βιολογικής μας ζωής.
    Αυτά ομολογεί η ζωντανή Εκκλησία του Χριστού όλον αυτόν τον καιρό, αδελφέ.
    Σου τα γράφω με αγάπη και πόνο.

    Α.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.