7 Μαρ 2020

Ὁμολογία πίστεως ἀπὸ τὴν λοιμωξιολόγο Ἑλένη Γιαμαρέλλου: «Θὰ κοινωνήσω μὲ πίστη στὸν Θεὸ ὅτι δὲν κολλάω κορωνοϊὸ»

«Ἀνήκω σὲ αὐτοὺς ποὺ θὰ πήγαιναν στὴν ἐκκλησία ἀλλὰ θὰ πρότεινα σὲ ἄτομα ἄνω τῶν 65 ἐτῶν ποὺ ἔχουν καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, διαβήτη, προβλήματα μὲ τὰ νεφρὰ ἢ σὲ ἀνοσοκαταστολή, μέχρι νὰ ἐξελιχθεῖ ἡ ἱστορία καὶ νὰ μὴν ἔχει γίνει διασπορὰ κρουσμάτων, νὰ παρακολουθοῦν τὴ θεία λειτουργία ἀπὸ τὸ σπίτι τους ἀπὸ τὴν τηλεόραση», δήλωσε στὸν Realfm 97,8 καὶ τὴν ἐκπομπὴ «Τεντιμπόηδες» μὲ τοὺς Μάνο Νιφλὴ καὶ Ἄκη Παυλόπουλο ἡ καθηγήτρια λοιμωξιολογίας στὸ Πανεπιστήμιο Ἀθηνῶν, Ἑλένη Γιαμαρέλλου. 

«Ἀδίκως ἔχει δημιουργηθεῖ ἕνα τέτοιο θέμα. Ἡ θεία κοινωνία εἶναι ἕνα μυστήριο, ὅταν πηγαίνεις νὰ λάβεις τὴ θεία κοινωνία δὲν τὴν παίρνεις ἀπὸ συνήθεια, τὴ λαμβάνεις γιατί εἶναι σῶμα καὶ αἷμα Χριστοῦ. Ἢ τὸ πιστεύεις καὶ κοινωνεῖς κανονικὰ ἢ δὲν τὸ πιστεύεις. Δὲν ὑπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Εἶμαι τελείως ἐναντίον αὐτῶν. Ἂν τὸ πιστεύουμε, δὲν προκαλοῦμε τὴν τύχη μας. Ἂν πιστεύω ὅτι αὐτὸ μπορεῖ νὰ μὲ μολύνει, τότε δὲν πιστεύω στὸ μεγαλύτερο μυστήριο. Τὰ ἄτομα ποὺ θέλουν νὰ κοινωνήσουν δὲν πρέπει νὰ...
φοβοῦνται ὅτι ἀπὸ τὴ θεία κοινωνία μπορεῖ νὰ μεταδοθεῖ ποτὲ μικρόβιο, τόνισε ἡ κ. Γιαμαρέλλου. 
Στὴν ἐρώτηση ἂν θὰ κοινωνοῦσε στὴν περίπτωση ποὺ στὴ θεία κοινωνία ὁ προηγούμενος πιστὸς εἶναι προσβεβλημένος ἀπὸ τὸν κορονοϊό, ἡ κ. Γιαμαρέλλου ἀπάντησε ὅτι «θὰ κοινωνήσω μὲ πίστη στὸν Θεὸ ὅτι δὲν κολλάω, ὅταν συμμετέχω σὲ ἕνα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σᾶς λέω αὐτὸ ποὺ θὰ κάνω γιὰ τὸν ἑαυτό μου καὶ τὸ πιστεύω γιὰ ὅλους». 
Ἀκοῦστε τὸ ἠχητικό:

16 σχόλια:

  1. Πρόκειται για κορυφαία λοιμωξιολόγο.
    Σε αντίθεση:
    κ. Τσίπρας: Να γίνει σύσταση από τον ΕΟΔΥ στην εκκλησία για τη Θεία Κοινωνία. iefimerida.gr 6-2-20
    κ. Πολάκης: «Χριστιανοταλιμπανισμός – Δεν μπορεί να σταματάμε καρναβάλια και οι πιστοί να μεταλαμβάνουν από το ίδιο κουτάλι»
    Από πότε οι αλειτούργητοι έχουν άποψη και για την Αγία Μετάληψη ; !
    Όταν μιλούν αυτοί οι δυό είναι σαν να ακούς «Κηρύγματα ηθικής από διευθυντές Οίκων Ανοχής»

    ΙΑΤΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TOΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΑΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ! ΕΠΡΕΠΕ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΜΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΡΗΣΜΕΝΑ ΜΕ ΣΠΥΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας,κα. Γιαμαρέλλου, πρώτα για την παρρησία σας και έπειτα επειδή είστε ειδική επιστήμονας. Ο δυνάμενος χωρείν, χωρείτω. Όσοι σάρκες, κρίμα, ας περιμένουν τους "αετούς και τα σαρκοβόρα"!Σας αντιχαιρετούμε, με την εν Χριστώ χαρά που μας δίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άκουσα τις τελευταίες ημέρες μέσα σε Ορθόδοξο Ναό στην Ελλάδα, ένα ιερομόναχο να ζητά δημοσίως από το Εκκλησίασμα, να ΜΗΝ φιλούν οι πιστοί το χέρι σε εκείνους τους κληρικούς (για να μην τους μολύνουν!).
    Τι κρίμα! Πόσο στενοχωρήθηκα! Οι κληρικοί που μιλούν παρόμοια, δεν έχουν καταλάβει ότι ο Θεός είναι Παντοδύναμος και ότι ο κάθε "κορωνοϊός" είναι δημιούργημα του Θεού και συνεπώς ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ
    από τον Δημιουργό του;

    * * *

    Ο Ορθόδοξος Πατριάρχης της χώρας Γεωργίας, μιλά για τον κορωνοϊό:

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/patriarxeia/patriarxio_georgias/o-patriarxis-georgias-gia-ton-koronoio

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ
    ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ.
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις δηλώσεις της κορυφαίας ιατρού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Είναι δυνατόν η κοινωνία του Θεού να γίνει αιτία ασθένειας η παραμικρής βλάβης;
    Είναι δυνατόν το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και Θεού μας να μολύνει το σώμα και το αίμα μας; Είναι δυνατόν καθημερινή εμπειρία δυό χιλιάδων χρόνων να συντριβεί από τον ορθολογισμό και την ψυχρή ρηχότητα της εποχής μας;
    Από αιώνες μεταλαμβάνουν οι πιστοί, υγιείς και ασθενείς, από το ίδιο άγιο ποτήριο και από την ίδια αγία λαβίδα, που ποτέ δεν πλένουμε, που ποτέ δεν απολυμαίνουμε, και ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάτι.
    Οι ιερείς των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ακόμη και των λοιμωδών, μεταλαμβάνουν τους πιστούς και με ευλάβεια καταλύουν τη Θεία Κοινωνία και μακροζωούν.
    Η Θεία Κοινωνία είναι ο,τι ιερώτερο ως Εκκλησία και άνθρωποι έχουμε, το μεγαλύτερο φάρμακο ψυχής και σώματος. Αυτό είναι και διδασκαλία και εμπειρία της Εκκλησίας μας.
    Όσοι δυσπιστούν στο θαύμα της Αναστάσεως του Κυρίου, όσοι ειρωνεύονται την εκ παρθένου γέννησή Του, όσοι αρνούνται την ευωδία των αγίων λειψάνων, όσοι περιφρονούν τα ιερά και όσια, όσοι βυσσοδομούν κατά της Εκκλησίας μας, όσοι ζητούν να εξαφανίσουν και το ελάχιστο ίχνος πίστης από τις ψυχές μας φυσικό είναι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να προσβάλουν και το ιερώτατο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας».
    Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος (από παλαιότερο κείμενο, όταν είχε ενσκήψει η λεγομένη «γρίπη των χοίρων»)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ιεροσυλία και να το κουβεντιαζουμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών ειναι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζω ότι το κείμενο της ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών γιατρών εκφράζει όλους τους Νοσοκομειακούς γιατρούς. Σίγουρα δεν είναι όλοι οι Νοσοκομειακοί γιατροί αντίχριστοι 9:39πμ.
      Οπως όταν ψηφίζουμε ένα κόμμα, όλες οι επιλογές του δεν εκφράζουν τους όλους ψηφοφόρους και αρκετές φορές πολύ λίγους μόνο...

      Εκκλησιαστικός

      Διαγραφή
  10. Να δεχτω αυτο που γραφεις 6:02 μ.μ.
    αλλα σε μια τοσο κρισιμη για τον τοπο μας κατασταση που εχει δημιουργηθει με τον κορονω'ι'ο και οχι μονο,δεν θα επρεπε η ομοσπονδια των γιατρων να δειξει μια πιο συνετη και πιο"χριστιανικη" σταση, δινοντας ελπιδα και συσπειρωνοντας τον κοσμο περισσοτερο,στο ΑΓΙΟ ΠΟΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ???
    Γιατι ακομα και τωρα ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΆ....Γι'αυτο αγαπητε εχουμε φτασει σαν κοινωνια και σαν εθνος στα σημερινα μαυρα χαλια,γιατι κοιταμε ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ και μετα την δηθεν πιστη μας,δεν ειμαστε αληθινοι χριστιανοι
    δεν εχουμε τις αρετες που επρεπε να εχουμε...τα προδωσαμε και τα ξεπουλησαμε ΟΛΑ αγαπητε 6:02 μ.μ. γι'αυτο σημερα εχουμε ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    τους εαυτους μας,τον προορισμο μας, τις αξιες μας,την ζωη μας,τον μελλον μας,και την ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ και οπως παμε θα χασουμε και την ΨΥΧΗ ΜΑΣ.
    Ευχομαι ο ΘΕΟΣ να μας λυπηθει,να μας ελεησει,και να αλλαξουμε μυαλα πριν μας"φαει"το μαυρο σκοταδι για παντα.

    Ιωαννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O υ δ ε π ο τ ε ακούστηκε η δημοσιεύτηκε είδηση για μετάδοση νοσηματος από τη θεία ευχαριστια : ο άρτος και ο οίνος μ ε τ α β α λ λ ο ν τ α ι σε μ α τ ω μ ε ν ε ς σ α ρ κ ε ς του Xριστου , είναι A σ υ λ λ η π τ ο για την A ν θ ρ ω π ι ν η λογική μ υ σ τ η ρ ι ο , δ ε το κατανοεί το π ε π ε ρ α σ μ εν ο μυαλό μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.