2 Φεβ 2020

Τὰ Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ Σωματεῖα Ἀθηνῶν διοργανώνουν Ἡμερίδα μὲ τίτλο: «Σύγχρονη Παιδεία καὶ Ἑλληνορθόδοξη Παράδοση» [Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020 καὶ ὥρα 5.00 μ.μ.]

Τα Ορθόδοξα Χριστιανικὰ Σωματεῖα Ἀθηνών αγρυπνωντας γιὰ τὸ κρίσιμο ζήτημα τῆς διαπαιδαγώγησης τῶν παιδιῶν μας στὰ Ἑλληνικὰ Σχολεῖα, ὀργανώνουν Ἡμερίδα μὲ θέμα τὴ διαχρονικὴ ἀλλοίωση τῆς Παιδείας μας. 
Ἐπὶ δεκαετίες ὁλόκληρες πολεμεῖται στὴ Χώρα μας ὁ Ἑλληνορθόδοξος χαρακτήρας τῆς Παιδείας μας. Ἡ Ἑλληνικὴ Γλώσσα, τὰ Θρησκευτικά, ἡ Ἱστορία ἔχουν ὑποστεῖ μεγάλες ἀλλοιώσεις. Ἐπίσης, γίνεται προσπάθεια νὰ ἐπιβληθεῖ ἡ «Σεξουαλικὴ Ἀγωγὴ» ἀπὸ τὴν προσχολικὴ καὶ τὴν πρώτη σχολική, ἀκόμη, ἡλικία, γεγονὸς ποὺ θὰ ἐπιφέρει τὴν ἠθικὴ ἀλλοίωση των παιδιῶν μας. Ἔτσι ἡ Οἰκογένεια ἀπομένει ἡ μοναδικὴ ἐλπίδα, γιὰ τὸν Ἑλληνορθόδοξο χαρακτήρα τῆς διαπαιδαγώγησης τῶν παιδιῶν μας. 
Γιὰ τὴν εὐαισθητοποίηση ὅλων μας, σχετικὰ μὲ αὐτὰ τὰ εὐαίσθητα θέματα, θὰ πραγματοποιηθεῖ Ἡμερίδα μὲ τίτλο: «Σύγχρονη Παιδεία καὶ Ἑλληνορθόδοξη Παράδοση», τὴν Κυριακὴ 9 Φεβρουαρίου 2020 καὶ ὥρα 5.00 μ.μ. στὸ Ξενοδοχεῖο Caravel (Λ. Βασιλέως Ἀλεξάνδρου 2, Ἀθήνα, στάση ΜΕΤΡΟ «Εὐαγγελισμός»). 
Κατὰ τὴ διάρκεια τῆς Ἡμερίδας θὰ ὑπάρξει παράλληλη δημιουργικὴ ἀπασχόληση μικρῶν παιδιῶν ἀπὸ παιδαγωγοὺς σὲ διπλανὴ αἴθουσα, γιὰ ὅσους γονεῖς ἐπιθυμοῦν νὰ παρακολουθήσουν τὴν ἐκδήλωση. 

Τὴν Ἡμερίδα διοργανώνουν... τὰ κάτωθι Ὀρθόδοξα Χριστιανικὰ Σωματεῖα (ἀλφαβητικά): 

Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη (Ε.ΡΩ.)
Ἕνωση Ἐπιστημόνων Γυναικὼν 
Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν 
Μητέρες Ἐπιστήμονες Πολύτεκνες 
Μουσικὴ Συντροφιὰ 
Πανελλήνια Ἕνωση Γυναικὼν 
Πανελλήνια Ἕνωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) 
Πανελλήνια Ἕνωση Φίλων τῶν Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.) 
Πανελλήνιος Ἕνωσις Γονέων «Ἡ Χριστιανικὴ Ἀγωγὴ» (ΓΕΧΑ) 
Πανελλήνιος Ὀρθόδοξος Ἕνωση (Π.Ο.Ε.) 
Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτικοῦ Ἀγώνα (ΠΑ.ΣΥ.Β.Α.) 
Σύλλογος «Ὁ Ἅγιος Νικόδημος ὁ Ἁγιορείτης» 
Σύλλογος Ὀρθοδόξου Ἱεραποστολικῆς Δράσεως «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» 
Σύνδεσμος Ὀρθοδόξων Γυναικὼν Εὐρώπης 
Συντονιστικὴ Φοιτητικὴ Ἕνωση Βορειοηπειρωτικοῦ Ἀγώνα (Σ.Φ.Ε.Β.Α.) 
Χριστιανικὴ Ἕνωση Ἐπιστημόνων (Χ.Ε.Ε.) 
Χριστιανικὴ Φοιτητικὴ Δράση (Χ.Φ.Δ.) 
Χριστιανικὴ Φοιτητικὴ Ἕνωση (Χ.Φ.Ε.) 
Χριστιανικὴ Ἕνωση Ἐκπαιδευτικῶν Λειτουργῶν (Χ.Ε.Ε.Λ.) 

Τὴν προσπάθεια ὑποστηρίζει: 
ἡ Ἀνωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ἑλλάδος (Α.Σ.Π.Ε.)

10 σχόλια:

  1. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!

    Γράφει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Ε. Βολουδάκης.

    https://www.agnikolaos.gr/articles/888-to-mathima-ton-thriskeftikon-kai-to-mathima-ton-politikon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη, αλλά ας λύσουν τα χριστιανικά σωματεία τα δικά τους προβλήματα πρώτα, που έχουν και πολλά, και μετά ας πάνε να λύσουν τα προβλήματα της παιδείας. Και αν θέλουν να τα λύσουν, πράγμα για το οποίο έχω τις αμφιβολίες μου, σίγουρα δε θα το κάνουν με ημερίδες. Οι ημερίδες είναι αυτό που κάναμε εδώ και 20+ χρόνια. Και είδαμε πόσο βοήθησαν.
    Κάνουν ημερίδα για να ευαισθητοποιηθούμε όλοι και να κάνουμε τι; Ποιο θέλουν να είναι το προϊόν της ευαισθητοποίησης; Να ευαισθητοποιηθούμε για χάριν της ευαισθητοποίησης; Έχουν κάποιο σχέδιο δράσης κατά νου ή πρόκειται για τις γνωστές βλακείες που το μόνο που κάνουν είναι να απογοητεύουν και να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λύσε εσύ τα δικά σου προβλήματα ανώνυμε 8:19 μμ και μετά θα έχεις σοβαρευθεί και δεν θα έχεις να πεις κακό λόγο για τα ορθόδοξα Σωματεία και τις καλές πρωτοβουλίες τους που αναλαμβάνουν, ενώ εσύ κοιμάσαι...!!

      Διαγραφή
  3. Εσείς που διαφωνείτε με την εν λόγω ημερίδα, μήπως έχετε να προτείνετε ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης κατά της εθνομηδενιστικής και αντιορθόδοξης "παιδείας" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και έχουμε.
      Να χτυπήσουμε το πρόβλημα στην ρίζα του:
      Δηλαδή, στο Κολυμπάρι, στο Ουκρανικό, στο Φανάρι και στον Ιερώνυμο. Αυτά που δεν τολμούν να ακουμπήσουν τα κατευθυνόμενα σωματεία, αλλά αντίθετα παίρνουν τις ευλογίες τους από εκεί! Και τα οποία είναι οι πηγές του προβλήματος. Χωρίς αυτά δεν έχει νόημα να αλλάξουν μαθήματα, όπως των θρησκευτικών. Αν δεν υπάρχει "ένωση των εκκλησιών", "ένωση των θρησκειών" και "ένωση των εθνών", τίποτα από όλα αυτά δεν χρειάζεται. Οι ρασοφόροι της Εκκλησίας της Ελλάδος επέλεξαν να τα φέρουν όλα αυτά στα κεφάλια μας. Και συνεργάζονται άψογα με τους αντίχριστους εδώ και χρόνια. Είτε αυτοί είναι συριζαίοι ή νδ-ες. Να μη κυνηγάμε φαντάσματα. Η παιδεία είναι το σύμπτωμα, όχι το πρόβλημα. Και γι' αυτό τα "χριστιανικά" σωματεία δίνουν μόνο στα φαντάσματα βάρος. Το πρόβλημα είναι η πνευματική κατρακύλα στην οποία μας έβαλε το Κολυμπάρι, το Ουκρανικό και η είσοδός μας στην Ε.Ε., με τις ευλογίες της Αμερικής και της Ευρώπης.

      Ζητήστε άμεσα καθαίρεση βαρθολομαίου, ζηζιούλα, ελπιδοφόρου, ιερωνύμου, και όποιου άλλου συνυπέγραψε στο Κολυμπάρι. Και όταν έρθουν νέοι αρχιερείς, το πρόβλημα θα λυθεί μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά που ζούμε θα γίνονταν ποτέ επί Χριστοδούλου, είναι απλά ηλίθιος! Στην ιεραρχία μας υπάρχουν εχθροί. Πολυάριθμοι εχθροί. Ξυπνήστε και μην είστε "ευλαβείς βλαμμένοι"! Αν δεν φύγουν οι ρασοφορεμένες οχιές, μια ζωή τσιμπημένοι θα είμαστε. Τα άλλα που κάνουν τα σωματεία είναι είτε βλακείες, είτε παραπλανητικά. Το τι από τα δύο είναι (βλάκες ή απατεώνες) ας το αποφασίσουν οι ίδιοι. Εγώ έχω την ταπεινή εντύπωση ότι είναι και τα δύο. Είχα την κακή τύχη να γνωρίσω και πολλούς από αυτούς προσωπικά.

      Αν κράτος και ιεραρχία πάνε χέρι-χέρι προς την δύση, πως εσείς θέλετε η παιδεία να πάει προς την ανατολή;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμε 4:15 μ.μ είσαι πολύ ακραίος και άδικος και στις απόψεις και στις εκφράσεις σου.
      Δεν είναι όπως τα σκέφτεσαι.
      Υποτιμάς σε βαθμό αδικαιολόγητο, το μεγάλο έργο των ορθόδοξων Σωματείων.
      Δεν είναι τόσο μαύρα ως προς τις προθέσεις τους, ούτε στην ιεραρχία, ούτε ως προς τα ορθόδοξα Σωματεία!
      Μην παραφέρεσαι και μην σε πιάνει τόσο σκοτισμός!!
      Υπάρχουν και άλλα ενδεχόμενα καλύτερα που εσύ δεν μπορείς να σκεφτείς στην στενοκεφαλιά σου!!

      Εκκλησιαστικός

      Διαγραφή
    3. Όπως τα λέει ο 4:15 μ.μ. είναι. Που ακούστηκε στην εκκλησιαστική ιστορία μη-αιρετικοί να λαμβάνουν τις ευχές, τις ευλογίες και την καθοδήγηση αιρετικών; Αυτό είναι πρωτοπορία μόνο των χριστιανικών σωματείων του αιώνα μας. Εκτός κι αν δεν είναι και τόσο μη-αιρετικά όσο διαφημίζονται. Ή που ακούστηκε να ξεπουλιέται η πίστη και οι χριστιανοί να ασχολούνται με τα πολιτικά και εθνικά προβλήματα του τόπου τους, χωρίς ποτέ να ακουμπάνε τα της πίστεως; Και αυτό πρωτοπορία των σωματείων παρακαλώ! Ή που ακούστηκε να γίνονται ανεκδιήγητες ιεροκανονικές παραβάσεις και οι χριστιανοί να είναι παντελώς αδιάφοροι και να συντάσσονται με το πλευρό του κατ' εξακολούθηση παραβάτη; Ναι! ΚΑΙ αυτό μια καινοτομία των χριστιανικών σωματείων! Και άντε... κάποιοι χριστιανοί δε θέλουν να πολεμήσουν την αίρεση και της αδικία γιατί βολεύτηκαν ωραιότατα. Δικαίωμά τους. Με το ζόρι δεν αγιάζεις. Που ακούστηκε όμως να απομονώνουν και να κατασυκοφαντούν αυτούς που επέλεξαν να αντιδράσουν; Ναι! ΚΑΙ αυτό πρωτοπορία των σωματείων είναι! Και αυτά ήταν μόνο τα «εύκολα». Ας μη μιλήσουμε για πνευματικούς αγώνες και την εν Χριστώ αγάπη, γιατί θα μας πιάσει κατάθλιψη.

      Θα ήθελα όμως ο φορδοκέφαλος 12:39 π.μ. να μας δώσει τα «καλύτερα ενδεχόμενα» για να ευφορήσουμε. Βλέπω πως όταν το έγραφε δεν βρήκε κάποιο παράδειγμα να μας δώσει. Αναρωτιέμαι γιατί. Ίσως τώρα, μετά από μια ολόκληρη μέρα, του ήρθε κάποια φαεινή ιδέα που δεν θα έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Να ξέρουμε και εμείς οι «ακραίοι» και «σκοτισμένοι» μήπως όλα τελικά είναι ρόδινα όπως τα βλέπει αυτός και θα έπρεπε να πάμε για ύπνο για να ξυπνήσουμε την επόμενη μέρα αγκαλιά με τον Πατριάρχη μας στην κόλαση.

      Διαγραφή
  4. Αφου ολα πανε κατα διαολου σ'αυτο τον τοπο ειναι δυνατον η παιδεια να παει προς την ανατολη???
    (Μπορεις να το πεις και ετσι)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.