24 Νοε 2016

Τὰ Ἑλληνικὰ μπαίνουν ἐπίσημα ὡς δεύτερη γλώσσα ἐπιλογῆς στὰ ρώσικα σχολεῖα

1 σχόλιο:

  1. Αν και από μικρός αγαπούσα όλους τους δασκάλους και καθηγητές μου, βλέποντας το βίντεο, αποδεικνύεται εις εμέ ότι κάποιοι συγκεκριμένοι από αυτούς του πανεπιστημίου συνεχίζουν να μου προκαλούν αναγούλα. Ακόμα κι αν φέρνουν καλά μαντάτα, ακόμα κι αν ξέρω πολύ καλά ότι υπήρχαν και πολύ-πολύ χειρότεροί τους, ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια ολόκληρα από τότε που τους είδα τελευταία φορά... Αλλά μάλλον θα πρέπει να τους ευχαριστήσω γιατί κατέβασαν την εκτίμησή μου για πανεπιστημιακούς και επιστήμονες, σαν κοινωνικές ομάδες, εκεί που θα έπρεπε να ήταν εξ αρχής.

    Και, μιλώντας για εκτίμηση, είναι μεγάλη η ανακούφιση για το γεγονός ότι δεν έγραψαν Έλληνες τα βιβλία αλλά απλά τα "επιμελήθηκαν" γιατί, αν έστω και εξ αποστάσεως έμοιαζαν με τα βιβλία που σερβίρουμε στα δικά μας παιδιά, η εκτίμηση των Ρώσσων για εμάς θα έπεφτε σε επίπεδα κοσμοϊστορικού ρεκόρ...

    Αλλά πολύ μονόπλευρη αυτή η "αγάπη" με τη Ρωσσία... Δεν ξέρω τι μας χρωστάνε και μας φέρονται τόσο καλά (ακόμα και μετά τα όσα τραγικά τους κάναμε πρόσφατα - π.χ. πως τους κλέψαμε τα λεφτά τους στην Κύπρο με το κούρεμα). Ίσως μας "ξεπληρώνει" ο Θεός που τους κάναμε κάποτε ορθοδόξους, για να μας δώσει μετά το καθαρό ξύλο που τώρα χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.