6 Απρ 2016

Στιλέττο στὴν καρδιὰ τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἔμπηξαν οἱ συνοδικοὶ μὲ τὴ θλιβερότατη ἐνέργειά τους νὰ ὑποδεχτοῦν τὸν Πάπα Φραγκίσκο στὴ Λέσβο!

Γράφει ὁ Λυκοῦργος Νάνης
Ἐρήμην τῆς βουλήσεως τοῦ πιστοῦ λαοῦ, τὸν ὁποῖον ὅμως προσφωνοῦν στὶς ἐγκυκλίους ποὺ ἐξαπολύουν κάθε τόσο ὡς «τέκνα τοῦ Κυρίου ἀγαπητά», καὶ τὴν ὁποία, ἐν προκειμένω, κάθε ἄλλο παρὰ διερμηνεύουν, καὶ σὲ καταφανή ἀντίθεση πρὸς αὐτήν, οἱ συνοδικοὶ μὲ τὴν ἐπιεικῶς ἄφρονα ἐπιλογὴ τους ρίχνουν νερὸ στὸ μύλο τοῦ οἰκουμενιστικοῦ συγκρητισμοῦ καὶ τῆς «πολυπολιτισμικότητας» ποὺ ὑπονομεύουν τὴ θρησκευτικὴ καὶ ἐθνική μας ταυτότητα. Εἶναι ὑπεύθυνοι καὶ ὑπόλογοι ἀπέναντι τοῦ Θεοῦ, τῆς Ἐκκλησίας, τοῦ Ἔθνους, τῆς Ἱστορίας καὶ τῆς κοινωνίας γιὰ τὴν ὀλέθρια ἀπόφασή τους ποὺ συντελεῖ στὸ περαιτέρω ροκάνισμα τῶν ἐθνικοθρησκευτικῶν μας ριζῶν. Ὁ λαὸς τοῦ Θεοῦ καλεῖται νὰ ἀποδοκιμάσει τὸ συγκεκριμένο αἶσχος στεντορεία τῇ φωνῇ. Καμία δουλειὰ δὲν ἔχει ὁ δίκερως γίγας τῆς Ρώμης στὴν αἱματοπότιστη πατρίδα μας μὲ ὁποιοδήποτε πρόσχημα καὶ...
οἱαδήποτε δικαιολογία. Στιλέττο στὴν καρδιὰ τῆς Ὀρθοδοξίας καὶ τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἔμπηξαν οἱ συνοδικοὶ μὲ τὴ θλιβερότατη ἐνέργειά τους ποὺ προκάλεσε ὄχι μόνο βαθειὰ θλίψη στὶς τάξεις τοῦ ψυχικῶς ἀλγοῦντος ποιμνίου ἀλλὰ καὶ ἱερὴ ἀγανάκτηση καὶ δεινὸ σκανδαλισμὸ στὶς συνειδήσεις τῶν πιστῶν. 

Οἱ συνοδικοί, γιὰ μία ἀκόμη φορᾶ, ἀποδείχθηκαν κατώτεροι τῶν περιστάσεων ἀλλὰ καὶ τῶν προσδοκιῶν τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ σώματος. Μὲ τὴ ληφθεῖσα, ἀπὸ τὴν πλευρά τους, ἀπόφαση προσέφεραν ἄριστες ὑπηρεσίες στὴν «πολιτικὴ ὀρθότητα», τὴ νέα θεότητα τοῦ αἰώνα μας, ποὺ λυμαίνεται τὸ σύγχρονο κοινωνικὸ βίο. Ἀντὶ ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος νὰ ἀποτελέσει ἀνάχωμα στὴ λυσσώδη ἐπιχείρηση τῆς θρησκευτικῆς, ἐθνικῆς, κοινωνικῆς καὶ πολιτιστικῆς ἰσοπεδώσεως τῆς πατρίδας μας, ἡ ὁποία ἔχει ἐξαπολυθεῖ ἀπὸ τοὺς νεοταξίτικους καὶ νεοεποχίτικους κύκλους, αὐτὴ μὲ τὶς ἐπιλογὲς της δίδει τὴν ἐντύπωση ὅτι σύρεται ἀπὸ τὶς ἐξελίξεις καὶ προβαίνει σὲ ἀνεπίτρεπτους συμβιβασμοὺς καὶ ὑποχωρήσεις.

Ἡ Σύνοδος μὲ τὴν ἀχαρακτήριστη ἀπόφασή της ἀποξενώθηκε ἔτι περαιτέρω ἀπὸ τὸ ποίμνιο ἀφοῦ προτίμησε νὰ ἐνεργήσει, ἐν προκειμένω, μὲ πολιτικὰ-ἐπικοινωνιακὰ-κοσμικὰ κριτήρια παρὰ μὲ ἀμιγῶς ἐκκλησιαστικὰ-πνευματικά. 

6 σχόλια:

  1. Ο ύποπτος και βρώμικος ρόλος του οικουμενιστή Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ:
    “...στις 21 Μαρτίου είχε έρθει στην Ρώμη ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, για να εξεταστούν και να αποφασιστούν, σε απόλυτη εχεμύθεια, οι λεπτομέρειες του ταξιδίου του Αργεντινού Ποντίφικα.”!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΩΝΥΜΕ 11:54 ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΩΣ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΗΝ ΡΩΜΗ Ο ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΝΥΣΗΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ.
    ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΗΤΟ Ο ΚΟΠΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΘΡΟΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΤΑΓΟΙ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΠΠΑ ΤΙ ΚΑΛΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΜΑΛΛΙΣΤΑ.ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΡΒΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    "ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΑΣΘΕ...¨"ΕΙΧΕ ΕΠΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ.ΜΑΚΡΙΩΤΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ(ΠΑΡΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ?)ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΕ ΣΥΓΧΗΣΗ ΚΑΙ ΑΤΑΞΙΑ.ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ.
    ΠΡΩΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΠΟΝΤΑΙ
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ.

    -Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψυχραιμία!Ὄχι πανικός!Τήν μάχη φοβᾶστε;;
    Κάποτε εἴχαμε Ἄρειο καί Μακεδόνιο καί Ἑνωτικούς καί χίλια δυό,τώρα ἔχουμε
    Παλαιοημερολογήτες καί Οἰκουμενιστές,μέσα στό Σῶμα τῆς Ἐκκλησίας μας.
    Πόλεμος,λοιπόν,πατήρ πάντων!Αὐτοί τήν δουλειά τους κι ἐμεῖςτήν δουλειά μας,
    πάντα σύν Θεῶ.
    Καλλιόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το να εφησυχάζει κανείς όταν κινδυνεύει η πίστης είναι το ίδιο με την άρνηση, δεν έχει καμία δουλειά ο πάπας στην ορθόδοξη Ελλάδα, όπου πατάει το ποδάρι του γίνονται αναταραχές, πώς βγάλαν τέτοια απόφαση;;;; Η Λέσβος θα είναι το ένα από τα νησιά που θα πληρώσει τα σπασμένα..; Κρίμα για την ιεραρχία μας, πρέπει να ανακαλέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται", λέει ο λαός μας και δεν έχει άδικο.

    Πώς να χαρακτηρίσει κανείς αυτή την απόφαση ??

    Προδοσία ?? Ανοησία ?? Ηλιθιότητα ?? Ή μήπως όλα αυτά μαζί ??

    Η παρουσία του Πάπα και του Πατριάρχη στο ακριτικό νησί μας θα προβληθεί δεόντως από τα νεοταξικά ΜΜΕ ως μια νέα φιέστα του "πολυπολιτισμού" και της παγκοσμιοποιήσεως.

    Θα εξαπολύσουν επικοινωνιακή καταιγίδα τα μασωνικά ΜΜΕ υπέρ των "ανοιχτών" συνόρων, της "αλληλεγγύης" για τους "πρόσφυγες" κλπ κλπ κλπ.

    Όλα αυτά φυσικά με το κατάλληλο "αγαπολογικό" και ψευτοχριστιανικό περιτύλιγμα που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια από τους οικουμενιστές.

    Άλλη μια μαχαιριά στην εθνικοθρησκευτική υπόσταση του Γένους μας !

    Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε τους ηγέτες (???) της Χριστιανοσύνης να...βγάζουν από πάνω τους τον Σταυρό για να μην...προκαλέσουν τους ...κακόμοιρους μουσουλμάνους πρόσφυγες, όπως έπραξε προσφάτως ο καλός μας Αρχιεπίσκοπος.

    Προσωπικώς - κι ας ακούγεται σκληρό - θεωρώ πλέον τον Ιερώνυμο ως ΑΡΝΗΤΗ του Χριστού.

    Εφόσον έβγαλε τον Σταυρό από πάνω του για να μην..."προκαλέσει" τους μουσουλμάνους, κατά την γνώμη μου ΑΡΝΗΘΗΚΕ τον Χριστό.

    Φοβήθηκε να ομολογήσει τον ΧΡΙΣΤΟ ενώπιον των αλλοθρήσκων - πιθανότατα υπακούοντας σε εντολές της ανθελληνικής πολιτικής εξουσίας με την οποία χαριεντίζεται.

    Επομένως είναι ΑΝΑΞΙΟΣ και ΠΡΟΔΟΤΗΣ.

    Κάθε λέξη ή πράξη του συγκεκριμένου από εδώ και στο εξής θα πρέπει να θεωρείται ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ.

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χριστιανός αγαπάει στο όνομα του Σταυρού. Αγάπη χωρίς σταυρό είναι παραμύθι. Είναι απάτη. Η αγάπη του χριστιανού είναι πάντα σταυρωμένη, αδελφέ μου. Αν ο χρυσός ή ο διαμαντένιος σταυρός είναι πρόκληση, λέω, αν, τότε να φορέσει έναν ξύλινο στο λαιμό του ή έναν σιδερένιο και να παει. Και να τους πει εκεί που παει, πως ήρθε να τους συμπαρασταθεί στο όνομα του σταυρού και όχι εξ ονόματός του ή του αξιώματός του ή του θελήματός του. Αλλά θα μας δικάσει ο άγιος Ευγένιος Ροντιόνωφ, το πιστιρίκι, που αρνήθηκε να βγάλει το σταυρό από το λαιμό του. Κρίμα που ο ιεράρχης ενεργεί σαν επαρχιακός πολιτικάντης. Αυτή είναι η ομολογιακή στάση ορθοδόξου ποιμένος;

      Διαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.