5 Απρ 2016

π. Γεώργιος Μεταλληνός: "Ἡ ἑλληνικὴ ἐπανάσταση στὸ φῶς τοῦ «ἄλλου» ’21''

Ὁ Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μεταλληνός, Ὁμότιμος Καθηγητὴς τ. Κοσμήτωρ Θεολογικῆς Σχολῆς Ἀθηνῶν μιλάει στὴν Ἡμερίδα τοῦ Τμήματος Κοινωνικῆς Θεολογίας Ἀθηνῶν, ἡ ὁποία πραγματοποιήθηκε τὴν Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στὴν Αἴθουσα Ὀπτικοακουστικῶν Μέσων τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς. Θέμα τῆς εἰσηγήσεως τοῦ π. Γεωργίου Μεταλληνοῦ εἶναι: "Ἡ ἑλληνικὴ ἐπανάσταση στὸ φῶς τοῦ «ἄλλου» ’21''.

3 σχόλια:

  1. Ο Μεταλληνός είναι "παπα-Ρωμηός"! Άξιος! Την ευχή του να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άριστος γνώστης της ιστορίας ο πατέρας Μεταλληνός.Αναδεικνύει τα πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις στη σωστή τους θέση,έτσι όπως ακριβώς σκεύτονταν οι τότε Έλληνες και γενικά οι λαοί της χερσονήσου του Αίμου(σκόπιμα αρνούμαι τον όρο που υιοθέτησαν για το χώρο μας Βαλκάνια,που παραπέμπει σε τουρκοπληγές,τουρκοονομασίες που μας καρφίτσωσαν στη πλάτη οι πολύ καλοί φίλοι και εταίροι μας της Ευρώπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο πρώτος μεγάλος οραματιστής του ενιαίου πολυεθνικού κράτους της χερσονήσου του Αίμου ήταν ο Ρήγας ο Βελεστινλής.Μεγάλη,τεράστια μορφή σε λάθος χρόνο!Αυτός θα έπρεπε να μας εμπνέει και σήμερα,όλους τους κατοίκους από τη Σερβία τη Ρουμανία,τη Βουλγαρία,την Αλβανία την Ελλάδα,ακόμη και τη Τουρκία!Τον παρέδωσαν οι πολύ καλοί φίλοι μας Αυστριακοί στους Οθωμανούς που τον στραγγάλισαν και τον πέταξαν σαν σκουπίδι στα νερά του Δούναβη στο Βελιγράδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.