1 Απρ 2013

"Ε.Ο.Κ.Α. - Τὸ Ἔπος τοῦ 1955-'59"


Μὲ ἀφορμὴ τὴν ἐπέτειο ἔναρξης τοῦ ἔνοπλου ἀγώνα τῆς Ε.Ο.Κ.Α. τὴν 1η Ἀπριλίου 1955 ὁ Κ.Γκιουλέκας θυμᾶται τὸ ἱστορικὸ ντοκιμαντὲρ "Ε.Ο.Κ.Α. - Τὸ Ἔπος τοῦ 1955-'59". Δεῖτε τὸ Α' καὶ Β' μέρος τοῦ ἱστορικοῦ ντοκιμαντὲρ μὲ τὸν παλλαϊκὸ ξεσηκωμὸ τοῦ Κυπριακοῦ λαοῦ καὶ τὸν ἔνοπλο ἐθνικὸ-ἀπελευθερωτικὸ ἀγώνα τῆς ΕΟΚΑ ἐναντίον τῶν 'Ἀγγλων κατακτητῶν.

4 σχόλια:

  1. Η Κύπρος, παραμένει ΜΟΝΗ και ΟΡΘΙΑ προσφέροντας ακατάπαυστα το αίμα της σε όλους τους κατά γην και κατά θάλασσα αγώνες του Ελληνισμού. Ισως για αρκετούς άλλους δεν υπάρχουν δεσμοί αίματος, γλώσσας, θρησκείας, ηθών και παραδόσεων, γιατί κείται μακράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο αδερφέ, σε συγχαίρω για τα άρθρα που βάζεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τον Ελληνισμό της Κύπρου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η "μικροκόρη" Κύπρος ήταν πάντοτε παρούσα στους αγώνες της "πικρομάνας " Ελλάδας για λευτεριά από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι βασιλείς της Κύπρου μαζί με τον Αθηναίο στρατηγό Κίμωνα πολέμησαν τους Πέρσες, αργότερα διέθεσαν τον στόλο τους στον Μεγάλο Έλληνα στρατηλάτη τον Μεγαλέξανδρο τον Μακεδόνα.Στην επανάστση του 1821 πολλοί Ελληνοκύπριοι ήρθαν στην Ελλάδα και πολέμησαν εναντίον του Τούρκου κατακτητήΣτούς Βαλκανικούς πολέμους δίπλα στο πλευρό των Ελλήνων αδελφών πολέμησαν για την λευτεριά της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ, της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Αργότερα το 1940 ,στα βουνά της Αλβανίας πολέμησαν τον φασισμό και ναζισμό για την λευτεριά της Ελλάδας στο πλά'ι' των Ελλήνων που έγραψαν το μεγάλο έπος του '40.'Οσοι αμφισβητούν την ελληνικότητα της Κύπρου δεν είναι τίποτα άλλο παρά κατάπτυστοί προδότες του Έθνους των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Θεσσαλονικείς δεν ψήφισαν τον Κώστα τον Γκιουλέκα που με την Τν-100 πριν μία δεκαετία πρωτοστατούσε στα εθνικά θέμματα, όπως ο Παύλος ο Μελάς, η θρυλική ΕΟΚΑ στην μαρτυρική μας Κύπρο,οι ήρωες του 1821,απεναντίας ψήφισαν για δεύτερη μάλιστα φορά, τον αλλοπρόσαλλο και εθνομηδενιστή,τον μπουτάρη.Κρίμα και πάλι κρίμα, αλλά όλα προήλθαν απο τον ανοιχτοχέρι παπαγεωγόπουλο, 12 χρόνια οι πολίτες της Θεσσαλονίκης των εμπιστεύτηκαν και αυτός τους έκλεβε και έτσι απο αντίδραση,χαζομάρα,βλακεία,παιδεία,ανθελληνισμός ψήφισαν τον τίποτα , μπουτάρη,αφού εκπροσωπεί το τίποτα,το απόλυτο μηδέν, το χάος.Είχαμε ένα σοβαρό και ευπατρίδη, τίμιο Δήμαρχο που πρωτοστατούσε στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας,τότε στο συλλαλητήριο το 1992,από τότε που μας άφησε ο Κύριος Κωνσταντίνος Κοσμόπουλος τον αντικατέστησαν τα ψέμματα και οι δήδεν. Τον παπαγεωργόπουλο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης με όλο τον σεβασμό που τον έχω, έπρεπε να είχε καταλάβει πως επρόκειτο περί πολιτικού απατεώτος, του παρέδιδε και το χρυσό κλειδί της πόλεως και μάλιστα μέσα στην Μητρόπολη,που ήτανε δέσποτα η διορατικότητα σου;φταίτε όλοι,επομένως τώρα θερίζουμε την επιπολαίοτητα σας και την υστεροβουλία σας.tamystikatoubaltou.blogspot.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.