26 Φεβ 2013

Οἱ βυζαντινὲς αὐτοκρατορικὲς ἐνδυμασίες πηγὴ ἔμπνευσης γιὰ τὴν Dolce & Gabbana. Οἱ Φράγκοι μᾶς ἀντιγράφουν...

Νέες ἐνδυματικὲς ἐπιλογὲς παρουσίασε ὁ γνωστὸς ἰταλικὸς οἶκος μόδας μὲ μία νέα ἑνότητα ρούχων ποὺ πραγματικὰ ἔχει προκαλέσει πολλὲς συζητήσεις σὲ ὁλόκληρο τὸν κόσμο.
Ἡ διάσημη ἐταιρία ρούχων παρουσίασε στὸ Μιλάνο, τὴν καινούργια της πρόταση γιὰ τὸ χειμώνα τοῦ 2014, τὴν Κυριακὴ ποὺ μᾶς πέρασε. Πηγὴ ἔμπνευσης ἦταν αὐτὴ τὴ φορὰ τὸ Βυζάντιο καὶ ἡ θρησκευτικὴ τέχνη ποὺ ἀναπτύχθηκε ἐκείνη τὴν περίοδο.
Ἡ παρουσίαση ξεκίνησε μὲ μία σειρὰ φορεμάτων σὲ διάφορα μήκη ποὺ εἶχαν ὡς θεματικά τους μοτίβα εἰκόνες ἁγίων καὶ σταυροὺς ἐνῶ τὰ ὑφάσματα ἦταν κυρίως μεταξωτὰ καὶ βελούδινα.
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ...












9 σχόλια:

  1. Ωραία σχέδια όντως. Μα να φοράνε υφαντό με την Παναγία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ενδυμασίες είναι στο πρότυπο των αυτοκρατορικών στολών του Βυζαντίου που είχαν Σταυρούς, Αγίους κτλ.

      Διαγραφή
    2. Αδερφέ Γιώργο, αυτή είναι η παράδοση της Ρωμηοσύνης όσο κι αν φαίνεται παράξενη σε μας τους νεοέλληνες που δεν έχουμε αντιληφθεί την ουσία της πίστης μας αλλά ψάχνουμε να βρούμε κανόνες ηθικούς τους οποίους αν τηρούμε νομίζουμε ότι είμαστε εντάξει. Δυστυχώς χρειάζεται πολύ μεγάλη δουλειά ακόμα και στους ανθρώπους που είναι κοντά στην Εκκλησία για να αποκτήσουμε το ορθόδοξο αγιοπατερικό ήθος.

      Διαγραφή
  2. To 1204 μας άλωσαν τη Πόλη. Σήμερα αντιλαμβάνονται μετά από τόσους αιώνες την αξία της Ρωμανίας-Βυζαντίου. Ευτυχώς οι Ευρωπαίοι διασώζουν τον πολιτισμό μας γιατί εδώ το έχουμε παρατραβήξει το σκοινί προς τον "προοδευτισμό"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε τους ιταλιάνους... Ζηλεύουν το Βυζάντιο και το αντιγράφουν. Μόνο καλό μπορεί να προκύψει από το όλο εγχείρημα. Ίσως το κίνημα του Νεοβυζαντινισμού θα πρέπει να αρχίσει να ανδρώνεται και μέσα στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν όντως ταλέντο στην κλεψιά οι Φράγκοι.

    Ξεκίνησαν να μας ληστεύουν το 1204, λήστεψαν όλα τα αρχαία μας επί τουρκοκρατίας και τώρα θυμήθηκαν να αντιγράψουν την ένδοξη Ρωμανία μας.

    Τότε μας έκλεβαν με τα όπλα, τώρα μας κλέβουν με τα μνημόνια και με την "μόδα".

    Άξιοι κλεφταράδες πράγματι οι Φράγκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΩΤΙΚΕΣ ΙΓΕΣΙΕΣ,ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΝ ΑΡΠΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΦΡΑΓΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ?ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΝ!ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί θαυμάζετε και απορείτε...τον δικέφαλο τον έχουν τόσες χώρες στην σημαία τους που είσαν εχθρικές προς τους προγόνους μας και εμείς αρκούμαστε εις τον αφρό της θάλασσας, τον έχουμε απαρνηθεί...από σύμβολο της εθνικοκρατικής μας ταυτότητας τον αφήσαμε στην εκκλησία,κουτσός καιο Πατριάρχης χωρίς τον Αυτοκράτορα στο πλευρό του. Η Ρωμανία ήταν ψυχή και πειθαρχία, πνεύμα και πυρωμένο σίδερο. Οι περισσότεροι σήμερα σκέφτονται την ΑΕΚ όταν ακούν για το " Βυζάντιο ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι στολες ειναι ωραιες .ομως δεν πανε καθολου στα κοριτσια που τις εβαλαν.ειναι πολυ μοδατες ενω οι βυζαντινοι υποθετω θα ηταν πιο σεμνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.