6 Οκτ 2012

Γέροντα Θεόκλητε θὰ πάρουμε τὴν Κωνσταντινούπολη;,

Κάποια μέρα, μὲ τὴν ἄδεια τοῦ Διοικητοῦ μου, τοῦ κ. Ἰωάννου Παραστατίδη πῆγα στὴν Ἱερὰ Μονὴ Διονυσίου, ὅπου μεταξὺ τῶν ἄλλων εἶδα τὸν μακαριστὸ πατέρα Θεόκλητο. Ὁ πατὴρ Θεόκλητος κατὰ κόσμο Θεόδωρος ἦτο Ναυπάκτιος.  Γεννήθηκε τὸ 1915. Εἰς ἡλικία 25 ἐτῶν ἐγκατέλειψε τὸν κόσμο καὶ ἦλθε στὸ Ἅγιον Ὅρος, ὅπου ἀναζητοῦσε Μοναστήρι νὰ τὸν ἀναπαύη. Πῆγε καὶ στὴν Ἱερὰ Μονὴ Διονυσίου, ὅπου ἐκεῖ ἔγινε τὸ θαῦμα. Βρέθηκε κάποια στιγμὴ στὸ παρεκκλήσι ποῦ βρίσκεται ἡ εἰκόνα της  Παναγίας τοῦ Ἀκάθιστου καὶ εἶδε μία γυναίκα μοναχὴ καὶ ἐμπρός του 4-5 φέρετρα μὲ ἀνθρώπους, οἱ ὁποῖοι ἀνάσαιναν  λίγο. Τότε ἡ  μοναχή, δηλαδὴ ἡ Παναγία τοῦ εἶπε:
-"Ἐδῶ νὰ καθίσεις γιὰ νὰ νεκρωθεῖς, ὅπως αὐτοὶ ἐδῶ οἱ ἄνθρωποι!".
Καὶ ἀφοῦ μου διηγήθηκε τὰ περὶ τῆς κουρᾶς του, τοῦ εἶπα:
-Γέροντα, θὰ πάρουμε τὴν Πόλι;
-Παιδί μου! 'Ἂν ἕνας Ἄγγελος, μᾶς πάρει ἐμᾶς τοὺς δύο, αὐτὴ τὴν στιγμὴ καὶ μᾶς περιφέρει πάνω ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα, θὰ δοῦμε ὅτι ὅλα τὰ σπίτια ἔχουν κεραῖες τηλεοράσεως. Ἄρα πῶς νὰ δώσει ἐμᾶς, ὁ Θεός, τὴν  Πόλι;
Γιὰ νὰ μᾶς τὴν δώση ὁ Θεὸς τὴν Πόλι, θὰ πρέπει ὁ Ἑλληνισμὸς  νὰ μετανοιώση. Θὰ δώση κάτι  ὁ Θεὸς ὥστε νὰ μετανοιώσουμε καὶ μετὰ θὰ μᾶς τὴν δώση. Βέβαια καὶ ὁ λαὸς ποῦ τὴν ἔχει, ἔχει κάμει πολλὰ ἐγκλήματα καὶ θὰ τιμωρηθῆ.
Στὴν Ἱερὰ Μονὴ Διονυσίου ξαναπῆγα στὶς 23/04/1999 ἐπισκέφθηκα ξανὰ τὸν πατέρα Θεοκλητό.
— Γέροντα, τοῦ εἶπα, αὐτὲς τὶς ἥμερες συνάντησα....

 κάποιο ὅστις μου εἶπε, ὅτι ἐφέτος θὰ λυθῆ τὸ Κυπριακό, θὰ πάρουμε τὴν  Πόλι κ.λπ.
Ὃ πατὴρ Θεοκλητός, ἀγαπητέ μου Ζωσιμά, δὲν τὰ υἱοθέτησε  τὰ ἀνωτέρω, σιώπησε καὶ ἄλλαξε συζήτησι. Μᾶς μίλησε –διότι ἦταν καὶ ἄλλοι προσκυνητὲς παρόντες - περὶ μετανοίας.
ΒΙΒΛΙΟΓ. ΕΤΩΝ ΠΕΝΤΗΚΟΝΤΑ- ΑΙΤΩΝ 50 ΨΑΛΜΟ.
Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΚΡΑ ΖΥΜΗ ΘΕΡΜΟΝ ΑΙΤΩΛΙΑΣ
apantaortodoxias

8 σχόλια:

  1. ;-)
    Αδελφοί αγαπητοί και περιπόθητοι, άντε και την πήραμε την έρμη την Πόλη...Τι θα τους κάνουμε τόσα εκατομμύρια μουσουλμάνους που είναι γεμάτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα οσα φαινονται αδυνατα στους ανθρωπους ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟ!!!Μηπως ολοι αυτοι οι τωρινοι Μουσουλμανοι θα ειναι βαπτισμενοι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ?Για σκεψου το και αυτο?χιλιους τροπους μπορει να βρει ο Θεος και ας μας φαινονται με τα δικα μας μικρα ματια παραλογοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολλοί χριστιανοί -και δυστυχώς και ιερείς- επιμένουν να ασχολούνται μόνο με το εάν και πότε οι χριστιανοί θα πάρουμε την Πόλη ή πότε θα αφανίσουμε τους Τούρκους και όλα αυτά τα παρόμοια τα οποία δεν μπορώ να καταλάβω στο πως μας προάγουν πνευματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας προαγουν οταν μαθαινουμε δια προσευχης να εμπιστευομαστε τα του βιου μας στο Θεο και οχι στο φουσκωμενο εγω μας, οταν αναγνωριζουμε οτι μεχρι να φθασουμε να παρουμε τη Πολη θα εχουμε περασει δια πυρος και σιδηρου, δηλ θα εχουμε κανει εξασκηση στο πονο ο οποιος προαγει και μαλιστα πολυ.Σκεφτειτε μονο ολες τις μαναδες και τους πατεραδες γονατιστους να προσευχονται για τα παιδια τους στο μετωπο.Τα δε παιδια που θα χουν το μυαλο τους; στις ντισκο και τα ξενυχτια,στις ανωμαλιες και το πιοτο;Θα κανουν το σταυρο τους να επιβιωσουν και μαλιστα κατω απο σκληρες συνθηκες.
    Ετσι προαγονται οι λαοι πνευματικα και δεν ειναι ψεμματα αυτο που υποστηριζει η εκκλησια μας διαχρονικα: οτι σε καιρο πολεμου σωζονται περισσοτεροι [γιατι υπαρχει μεσα η θυσια που ειναι το παραδειγμα που μας εδωσε ο Κυριος].Αλλωστε ολοι οι μεγαλοι γεροντες συμφωνουν οτι πνευματικο ειναι το προβλημα της Ελλαδας και της Κυπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα αδελφέ μου. Την Πόλη θα την πάρουν Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι που θα έχουν πνευματική ζωή και όχι <> που δεν έχουν καμμιά σχέση με τον Χριστό.
      Το πρόβλημα όντως είναι πνευματικό. Η μετάνοια του Ελληνικού λαού είναι η << λυδία λίθος>> για την εξέλιξη των γεγονότων.

      Διαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 2:56..

    ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.....

    ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ (ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ) ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ....

    ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ...

    ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ.....

    ΑΜΗΝ...

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να δώσει ο Θεός πρέπει να υπάρχει λαός αφιερωμένος που θα έλξει την Θεία Χάρη.

      Διαγραφή
  6. Το South Eastern Stream (GAP) δηλαδή τα αρδευτικά έργα των τούρκων στον Ευφράτη και στον Τίγρη δημιουργούν εδώ και δεκαετίες προβλήματα στην Μέση Ανατολή. Το ότι το 2009 στέρεψαν τα νερά του Ευφράτη είναι μύθος, όποιος θέλει να ψάξει τα στατιστικά. Για την ακρίβεια η Τουρκία δίνει πολύ περισσότερο νερό στην Συρία από ότι έδινε την δεκαετία του 80! Τα αρδευτικά έργα της Τουρκίας θα ολοκληρωθούν το 2047 (φέξε μου και γλίστρησα). Υπάρχουν χώρες της Μέσης ανατολής με λιγότερο νερό από την Συρία και το Ιράκ. Δεν έγινε πόλεμος ακόμα και ίσως να μην γίνει και ποτέ στην ζωή μας. Την πόλη δεν την πήραμε εδώ και 500 χρόνια γιατί να μην περιμένουμε άλλα 100 πχ; Και άλλοι περίμεναν την πόλη και πέθαναν με τον καημό. Έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ακούω ο τάδε γέροντας είπε το ένα και το άλλο... Ας μην είμαστε λοιπόν προφητειολάγνοι και αν κάποτε έρθει η πόλη απλά να χαρούμε και να είμαστε καλοί άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.