21 Απρ 2012

Γέροντας Παΐσιος: Νά ψηφίζουμε αὐτούς πού ἀγωνίζονται γιά τήν πίστη καί τήν πατρίδα μας

Λίγο πρίν τίς ἐκλογές εἶχαν πάει μερικοί ἐπισκέπτες στό Γέροντα μέ σκοπό νά τόν ρωτήσουν τί γνώμη εἶχε καί ποιόν, κατά τή γνώμη του, ἔπρεπε νά ψηφίσουν. Κι ἐκεῖνος ἀπάντησε:
 -Κοιτάξτε βρέ παιδιά! Ποιός εἶναι πιό κοντά στήν Ἐκκλησία, ποιός ἀγωνίζεται γι' αὐτήν καί γιά τήν πατρίδα καί ποιός ἔχει ζωή σύμφωνη μ΄αὐτά ποῦ λέει; Ὅποιον βλέπετε πώς εἶναι πιό καλός καί πιό κοντά στήν Ἐκκλησία, αὐτόν νά ψηφίζετε. Δέ λέω νά ψηφίζετε κόμματα, ὅπως αὐτά πού βγαίνουν καί λέγονται Χριστιανοδημοκρατικά κ.λ.π., γιατί εἶναι λάθος. Δέν πρέπει νά κομματιαζόμαστε. Ἐμεῖς πρέπει νά ἀγαποῦμε πρῶτα τήν Ἐκκλησία μας καί μετά τήν πατρίδα μας καί νά ψηφίζουμε αὐτούς πού βλέπουμε νά ἀγωνίζονται γι' αὐτά τά δύο. Βλέπετε, ὁ Μακρυγιάννης κι ὅλοι οἱ μεγάλοι ἥρωες γί αὐτά τά δύο ἀγωνίστηκαν κι ἔχυσαν τό αἷμα τους. Πρῶτα ὑπέρ πίστεως καί μετά ὑπέρ πατρίδος. Γι' αὐτό καί 'μεις, σήμερα, πρέπει νά τούς εἴμαστε εὐγνώμονες, πού εἴμαστε ἐλεύθεροι καί ὄχι...




 δοῦλοι τῶν Τούρκων καί νά προσπαθοῦμε τέτοιοι Ἕλληνες νά βγαίνουν στήν ἐξουσία, πού νά χύνουν τό αἷμα τούς πρῶτα ὑπέρ τῆς πίστεως καί μετά ὑπέρ τῆς πατρίδος. Σήμερα δυστυχῶς βάλαμε μέσα στή Βουλή ἀνθρώπους νά μᾶς διοικοῦν τῶν ὁποίων τό ἱστορικό εἶναι πολύ ἐπιβαρημένο.

Ἀπό τό βιβλίο τοῦ Ἱερομόναχου Χριστόδουλου Ἁγιορείτου "Ὁ γέρων Παΐσιος

19 σχόλια:

  1. 6 ΜΑΙΟΥ ΤΙ ? ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΙΟ Κ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο Π.ΠΑΙΣΙΟΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.youtube.com/watch?v=J-ZxizfnlHg&list=UUojhTA4AOmo0F1dKql75nOQ&index=1&feature=plcp
      να ενα χριστιανικό κόμμα. Άκουσε πρώτα τις απόψεις του.

      Διαγραφή
  2. ΡΕ ΦΙΛΕ 3 31 ΠΕΣ ΜΟΥ ΟΝΟΜΑ.ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΥΔΙ.ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΠΛΑΓΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΠΕΙΤΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.ΑΥΤΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ,ΤΟΝ ΑΣΤΕΓΟ,ΤΟΝ ΑΠΟΡΟ ΚΛΠ..
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ?
    ΟΝΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

      Διαγραφή
    2. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=H3eEPkEi5tY

      Διαγραφή
    3. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ;

      Διαγραφή
    4. Καλησπερα.Και εγω τοποθετηθηκα,αιτιολογισα την αποψη μου υπερ Πανου Καμμενου και δεν αναρτηθηκε.Ειναι15 ωρες τωρα και δεν επιτραπηκε το σχολιο μου μαλλον.Με πολυ ευγενικο τροπο και χωρις ιχνος υβριστικου περιεχομενου.Κριμα μου δεν επιτρεπετε σε ολες τις φωνες να ακουγονται.Τα σχολια περιττευουν

      Διαγραφή
  3. Καλημερα σας.Ψαξτε το οσο θελετε,εγω φιλοι μου μετα απο προβληματισμο εντονο και αρκετο ψαξιμο τα τελευταια ιδως 2 χρονια,κατεληξα οτι ο μονος που εχει την εντιμοτητα,εμπειρια το θαρος και την ικανοτητα ειναι Ο Πανος Καμμενος.Ψαξτε το και εσεις.Καλημερα και παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΟΙ/ΕΣ ,ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΙΜΑΙ.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΟΣ.ΤΑ ΕΛΕΓΕ ΠΡΙΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΓΚΕΝ ΚΑΙ ΜΑΣΩΝΙΑΣ.ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ.ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟ ΜΗΝΩΝ(ΕΓΓΡΑΦΗ) ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΠ/ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΤΕΜΠΕΡΓΚ.ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΙΓΟ, ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΤΟ YOUTUBE,ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙ.ΜΗΝ ΤΥΦΛΩΝΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ

      Διαγραφή
  4. θα ηθελα να ζητησω συγνωμη που βιαστηκα να πω οτι δεν αναρτηθηκε το σχολιο μου περι Πανου Καμμενου.Καθυστερησε λιγο αλλα το αναρτησατε και ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ἀγαπητοί μας, ὅταν καθυστερεῖ νά ἐγκριθεῖ ἕνα ἄρθρο σημαίνει ὅτι δέν προλαβαίνουμε. δέν μποροῦμε νά εἴμαστε ὅλη μέρα μπροστά στόν ὕπολογιστή! τό διαδίκτυο δέν εἶναι αὐτοσκοπός... Χριστός ἀνέστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ???ΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ!!!ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ???Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΙ ΧΡΗΜΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω πιστεύω πως είναι πολύ δύσκολα να κρίνουμε ποιός είναι πιο κοντά στην πίστη μας και στην πατρίδα μας... καταρχήν πρώτον γιατί οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα νομίζουμε πως είμαστε πατριώτες και παν απ΄ ὀλα νομίζουμε πως είμαστε σωστοί χριστιανοί. Όμως όταν μας δίνεται η ευκαιρία να χώσουμε κάπου τα παιδιά μας αδικόντας τον διπλανό μας ή κατέχοντας μια θέση που ακριβώς ξέρουμε πως δεν την αξίζουμε απαξιώνουμε την πατρίδα μας και παν απ΄ όλα τον Θεό. Ότι και να ψηφήσουμε άμα ο Έλληνας δεν μάθει να νικάει πρώτα τον δικό του εγωισμό δεν θα αλλάξει τίποτα. Οι βουλευτές μας πολύ σπάνια τιμήσαν αυτόν τον τόπο και θα συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο. Εμείς πόσο όμως τιμούμε αυτόν τον τόπο και κατά πόσο έχουμε προσφέρει στην κοινωνία με τα χαρίσματα που μας έχει δώσει ο Θεός? Ναι, ο έλληνας δεν είναι τεμπέλης στην δουλειά και στο να αποκτήσει πλούτη είναι όμως τεμπέλης στην σκέψη και στην ψυχή. Ας δείξουμε εμείς πρώτα μετάνοια για να αλλάξουμε αυτόν τον τόπο. Αυτοθυσία χρειάζεται αυτός ο τόπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έπεσε γραμμή από τρόικα και Σαμαρά στους παπαγάλους της νέας τάξης
    Εναντίον μόνο του ΚΑΜΜΕΝΟΥ.
    ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΟΥΜΕ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Πάνος Καμμένος γιατί είναι ειλικρινής! Μάθαμε για τον ΓΑΠ και "το ποιόν του" ενώ έκανε και τη συμφωνία με την κινεζική "Κόσκο" στο λιμάνι του Πειραιά και κερδίζουμε λίγα λεφτά! Έχει δίκιο και για τους λαθρομετανάστες γιατί αν αυτοί είναι μουσουλμάνοι, που θα προσεύχονται, στις δικές μας εκκλησίες? Κι εγώ δεν δέχομαι αυτοί, να γίνουν έλληνες ξαφνικά! Αν ετοιμάζουνε αυτές που λένε μαζικές ελληνοποιήσεις, θα γίνει κανονική επανάσταση των Ελλήνων! Και τότε, ο Θεός βοηθός! Πρέπει να τους μαυρίσουμε στις εκλογές για το καλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΡΙΣ
    ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΙΜΠΡΑΙΜ (ΕΝΟΩ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΛΗΘΗΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ)ΤΟ 1821 ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ.ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ή ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΜΠΡΑΒΟ,ΜΠΡΑΒΟ.ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΒΡΙΣΩ ΣΕ 5 ΜΕΡΕΣ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΑΠΙΣΤΟΙ. ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΑΝΕ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΜΕΙΣ, ΠΩΣ ΓΙΝΑΜΕ ΕΤΣΙ;ΑΣΕΒΕΙΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ,ΕΓΩΙΣΤΕΣ,ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΔΕΣ.ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ.ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ, ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ, ΘΑ ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ,ΘΑ ΣΤΑΥΡΩΘΟΥΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ ΩΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΙΑ (ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΟΥΔΙΣΤΕΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΑΘΕΟΙ Κ.Τ.Λ.Π)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΟΙΝΩΝΙΑ Πολιτική παράταξη συνεχιστών του ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ! ( www.koinwnia.gr ). Η μόνη παράταξη στην οποία σου ζητάνε να αποκυρήξεις τη μασονία και κάθε μορφής αποκρυφισμό. Απαρτίζεται από ανθρώπους που εργάζονται και μετέχουν στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.