11 Σεπ 2011

Μητροπολίτης Λεμεσοῦ Ἀθανάσιος: «Πῶς ἔζησα τὸν Γέροντα Παΐσιο»



8 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για το ευλαβικό αφιέρωμα, την κάλυψη και ανάρτηση των τριήμερων εκδηλώσεων προς τιμήν του Γέροντος Παϊσίου, από το όμορφο site σας, που λαμπρύνθηκε ακόμα περισσότερο με την παρουσία του Αγίου μας παππούλη. Είχαμε έτσι την ευκαιρία και εμείς που δυστυχώς δεν καταφέραμε να παραβρεθούμε, να μεταφερθούμε νοερώς εκεί στην "αγιοτρόφο" Κόνιτσα και να προσκυνήσουμε τα άγια χώματά της, που ανέθρεψαν τον Μέγα Άγιο των ημερών μας Παΐσιο. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι μια αποκάλυψη Θεού καταρχάς και κατά δεύτερον αποκάλυψη και ζωντανή μαρτυρία της μεγάλης Αγιότητας του πατρός Παϊσίου. Άνθρωποι που τον έζησαν από κοντά, που γεύτηκαν τα χαρίσματά του και εθαύμασαν τη δόξα του Κυρίου δια του αγίου Αυτού. Μεταφέρουν και σε μας ολοζώντανη την παρουσία και τη Χάρη του γέροντα. Προσωπικά, διατηρώ μεγάλο σεβασμό στον Αθανάσιο Ρακοβαλή, καθώς μέσω του βιβλίου του (αυτού που αναφέρεται και στο βίντεο), γνώρισα τον γέροντα Παΐσιο και κατ΄ επέκταση ήρθα σε συναίσθηση και γνώρισα καλύτερα το Θεό και ήρθα πιο κοντά στην Εκκλησία μας. Επίσης τρέφω μεγάλη ευλάβεια στον Μητροπολίτη Λεμεσού κκ. Αθανάσιο και δεν χορταίνω στην κυριολεξία να ακούω με τις ώρες τις μελίρρυτες ομιλίες του και τις αναφορές του στον Γέροντα Παΐσιο, στο Γέροντα Πορφύριο, στο Άγιον Όρος κτλ. Είναι πολύ συγκινητικό για μένα να τους βλέπω και στο βίντεο και να ανοίγουν την καρδιά τους δίνοντας κατάθεση ψυχής και παρακαταθήκες ζωής αιωνίου, μιλώντας για το εύοσμο άνθος, το σκεύος εκλογής, το χαριτόβρυτο γόνο της Καππαδοκίας και Κονίτσης το καύχημα, τον Πατέρα Παΐσιο. Τους ασπάζομαι ευλαβώς και τους βάζω μετάνοια νοερώς. Μακάρι κάποτε να τους συναντήσω κι από κοντά. Είναι όλοι τους ολόδροσα κλωνάρια του "ευσκιόφυλλου δέντρου", άξια πνευματικά τέκνα του πατρός Παϊσίου. Να έχουμε την ευχή τους και να πρεσβεύουν στον γέροντα που του έχουν σίγουρα μεγάλη παρρησία. Να έχουμε την ευχή σου Γέροντα Παΐσιε! Αμήν. Βοήθειά σας παλικάρια, όσοι βρεθήκατε εκεί! Με απεριόριστη εκτίμηση, Εμμανουήλ "Αιθεροβάμων"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμμανουήλ "Αιθεροβάμων" σε ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια και συγχωρεσέ μας για όποιες τυχόν παραλείψεις μας. Να εύχεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλίμονο αδελφέ μου, καμία παράληψη, ίσα ίσα που μας γεμίσατε τις μπαταρίες με μπόλικο πνευματικό υλικό! Εμένα να συγχωρείτε για το μακροσκελές σχόλιό μου, συγνώμη αν σας κούρασα. Ευχαριστούμε και πάλι! Είθε ο Κύριος να σας ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο τους κόπους σας. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια!

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καθόλου δεν μας κούρασε το σχόλιο σου. Ίσα-ίσα μας δίνει δύναμη και κουράγιο αν συνεχίσουμε τον αγώνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η άπειρη αγάπη του Θεού, μικρό απόσπασμα από την ερμηνεία του στίχου 16, του χθεσινού Ευαγγελικού αναγνώσματος
    http://niksotiropoulos.blogspot.com/2011/09/16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι σίγουρη πως όσοι κατάφεραν να παρεβρεθούν στις εκδηλώσεις σας θα θυμούνται όσα έζησαν για πάντα.Είχα τη χαρά να βρεθώ στην Κόνιτσα πέρσι,όπως και στο κελί του γέροντα στο Στόμιο.Θα ήθελα πολύ να ξανακάνω αυτήν την τόσο υπέροχη πεζοπορία σ'αυτά τα άγια χώματα.Ειλικρινά σας το λέω όλη αυτή η διαδρομή με έχει συναρπάσει.Όσο για το μητροπολίτη Λεμεσού νομίζω είμαι πολύ λίγη για να γράψω κάποιο σχόλιο.Απλώς τον ακούς και δε χορταίνεις ποτέ να τον ακούς!Ευχαριστούμε για τις αναρτήσεις.Ο Θεός να σας ενδυναμώνει.Συνεχίστε το ωραίο έργο σας.Να εύχεστε και για εμάς στην ελληνικότατη Μακεδονία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Γέροντας πάντως Μαρία σίγουρα ευχότανε για τη Μακεδονία μας:

    "Ο Γέροντας Παΐσιος στο αρχονταρίκι του στο Άγιο Όρος είχε κρεμασμένη μια φωτοτυπία με μεγάλα γράμματα. Ήταν η προφητεία του προφήτη Δανιήλ για το Μέγα Αλέξανδρο πού τον αποκαλούσε -Βασιλέα τών Ελλήνων-. Μπροστά από την προφητεία υπήρχε σύντομος βίος του προφήτη, που κατέληγε στη μαρτυρία του ιστορικού Ιώσηπου ότι την παραπάνω προφητεία προσέφερε ο Αρχιερέας Ίαδδος μαζί με πλήθους ιερέων των Εβραίων στο Βασιλέα Αλέξανδρο, όταν πήγε στην Ιερουσαλήμ. Η προφητεία περιέγραφε τη δράση, τις κατακτήσεις αλλά και τη διάσπαση του κράτους του Αλεξάνδρου, μετά το θάνατό του. Όλα αυτά προφητεύθηκαν αιώνες πριν τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Γέροντας Παΐσιος είπε οτι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από το θεόπνευστο κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης" *

    *από το βιβλίο: Οι Γκουρού, ο Νέος και ο Γέροντας Παΐσιος, Διονύσιος Φαρασιώτης,εκδ. Θεσσαλονίκη, σελ 244-245

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φέτος στη μικρή γιορτή που θα κάνουμε με το κατηχητικό μας τον Οκτώβρη,το θεατρικό θα είναι αφιερωμένο στο Μέγα Αλέξανδρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.