11 Σεπ 2011

Ὁλοκληρώθηκαν οἱ ἐκδηλώσεις γιά τόν πατέρα Παΐσιο μέ τήν σημερινή Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία.


Δετε φωτογραφίες...














10 σχόλια:

  1. Ωραίες.

    Ευχαριστούμε.

    Καλλίστρατος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ορθώς που δεν φοράει μίτρα ο μητροπολίτης!Η μίτρα εισήχθη στην ορθόδοξη εκκλησία μόλις τον 17ο αιώνα και δυστυχώς επικράτησε ταχύτατα,θα πρέπει λοιπόν να σταματήσει η χρήση της μιας και δημιουργεί πολλά προβλήματα,ή έστω να περιοριστεί μόνο από τον προεξάρχοντα και μόνο σε πολύ μεγάλες γιορτές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Αθανασιος ειναι πολυ ταπεινος.οταν πηγαινει στη μονη Βατοπαιδιου λειτουργει ως ενας απλος ιερεας. Το παρακαλουν να λειτουργει ως αρχιερεας και λει οτι προτιμα ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες ανώνυμε,δηλαδή φοράει τα άμφια του ιερέα και όχι του αρχιερέα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό που λέει ο Ανώνυμος το κανουν και άλλοι αρχιερείς. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον αείμνηστο Μητροπολίτη Κονίτσης Σεβαστιανό να λειτουργεί μόνος χωρίς κάποιον ιερέα ή διάκονο πράγμα αδιανόητο για τους περισσότερους αρχιερείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ ωραία και ενδιαφέρονται τα όσα λέτε!μα και η ψυχή τους θα θέλει να ηρεμήσει κάπως απ'όλα αυτά που επωμίζεται ένας επίσκοπος και ειδικά όταν είναι ευσυνείδητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ, ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΜΕ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ, ΟΧΙ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΕ ΤΙΣ ΑΜΑΞΑΡΕΣ, ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ "ΠΑΛΑΤΙΑ" ΤΟΥΣ...ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΜΕΤΑΝΟΙΑ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΑΝΟΣ...
    ΒΑΣΙΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αδελφοί μου ας μην το γενικεύουμε καλύτερα. Δεν σημαίνει ότι όποιος Μητροπολίτης φοράει Μίτρα δεν είναι ταπεινός. Δεν νομίζω ότι θα είναι και στόχους του σεβασμιότατου να θεωρηθεί αυτός ταπεινός και όλοι οι υπόλοιποι που φοράνε Μίτρα, όχι. Μην ξεχνάτε ότι και ο Άγιος Νεκτάριος φορούσε επισκοπική Μίτρα και ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός. Βεβαίως και επιβραβεύουμε στη συνείδησή μας τον κκ. Αθανάσιο που διατηρεί ύφος και ήθος μοναχού, έτσι πρέπει να είναι ο επίσκοπός, αλλά ας μην συλλογιζόμαστε επικριτικά και για όσους από υπακοή στην Εκκλησία μας, φοράνε. Εξάλλου νομίζω είναι και αρκετά βαριά και υποφέρουν όσοι ώρα τη φοράνε, αλλά σηκώνουν αγόγγυστα το Σταυρό τους. Ο Θεός να τους ενδυναμώνει και αυτούς και εμάς με τις ευχές τους. Αμήν.

    ΥΓ: Ας μην λησμονούμε ότι και ο Άγιος Λεμεσού φοράει Μίτρα κατά περίσταση, όπως εδώ:

    http://vatopaidi.files.wordpress.com/2008/10/athanasios.jpg

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμμανουήλ τι λες;είναι πραγματικά αστείο!ας μιλήσουμε ειλικρινώς!πολύ θα σκότωναν για να φορέσουν αυτό το χρυσό στέμμα που δεν έχει καμία σχέση με την εκκλησία και εισήχθη μόλις τον 17ο αιώνα από την ματαιοδοξία κάποιων!
    Πρέπει η Εκκλησία να ξαναδεί το θέμα των αμφίων όπως και πάρα πολλά άλλα βέβαια,στη Ρωσσία μέχρι και οι αρχιμανδρίτες φοράνε...καλά μην πούμε καν για τα αίσχιστα ρωσσικά και κατά τη γνώμη μου κακόγουστα άμφια που δυστυχώς βλέπεις να εισέρχονται κι εδώ!μα τι σαμάρια είναι αυτά και άλλα τέτοια;το ελληνικό φαιλόνιο είναι πολύ πιο όμορφο και καλαίσθητο και ταιριάζει πολύ περισσότερο με την εκκλησία μας σε σχέση με τις ρώσσικες υπερβολές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητή-έ sapphire, ο πατήρ Παΐσιος έλεγε πως αν θέλει κάποιος να αλλάξει την Εκκλησία, ας αλλάξει πρώτα τον εαυτό του. Αν το κάνει αυτό, αλλάζει κι ένα κομματάκι της Εκκλησίας. Φυσικά αν το κάνουμε όλοι μας αυτό, τότε η Εκκλησία μας θα αλλάξει προς το καλύτερο.
    Μετάνοια μας χρειάζεται όλων ανεξαιρέτως. Να εύχεστε.

    Εμμανουήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.