25 Αυγ 2011

Στόν Γράμμο καί στό Βίτσι, νίκησε ἡ Ἐλλάδα


Μετά τή νομιμοποίηση το Κομμουνιστικο Κόμματος στήν λλάδα τό 1974 καί τή συμπλήρωση τς τριακονταετος παραγραφς λων τν γλημάτων πού διαπράχθηκαν στά χρόνια του πολέμου, φτασε πλημμυρίδα πό ξόριστουςλληνες κομμουνιστές, πού ρχισαν νά προπαγανδίζουν τή δική τους κδοχή γιά τόν πόλεμο, νδείχνοντας τούς κομμουνιστές καπετάνιους το ντάρτικου σέ λαϊκούς ρωες. ταν γκαταστάθηκα στήν λλάδα, βλεπα μπροστά μου καθημερινά τήν πιτυχία το κόμματος στήν κατάκτηση τς συμπάθειας τν λλήνων πού εχαν γεννηθε μετά τόν πόλεμο. Φοιτητές μέ νεανικά πρόσωπά μου χτυποσαν τήν πόρτα κάθε Σαββατοκύριακο, γιά νά μο δώσουν προπαγανδιστικά φυλλάδια καί νά μέ προσκαλέσουν στά τελεύτητα φεστιβάλ τς κομμουνιστικς νεολαίας. ν τούς ρωτοσες γιά τό παιδομάζωμα, τίς κτελέσεις πολιτν καί τίς θηριωδίες τν νταρτν, χαμογελοσαν καί κουνοσαν τό κεφάλι μπρός στήν μάθειά μου: τέτοια πράματα δέν εχαν συμβε ποτέ, μο ξηγοσαν πομονετικά.
 ταν ναμφισβήτητη  πιτυχία τν κομμουνιστν, εχαν καταστήσει θρυλικούς τους...
 ντάρτες στά μάτια τς σημερινς λληνικς νεολαίας καί ξανάγραφαν τήν στορία το πολέμου, κόμη καί στό μυαλό παιδιν πού γεννήθηκαν πό συχωριανούς μου. Κάποτε, σέ μία νομαστική γιορτή λο Λιτες, κουσα να φίλο περίπου στήν λικία μου νά συζητάει μέ τόν νηψιό του, φοιτητ στό πανεπιστήμιο, εκοσι δύο χρονν.  θεος λεγε στό παλικάρι: «Δέ διαλύσανε τήν οκογένειά μας, δέν πήρανε τή γιαγιά σου, τή μάνα σου καί μένα πό τό χωριό μας καί μς κλείσανε ξι χρόνια σέ στρατόπεδα στήν Ογγαρία;»
 «Τό καναν γιά νθρωπιστικούς λόγους», πάντησε ψύχραιμα  νέος, «γιά νά σς σώσουν πό τίς φασιστικές βόμβες».
 «Καί ο χιλιάδες πολίτες πο κτελέσανε στά νταρτοκρατούμενα χωριά; Κι ατό ταν νθρωπιστικό;» πένενε  θεος ψώνοντας τή φωνή. «Ο πέντε πο σκοτώσανε στό Λιά;».
 Τά μάτια το παλικαριο σμίξανε. «Δέν θά τούς σκότωναν ν δέν πρχε λόγος», επε. «Θά εχαν πιθανόν πολύ μεγάλο λόγο».
 Γιά νά σβήσουν ατές τίς θηριωδίες πό τή συνείδηση τν λλήνων, ο κομμουνιστές, εθύς μόλις νομιμοποιήθηκαν, ξαπέλυσαν μία ερύτατη κστρατεία νά σταματήσουν λα τά πίσημα μνημόσυνα γιά σους σκοτώθηκαν στόν μφύλιο πόλεμο, γιά τά θύματα, στά ποα ταν καί  μάνα μου.
 Πέτυχαν νά πείσουν τή νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση πού  νέβηκε στήν ξουσία τό 1981, νά καταργήσει ατές τίς τελετές.
 (πό τό βιβλίο «λένη» το Νίκου Γκατζογιάννη)
ΣΧΟΛΙΟ: κόμη καί σήμερα τήν δια τακτική ξακολουθον νά χουν ο νοσταλγοί το κομμουνισμο, ποντάροντας στή λήθη καί μάθεια τς νεολαίας.
  πολιτεία δέν δίνει τό "παρών" στά μνημόσυνα τν πεσόντων το πολέμου συνεχίζοντας νά περιφρονε τά παλικάρια πού πεσαν «πέρ πατρίδος».
Η Μητρόπολις Δρϋινουπόλεως, Πωγωνιανής καί Κονίτσης, συνεχίζει κάθε χρόνο νά τιμ τούς πεσόντες το Γράμμου. τσι καί φέτος θά πραγματοποιηθε τό καθιερωμένο μνημόσυνο στό χωριό Βούρμπιανη πό τόν Μητροπολίτη Κονίτσης νδρέα πού θά τό πισφραγίσει μέ τήν πύρινη μιλία του.
Νά δώσουμε λοι τό "παρών" στίς 28 Αγούστου.


22 σχόλια:

  1. Δόξα τω Θεώ που υπάρχουν ιστολόγια σαν το δικό σας που εκφράζουν τέτοιες απόψεις. Δυστυχώς η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν τολμάνε να αγγίξουν το θέμα του συμμοριτοπολέμου.
    Αν ο ελληνικός μας στρατός είχε ηττηθεί τώρα θα είμασταν τουλάχιστον 30 χρόνια πίσω (δες Αλβανία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως αυτήν την εποχή πρέπει να εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν...

    Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου τότε ήταν τόσο αγράμματη που ενσωματώνονταν με τους μεν ή τους δε από γελοία και προσωπικά κίνητρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλε ανωνυμε δεν μπορουμε να ξεχασουμε τις θηριωδιες που διεπραξε η αριστερα σε βαρος της πατριδος μας. Προσφατα σε συνεντευξη της η Ελλη Παππα ειπε: Μισω την Ελλάδα.
    Δεν μπορουμε λοιπον στο ονομα της ιστορικης ληθης να σβησουμε πραγματικα γεγονοτα του παρελθοντος.
    Επισης πρέπει να αντιληφθείς ότι δεν μπορεις να εξομοιώνεις τις δυο παρατάξεις. Η μια πολεμούσε για να σώσει την Ελλάδα και η άλλη για να την καταστρέψει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νομίζω ότι ήταν συντριπτική πλειοψηφία οι άνθρωποι που ακολούθησαν τους μεν ή τους δε από προσωπικά κίνητρα παρά από ιδεολογία!
    Προσωπικά, όσους γνωρίζω - και μιλάμε για μεγάλα αξιώματα... - στην αρχή ήταν αμέτοχοι ώσπου οι μεν οι δε τους έκαναν κάποια ζημία.
    Ο μεγαλύτερος καπετάνιος της περιοχής Γρεβενών ήταν αδελφός της γιαγιάς της γυναίκας μου και ΕΓΙΝΕ κομμουνιστής - ενώ πριν ήταν αμέτοχος - όταν ο Στρατός του πήρε όλο το κοπάδι με το οποίο ζούσε την οικογένειά του, για να φάει κι αντίστοιχα ένας παλιός συνάδελφος ήταν φανατικός αντικομμουνιστής γιατί οι κομμουνιστές του σφάξανε τον πατέρα χωρίς λόγο...

    Σου λέω, μην στέκεσαι σε αυτό το θέμα, ιδίως τέτοιες εποχές...

    filtor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν με ενδιαφερουν τα προσωπικα κινητρα του καθενος. Με απασχολει το γεγονος οτι αν ο ελληνικος μας στρατος ειχε ηττηθει θα μας ελειπε η Μακεδονια που θα ειχε γινει Σλαβικη, η Θρακη, η Ηπειρος και οχι μονο.
    Και τωρα θα ειμαστε σε επιπεδο αναπτυξης οπως η Αλβανια δηλαδη 30 χρόνια πίσω. Τα κοινωνικα και ατομικα μας δικαιωματα θα ειχαν παραβιαστει καταφωρα, δεν θα μπορουσαμε να εκφρασουμε ελευθερα τις θρησκευτικες μας πεποιθησεις κτλ.
    Υπάρχει η τάση στη συγχρονη εποχη που λέει οτι δεν κανει καλο να ασχολουμαστε με αυτη την περιοδο του συμμοριτοπολεμου (και οχι εμφυλιου) γιατι αναμολχευουμε παλιες πληγες. Αυτο το πιπιλιζουν κυριως οι αριστεροι με σκοπο να αποκρυψουν την καταστροφη που προκαλεσαν στην πατριδα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 26 Αυγούστου 2011 12:56 μ.μ. αν τωρα γινει πολεμος ελλαδας-τουρκιας και βρεθεις στο ιδιο χαρακωμα με εναν ελληνα κομμουνιστη τι θα του πεις? δεν πολεμω μαζι σου γιατι ψηφιζες κκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φυσικά και θα πολεμούσα μαζί του, εφόσον θα ειχαμε τον ιδιο εχθρο. Το ζήτημα είναι όμως άλλο.Ρώτησε έναν κομμουνιστή: Αν επαναλαμβανονταν ο συμμοριτοπόλεμος θα πολεμούσες εναντίον της πατρίδος σου όπως έκαναν οι ομοϊδεάτες σου το 1946-49;Και κάτι άλλο: Είσαι πρώτα Κομμουνιστής και μετά Έλληνας ή το αντίστροφο;

    Προσωπικά έχω ρωτήσει τα παραπάνω ερωτήματα σε κομμουνιστές και όπως καταλαβαίνεις οι απαντήσεις που έδωσαν μόνο πατριωτικές δεν ήταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ο φασισμος και ο ιμπεριαλισμος νικησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα συμφωνησω με τον Ανώνυμο 26 Αυγούστου 2011 3:08 μ.μ.
    Οι Κομμουνιστες βάζουν πάνω από όλα ακόμα και από την πατρίδα τους τις ιδεολογικες τους πεποιθησεις. Γενικά προσπαθούν να πλήξουν ότι θυμίζει ελληνικό έθνος και Ορθοδοξία. Για αυτο κατα τη διαρκεια του συμμοριτοπολεμου βασανισαν και δολοφονησαν πολλους ιερεις.
    Επιπλεόν, αρκει κανεις να δει τις θεσεις του ΚΚΕ για τους λαθρομεταναστες, το μακεδονικο, το βορειοηπειρωτικο, τις ελληνοτουρκικες θεσεις και θα καταλαβει ποσο ανθελληνικο κομμα ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αδερφέ πλέον δεν υφίσταται πλέον πρόβλημα από τους κομμουνιστές - έχουν καταντήσει εντελώς γραφικοί κι παλαιοντολογικά απολιθώματα.
    Από εκεί κι έπειτα το τι πιστεύει ο καθένας είναι δικό του θέμα.
    Εάν υπήρχε περίπτωση να απειληθεί και πάλι η χώρα το συζητούσαμε...

    filtor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 26 Αυγούστου 2011 3:20 μ.μ μας έπεισες με την τρομερη επιχειρηματολογια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Filtor Να εύχεσαι να μην απειληθει ξανα η χωρα γιατί ο σπαραγμός του 1946-49 ήταν ο πιο αιμοβορος ολων των πολεμων που πέρασε η χώρα μας.
    Αυτο όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να λησμονησουμε την προδοτικη στάση του ΚΚΕ από το παρελθόν μέχρι σήμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. To ντροπη σε ποιον απευθυνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ: ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ.
    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/03/blog-post_31.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέρασαν 62 ολόκληρα χρόνια από τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στον Γράμμο και το Βίτσι, όπου ο Ελληνικός Στρατός συνέτριψε τους παράνομους αναρχοκομμουνιστές, αποτρέποντας τη δημιουργία σοβιετικού προτεκτοράτου στη χώρα μας. Είναι καθήκον μας να τιμήσουμε αυτή την επέτειο ΕΘΝΙΚΑ, μακριά από κομματικές σκοπιμότητες ή δυστυχώς την οδό της λήθης, που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια κάποιοι "δεξιοί", φοβούμενοι μη χαρακτηριστούν "φασίστες" από τα σταλινικά αποβράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το θέμα αυτό είναι ένα από τα πιο αλλοιωμένα από την αριστερή προπαγάνδα!Από 'κει και πέρα ότι η Β.Ελλάδα θα είχε μοιραστεί ανάμεσα σε Γιουγκοσλαβία (με ίσως στην αρχή ανεξάρτητη Μακεδονία κτλ),Βουλγαρία και Αλβανία είναι αδιαμφισβήτητο,άλλωστε δεν είναι κάτι που το κρύβανε τότε οι κομμουνιστές,στα συνέδρια και στις εφημερίδες του το λέγαν ξεκάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. «Θεοφιλος είπε...

    Ανώνυμε 26 Αυγούστου 2011 3:20 μ.μ μας έπεισες με την τρομερη επιχειρηματολογια σου»

    Θεόφιλε αγόρι μου, εσύ έχεις να πεις τίποτα;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για να κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν, όπως είπε κάποιος ανώνυμος πιο πάνω, πρέπει να έχουμε το θάρρος να τιμούμε τους νεκρούς μας. Εννοείται ότι δεν με χωρίζει τίποτα με κανέναν, ούτε και μισώ κανέναν. Αλλά θέλω να έχω το δικαίωμα να τιμώ τους νεκρούς μου, στον Γράμμο και το Βίτσι, στον Μελιγαλά, στου Μακρυγιάννη, στην Τατάρνα. Ανθρώπινες ψυχές είναι διάολε, πάνω απ'όλα. Πριν 2 χρόνια, το ΚΚΕ έστεισε Μνημείο στον Γράμμο. Εμείς δεν δικαιούμαστε να τιμούμε τους νεκρούς μας, ενώ δεν το έχουμε αρνηθεί ποτέ στην αντίθετη πλευρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολυ ορθή η παρατήρησή σου Μάρκο. Είναι χρέος μας να τιμούμε τους νεκρούς ήρωες Γραμμομάχους. Για να το καταλάβουμε μάλλον θα πρέπει να ζήσουμε για ένα μήνα όπως έζησαν ρώσοι, αλβανοι κτλ υπό τα δικτατορικά καθεστώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΌ ΤΎΠΟ ΞΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΊΑ, ΤΗΝ ΕΊΧΑΝ ΑΛΙΩΣΕΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΜΌΝΟ ΣΤΗ ΕΛΛΆΔΑ ΔΕΝ ΚΈΡΔΙΖΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ, ΖΗΤΏ ΤΑ ΘΡΥΛΙΚΑ ΛΟΚ ΖΗΤΩ Η ΣΙΔΗΡΑ ΕΝΝΑΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.