30 Αυγ 2011

Τραγούδια καὶ ἐντυπώσεις ἀπὸ τὶς ἐκδηλώσεις τῆς διημερίδας στὴ Λάρισα

11 σχόλια:

  1. Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
    http://church-taxiarchon-kernitsas.blogspot.com
    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι μου κοψατε τα σχολια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελα ρε παιδια, καλα με τοσες γυναικες που ειδα εκει ,αυτος που τραβαγε το βιντεο μονο απο αντρες πηρε σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό που μου άρεσε και με εντυπωσίασε σε αυτή τη συνάντη που συμμετείχα πρώτη φορά είναι το εξής: χωρίς να γνωριζόμαστε μεταξύ επικοινωνούσαμε άνετα και νιώθαμε σαν να είμαστε φίλοι από τα παλιά...κατάλαβα γιατί ονομάστηκε "ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" και όχι απλώς ρωμηοσύνη.
    Τώρα αν κάποιοι κατηγορούν την Ε.Ρω. ψάχνοντας να βρουν κάτι για να ρίξουν τον "λίθο του αναθλεματος" να χαρούν σε κάποιο λάθος της φαντασίας τους, να κατακρίνουν και να ζημιώσουν την ψυχή τους είναι άλλο θέμα. Η "ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ" όπως λένε δεν προβάλει το κακό αλλά μόνο τις αξίες μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Όπως έλεγε και ο πατήρ Παΐσιος (τον οποίο δεν οικιοποιούμαι)προσθέτουμε καλό στο κακό και έτσι θα απαλλαγούμε από αυτό.
    Να δώσω ακόμη δύο διδαχές:
    1- «Δεν μπορούμε να πούμε ότι οι άλλοι χριστιανοί που δεν είναι ορθόδοξοι θα πάνε με το διάβολο, θα πάνε στην κόλαση. Δεν έχουμε δικαίωμα να λέμε τέτοιες κουβέντες. Έχουμε όμως υποχρέωση να τους βάλουμε την καλή ανησυχία. Είτε καθολικός είναι είτε προτεστάντης είτε ο,τιδήποτε άλλο, να του λέμε ότι βρίσκεται στην πλάνη, οπότε του βάζουμε την καλή ανησυχία. Δεν πρέπει να τους αναπαύουμε δήθεν από αγάπη και να τους λέμε ότι και αυτοί έχουν δίκιο, γιατί τότε δεν τους βάζουμε λογισμό ανησυχίας. Πρέπει να προσέχουμε διότι ο Θεός θα μας ζητήσει απολογία».
    πηγή: Πρεσβ. Διονυσίου Τάτση,
    2-Η εγκράτεια των νέων
    Τη γενετήσια ορμή πρέπει να τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το γάμο και να κάνουμε τίμιο αγώνα ενώπιον του Θεού, για την αγάπη του Θεού. Και μόνο έτσι θα βρούμε λύση στο πρόβλημα αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το 2 ητανμπηχτη για μενα ?τι να κανουμε ανθρωποσ ειμαι και εχω αδυναμιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπου κι αν πάει κανείς αν γνωρίσει ανθρώπους που αγωνίζονται που είναι κοντά στο Χριστό και προσπαθούν..γίνεται κάτι "μαγικό" δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω και νιώθεις πως ο άλλος είναι φίλος σου καρδιακός...Στη συνάντηση δεν ήμουν,έχω πάει όμως σε άλλες παρόμοιες συναντήσεις κ η προσωπική μου εμπειρία λέει πως τελικά μόνο ο Χριστός ενώνει.Τα υπόλοιπα κοινά ενδιαφέροντα είναι πολύ λίγα,πολύ μικρά μπροστά σε Αυτόν...Όσο για τη συνάντηση,χωρίς να θέλω να γίνω κακός/κακιά ή να φανώ κάπως..περισσότερο μοιάζει με εκδρομή των γιαννιωτων στη λάρισα και όχι πανελλήνια προσπάθεια...Να'στε πάντα καλά και να περνάτε όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α,και κάτι ακόμα..Φίλε/φίλη η γενετήσια ορμή δεν είναι κάτι που ελέγχεται.Είναι ορμή..Πώς να τη βάλεις στο ψυγείο;Πολύ καλοπροαίρετα το λέω.Αν γινόταν αυτό που λες,όλοι(μα όοοολοι) θα έφταναν στο γάμο αγνοί!Νομίζω θέλει πολλήηηη προσπάθεια κι όχι απλά ένα βόλεμα στο ψυγειάκι της ψυχής..! :) Ο Θεός πάντα να μας βοηθά και να μας ενισχύει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ ΑΠΛΩΣ Η ΛΗΨΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΛΛΑ...ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΠΟΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι ειναι η ενωμενη ρωμηωσηνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι ένα νεοσύστατο σωματειο που έχει ως στόχο την προβολή των ελληνορθοδόξων αξιών μας. Αν θες να διαβάσεις το καταστατικό ανέτρεξε στο enromiosini.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.