2 Ιαν 2010

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης πρ. Λέρου Νεκτάριος

Εκοιμήθη πριν λίγη ώρα σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας (πρ. Λέρου) Νεκτάριος, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε στα Χανιά της Κρήτης και συγκεκριμένα στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγ. Χριστοφόρου - Κορακιών Ακρωτηρίου.

Να αναφερθεί, ότι η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του μακαριστού μητροπολίτη Γάνου και Χώρας κυρού Νεκταρίου, θα τελεστεί στην.....

ιδιαιτέρα πατρίδα του τα Χανιά.

Η σορός του θα βρίσκεται στην Ιερά Μονή Γουβερνέτου από το πρωί της Κυριακής 3ης Ιανουαρίου 2010 μέχρι και την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, οπότε και περί ώρα 11η πρωινή θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία στο Καθολικό της Ιεράς Μονής.

Η ταφή θα γίνει, ακολούθως, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Κορακιών Ακρωτηρίου.

Βιογραφικό

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας, υπέρτιμος και έξαρχος Θράκης Παραλίας, κ. Νεκτάριος (κατά κόσμον Εμμανουήλ Χατζημιχάλης) εγεννήθη εις Χανιά Κρήτης το έτος 1932. Μετά την αποπεράτωσιν των εγκυκλίων αυτού σπουδών εφοίτησεν εις την Θεολογικήν Σχολήν του Πανεπιστημίου Αθηνών, εξής απεφοίτησε το έτος 1956.

Το έτος 1960 εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος. Εν συνεχεία επραγματοποίησεν ευρυτέρας σπουδάς εις Γαλλίαν και Γερμανίαν, ανακηρυχθείς κατά το έτος 1967 Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, κατά δε το έτος 1972 Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διηκόνησεν εις Ενορίας της Ευρώπης, εις ιεραποστολικάς κοινότητας της Ασίας και της Αφρικής, ως και εις την Εκπαίδευσιν, γενόμενος Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, εξ ης το 1980 εξελέγη Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, μετατεθείς το αυτό έτος εις την Ιεράν Μητρόπολιν Καρπάθου και Κάσου, εκείθεν δε εις την Ιεράν Μητρόπολιν Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας το έτος 1983.

Tώ 2005 παρητήθη του Θρόνου της Επαρχίας ταύτης, εκλεγείς μετά διετίαν Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας. Δια το εν γένει έργον αυτού εβραβεύθη υπό της Ακαδημίας Αθηνών, δις, υπό του Δήμου Αθηναίων δια της χρυσής κλειδός του κλεινού άστεως, υπό τη εν τη Πόλει Ιδρύματος A. Ipekci και ετέρων πνευματικών ιδρυμάτων του Ελλαδικού και διεθνούς χώρου.
ΠΗΓΗ:ΡΟΜΑΦΑΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.