31 Δεκ 2009

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα της μετάλλαξης του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος


Ο π. Στρατηγόπουλος τόσο σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό όσο και κατά τη διάρκεια διάσκεψης εντεταλμένων για αιρέσεις και παραθρησκείες, καυτηρίασε τις νέες ιδέες και νέες φιλοσοφίες του προγράμματος που δημιούργησε ο θεολόγος νέος διευθυντής του.... σταθμού και η συνεργάτιδά του μουσική παραγωγός σε ΜΜΕ του Αλαφούζου μαζί με την "καλλιτεχνική αυλή" που έφερε. Η αυθαίρετη και μουσολινική κατάργηση των
εκπομπών σχετικά με αιρέσεις και παραθρησκείες και για την προστασία της οικογένειας, καταδικάστηκε με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και ξεκάθαρες κατηγορίες κατά των υπευθύνων του σταθμού για "τί παιχνίδι παίζουν;".

Ανοιχτά από τον ίδιο τον ραδιοφωνικό σταθμό ο π. Στρατηγόπουλος καυτηρίασε την μετάλλαξη του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας που έφτασε σε σημείο να μιλάει ακόμη και για αστρολογικά ζώδια.

Πραγματικά χωρίς καμμία υπερβολή ένας νέος παραγωγός έκανε και αυτό, το οποίο όμως λέγεται ότι είναι πταίσμα μπροστά σε άλλα σκανδαλώδη περιεχόμενα του νέου προγράμματος. Αλήθεια, αφού ο σταθμός είναι της Ιεράς Συνόδου και ΟΧΙ της Αρχιεπισκοπής, γιατί πολλές Μητροπόλεις που έχουν ραδιοφωνική υποδομή, δεν τον αναμεταδίδουν; Οι Μητροπολίτες τους γιατί δεν εκφράζουν δημοσίως την οργή τους; Η Εκκλησία έχει θάρρος και Αλήθεια. Όλοι στην Ιερά Σύνοδο γνωρίζουν τα αίσχη. Δεν έχουν θάρρος να πουν την αλήθεια; Ποιόν φοβούνται;

Ο σταθμός ανήκει σε όλη την Εκκλησία και όχι σε μία κλίκα που κρατάει την Αρχιεπισκοπή σε κατάσταση νιρβάνα.

Ποιός υποστηρίζει αυτή τη μετάλλαξη; Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ένα από τα περισσότερο ανησυχητικά γεγονότα ήταν ο διθύραμβος επαίνων για το μεταλλαγμένο πρόγραμμα και τη φύση του σταθμού με έμμεσο αλλά σαφέστατο «λιβάνισμα» του διευθυντή. Αυτά από μια εφημερίδα πασίγνωστη για την αντιεκκλησιαστική στάση της και συκοφαντικές επιθέσεις κυρίως εναντίον του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων. Η «πρυτανεία του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ» της εφημερίδας κουρέλιασε τη δημοσιογραφική δεοντολογία χαρακτηρίζοντας ως «βαθύ κράτος της Εκκλησίας» όσους διαμαρτύρονται για τη μετάλλαξη του προγράμματος, τους οποίους προσδιορίζει ως «μερικοί σκληροπυρηνικοί ιεράρχες». Ακόμη και έτσι να ίσχυε, η στοιχειώδης δεοντολογία και τιμιότητα επιβάλλουν στην «πρυτανεία» να έχει μιλήσει έστω με έναν από αυτούς. Βεβαίως, οι διαμαρτυρίες έρχονται από πλήθος πολιτών και η «πρυτανεία» θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα για να περάσει τη γραμμή που πέρασε. Η «πρυτανεία» έντεχνα αποσιώπησε την εκρηκτική κατάσταση στο δημοσιογραφικό τμήμα του σταθμού και μεταξύ των άλλων συνεργατών και με στυγνό τρόπο «κρέμασε» τους συναδέλφους της. Το ίδιο έκανε και στους τεχνικούς του σταθμού όταν αποσιώπησε τα σοβαρά προβλήματα που έχουν με τη νέα κατάσταση. Μετά αναρωτιόμαστε για τη δημοσιογραφία που έφτασε τόσο χαμηλά. Και δεν αναφερόμαστε αναλυτικά στον αλαζονικό και μουσολινικό τρόπο που η διεύθυνση του σταθμού αντιμετώπισε πολλούς παλιούς παραγωγούς, οι οποίοι όταν πήγαν να κάνουν την εκπομπή τους, ενημερώθηκαν από τεχνικούς ότι αυτή σταμάτησε. Φυσικά διαμαρτυρήθηκαν και ο διευθυντής εντελώς αλαζονικά τους αγνόησε.

Τί πράγματα είναι αυτά; Πώς μπαίνουν και μένουν τέτοιοι άνθρωποι στην ηγεσία του σταθμού; Αυτό γίνεται τόσο επί Χριστοδούλου όσο και Ιερωνύμου.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.