20 Μαΐ 2021

Πρόεδρος Εἰσαγγελέων γιὰ ἐμβολιασμούς: «Δὲν μπορεῖτε νὰ ὑποχρεώσετε κανέναν νὰ θέσει σὲ κίνδυνο τὸν ἑαυτό του»!

«Ἀπολυταρχικὴ» χαρακτήρισε τὴν κίνηση γιὰ ὑποχρεωτικοὺς ἐμβολιασμοὺς ἡ Πρόεδρος τῆς Ἕνωσης Εἰσαγγελέων καὶ ἀντιεισαγγελέας τοῦ Ἀρείου Πάγου, Ἄννα Ζαΐρη, κατὰ τὴν διάρκεια τηλεοπτικῆς της συνέντευξης τὸ πρωὶ τῆς Πέμπτης.
Ἡ Προεδρος τῆς Ἕνωσης Εἰσαγγελέων μὲ ἕνα «ράπισμά» της πρὸς ὅσους ζητοῦν ὑποχρεωτικοὺς ἐμβολιασμούς, μετὰ τὴν ἀπόφαση γιὰ τὰ ΕΜΑΚ, τονίζει «δὲν μπορεῖτε νὰ ὑποχρεώσετε κανέναν νὰ θέσει σὲ κίνδυνο τὸν ἑαυτό του».
Συγκεκριμένα ἡ Α.Ζαΐρη εἶπε: «Δὲν μπορεῖς νὰ ὑποβάλλεις ἕναν ἄνθρωπο νὰ ὑποστεῖ μία σωματικὴ ἐπέμβαση, ἀκόμα καὶ ἂν αὐτὴ εἶναι μία ἔνεση. Καὶ μάλιστα, στὸν βαθμὸ ποὺ αὐτὸ μπορεῖ νὰ ἔχει ἐπίδραση στὸν ὀργανισμό του. Ἡ ὑποχρεωτικότητα σὲ ἕναν τέτοιο τομέα εἶναι περίπου ἀδύνατη. Δὲν μπορεῖτε... νὰ ὑποχρεώσετε κανέναν νὰ θέσει σὲ κίνδυνο τὸν ἑαυτό του. Εἶναι μία κίνηση ἀπολυταρχικὴ».

12 σχόλια:

  1. Μπράβο στην κυρία εισαγγελέα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πσιζετε το παιχνιδι της αριστερας ζηλωτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιμένουμε επιτέλους να..αφυπνισθεί η
    Δικαστική Εξουσία και να προστατεύσει
    τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των Ελλήνων!☦️🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να μιλήσουν οι άνδρες, μίλησε η γυναίκα! Εξάλλου, ας γίνει γνωστό, σε όσους δεν έτυχε να γνωρίζουν, πως, εκτός από το ανήρ - ανδρός, η γυνή στην αρχαία ελληνική λέγεται και "ανδρίς", εξ ου και το επίθετο ανδρείος! Άρα, δεν έχει τόση σημασία το φύλο όσο το φρόνημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε πολύ άδικο κ. Ηλιάδη. Πολλοί άνδρες έχουν μιλήσει εναντίον του εμβολιασμού και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

      Επίσης για την ονομασία "ανδρίς", μήπως προέρχεται "εκ του ανδρός" ότι επλάσθη εκ τους ανδρός; Η Εύα πλάστηκε από τον Αδάμ όπως γνωρίζουμε από την Αγία Γραφή.

      Διαγραφή
    2. Η ερμηνευτική απόδοση ανήκει στον Ιωάννη Θ. Κολιτσάρα.

      Βιβλικός

      Διαγραφή
  5. Για την ονομασία "ανδρίς", στο θεόπνευστο βιβλίο της Γένεσης διαβάζουμε στο 2ο κεφάλαιο:

    Γεν. 2,23 καὶ εἶπεν Ἀδάμ· τοῦτο νῦν ὀστοῦν ἐκ τῶν ὀστέων μου καὶ σὰρξ ἐκ τῆς σαρκός μου· αὕτη κληθήσεται γυνή, ὅτι ἐκ τοῦ ἀνδρὸς αὐτῆς ἐλήφθη αὕτη·

    Γεν. 2,23 Οταν δε ο Αδάμ εξύπνησε και είδε την γυναίκα είπεν· “αυτό είναι πλέον οστούν από τα οστά μου και σαρξ από την σάρκα μου. Αυτή θα ονομασθή γυνή (ανδρίς), διότι έγινεν από τον άνδρα αυτής.

    (η μετάφραση δεν είναι δική μου)

    Βιβλικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχετε δίκιο φίλοι μου. Αλλά εδώ δεν κάνουμε ετυμολογία της γλώσσας. Μιλάμε για φρόνημα! Φρόνημα ανδρείο από μια γυναίκα. Συμφωνώ βέβαια πως και πολλοί άνδρες μίλησαν, αλλά χρειάζονται οι των υψηλά ισταμένων κλιμακίων!

      Διαγραφή
    2. Και εσείς φίλε μας κ. Ηλιάδη ετυμολογία της λέξης κάνατε στο αρχικό σχόλιο σας, γι΄ αυτό και η απάντηση στράφηκε και στην ετυμολογία της λέξης.
      Αν είσαι στα χαμηλά κλιμάκια χρειάζεται ακόμα περισσότερη ανδρεία για να μιλήσεις, σαν πιο ευάλωτος. Σε όσο πιο ψηλά κλιμάκια είσαι τόσο πιο εύκολο να μιλήσεις και χωρίς τόσο κόστος.
      Αλλωστε π.χ. ο μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ δεν είναι στα υψηλά κλιμάκια σαν μητροπολίτης που είναι;

      Διαγραφή
    3. Πέρα από τους ελαχιστότατους εκκλησιαστικούς ταγούς υπάρχουν ανώτατοι δικαστές, εισαγγελείς, στρατηγοί, ακόμη και βουλευτές, υπουργοί, καθηγητές ανωτάτων ιδρυμάτων, άνθρωποι επίσης της τέχνης, που επηρεάζουν το λαό και μπορούν να γίνουν μπροστάρηδες με μια κίνηση. Δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό. Θα αναφερθώ μόνο στην περίπτωση ενός γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος ξεκίνησε και αναδείχτηκε επί δικτατορίας, κατόπιν "εκμεταλλεύτηκε" την μεταπολιτευτική κατάσταση παριστάνοντας τον αντιστασιακό, στα χρόνια που τρώγαμε κουτόχορτο περί δημοκρατίας και θησαυρισε στα εύκολα και γρήγορα. Τραγούδησε Μικρασιατική καταστροφή, Κυπριακό, κλπ. Και τώρα που συμβαίνουν τέρατα και σημεία στην πατρίδα μας, εξαφανίστηκε από προσώπου γης. Έκανε τη δουλειά του και ποιος λαός και ποια πατρίδα; Και πολλοί άλλοι βέβαια.Ακόμη άνθρωποι με περιουσία και επιρροή στα δρώμενα. Εχθές ένας εφοπλιστής, ευεργέτης του πολεμικού Ναυτικού, μίλησε με φοβερή απαξίωση για τον πρωθυπουργό. Γιατί; Διότι έχει τα κότσια. Πού είναι να μπουν μπροστά; Να μιλήσουν, να ξεσηκώσουν κόσμο. Μάλλον, λοιπόν, σ' αυτούς στοιχίζει μια τέτοια κίνηση και όχι στον άοπλο απλό πολίτη. Ξέρουν πως έχουν να χάσουν. Ενώ εμείς μένουμε παροπλισμενοι στον φόβο της θολής κατάστασης. Ίσως εν τέλει να αιθεροβατώ, παρά την ηλικία που έχω, αλλά ετσι περίπου τα αντιλαμβάνομαι τα πράγματα.

      Διαγραφή
    4. Οι αντιρρήσεις καλέ μας δάσκαλε κ. Ηλιάδη δεν είναι για την άποψη ότι είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν σε σχέση με αυτούς που θα μπορούσαν να αντιδράσουν. Σ΄ αυτό συμφωνούμε και επαυξάνουμε.
      Οι αντιρρήσεις είναι για ότι δήθεν οι άνδρες υστερούν στην αντίδραση, όμως κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Αρκετοί άνδρες από διάφορες θέσεις μιλούν με πολύ θάρρος και διαφωνούν με τους εμβολιασμούς.
      Αντίρρηση υπάρχει και στην άποψη ότι υπάρχει μεγαλύτερο κόστος στους υψηλά ιστάμενους. Μεγαλύτερο κόστος υπάρχει στους χαμηλά ιστάμενους, αφού οι υψηλά ιστάμενοι έχουν δύναμη και το πολύ να χάσουν κάποια πλεονεκτήματα ή να μην αποκτήσουν επιπλέον πλεονεκτήματα. Ενώ οι χαμηλά ιστάμενοι κινδυνεύουν να χάσουν στοιχειώδη ίσως και τον επιούσιο άρτο. Απο αυτό καταλαβαίνει κανείς ότι το κόστος είναι μεγαλύτερο στους χαμηλά ιστάμενους παρά στους υψηλά ιστάμενους.
      Και επιπλέον οι βρισκόμενοι σε χαμηλά κλιμάκια δεν έχουν λιγότερο θάρρος όταν μιλούν απ΄ όσους μιλούν και βρίσκονται στα υψηλά κλιμάκια.

      Διαγραφή
  6. Να υποβάλουν μηνύσεις όλοι οι πολίτες πού τούς υποχρεώνουν νά κάνουν το εμβόλιο κατά του Κορονοοιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.