18 Απρ 2021

Ἀπόσταγμα πατερικῆς σοφίας...

Ὅλοι βέβαια οἱ Ἅγιοι εἶναι μακάριοι. Τρισμακάριοι ὅμως θὰ εἶναι, ὅσοι θὰ μαρτυρήσουν τὴν ἐποχὴ τοῦ Ἀντιχρίστου, γιατί αὐτοὶ θὰ δοξαστοῦν αἰώνια περισσότερο ἀπὸ τοὺς ἄλλους.
γιος Ἀνδρέας ὁ διὰ Χριστὸν Σαλὸς

1 σχόλιο:

  1. Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: "ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΟΣ..ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ!!!"

    Ηχητικό ντοκουμέντο (βελτιωμένο ηχητικά) του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, που προφητικά αναφέρει ότι θα δούμε το χάος ολοζώντανο μπροστά μας και θα πούμε ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΠΛΑΝΗΘΗΚΑΜΕ.

    Το απόσπασμα από τον λόγο του Αγίου Πορφυρίου:

    "Το ευαγγέλιο έχει θησαυρούς και λύει όλα τα προβλήματα. Είναι φιλοσοφία, όντως φιλοσοφία. Είναι φιλοσοφία, εξ αποκαλύψεως φιλοσοφία. Είναι η ανωτάτη φιλοσοφία.

    Άσε ο κόσμος τώρα που προσπαθεί να ριχτεί προς την ύλη. Να περιφρονήσει το πνεύμα, να περιφρονήσει τις αξίες. Όλες αυτές τις αξίες σιγά, σιγά, με την Χάρη τού Θεού, τις έφτιαξε ο άνθρωπος, τις έφτιαξε ο άνθρωπος με την βοήθεια τού Θεού. Την οικογένεια και όλα αυτά τα καλά και ωραία.

    Άμα τα περιφρονήσουμε η γη εδώ, η ζωή μας, γίνεται χάος. Γίνεται κόλασις. με ναρκωτικά, μ' αυτό... Αρχίζει ο άνθρωπος να κοιτάζει την ηδονή, να θέλει να ικανοποιείται έτσι.. Να! Δεν βλέπεις τα παιδιά που αυτοκτονούν και τρελαίνονται; Δεν πας στα ψυχιατρεία να δεις παιδάκια, 15-16-20 χρονών, 25 - 30, που βασανίζονται!
    Θα μου πεις να: «Γιατί δεν τα βλέπει ο Θεός;» Μα αυτά είναι, τα βλέπει ο Θεός. Αλλά ο Θεός δεν μπορεί να επέμβει.

    Μπορεί όμως, με το σχέδιο τού Θεού, να έρθει, να έρθει ώστε οι άνθρωποι να αποκτήσουν μία επίγνωση, να ιδούνε το χάος ολόφωτο, ολοζώντανο μπροστά τους, να πούνε: Έεε! Πέφτουμε στο χάος, χανόμαστε. Όλοι πίσω, όλοι πίσω, γυρίστε πίσω, πλανηθήκαμε. Και να έρθουνε πάλι στο δρόμο του Θεού και να λάμψει η Ορθόδοξος πίστις. Αυτό εμείς επιδιώκομε και έτσι θέλομε τα πράγματα σιγά σιγά να γίνουνε με τη Χάρη του Θεού. Ο Θεός εργάζεται μυστικά. Δεν θέλει να επηρεάσει του ανθρώπου την ελευθερία. Τα φέρνει έτσι και σιγά-σιγά, σιγά σιγά πάει ο άνθρωπος εκεί που πρέπει."

    https://www.youtube.com/watch?v=FCWB2LQd1dY

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.