25 Αυγ 2020

Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης Εἰρηναῖος: ''Μὴν φορᾶτε μάσκες στὴν ἐκκλησία''

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης Εἰρηναῖος δίνει τή δική του ὁμολογία πίστεως γιὰ τὸ θέμα τῆς μάσκας...


Κατὰ τὴ διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας γιὰ τὸν ἑορτασμὸ τοῦ Ἁγίου Τίτου στὸ Ἡράκλειο, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης Εἰρηναῖος, τοποθετήθηκε γιὰ τὴ χρήσης μάσκας ἐντὸς τῶν Ναῶν. 

Στὴ διάρκεια τοῦ κηρύγματος, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος, κάλεσε τοὺς πιστοὺς νὰ μὴ φοροῦν μάσκες ἐντὸς τῶν ἱερῶν ναῶν «γιὰ νὰ μὴ φυλακίζουν τήν πίστη τοὺς» ὅπως εἶπε χαρακτηριστικά...

15 σχόλια:

  1. Επιτέλους... και ένας ιεράρχης να πει λόγο Θεού στον λαό
    και κυρίως να πει αλήθεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιούπι! Επιτέλους, και χρόνια πολλά, για την ονομαστική του εορτή προχθές. Στ αλήθεια, δεν μπορώ να τον φανταστώ ότι τελικά δεν θα έλεγε το σωστό. Δόξα τω Θεώ!
    ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα παρακαλέσω πολύ να μην χρησιμοποιείται το όνομα του Αρχιεπισκόπου σε φράσεις στις οποίες ο ίδιος δεν έχει υπογραμμίσει. Ευελπιστώ πως είδατε Το δημοσίευμα από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και συγκεκριμένα του πρωτοσυγκέλλου αυτής, που διαψεύδει τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2020/08/blog-post_848.html?m=1

      Διαγραφή
    2. http://trelogiannis.blogspot.com/2020/08/blog-post_851.html?m=1

      Αυτούσια η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

      Διαγραφή
    3. Εντάξει κ. Γιαννακόπουλε, μην ανησυχείτε, και αυτό το είδαμε, και το βίντεο είδαμε, και συμπερασμα βγάλαμε. Και τι έχει στην ψυχή του ο Αρχιεπίσκοπος φάνηκε, αλλά, προφανώς δια τον φόβον των Ιουδαίων, άλλα λόγια ν αγαπιώμαστε. Και η Εκκλησία Κρήτης - προς Θεού, δηλαδή - δεν είναι κατά των "μέτρων προστασίας", ή καλύτερα τα μέτρα επιβολής του άκρατου αυταρχισμού, αλλά να μην ξεχνάμε πως "εκκλησία" δεν είναι μόνο ο πρωτοσύγγελος ή ο Αρχιεπίσκοπος, είμαστε κι εμείς. Και επειδή μόνο ο Θεός κρίνει τα των ανθρώπων, ας κάνουν οι πρωτοσύγγελοι την δουλειά τους, και καλά κάνουν, και αν εμείς ταπεινά και με βαριά καρδιά ψάχνουμε εκκλησίες που ΔΕΝ φοράμε μάσκα, και μένουν οι υπόλοιπες άδειες, αν το έχετε παρατηρήσει, καλά και κάλλιστα κάνουμε. Και δεν νομίζω να πρέπει να δικαιολογήσω το γιατί, έτσι; Οι Αγιοι του Θεού τα έχουν πει καλύτερα από μένα περί χάριτος του Θείου Πνεύματος, το οποίο και θα σηκωθεί μια μέρα να φύγει από κει που το βλασφημούν.
      ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ

      Διαγραφή
    4. Βγήκε ο άνθρωπος προς τιμήν του και είπε τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή είμαστε ελέυθεροι και μπορούμε να μην φοράμε μάσκα στους Ιερούς Ναούς, και βγήκαν οι παρατρεχάμενοι της αρχιεπισκοπής του να δικαιολογήσουν και να πουν αρλούμπες από τον φόβο μην τους μαλώσει η σημερινή χούντα. Έλεος ρε ηρεμήστε και αφήστε τον Αρχιεπίσκοπό σας να ποιμάνει τον λαό γιατί αυτός είναι ο ρόλος του.

      Διαγραφή
    5. Κύριε "Ανώνυμος26 Αυγούστου 2020 - 2:54 μ.μ."

      Σωστά τώρα θυμηθήκαμε ὃτι ἡ ἐκκλησία εἲμεθα ὃλοι οἱ πιστοί.
      Ἂντε λοιπόν δημοκρατικά νά ψηφίσουμε ὃλοι κλῆρος ΚΑΙ λαός ἐάν θέλωμε μάσκες ἢ ὂχι.

      Στό κάτω-κάτω καί κάθε πραγματική δημο-κρατική (πού τήν ἐξουσιάζει ὁ δῆμος δηλ. ὁ ΛΑΟΣ) ὑποτίθεται ὃτι πράττει ὃτι θέλει ἡ πλειοψηφία τοῦ λαοῦ.
      Νά ψηφίσωμε λοιπόν?

      Διαγραφή
  4. εχει Αρχιεπισκοπο η κρητη ? δεν ανηκει η κρητη στον Ιερονυμο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κανέναν Αρχιεπίσκοπο δεν ανήκει τίποτα. Αυτοί έχουν ρόλο ποιμένα, και διακονητή. Όπως είπε ο Χριστός, όποιος θέλει να είναι πρώτος πρέπει να είναι τελευταίος και διακονητής των άλλων. Αυτά ξεχάσαμε σήμερα και τους αφήσαμε να διοικούν σαν να είναι κοσμικοί κυβερνήτες. Η Κρήτη αδερφέ είναι αυτόνομη εκκλησιαστικά και αναφέρεται κατ' ευθείαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Εξ' ου και η διενέργεια της ψευτοσυνόδου εκεί.

      Διαγραφή
  5. Σωστά Diavatis.

    Ἂξιος ὁ γέρων Ἀρχιεπίσκοπος πού (τώρα) δέν κάνει αὐτά πού θέλει ὁ ὁ Βαρθολομαιος πού τό παίζει "πρῶτος ἂνευ ἲσων", ἀ λά Πάπας.
    Μακάρι νά ξυπνήσουν ἐπί τέλους καί ἂλλοι ἐπίσκοποι στήν Ἑλλάδα. Οἱ Ἐπίσκοποι τοῦ Χριστοῦ εἶναι ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ. Τά ὑπόλοιπα εἶναι Παπικά. Ἒξω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.