19 Μαΐ 2020

Ἄν δὲν θέλεις νὰ φιλᾶμε τὸ χέρι σου -λίγο μας ἐνδιαφέρει- πάντως ἐμεῖς θὰ φιλᾶμε τὶς ἅγιες εἰκόνες ματς μουτς, ὅπως ἔλεγε ὁ ἅγιος Παΐσιος


Γρεβενών Δαβίδ: Αὐτὸς εἶναι ὁ σεβασμός; Ματς Μουτς στὶς εἰκόνες; Ὄχι χειροφίλημα!
Μητροπολιτικὸς Ναὸς Εὐαγγελιστρίας Γρεβενών τὴν Κυριακὴ τῆς Σαμαρείτιδος (17-5-2020).
Κήρυγμα τοῦ Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ, σχετικὰ μὲ τὴν ἐγκύκλιο γιὰ τὴν προστασία τῶν πιστῶν ἀπὸ τὸν κορονοϊό ἀλλὰ καὶ συμβουλὲς ἀπὸ τὸν ἴδιο γιὰ τὴν συμπεριφορὰ τοῦ κόσμου κατὰ τὴν διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας. AΚΟΥΣΤΕ ΑΠΟ 22.00'.

Σχόλιο τοῦ Σάββα Ηλιάδη: Εἶσαι πολὺ φτωχός, δεσπότη μου, στὰ ἐπιχειρήματά σου. Πάμπτωχος! Ἐσὺ ξέρεις καλύτερα ἀπὸ τὸν ἅγιο Παΐσιο τὰ σχετικὰ περὶ τῆς εὐσέβειας; Βέβαια, ἀπὸ τὸν τρόπο ποὺ καταθέτεις τὶς ἀπόψεις σου καὶ παρόλο ποὺ δὲν σὲ βλέπουμε, γίνεται αἰσθητὸς ὁ δεσποτισμὸς ποὺ σὲ διακατέχει. Καὶ μετὰ βγάζετε ἀνακοίνωση πρὸς τὸν λαὸ μὲ μπόλικο γλείψιμο καὶ κολακεῖες. Λίγη συστολή, λίγο σέβας! Ἄν δὲν θέλεις νὰ φιλᾶμε τὸ χέρι σου -λίγο μας ἐνδιαφέρει- πάντως θὰ ἀσπαζόμαστε τὶς ἅγιες εἰκόνες! Θὰ τὶς φιλᾶμε ματς μουτς, ὅπως ἔλεγε ὁ ἅγιος Παΐσιος. Διότι, ὅπως ἡ τιμὴ ἀνεβαίνει ἐπὶ τὸ πρωτότυπον διὰ τοῦ ἀσπασμοῦ, ἔτσι ἀντιστρόφως ἐπιστρέφει ἡ χάρις ἀπὸ τὸ πρωτότυπον πρὸς τὸν ἀσπαζόμενο, τὸν τιμῶντα τὴν ἁγία εἰκόνα. Δὲν μπορῶ νὰ μὴν ἀσπαστῶ τὴν ἁγία εἰκόνα, γιὰ τὴν ὁποία δόθηκαν ἀγῶνες ἑνὸς καὶ πλέον αἰῶνος, συνῆλθε ἡ Ζ' Ἁγία Οἰκουμενικὴ Σύνοδος, ἡ ὁποία ἑορτάζεται τὴν Ἅ' Κυριακὴ τῆς Τεσσαρακοστῆς καὶ μάλιστα ὡς Κυριακὴ τῆς Ὀρθοδοξίας! Δὲν θὰ μᾶς τρελάνετε οἱ δεσποτᾶδες, ἀφοῦ πρῶτα μᾶς τρέλαναν οἱ πολιτικάντηδες...

13 σχόλια:

  1. Είναι καθαρά αιρετικά τα τελευταία λόγια σας σχετικά με τον ασπασμο των εικόνων ,και το χειροφιλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω ότι χτυπά την ρίζα της αρρώστιας που λέγεται "ευσεβισμός " που έτσι και σε προσβάλλει ο ασπασμός του Ιερέα και των εικόνων γίνεται χωρίς αληθινή πίστη ,δεν νοιώθεις τίποτα και γίνεται χωρίς κανένα βαθύτερο φόβο και αληθινό σεβασμό για τον Θεό ,αντίθετα πας να κοροϊδέψεις την "Χάρι " προσωπική άποψη ,αλλά Ιερέα που φορά επιτραχήλιον δεν θα τολμούσα να τον κοιτάξω ούτε να τον κρίνω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ο πατριάρχης της Αλεξανδρείας φοράει πετραχήλι, ο πατριάρχης όχι ο ιερέας, και λέει στον Μονοφυσίτη αιρεσιάρχη πως είμαστε μαζί μια Εκκλησία με αρχηγό τον Χριστό. Επίσης καλεί Μουσουλμάνους και Χριστιανούς να προσευχηθούν μαζί στον αληθινό Θεό για την ειρήνη. Όμως εγώ, που τυχαίνει να είναι ένας ψαλτάκος και κάθομαι στο αναλόγιο, την ημέρα που γιορτάζουμε την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο αναθεματίζω διά των τροπαρίων της υμνολογίας αυτούς που ο Μονοφυσίτης θεωρεί αγίους του. Εσύ λοιπόν, παρ` όλα αυτά δεν θα τολμούσες να κοιτάξεις τον πατριάρχη ούτε να τον κρίνεις!!! Είσαι άμεσα συνένοχός του. Είναι σαν να τα λες και τα κάνεις εσύ ο ίδιος. Άρα η πίστη μας δεν έχει ανάγκη από ... κοτούλες της ψευτοϋπακοής. Σε θέματα πίστεως και ευσεβείας δεν υπάρχει κατάκριση και δεν χωράει συγκατάβαση. Ξυπνήστε. Ο κόσμος καίγεται γύρω μας, Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο άλλος μιλάει τέτοιες ώρες για ευσεβισμό!!! Όλα καλά, όλα βολικά και μαζί με τον Χριστό. Δεν γίνεται!!!

      Διαγραφή
    2. Ήρθε, δυστυχώς, η μέρα που θα πρέπει να προστατέψουμε εμείς οι πιστοί τους ιεράρχες μας από τα ίδια τους τα λόγια. Σ΄αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κρύβουμε, να μην αναμεταδίδουμε και να μην σχολιάζουμε και να ευχόμαστε για μετάνοια όλων! Χριστός Ανέστη!

      Διαγραφή
    3. https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=MYteWHeZfxg&feature=emb_logo Δυστυχώς είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να κρύψουμε, ώστε δεν υπάρχει χώρος, αγαπητή Κλεοπάτρα!

      Διαγραφή
    4. Εμοί εκδίκησις, εγώ ανταποδώσω, λέγει Κύριος.".........

      Διαγραφή
  3. https://ethnegersis.blogspot.com/2020/05/blog-post_497.html#more
    Όσοι καλοπροαίρετοι, διαβάστε και ενημερωθείτε. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα ξέραμε. Έρχεται η μετά τον κορονοϊό εποχή! Τίποτε τυχαίο σήμερα. Τίποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με την σιωπή τους φορτώνονται κρίματα, ενώ τα διαπράττουν άλλοι συνάδελφοί τους. Έχουν χρέος πρώτοι αυτοί, οι ιεράρχες να μιλάνε και να ελέγχουν τις πλάνες και τα ατοπήματα σε θέματα πίστης. Αυτά μαζεύονται στην πλάτη τους. Είναι νόμος πνευματικός. Και τώρα κάνουν υπακοή στον Καίσαρα, επιπλήττοντας τον λαό, που θέλει να εκφράσει την ευσέβειά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αφορισμος επρεπε να γινει ΠΡΩΤΑ
    απο τους ιεραρχες της διοικησης της εκκλησιας και μετα να μιλαμε για τον αφορισμο των πολιτικων κλπ.
    Ο λαος οδηγηται σαν προβατο επι σφαγην.
    Δυστυχως αυτη ειναι η αληθεια.
    Δεν εχει στο πλευρο του την εκκλησια
    αλλα πολυ περισσοτερο ουτε και την πολιτεια η οποια ειναι παραδομενη ολοκληρωτικα στον διαβολο...!!!
    Ερχεται η ωρα της μισθαποδοσιας για τον καθενα ειτε ιεραρχης ειναι, ειτε πολιτικος, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης: "Θα έρθει αποστασία του κλήρου. Εσείς να πιαστείτε από την κολόνα της Εκκλησίας". Νομίζω ότι, δυστυχώς, φθάσαμε στον καιρό της εκπλήρωσης της εν λόγω προφητείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αξιος!!!
    Βρε δε πας απο κει πού μας ήρθες.
    Ακου τι είπε....΄΄ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΛΗΣΩ ΚΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΕΙΜΑΙ΄΄για σκέψου βρέ παιδί μου ΕΠΑΡΣΗ και ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ ποιμένος.
    Εχουμε μπλέξει με μασόνους οι οποίοι κάποτε κρατούσαν τα προσχήματα.
    Τώρα απροκάλυπτα πλέον δουλεύουν γιά όλους εκτός του θεού και των πιστών.
    Τα χειρότερα τα έχουμε μπροστά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άκουσα από το 22'και μετά. Δε συμφωνώ με αυτό που λέει για το χειροφίλημα, νομίζω όμως ότι έχεις λάθος τοποθέτηση για το θέμα και επομένως, όταν του το υποδείξει κάποιος να το συνειδητοποιήσει. Κατά τ΄άλλα δεν άκουσα κάτι άλλο μεμπτό, ούτε το ύφος έδειχνε ''προβληματικό'' άνθρωπο (αλαζόνα,αμετανόητο κ.λ.π.). Συγγνώμη, αλλά βρίσκω το ύφος και το σχόλιο του κου Ηλιάδη υπερβολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλοι εσείς που μιλάτε έτσι να υποθέσω είστε αναμαρτητοι σωστά; Και την Κυριακή μην ξεχάσετε να κοινωνησετε.!!!
    Ευχή Αγίου Εφραίμ του Σύρου


    Κύριε καὶ Δέσποτα τῆς ζωῆς μου, πνεῦμα ἀργίας, περιεργείας, φιλαρχίας καὶ ἀργολογίας μή μοι δῷς.

    Πνεῦμα δὲ σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, ὑπομονῆς καὶ ἀγάπης, χάρισαί μοι τῷ σῷ δούλῳ.

    Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοι τοῦ ὁρᾶν τὰ ἐμὰ πταίσματα, καὶ μὴ κατακρίνειν τὸν ἀδελφόν μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.