9 Απρ 2020

Ἡ κυβέρνηση ἐπιτρέπει τὴν ἀτομικὴ προσέλευση στοὺς ναοὺς ἐνῶ ἡ Ἐκκλησία τὴν ἀπαγορεύει!

 
Ὁ ἐκπρόσωπος τύπου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος Σεβασμιώτατος Ναυπάκτου Ἰερόθεος δήλωσε σήμερα 09/04 ὅτι οἱ ἱεροὶ ναοὶ δὲν θὰ εἶναι ἀνοιχτοὶ γιὰ τοὺς πιστοὺς καμία ἡμέρα κατὰ τὴν διάρκεια τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος!

 

8 σχόλια:

  1. Για τους ιεραρχες αυτοι θα κριθουν πιο αυστηρα απο τον Χριστο.

    Για τους κυβερνωτες σε Κυπρο καο Ελλαδα μου θυμιζουν τους Γραμματεις και τους Φαρισαιους που ζητησαν φρουρα απο τον Ποντιο Πιλατο για να μην κλεψουν το σωμα του Χριστου οι μαθητες του.

    Οτι και να κανουν ενα ειναι σιγουρο.Μετα την Σταυρωση θα ερθει η Ανασταση.

    Απλα πια ολος ο κοσμος θα πρεπει να καταλαβει οτι ο τροπος που συμπεριφερονται δειχνει τις πραγματικες προθεσεις τους για την Ορθοδοξια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απορία μου είναι,δε διάβασαν αυτοί οι θεολόγοι και οι αρχιερείς Παλαιά Διαθήκη και δε κατάλαβαν ότι η ιστορία του Εβραϊκού λαού είναι η ιστορία και του Xριστιανισμού;Όταν οι Εβραίοι απομακρύνονταν από το Θεό και συμπορεύονταν με τα έθνη τα ειδωλολατικά,είχαν ασθένειες,θανάτους και υποδουλώνονταν στους εχθρούς τους,μέχρι και τα Iερά και τα Oσια τους και η Κιβωτός του Μαρτυρίου έπεσε στα χέρια των εχθρών τους.Και όταν ενθυμούνταν τοv Θεό και μετανοούσαν, ερχόταν η ηρεμία,η ησυχία και η γαλήνη στα σπίτια τους.Αντί να κηρύξουν μετάνοια ταπείνωση και αποχή από την αμαρτωλή ζωή,αντί να καταφύγουν στοv Κύριο με παρακλήσεις και δεήσεις προς τον δυνάμενο να μας σώσει από την ασθένεια,απαγορεύουν τη θεία λειτουργία και τις ακουλουθίες της Εκκλησίας, καταργούν τα όπλα πού μπορούν να πολεμήσουν κάθε κακό!
      Η απιστία και η αποστασία στο αποκορύφωμά της!

      Διαγραφή
    2. Ο Θεός δεν επιτρέπει ,οι αλαζόνες ,οι υπερήφανοι να κατανοήσουν τις γραφές ,όσες φορές και να διαβάσουν την αγία γραφή αν δεν θέλει εκείνος ,δεν φωτίζεσαι ,,,"χωρίς εμού ου δύνασθαι ποιείν ουδέν.." άρα ."Εξομολογούμαί σοι, Πάτερ, κύριε του ουρανού και της γης, ότι απέκρυψας ταύτα από σοφών και συνετών, και απεκάλυψας αυτά νηπίοις·" αφήνει τον σατανά να μας τυφλώνει την διάνοια . Αν είσαστε πάτερ με όλον τον σεβασμό ,αυτή την στιγμή ο Κύριος παραχώρησε την δοκιμασία αυτή για ΟΛΟΥΣ μας , οι νήπιοι ,ταπεινόφρονες ΒΛΕΠΟΥΝ ...για να μας ταπεινώσει ,την ασέβεια μας .Ολοι ειμαστε υπόλογοι απέναντι του ΟΛΟΙ Καλό σταδιο

      Διαγραφή
  2. Λάθος νομίζω ο τίτλος , παίζεται ένα παιχνίδι ,στο οποίο η ΔΙΣ δεν έχει την εξουσία ,αφού το κράτος είναι υπεράνω της ΔΙΣ ,έτσι τους αφήνει να νομίζουν ότι αυτοί αποφασίζουν... και στο τέλος θα βρεθεί το κράτος προ τετελεσμένων με έναν ΛΑΟ απέναντι ,χωρίς να προλαβαίνει να αλλάξει την κατάσταση... είναι φορές που πρέπει να αφήνεις τον αντίπαλο να νομίζει ότι σου επιβλήθηκε και βρίσκεται περικυκλωμένος πριν προλάβει να το καταλάβει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΙΕΡΟΘΕΟΣ ΑΡΑΓΕΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΦΟΒΕΡΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΒΗΜΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΘΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ...??Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΠΡΟΕΙΠΕ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΦΟΒΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥ ΕΡΧΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι "οδηγίες" του Μητροπολίτη Ναυπάκτου για την Μ. Εβδομάδα είναι εφαρμόσιμες μόνο εντός των ορίων της εκκλησιαστικής του δικαιοδοσίας και ουδόλως δεσμεύουν (ιεροκανονικά και νομικά) τους λοιπούς Μητροπολίτες. Ουδεμία εν προκειμένω απόφαση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας (αρμόδιο αποφασίζον όργανο κατά τον ν.590/1977) υφίσταται η οποία να εντέλλεται τις ως άνω "οδηγίες". Ο κάθε Μητροπολίτης οφείλει να δώσει οδηγίες στους εφημέριους που υπάγονται σε αυτόν για τον τρόπο λειτουργίας των Ιερών Ναών κατά την προσεχή Μ. Εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρωσικό Γενικό Επιτελείο: «Η πανδημία είναι φτιαχτή - Στόχος η οικονομία και ο έλεγχος της ανθρωπότητας».

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/865730_mosha-i-pandimia-einai-ftiahti-stohos-einai-na-skasoyn-oi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαιρομαι που ολοι πλεον γνωριζουμε και καυτηριαζουμε την απιστια των ιεραρχων. ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ. ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΑΚΟΥΝΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.