26 Μαρ 2020

Ἄν ἡ Ἐκκλησία δὲν μιλάει γιὰ νὰ μὴν ἔρθει σὲ ρήξη μὲ τὸ κράτος, ἂν οἱ Μητροπολῖτες δὲν μιλοῦν, γιὰ νὰ τὰ ἔχουν καλὰ μὲ ὅλους, τότε ποιὸς θὰ μιλήσει; (βίντεο)


Ἁγίου Παϊσίου Ἁγιορείτου
«Σ' αὐτὰ τὰ δύσκολα ὁ καθένας μᾶς πρέπει νὰ κάνει ὅτι γίνεται ἀνθρωπίνως καὶ ὅτι δὲν γίνεται ἀνθρωπίνως νὰ τὸ ἀφήνει στὸν Θεό.»

«Ἄν δὲν ἀντιδράσουμε, θὰ σηκωθοῦν οἱ πρόγονοί μας ἀπὸ τοὺς τάφους.»

«Ἄν οἱ Χριστιανοὶ δὲν ὁμολογήσουν, δὲν ἀντιδράσουν, αὐτοὶ θὰ κάνουν χειρότερα.»

«Ἐδῶ ὁ Χριστὸς σταυρώθηκε, γιὰ νὰ ἀναστηθοῦμε καὶ ἐμεῖς νὰ ἀδιαφοροῦμε!»

«Ἄν ἡ Ἐκκλησία δὲν μιλάει γιὰ νὰ μὴν ἔρθει σὲ ρήξη μὲ τὸ κράτος, ἂν οἱ Μητροπολῖτες δὲν μιλοῦν, γιὰ νὰ τὰ ἔχουν καλὰ μὲ ὅλους, γιατί τοὺς βοηθᾶνε στὰ Ἱδρύματα κ.τ.λ., οἱ Ἁγιορεῖτες πάλι ἂν δὲν μιλοῦν, γιὰ νὰ μὴν τοὺς κόψουν τὰ ἐπιδόματα, ΤΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ;!
Οἱ καθηγητὲς τῆς Θεολογίας κ.τ.λ. δὲν φωνάζουν, γιατί λένε:
«Εἴμαστε ὑπάλληλοι, θὰ χάσουμε...
τὸν μισθό μας καὶ μετὰ πὼς θὰ ζήσουμε;». Τὰ μοναστήρια ἐν τῷ μεταξὺ τὰ ἔπιασαν μὲ τὶς συντάξεις.»

«Καὶ νὰ φθάνουμε γιὰ τὴν σύνταξη νὰ προδώσουμε τὸν Χριστό!»


Σελίδες 36, 37 & 38 (ἀποσπάσματα)
Ἐπεξεργασία ὀπτικοακουστικοῦ ὑλικοῦ: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Ὑπὲρ πίστεως & πατρίδος

Ἀπὸ τὸ βιβλίο: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Β' ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ Τοῦ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ὁ ΘΕΟΛΟΓΟΣ¨ ΣΟΥΡΩΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ὁ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ «ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ»

10 σχόλια:

  1. και οι λιθοι κεκραξονται..

    Καλη μετανοια σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο,τι πιο επίκαιρο, τα λόγια του αγίου Παϊσίου!

    Φιλάρετος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να είστε καλά που το βρήκατε και ανεβάσατε! Η διακοπή της Θείας Λειτουργίας ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!
    Τα λέει ο Άγιος λοιπόν για την ανάγκη, όχι μόνο σιωπής και προσευχής, αλλά και ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, από όλους και τους Αρχιερείς για τους οποίους το τονίζει και ο Άγιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΛΑ ΣΙΚΕ ΚΟΛΠΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΡΩΜΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΟΕΙΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ... Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΟΛΟΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΓΑΥΒΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ'ΗΜΩΝ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως, οι ομολογητές
    δεν αντέδρασαν ποτέ
    μαζικά
    αλλά, ο καθένας
    στο μετερίζι του,
    α μ ε τ α κ ί ν η τ ο ι
    στην αλήθεια του θ ε ο ύ

    ώς πρόβατα επί
    σφαγήν

    (κατά το
    ούτοι εν άρμασιν και
    ούτοι εν ίπποις

    ημείς δε,
    εν Ονόματι
    Κυρίου του Θεού
    επικαλεσόμεθα.)


    ...ο χορών χωρείτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Εκκλησια της Ελλάδος ζητά να λειτουργήσουν όλοι οι ναοί κεκλεισμένων των θυρών
    ΖΗΤΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

    Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως προκύπτει από την ημερομηνία της επιστολής του Αρχιεπισκόπου, 19 Μαρτίου, η Εκκλησία έχει κινητοποιηθεί από την πρώτη στιγμή και στο υψηλότερο επίπεδο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στην θρησκευτική ζωή των Ελλήνων
    https://orthodoxia.info/news/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf-%ce%b7-%ce%b5%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%b6/

    Γεωργία Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η απορία μου είναι,δε διάβασαν αυτοί οι θεολόγοι και οι αρχιερείς Παλαιά Διαθήκη και δε κατάλαβαν ότι η ιστορία του Εβραϊκού λαού είναι η ιστορία και του Xριστιανισμού;Όταν οι Εβραίοι απομακρύνονταν από το Θεό και συμπορεύονταν με τα έθνη τα ειδωλολατικά,είχαν ασθένειες,θανάτους και υποδουλώνονταν στους εχθρούς τους,μέχρι και τα Iερά και τα Oσια τους και η Κιβωτός του Μαρτυρίου έπεσε στα χέρια των εχθρών τους.Και όταν ενθυμούνταν τοv Θεό και μετανοούσαν, ερχόταν η ηρεμία,η ησυχία και η γαλήνη στα σπίτια τους.Αντί να κηρύξουν μετάνοια ταπείνωση και αποχή από την αμαρτωλή ζωή,αντί να καταφύγουν στοv Κύριο με παρακλήσεις και δεήσεις προς τον δυνάμενο να μας σώσει από την ασθένεια,απαγορεύουν τη θεία λειτουργία και τις ακουλουθίες της Εκκλησίας, καταργούν τα όπλα πού μπορούν να πολεμήσουν κάθε κακό!
    Η απιστία και η αποστασία στο αποκορύφωμά της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΑΓΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΒΕΒΑΙΑ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΠΕΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ. ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΥΝΤΟΜΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με μετάνοια να παρακαλέσουμε τον δημιουργό μας,Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό μας, να μας συγχωρέσει για της αμαρτίες μας.

    Άμεσα πρέπει να ξεκινήσουν οι Θείες λειτουργίες προς στον ύψιστο Τριαδικό Θεό μας, και να γίνουν περιφορά των ιερόν εικόνων και των ιερόν λειψάνων των αγίων μας, για την πανδημία του κορονοοιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χάσαμε ...πνευματικούς ηγέτες, μόλις επέτρεψαν να τους τυλίξουν στην λογική, για ότι υπερβατικό διαλαλούσαν πως πίστευαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.