2 Φεβ 2020

Τρικυμία ἐν κρανίω ἀπὸ Ραγκούση: Νὰ ἀνοίξει ἡ συζήτηση στὴν Ἐκκλησία γιὰ χειροτονία γυναικῶν

Νὰ ἀνοίξει ἡ συζήτηση στὴν ἑλληνικὴ Ἐκκλησία γιὰ τὴ θέση τῆς γυναίκας στοὺς κόλπους της μὲ τὴ χειροτονία γυναικν καὶ ἄρση τοῦ ἀποκλεισμοῦ τους ἀπὸ τὴ μυστηριακὴ ἱερωσύνη, προτείνει ὁ βουλευτὴς καὶ τομεάρχης Προστασίας τοῦ Πολίτη τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, διευκρινίζοντας ὅτι ἐκφράζει καθαρὰ προσωπικὴ ἄποψη.
Στὸ ἴδιο πλαίσιο τῶν προτάσεών του μὲ ἀφορμὴ τὴν ἐκλογὴ τῆς πρώτης γυναίκας, στὴ χώρα μας, στὸ ἀξίωμα τῆς Προέδρου τῆς Δημοκρατίας, ὁ κ. Ραγκούσης, σὲ συνέντευξή του στὸ flash.gr, ὅτι πρέπει νὰ συζητηθεῖ ἡ ἀναμόρφωση τοῦ οἰκογενειακοῦ δικαίου ὅσον ἀφορᾶ τὴν ὀνοματοδοσία τῶν παιδιῶν καὶ ἀναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμα: «Ἡ κυρία Σακελλαροπούλου λοιπὸν εἶναι ἡ πρώτη γυναίκα Πρόεδρος τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας. Ἂν διάβασα καλὰ στὸ βιογραφικό της, ἔχει ἕνα παιδί. Αὐτὸ τὸ παιδὶ δὲν μπορεῖ νὰ.... ὀνομαστεῖ, ἐκτὸς ἂν ἔτσι εἶχε ἀποφασιστεῖ ἀπὸ τοὺς γονεῖς του ὅταν γεννήθηκε, Σακελλαροπούλου. Ἔχει πάρει ἤδη ἐνδεχομένως τὸ ἐπώνυμό του πατέρα. Νομίζω λοιπὸν ὅτι μία ἄλλη πολὺ μεγάλη συζήτηση ποὺ πρέπει νὰ ἀνοίξει στὴν ἑλληνικὴ κοινωνία εἶναι στὸ θέμα τοῦ οἰκογενειακοῦ δικαίου».

21 σχόλια:

 1. Αν δούμε κι αυτό τότε πλέον δε μένει τίποτε άλλο παρά να απέχουμε από μια τέτοια Εκκλησία Χριστού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο κύριος Ραγκούσης να ασχολείται με τα θέματα της πολιτικής ζωής, και να αφήσει ελεύθερη και ανεπηρέαστη την Ορθόδοξη Εκκλησία να λύνει ΜΟΝΗ ΤΗΣ τα Εκκλησιαστικά της θέματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Προς τον φίλο 7:15 μμ
  Συμφωνώ μαζί σου, με μια διόρθωση.
  Το ζήτημα της ιερωσύνης και σε ποίους δίδεται, το έχει λύσει η Εκκλησία οριστικά και αμετάκλητα. Δεν είναι ζήτημα που εκρεμμεί για κάποια λύση.
  Δεν έχει τίποτα να λύσει στο συγκεκριμένο. Ακολουθεί την Εκκλησιαστική Παράδοση που δεν αλλάζει με το πέρασμα των καιρών!

  Εκκλησιαστικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΕΚΚΛΗΣΙΑ'' ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ κ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΜΕ ΕΠΟΙΦΗΤΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
   ΟΜΩΣ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ κ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΔΡΟΥΝ ΑΘΥΑΙΡΕΤΑ κ ΚΑΤΑ ΒΟΥΛΚΗΣΗ.
   ΜΗΠΩΣ ΛΙΓΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΟΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ κ ΠΑΤΕΡΙΚΗ;;;
   ΒΕΒΑΙΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΟΛΛΥ ''ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ'' Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΝΟΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΕΙ.
   Ο ΠΟΝΤΙΟΣ

   Διαγραφή
  2. "Πόντιε" η Εκκλησία είναι οι Πατέρες της Εκκλησίας, οι Απόστολοι που είχαν τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος!
   Δεν είναι Εκκλησία οι περαστικοί μητροπολίτες που έρχονται σε κόντρα με τους Αγίους Αποστόλους και Πατέρες της Εκκλησίας!

   Εκκλησιαστικός

   Διαγραφή
 4. Ένα από τα απομεινάρια που ο ΣΥΡΙΖΑ μάζεψε ήταν και ο Ραγκούσης.
  Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ
  Ραγκούσης 2015: Έλεγε για τον Τσίπρα, μετά το «δημοψήφισμα», ότι «η χώρα έχει μπλέξει μ’ έναν αρρωστημένο εγωπαθή, ο οποίος την ώρα που οδηγεί την πατρίδα στην καταστροφή, αυτός σκέφτεται μόνον τον εαυτό του!» Αλλά ακόμη και μετά τις δεύτερες εκλογές του 2015, λαύρος χαρακτήριζε τον σημερινό αρχηγό ου ως...« το πιο ανέντιμο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, αυτόν που θα καταστρέψει την χώρα!»iefimerida.gr
  Ραγκούσης το 2017: «Ανήθικοι και κατάπτυστοι όσοι πήγαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ» 13|06|2019 iefimerida.gr –
  Έχει άποψη και για την Εκκλησία ο αθεολόγητος και αλειτούργητος ; ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Απολειφάδια της πολιτικής...Κι όμως, κάποιοι αύριο θα τον ψηφίσουν κι αυτόν και πολλούς άλλους σαν κι αυτόν, διότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και να μην τον ψηφίσουν, θα ψηφίσουν έναν άλλον ολόιδιο.
   Τηλεορασόπληκτοι οπαδοί των φτιαχτών τηλεπερσόνων, που έχουν 10 συμβούλους ο καθένας να τους λένε τι να πούνε, πως να το πούνε, τι να φοράνε, πως να κουνάνε τα χέρια τους, κ.α.
   Το μόνο αυθεντικό που αχνοφαίνεται πάνω τους είναι η ανθελληνικότητα και η αντιχριστιανοσύνη τους.
   Ότι ψηφίζεις παίρνεις...

   Διαγραφή
 6. Γιατί εκπλήσσεστε;
  Εφόσον η ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία χειροτονεί κίναιδους(πρωτοφανές στη δισχιλιετή της ιστορία) και τέκτονες σε ιερείς και αρχιερείς εδώ και δεκαετίες, αυτό είναι το επόμενο αναμενόμενο βήμα.
  Θεσμική, ιερατική εκπροσώπηση και των τζιβιτζιλούδων*.

  *Πολύ πιθανό η μεγάλη πλειοψηφία των θηλυκών ιερέων στις ψευδοχριστιανικές αιρέσεις και παραοργανώσεις να είναι σεξουαλικά διαστροφικές(στοιχεία από τη διεθνή ειδησεογραφία και αρθρογραφία).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ δεν εκπλήσσομαι.
   Αντίχριστοι στην πολιτική, αντίχριστοι στο ιερατείο, αντίχριστοι στα μοναστήρια, αντίχριστοι στα σωματεία, αντίχριστοι στον λαό.
   Πουλήσαμε πίστη, πατρίδα, αξιοπρέπεια, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, έναντι αέρα κοπανιστού και οι μόνοι που αντιδράνε είναι 4-5 ιερείς σε όλη την Ελλάδα, που τους έχουν όλοι σαν λεπρούς.
   Τι φρένο έχει μείνει στον κατήφορο; Κανένα.
   Ο κόσμος καίγεται και η ψωροκώσταινα χτενίζει το φαλακρό κούτελό της...
   Πάτε να δείτε με τι θέματα ασχολούνται όλοι (σχεδόν) οι "καλοί χριστιανοί" της χώρας μας και θα καταλάβετε τι εννοώ...

   Διαγραφή
  2. Παραφέρεσαι ανώνυμε 4:22 μμ και βρίζεις τους πιστούς που δεν είναι σαν και σένα φανατικοί!!!
   Κοίταξε να μην φθάνεις στο άκρο του φανατισμού και να προσγειωθείς!!!

   Διαγραφή
  3. Αν υπάρχουν 5
   μαζί, ποιμένες
   και λαϊκοί

   μπορεί να τη
   σκαπουλάρουμε...

   οι σοδομίτες
   δεν ήτανε...
   πολυ καλύτεροι μας...

   Διαγραφή
  4. Δεν ξέρεις να χρησιμοποιείς ανώνυμε την λέξη "αντίχριστος" και το σχόλιο σου είναι εκτός πραγματικότητας.
   Υπάρχουν αρκετοί επίσκοποι που είναι Ορθόδοξοι και πολλοί καλοί κληρικοί είναι Ορθόδοξοι.
   Το ίδιο και στα Μοναστήρια υπάρχουν πολλά καλά Ορθόδοξα Μοναστήρια με πολλούς καλούς Ορθόδοξους Μοναχούς και ιερομόναχους.
   Και στα Ορθόδοξα σωματεία δεν υπάρχει κανένας αντίχριστος.
   Και στον λαό υπάρχουν πολλοί Ορθόδοξοι ευλαβείς.
   Φρόντισε να μην είσαι τόσο ελαφρόμυαλος και να μην χαρακτηρίζεις τους πάντες αντίχριστους!
   Υπάρχουν πάρα πολλοί αντίχριστοι σήμερα αλλά δεν είναι αυτοί που ονομάζεις.

   Πρόχορος

   Διαγραφή
  5. Όχι, δον κιx ο τις, δε θα την σκαπουλάρουμε. Οι σοδομίτες είναι πολύ περισσότερο αρεστοί στον Θεό από ότι οι αιρετικοί, οι σχισματικοί, οι άθεοι και οι αδιάφοροι. Οι πρώτοι δεν ήξεραν τον Λόγο του Θεού και ήταν φυσικό να μη τον ακολουθούν. Οι δεύτεροι γνώρισαν τον Λόγο του Θεού και, είτε τον αρνήθηκαν, είτε τον άλλαξαν όπως τους συνέφερε. Να τι είπε ο ίδιος ο Χριστός:

   καὶ ὃς ἐὰν μὴ δέξηται ὑμᾶς μηδὲ ἀκούσῃ τοὺς λόγους ὑμῶν, ἐξερχόμενοι ἔξω τῆς οἰκίας ἢ τῆς πόλεως ἐκείνης ἐκτινάξατε τὸν κονιορτὸν τῶν ποδῶν ὑμῶν.
   ἀμὴν λέγω ὑμῖν, ἀνεκτότερον ἔσται γῇ Σοδόμων καὶ Γομόῤῥας ἐν ἡμέρᾳ κρίσεως ἢ τῇ πόλει ἐκείνῃ.
   (Ματθ. 10,14)

   Πες μου τώρα εσύ πως δικαιολογούνται οι Έλληνες, που μεγάλωσαν μέσα στην "κάποτε Ορθόδοξη" Ελλάδα, που διδάσκονταν την χριστιανική πίστη στα σχολεία, που έχουν την Αγία Γραφή γραμμένη στην μητρική τους γλώσσα, που έχουν τους βίους και την διδασκαλία τόσων αγίων του παρελθόντος στα χέρια τους, που έχουν σε κάθε γειτονιά μια εκκλησιά και έναν ιερέα. Πως δικαιολογούνται λαϊκοί, ιερείς, αρχιερείς και μοναχοί να ξεπουλάνε την πίστη τους. Πως δικαιολογούνται να ανέχονται όλα αυτά. Πως δικαιολογούνται που δεν επαναστάτησαν για τις εκτρώσεις; Πως δικαιολογούνται που δεν επαναστάτησαν για την ομοφυλοφιλία; Πως δικαιολογούνται που δεν επαναστάτησαν για το ξεπούλημα της πίστεως; Να και κάτι άλλο που λέει ο Χριστός:

   οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός.
   οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου.
   (Αποκ. 3,15)

   Έχει μείνει τίποτα ζεστό σε αυτή τη χώρα;
   Στο Ισραήλ πάντα υπήρχαν δίκαιοι, αλλά για την απιστία και την ανυπακοή του λαού έπαθαν τα πάνδεινα. Έφτασαν ακόμα και σε σημείο ολοκληρωτικού αφανισμού. Σκοπός δεν είναι να επιβιώσουμε σαν έθνος ίσα-ίσα. Το σκαπουλάρισμα που λες δεν θα είναι αναίμακτο.

   Νομίζω πως οι αμαρτίες μας σαν έθνος στα εκκλησιαστικά ζητήματα είναι πρωτοφανείς στα χρονικά της εκκλησιαστικής ιστορίας. Και πολύ φοβάμαι ότι πρωτοφανής θα είναι και η τιμωρία του Θεού.

   Διαγραφή
 7. Αυτός σάρα να το λέει να χειροτονούμε γυναίκες, όταν το έλεγε όμως η καθηγήτρια της θεολογικής στο ΑΠΘ (είμαστε και ρατσιστές λέει που δεν χειροτονούμε γυναίκες) ή ο άλλος ο θεολόγος διευθυντής σχολείου στα Τρίκαλα και συγγραφέας της θρησκειολογίας Φίλη... ο εν λόγω είναι τυχερός που τα παιδιά του κατηχητικού δεν πετάνε ντομάτες, πάντως τα έχει νευριάσει φουλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αληθεύουν αυτά πού γράφει ο 6:29 μ.μ. για την καθηγήτρια στη θεολογική ΑΠΘ;;;;

   Και πώς και δεν την έχει καλέσει
   ακόμα σε απολογία η Σύνοδος;;;;

   Φιλούμενος

   Διαγραφή
  2. > Και πώς και δεν την έχει καλέσει ακόμα σε απολογία η Σύνοδος;;;;

   Γιατί, ποιον έχει καλέσει σε απολογία ποτέ η Σύνοδος;
   Εκτός από ευσεβή άτομα που είναι ορθόδοξοι και με ξύπνια συνείδηση (βλ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, αποτειχισμένοι Πατέρες, μοναχοί και κληρικοί που αντιδρούν, κ.α.).
   Ομοίως, στο "πατριαρχείο" Αλεξανδρείας τιμώρησε ιερείς που αντέδρασαν στην αναγνώριση των αιρετικών και σχισματικών της Ουκρανίας!
   Εμένα, όλα μου φαίνονται ξεκάθαρα. Εσένα τι σε μπερδεύει;

   Διαγραφή
  3. Δεν θα έπρεπε να την καλέσει σε απολογία η Σύνοδος καλέ μου άνθρωπε 4:41 μμ;
   Είναι μπέρδεμα να το ρωτάει κανείς για το αυτονόητο;

   Διαγραφή
  4. Ανώνυμε 4:41 σημερινέ, δεν το ξέρεις ότι ο π. Ε. Τρικαμηνάς πιστεύει στην πλάνη της υποχρεωτικής αποτείχισης όπως και άλλοι αποτειχισμένοι;
   Δεν είναι σωστό να πιστεύουμε σε πλάνες. Ελπίζω να συμφωνείς σ' αυτό.
   Κατ' άλλα δεν έχεις άδικο.

   Διαγραφή
  5. Ναι, είναι μπέρδεμα. Και μεγάλο μάλιστα.
   Γιατί μια Σύνοδος θα έπρεπε όντως να την καλέσει σε απολογία. Και θα την είχε καλέσει ήδη.
   Η δική μας όμως "σύνοδος" ποτέ δεν θα την καλέσει και δε θα έπρεπε να το περιμένει κανείς από αυτήν.
   Είναι η ίδια "σύνοδος" που αποφάσισε να καταργήσει την συνοδικότητά της (!), δίνοντας στον ιερώνυμο λευκή επιταγή να κάνει ότι θέλει στο Ουκρανικό και στην Κολυμπάριο. Η ίδια "σύνοδος" που επιτρέπει να γίνονται όλα τα ανίερα: μέσα στην Ουκρανία με τον διωγμό των πραγματικών χριστιανών και την αντικατάστασή τους με αντίχριστους φασίστες, μέσα στην Ελλάδα με τα συλλείτουργα αιρετικών και σχισματικών με ορθόδοξους ιερείς και την αποχριστιανοποίηση της χώρας, μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια και στις θεολογικές σχολές όπου δεν υπάρχει πλέον δείγμα ορθοδόξου.

   Εδώ και δεκαετίες, το μόνο που κυνηγάνε οι αρχιερείς μας είναι οι ορθόδοξοι, ενώ αφήνουν τους αιρετικούς να δρουν ανενόχλητοι. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχει ενεργός αρχιερέας που έχει διαβάσει το φιλιόκβε μέσα σε ορθόδοξο ναό και έχει προσευχηθεί στον Αλάχ μέσα σε μωαμεθανικό νεκροταφείο συνοδεία ιμάμη. Και κιχ δεν έβγαλε η "σύνοδος". Πως εσύ περιμένεις να βγάλει κιχ για την εν λόγω κυρία; Ακόμα και αν το έκαναν, θα ήταν πολύ υποκριτικό από μέρους τους!

   Διαγραφή
 8. Τραγικοί άπιστοι άνθρωποι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.