5 Νοε 2019

Σὲ θεία λειτουργία μὲ Οὐνίτες συμμετεῖχε κληρικὸς τῆς «αὐτοκέφαλης ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας»!

Στὶς 13 Ὀκτωβρίου, Καθολικὸς Ἱερέας συμμετεῖχε σὲ Θεία Λειτουργία ποὺ τέλεσε ὁ Μητροπολίτης Ἐπιφάνιος τῆς αὐτοκέφαλης Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας.
Δὲν πέρασε λίγο καιρὸς καὶ χθές, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου Ὀρθόδοξος κληρικὸς τῆς αὐτοκέφαλης Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας, συμμετεῖχε σὲ ἑορτασμοὺς τῶν Οὐνιτῶν.
Συγκεκριμένα ὁ κληρικὸς Βλαντιμὶρ Στεφάνκο, συλλειτούργησε μὲ Οὐνίτες στὴν περιοχὴ τοῦ Τερνόμπιλ γιὰ τὴν 10η ἐπέτειο ἀπὸ τὴν ἵδρυση τοῦ Ναοῦ στὴν....
περιοχὴ Μιλ – Ποντολσκ .
Ὅπως φαίνεται στὶς φωτογραφίες ποὺ δημοσιεύσει τὸ spzh.news ὁ κληρικὸς τῆς αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας εἶναι κανονικὰ ἐνδεδυμένος μὲ τὰ ἱερατικά του ἄμφια.

15 σχόλια:

  1. Παρακαλώ να βλέπουμε συνολικά την κατάσταση με την Ουκρανία. Πριν λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ενός διεθνούς βιβλικού συνεδρίου στη Μόσχα και ο πολύς Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας Αλφέγιεφ, ο οποίος είναι το νούμερο 1 μετά τον Πατριάρχη Ρωσίας, κοινώνησε με ιδιαίτερη χαρά και ευχαρίστηση αγγλικανό "επίσκοπο" στην επίσημη λειτουργία της Κυριακής. Παρακαλώ λοιπόν να βλέπουμε όχι μόνον την αδύναμη πλευρά των Ουκρανών αλλά και τη διχαστική πολιτική που ασκεί το Πατριαρχείο της Ρωσίας, το οποίο προσπαθεί με σχεδιασμό και μεθοδικότητα να διαιρέσει την Ορθοδοξία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι το Πατριαρχείο της Ρωσίας αυτό που διχάζει την Ορθοδοξία. Δεν ξεκίνησε αυτό την μάζωξη αιρετικών στο Κολυμπάρι, ούτε αδίκησε καμιά τοπική Εκκλησία, ούτε και έβαλε σε δοκιμασία τις άλλες τοπικές Εκκλησίες κρατώντας προκλητικές στάσεις και πιέζοντάς τες να αναγνωρίσουν τα μη-αναγνωρίσιμα...

      Επίσης, δεν επιτέθηκε φραστικά ή βάσει απόφασης εναντίων του ίδιου του του ποιμνίου ή κάποιας άλλης τοπικής Εκκλησίας, όπως έκανε πολλαπλές φορές το Φανάρι. Απλά θυμηθείτε του "ξεβράκωτους του 21'", τους αφορισμούς ορθόδοξων και σεβαστών Ελλήνων ιεροκηρύκων (π.χ. Νικόλαος Σωτηρόπουλος), τον διωγμό κληρικών και λαϊκών που αντιδρούσαν στα αντίχριστα σχέδια του Φαναρίου, κ.α.

      Επίσης, και εγώ χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα την φράση "διαίρεση της Εκκλησίας", αλλά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, αυτοί που ακολούθησαν και θα ακολουθήσουν τους ανόσιους ρασοφόρους του Φαναρίου, ούτε Εκκλησία θα είναι, ούτε ορθόδοξοι, ούτε και θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν. Και, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι μόνο οι αιρετικοί των πατριαρχείων που υπάγονται στο Φανάρι (Αμερικής, Ελλάδας, κτλ). Είμαι δε βέβαιος πως, όλοι αυτοί, καμιά δικαιολογία δε θα έχουν ενώπιον του Θεού. Μόνο μερικοί συμπατριώτες μας ίσως έχουν κάποια δικαιολογία, που ιδέα δεν έχουν τι είναι η Εκκλησία, τι είναι η ορθοδοξία, τι πιστεύουν, που βρίσκονται, προς τα που πορεύονται, για ποιο λόγο ζουν, ποιο παπούτσι τους πατάει, κ.α. Αυτοί ΙΣΩΣ κάποτε ξυπνήσουν και αλλάξουν. Αλλά ίσως και όχι.

      Επίσης, το άρθρο αντιγράφτηκε από άλλη ιστοσελίδα, αλλά είναι εντελώς λάθος. Το "θεία λειτουργία" θα πρέπει να είναι μέσα σε εισαγωγικά, όπως και το "Εκκλησία", το "Μητροπολίτης", το "Ιερέας" και το "κληρικός". Γιατί δεν πάει να χτυπιούνται στο πάτωμα οι αιρετικοί του Φαναρίου και της χώρας μας, αυτοί στους οποίους αναφέρεται το άρθρο ούτε ιερείς είναι, ούτε σε Εκκλησία ανήκουν, ούτε μυστήρια έχουν, ούτε στον ίδιο Θεό με εμάς πιστεύουν.


      Φυσικά, και η Εκκλησία της Ρωσίας έχει οικουμενιστές και αιρετικούς. Αλλά οι δικοί μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Και επίσης, όπως ζητάει ο Χριστός, πρώτα θα βγάλουμε από το δικό μας μάτι το δοκάρι (γιατί για δοκάρι πρόκειται και είναι και πρωτοφανών διαστάσεων...) και μετά θα πάμε να ελέγξουμε τις αγκίδες του ματιού του Πατριαρχείου της Ρωσίας. Και, επίσης, να πούμε ότι πολλοί είναι αυτοί που έχουν διακόψει -εδώ και πολύ καιρό- το μνημόσυνο των επισκόπων τους σε σλαβικές χώρες για θέματα οικουμενισμού και αίρεσης, όπως οι κανόνες της Εκκλησίας συμβουλεύουν. Και κανείς τους από όσο γνωρίζω δεν τιμωρήθηκε ποτέ από τους Επισκόπους τους. Να τα βλέπουμε εμείς αυτά που, ούτε διακοπή μνημοσύνου θέλουμε να κάνουμε για να μη χάσουμε τον μαμμωνά, και όταν την κάνουμε μας καταδιώκουν οι "χριστοφόροι" μας "επίσκοποι" έως τα πέρατα της οικουμένης για να μας τιμωρήσουν.

      (...)

      Διαγραφή
    2. (...)

      Επομένως, θα έλεγα πως χρειάζεται να κατρακυλήσει πολύ το Πατριαρχείο της Ρωσίας για να φτάσει τα χάλια του δικού μας "πατριαρχείου", που αν δεν είναι η πηγή γέλωτος όλων των ορθοδόξων ήδη με αυτά που κάνει, μάλλον θα έπρεπε να γίνει. Για το καλό το δικό μας και της Εκκλησίας ολόκληρης.
      Για να μη μιλήσουμε και για άλλες πνευματικές διαστάσεις, όπως η στήριξη της οικογένειας, ο πόλεμος κατά των εκτρώσεων και της ομοφυλοφιλίας, η στήριξη του έθνους, η αποτροπή εμπόλεμων συγκρούσεων, η αμυντική βοήθεια σε ξένα κράτη κ.α., στα οποία πρωτοστατεί (!!!) το Πατριαρχείο της Ρωσίας, την ίδια ώρα που το δικό μας "πατριαρχείο" πρωτοστατεί στα gay-prides, στην αναγνώριση πολλαπλών φύλων, στα διαζύγια εξπρές, στην ανεξέλεγκτη δράση αιρετικών μέσα στο ποίμνιό του και στις ενορίες του, στην αγάπη των λαθροεισβολέων εις βάρος του ποιμνίου του, στις συνεργασίες με του μεγαλύτερους σφαγείς της ανθρωπότητας (αμερικάνους και ευρωπαίους), κ.α.

      Νομίζω, πως η διαφορά μεταξύ των δυο Πατριαρχείων είναι πολύ μεγάλη και δε χωράει πολλές εξισώσεις. Απλά, οι Ρώσοι θέλουν να ζούνε σαν Ορθόδοξοι και εμείς σαν αντίχριστοι της εσπερίας. Και αυτοί ζητάνε να γίνουν η νέα Ρώμη κάνοντας ότι θα έκανε μια "Ρώμη", ως συντονιστής της Ορθοδοξίας, ενώ εμείς ζητάμε με κάθε μέσο να χάσουμε το πρωτείο τιμής, κάνοντας ότι θα έκανε ένας αιρετικός πάπας της παλαιάς σχισματικής και αιρετικής Ρώμης.

      Μακάρι να αλλάξουμε μυαλά και να καθαιρέσουμε όλους τους σιχαμερούς ρασοφόρους που προκαλούν τα σημερινά προβλήματα, γιατί ο Θεός μπορεί να δώσει σε όλους αυτό που ζητάνε: Να κάνει την Ρωσία πρώτη ανάμεσα στις Ορθόδοξες Εκκλησίες και εμάς τους σχισματικούς (ναι, σχισματικοί είμαστε σύμφωνα με τους Κανόνες της Εκκλησίας και καλά κάνουν που δεν μας μνημονεύουν οι Ρώσοι) να μας κάνει λούστρους για τις παντόφλες του πάπα Ρώμης.

      Διαγραφή
  2. Μπράβο σας. Γράψτε τα για σκανδαλίστε τον κόσμο. Ντροπή σας. Κακό μας κάνουν αυτές οι ειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ντροπή ανήκει σε αυτούς που αναγνώρισαν τους σχισματικούς και δίχασαν την εκκλησία.
      Η ντροπή ανήκει σε αυτούς που συλλειτούργησαν με αιρετικούς.
      Η ντροπή ανήκει σε όσους κλείνουν τα μάτια τους στην Αλήθεια. Σε όσους δεν θέλουν να δουν την πραγματικότητα, γιατί τους έμαθαν να είναι πρόβατα.
      Η ντροπή ανήκει σε κάτι αναγνώστες μας σαν τον παραπάνω (9.55 μ.μ.)!
      Μετά τιμής, οι διαχειριστές του ιστολογίου "Ρωμαίικο Οδοιπορικό".

      Διαγραφή
    2. H ντροπή ανήκει αποκλειστικά στους καθηρημένους και σχισματικούς Ουκρανούς "κληρικούς" που "συλειτουργούν" με αιρετικούς και όχι σε αυτούς που τους ξεσκεπάζουν.....

      Διαγραφή
    3. Τα δημοσίως πραττόμενα και δημοσίως να ελέγχονται.
      Συγχαίρω τους διαχειριστές του ιστολογίου "Ρωμαίικο Οδοιπορικό" γιατί λειτουργούν χωρίς φόβο και πάθος. Περιδεείς συνειδήσεις δεν θέλει ο Χριστός.

      Διαγραφή
    4. Ο λαός του Θεού σκανδαλίζεται, είναι αλήθεια! Αλά από τις προδοσίες της πίστεως και όχι από την αποκάλυψή τους! Το ιστολόγιο δεν έκανε τίποτε περισσότερο. Έδειξε και φανέρωσε την αλήθεια, για να ανοίξει ο λαός τα μάτια του και να φυλαχτεί. Τα λοιπά εκ του περισσού και εκ του ... Πονηρού!

      Διαγραφή
  3. ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΟΙΚΟΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτος που εγραψε ''αποτειχιση η μονη οδος σωτηριας'' ειναι υπηρετης του διαβολου. Λυπαμαι που το ιστολογιο σας δεχεται να αναρτα πονηρα και επικινδυνα για την σωτηρια σχολια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δεν είναι η μόνη οδός σωτηρίας, όποιος έχει λογική και νοιάζεται για την σωτηρία του αποτειχίζεται ΑΜΕΣΑ αν θέλει να είναι βέβαιος για το τι θα του συμβεί. Το να μην αποτειχιστείς δεν είναι χαρακτηριστικό σωφροσύνης. Δεν είναι μικρή κατάντια και προδοσία το να έχεις κοινωνία με αιρετικούς και να παίρνεις ευλογία από (ή να μνημονεύεις) τους αιρεσιάρχες της Κολυμπαρίου και τους μειοδότες των κανόνων της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας.

      Διαγραφή
    2. Κάνεις λάθος ανώνυμε 3:11 π.μ.!
      Εχεις χάψει τις πλάνες του π. Τρικαμηνά για το ζήτημα της αποτείχισης!
      Λάθος!

      Η αποτείχιση σύμφωνα με τον ιε' ι.Κανόνα είναι προαιρετική!

      Διαγραφή
    3. Εσύ κάνεις λάθος!
      Η αποτείχιση είναι προαιρετική προτού υπάρξει κοινό ποτήριο με καταδικασμένους αιρετικούς. Και δεν έχω χάψει καθόλου τις πλάνες κανενός Τρικαμηνά. Αυτό που ξεκάθαρα λέω είναι ότι, αν φοβάσαι για την ψυχή σου (όπως θα έπρεπε), αν δεν υπερεκτιμάς τις ικανότητές σου να αντισταθείς στην αίρεση (όπως θα έπρεπε), και αν έχεις ενεργή, ευαίσθητη και λεπτή συνείδηση (όπως θα έπρεπε), θα αποτοιχιστείς. Δεν υπάρχει περίπτωση. Θέλεις δε θέλεις, θα σε σπρώξουν εκεί οι καταστάσεις. Αν δε σε σπρώξουν, ή κάτι πάει στραβά με την συνείδηση, ή με την αντίληψη, ή με την έπαρση που έχεις, ή με την σωφροσύνη που έχεις, ή είσαι υπερβολικά δεμένος σε κάτι γήινο. Π.χ. αν κάποιος έχει οικογένεια με 20 παιδιά και ανύπαρκτη περιουσία, θα μπορούσα να το καταλάβω γιατί δεν αποτοιχίζεσαι.

      Ωστόσο, τα παραπάνω ισχύουν για πρώιμα στάδια αίρεσης και σχίσματος. Τώρα πλέον, που εκτός από την Κολυμπάριο και την βάφτιση ως "Εκκλησίας" όλων των αιρετικών τσίρκων της οικουμένης, έχουμε ΚΑΙ κοινό ποτήριο με αιρετικούς και σχισματικούς, και που οι "ορθόδοξοι και παραδοσιακοί" ιεράρχες μας βγήκαν και αυτοί αιρετικοί και αθεόφοβοι, ... ΤΩΡΑ δεν δικαιολογείται πολύ εύκολα το να μην κάνεις αποτείχιση. Άλλο το να έχεις κοινωνία με τον δαιμονισμένο και άξεστο βαρθολομαίο που αυτοαποκαλείται ορθόδοξος, και άλλο να έχεις κοινό ποτήριο με τους αιρετικούς και σχισματικούς της Ουκρανίας που συλλειτουργούν με ουνίτες και παπικούς επί καθημερινής βάσεως. Ξέρεις το «ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτω, ἀκοινώνητος ἔσται», φαντάζομαι. Αυτόματα γίνεσαι ακοινώνητος. Σίγουρα μπορείς να μετανοήσεις μετά από αυτό και να σωθείς, αλλά τι θα γίνει αν πεθάνεις πριν από αυτό; Μπορείς να μου πεις; Αν ήταν να στοιχηματίσω, δε θα πόνταρα πως θα διαβείς πορεία προς τον παράδεισο. Θέλεις να παίξεις την ψυχή σου κορόνα γράμματα λοιπόν με την αβασάνιστη αερολογία του "η αποτείχιση είναι προαιρετική, ο κόσμος να χαλάσει";
      Με την ίδια ακριβώς λογική, και οι παπικοί ιερείς που δεν πιστεύουν πολύ στις δογματικές θέσεις του πάπα Ρώμης και βλέπουν με ενδιαφέρον την ορθοδοξία, αλλά έχουν πλήρη κοινωνία με τον πάπα, λειτουργούν μαζί του και τον ακολουθούν, μου λες πως σώζονται. Η ίδια ακριβώς περίπτωση είναι! Κοινωνία με αναγνωρισμένους και καταδικασμένους αιρετικούς και σχισματικούς! Πως να το κάνουμε πιο λιανά; Άλλο ο σιχαμερός και καταραμένος βαρθολομαίος που θα καταδικαστεί επίσημα από την Εκκλησία στο μέλλον και άλλο ο ήδη καταδικασμένος αιρετικός!

      Διαγραφή
  5. Ποιός θα μπορούσε να το φανταστεί ότι θα βλέπαμε Αγιορείτες να συμπροσεύχονται με αιρετικούς;
    https://tasthyras.wordpress.com/2019/11/18/ποιός-θα-μπορούσε-να-το-φανταστεί-ότι-θ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.