21 Σεπ 2019

«Ἀποχριστιανοποίηση» καί στούς σταθμούς τοῦ Μετρό

Πρόκειται γιά τούς σταθμούς «Εὐαγγελισμός» πού μετονομάζεται σέ «Παῦλος Μπακογιάννης» καί «Ἅγιος Δημήτριος – Ἀλέκος Παναγούλης» σέ «Ἀλέκος Παναγούλης». Βγάζουν τά χριαστιανικά ὀνόματα πού φέρουν καί τά ὁποία ὁριοθετοῦν καί τίς στάσεις τῶν σταθμῶν καί βάζουν τά πολιτικά! Καί γιά νά ὁλοκληρώσουν τήν ἀποτρόπαια πράξη τους φωνάζουν καί τόν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας γιά νά τά ἐγκαινιάσει καί νά προσδώσει μέ τό κύρος του. Τί χρειαζόταν αὐτό; Κανείς δέν ξέρει! Προφανῶς γιά νά μήν ἐνοχλοῦνται οἱ ἄθεοι καί οἱ μουσουλμάνοι πού εἶναι χρῆστες τοῦ Μετρό! Αὐτό πού σεβάστηκαν οἱ Τοῦρκοι στήν Ἁγιά Σοφιά καί ἡ στάση καί τοῦ τράμ καί τοῦ...
λεωφορείου φέρει τό ὄνομα αὐτό, δέν τό σέβονται οἱ ὁμόδοξοι Ἕλληνες! Τόσο καλά! 


«Στόχος καί κύρια ἐπιδίωξη τῆς Ἀττικό Μετρό Α.Ε., εἶναι ἡ μετονομασία τῶν σταθμῶν νά λειτουργήσει ὡς μία διαρκῆς ὑπενθύμιση τῶν ἀξιῶν τῆς Δημοκρατίας, τῆς Ἐλευθερίας καί τῆς Ἐθνικῆς Συμφιλίωσης» ἀναφέρει ἡ ἑταιρεία. 
Ὅπως σημειώνει ἡ ἀπόφαση ἐλήφθη καθώς «ἡ σύγχρονη προσέγγιση τῆς ὀργάνωσης τῆς πόλης, ἐπιβάλλει τό Μετρό τῆς Ἀθήνας νά ἀποτελεῖ μέρος τῆς ἱστορίας καί τῆς ζωῆς της» ἐνῶ «ἡ ὀνομασία τῶν σταθμῶν μπορεῖ ἐπίσης νά συμβάλει στό ἐκπαιδευτικό ταξίδι τοῦ ἐπιβάτη στό χρόνο καί τήν ἱστορία». 

Ἡ ἀνακοίνωση τῆς Ἀττικό Μετρό 
«Ἡ σύγχρονη προσέγγιση τῆς ὀργάνωσης τῆς πόλης, ἐπιβάλλει τό Μετρό τῆς Ἀθήνας νά ἀποτελεῖ μέρος τῆς ἱστορίας καί τῆς ζωῆς της. Ἤδη, ἡ ἐνσωμάτωση τῶν ἀρχαιολογικῶν εὐρημάτων στήν ἀρχιτεκτονική τῶν σταθμῶν συνιστᾶ ἕνα πολύ σημαντικό βῆμα πρός τήν κατεύθυνση αὐτή. Ἡ ὀνομασία τῶν σταθμῶν μπορεῖ ἐπίσης νά συμβάλει στό ἐκπαιδευτικό ταξίδι τοῦ ἐπιβάτη στό χρόνο καί τήν ἱστορία. 

Στήν κατεύθυνση αὐτή καί μέ δεδομένο τό γεγονός ὅτι σέ λίγες ἡμέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια ἀπό τήν δολοφονία τοῦ Παύλου Μπακογιάννη, ἡ Ἀττικό Μετρό Α.Ε.  ἀποφάσισε νά ἀποτίσει φόρο τιμῆς, μέσω τῆς ἀπόδοσης τοῦ ὀνόματος τοῦ ἐκλιπόντος στό σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ».

10 σχόλια:

  1. Μην ανησυχεις,ολα θα "φτιαξουν",
    οπου ναναι ερχεται : ΠΕΙΝΑ-ΠΟΛΕΜΟΣ-ΠΤΩΧΕΥΣΗ...ο καθε κατεργαρης-προδοτης θα παει στον παγκο του.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
    ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ...Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και αυτή η κυβέρνηση, ήρθε για να ξεθεμελιώσει τον τόπο μας! Γρηγορείτε, χρειάζεται αντίσταση για ανάκαμψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απομένει ο Άγιος Νικόλαος στον ηλεκτρικό, η Αγία Παρασκευή στο μετρό, ο Άγιος Ελευθέριος του ηλεκτρικού, και το Μοναστηράκι ως Γκιούλ μπαξέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πτώχευση πνευματική, στο μαγαζί, που λέγεται Ελλάδα! Φτώχεια και γελοιότητα! Θα μας σώσουν οι υποκρισίες και τα καιροσκοπικά κόλπα των οργάνων της παγκοσμιοποίησης. Ποιος είναι ο Μπακογιάννης και ποια είναι η Παναγία, η Θεοτόκος, η μητέρα του Θεού; Ποια σύγκριση μπορεί να γίνει και ποιος ασεβής θα τολμήσει να την κάνει; Ακόμη και του ίδιου - αιωνία του η μνήμη - θα τρίζουν τα κόκαλά του για την ασέβεια αυτή. Ποιος είναι ακόμη ο Παναγούλης - κι αυτού αιωνία η μνήμη - που θα κλέψει το όνομα του μεγάλου αγίου, προστάτη και σωτήρα της Θεσσαλονίκης! Έρχονται οι ασεβείς και καθιστούν ηθικούς αυτουργούς τους νεκρούς, για μια πράξη, που οι ίδιοι τους ποτέ δεν θα τολμούσαν! "Στόχος και κύρια επιδίωξη της Αττικό Μετρό Α.Ε., είναι η μετονομασία των σταθμών να λειτουργήσει ως μια διαρκής υπενθύμιση των αξιών της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Εθνικής Συμφιλίωσης", γράφει η ανακοίνωση.
    Ώστε, λοιπόν, η πίστη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και στην αγιότητα του Αγίου Δημητρίου - και πάντων των αγίων - και η μίμηση αυτών, αδυνατούν να υπενθυμίσουν και να καλλιεργήσουν αρετές, και μάλιστα πολύ ουσιωδέστερες και σωτηριώδεις από αυτές που πιπιλίζουν συνεχώς οι "δημοκράτες" πολιτικοί της πατρίδας μας και ποτέ δεν εφαρμόζουν με δικαιοσύνη και αγάπη; Φταίνε οι άγιοι και οι Αλήθειες της Εκκλησίας, που κινδυνεύει η δημοκρατία, που περιορίζεται η ελευθερία και χάνεται η συμφιλίωση μεταξύ των αδελφών; Άθλιοι και καημένοι υποκριτές και ψευδοσωτήρες! Συνεχίστε να κατεργάζεστε την καταστροφή, αφού παίζετε χωρίς αντίπαλο! Αυτοθαυμάζεστε για την άνευ εμποδίων προδοτική σας πορεία. Σας έχει καταλάβει το αντίχριστο πνεύμα: "ψυχικὸς δὲ ἄνθρωπος οὐ δέχεται τὰ τοῦ Πνεύματος τοῦ Θεοῦ· μωρία γὰρ αὐτῷ ἐστι, καὶ οὐ δύναται γνῶναι, ὅτι πνευματικῶς ἀνακρίνεται".(Ο ψυχικός άνθρωπος, ο άνθρωπος δηλαδή που δεν έχει αναγεννηθεί, αλλά ζει την κατώτερη ζωή των ενστίκτων και παθών, δεν δέχεται εκείνα που αποκαλύπτει το Πνεύμα του Θεού, διότι του φαίνονται ανόητα, και δεν έχει την πνευματικήν ικανότητα να τα γνωρίσει, επειδή αυτά ερευνώνται και κατανοούνται κατά τρόπο πνευματικό, με τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος). Κι αν θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή μετάνοια, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, πως μπορεί ανθρωπίνως να γίνει!!!
    Σ.Η.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον επόμενο σεισμό ευχηθείτε "Παύλε Μπακογιάννη σκέπε ημάς"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα ονόματα Μπακογιάννης, Μητσοτάκης, Βενιζέλος, Παπανδρέου και Πάγκαλος είναι ποτισμένα με τόση ξεφτίλα και αηδία που ποτέ δε θα τα χωνέψουν οι Έλληνες, όσοι οδοί κι αν βαφτιστούν στο όνομά τους. Καλύτερα να την έλεγαν "οδό της ξεφτίλας". Είναι συνώνυμο και πολύ πιο εύκολο για τον κόσμο να το θυμάται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣΤΕΙΟΙ κ ΓΕΛΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΟΣΟ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ.
    ΒΡΕ ΧΑΖΟΥΛΗΔΕΣ.
    ΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓ,ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΣΗ ΛΕΝΙΝ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΒΕΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
    ΟΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΣΗ ΝΕΡΩΝΣ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΕΥΛΑΒΙΚΑ κ ΘΑ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΕΒΕΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΠΑΤΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΒΡΕΧΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΘΕΟ ΠΑΝΑΓΙΑ κ ΑΓΙΟΥΣ;;;
    ΑΑ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ Κ ΟΙ ΡΟΧΑΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ....
    - Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ. ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν υπάρχει. Προς το παρόν. Δώσε εσύ, που έχεις και ενώπιον αυτών των καταστάσεων σου περισσεύει - εν λόγοις! Αν χωρίς διεκδίκηση της Αλήθειας, περιμένεις Αγάπη, θα σε τυφλώσει η Απάτη! "ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΝ ΦΥΛΑΤΤΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΕΚΔΙΚΕΙΣΘΑΙ"! Για όποιον καταλαβαίνει Ελληνικά! Κύριε ελέησον!!!

      Διαγραφή
  9. Ειναι απο τους σκληρους χριστιανους.
    Εισαι πλανεμενος φιλε,παρτο αλλιως.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.