22 Δεκ 2018

Μεγάλες βιομηχανίες προωθοῦν τὸ «ἄφυλο» παιχνίδι!

Συνεχεῖς εἶναι οἱ καμπάνιες μεγάλων πολυεθνικῶν ἐταιριῶν παιδικῶν παιχνιδιῶν γιὰ τὴν «καταπολέμηση τῶν στερεοτύπων»! Στὸ πλαίσιο αὐτῶν προσπαθοῦν νὰ πείσουν τοὺς γονεῖς νὰ ἀγοράζουν κοριτσίστικα παιχνίδια γιὰ ἀγόρια καὶ ἀγορίστικα γιὰ κορίτσια προκειμένου νὰ τά προστατεύσουν ἀπὸ τὴν ἐπιβολὴ τῶν «κοινωνικῶν στερεοτύπων»! Ἰδιαίτερα τώρα τὴν περίοδο τῶν χριστουγεννιάτικων ἑορτῶν ποὺ τὰ δῶρα «δίνουν καὶ παίρνουν» παρατηρεῖται στοχευμένη «ἄ-φυλη» προπαγάνδα σὲ πληθώρα διαφημιστικῶν μηνυμάτων ποὺ ἀφοροῦν τὸ παιδικὸ παιχνίδι!
Παράλληλα, σὲ πολλὲς παιδαγωγικὲς σχολὲς διδάσκεται ὡς δόγμα πρὸς τοὺς ἐκκολαπτόμενους δασκάλους ὅτι....
δὲν πρέπει νὰ προκαθερίζεται ἡ ἀντίληψη τῶν παιδιῶν γιὰ τὰ δύο φύλα καὶ γὶ΄αὐτὸ πρέπει νὰ παίζουν μὲ παιχνίδια τοῦ ἀντίθετου φύλου γιὰ νὰ ἐξοικειώνονται…
Εἶναι πράγματι τραγικὸ πῶς προσβάλλουν τὶς ἀθῶες καὶ ἄδολες παιδικὲς ψυχὲς ἐπιδιώκοντας νὰ ἀλλοιώσουν ἕνα ἀπὸ τὰ κυριότερα ταυτοτικὰ τῆς προσωπικότητας στοιχεῖα: τὸ φύλο!

3 σχόλια:

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!
    Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΠΙΑΚΗ ΗΛΙΚΙΑ.
    Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ -ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ- ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥΣ.
    ΤΙΤΛΟΣ...''ΤΕΛΕΙΑ.ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ''......
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ κ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ....
    ΔΥΟ ΣΥΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΣΑΚΟΝΩΝΤΑΙ.Η ΜΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ.
    ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ κ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΟΤΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ κ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ κ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ κ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΑ.
    Η ΕΞΥΠΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ κ ΜΕΣΑ ΣΕ ΗΧΟΥΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΙΟΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΕΦΤΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ.
    ΓΕΛΙΑ...ΕΙΡΩΝΙΑ...ΕΠΑΡΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ......ΚΛΑΜΑ....ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ....ΘΛΙΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΜΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ...ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ....ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ ΣΥΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ.
    ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΑΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΩΡΑ.
    ΑΥΤΗ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ κ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ.
    ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΤΙΟΝ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ.
    ΛΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ.....
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΠΑΝΕ ΤΑ ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ κ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ κ ΑΦΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΛΙΓΑ ΦΙΛΙΑ.....ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΩΝ.
    ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ.ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΤΕΙΔΙΟΙ-ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΗΠΙΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΜΑΖΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ κ ΝΑ ΑΓΧΩΘΟΥΝ.
    ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΘΩΩΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ.
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΘΕΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΘΕΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΟΠΟΥ ΗΓΗΤΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΕΝΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ κ ΟΥΤΕ ΚΙΧ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.
    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΘΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΥΛΙΣΜΟ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.ΟΤΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΓΗΤΟ κ ΔΩΡΑ....
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ κ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.....
    ΑΝ ΞΑΝΑΚΑΤΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ...
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ
    ΠΑΛΙΩΣΕ ΠΙΑ Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ.....
    - Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πρέπει να αφήνουμε έτσι κάτι τέτοια,αλλά με επιχειρήματα και κόσμιο τρόπο ώστε να κερδίσουμε το δάσκαλο ,να εκφράσουμε τη γνώμη μας.Αρκετοί είναι οι γονείς που δυσανασχετούν με τέτοια άσχετα με τα Χριστούγεννα δρώμενα, αλλά διστάζουν να μιλήσουν.Έχουμε ευθύνη και αν πούμε κάτι θα προβληματιστεί και ο άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ως μητέρα και παιδαγωγός που αγωνιά και θλίβεται για την κατάντια και αποχριστιανοποίηση στην οποία έχει βάλει σκοπό, το καθεστώς αθεΐας και η νέα εποχή να οδηγήσει τα παιδιά μας και την κοινωνία γενικότερα, συμμερίζομαι απόλυτα την αγανάκτησή σας σεβαστέ πολύτεκνε πατέρα. Είναι γεγονός ότι τα ΜΜΕ έχουν διασαλεύσει πια σε τέτοιο βαθμό τον εγκέφαλο και τη στοιχειώδη λογική του ανθρώπου, που κανείς δεν αντιδρά ή βρίσκει και φυσιολογικά (!) ακόμη και ακραία ανομήματα στα σχολεία! Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές των σχολείων πλέον, όχι μόνον δεν έχουν καμία σχέση με το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, αλλά είναι και ενάντιες των Αγίων αυτών ημερών και της πίστης μας. Παράδειγμα των ανωτέρω αποτελεί η φετινή γιορτή στο Δημοτικό σχολείο του γιου μου, που περιλάμβανε θεατρική παράσταση η οποία εκτός του ότι εξοικείωνε τα παιδιά στην χρήση παραισθησιογόνων ναρκωτικών (ναι καλά διαβάσατε!), ταυτόχρονα βλασφημούσε απροκάλυπτα την πίστη μας!!Και όλα αυτά να είναι ευρέως διαδεδομένα και σε άλλα σχολεία που ανεβάζουν την παράσταση και σε Νηπιαγωγεία ακόμη! Τι τέλος πάντων <> οι ψυχές των παιδιών μας στα νέου τύπου σχολεία που αδυνατούν να δώσουν ημέρες Χριστουγέννων Χριστιανικό-Χριστουγεννιάτικο μήνυμα;; Δυστυχώς βρεθήκαμε μόνον 2 γονείς να διαμαρτυρηθούμε (καθότι για τους υπόλοιπους όλα ήταν μια χαρά!) αλλά δόξα τω Θεώ το θεατρικό ακυρώθηκε. Μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τα λεγόμενα, εάν κάνετε μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και δείτε σχολεία (ακόμη και Νηπιαγωγεία!) να παίζουν την παράσταση "Η Αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι" υπό τον ήχο ροκ μουσικής προερχομένης από το <> CD που κυκλοφορεί στην αγορά αλλά και στο διαδίκτυο με τον ίδιο τίτλο.
    Σσ. Το σχόλιο μπορεί να μην είναι σχετικό με την ανάρτηση απλά ανέφερα όλα αυτά με αφορμή την εμπειρία του πατέρα στο σχολείο του παιδιού του.
    Καλή και ευλογημένη χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΑΣ.